Dag 1 Ankomst til Bad Tölz

Den velkjente Bayerske byen Bad Tölz, er best å oppleve til fots. Så hvis du ikke ankommer for sent på dagen, anbefaler vi en hyggelig gåtur i byens gater og langs elven Isar, hvor det er en flott utsikt.

Dag 2 Fottur gjennom skog, eng og alpint landskab

Etter en kort togtur til Lenggries, går du et stykke via den gjennomgående trekking stien Via Alpina. Etter Hirschtal-passet, som går under de bratte klippene ved Mount Fockenstein, ankommer du fjellhytten, hvor det er opplagt å ta en velfortjent pause og for å fylle opp energilagrene. Herfra går fotturen gjennom skog og over enger og mesteparten av tiden vandrer du til en vakker utsikt ned til innsjøen Tegernsee i det fjerne. Du overnatter i Bad Wiessee.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 18KM
Høydemeter 720M
Høydemeter 630M
Dag 3 Rundtur til Mount Reiderstein

Du fortsetter fotturen på en høy rute med fantastiske utsikter til fjellene rundt. Du når frem til fjellkroen Galaun, hvor du fortsetter videre til det lille fjellkapellet, som ligger vakkert plassert på en av Mount Riedersteins klippeformasjoner. Når du er tilbake fra fotturen, inviterer Tegernsee bryggeriet oss inn til en kald smaksprøve, før du seiler med Tegernsee-skipet tilbake til hotellet i Bad Wiessee.

Vandretid Ca. 3½-5 timer
Distanse 9KM
Høydemeter 420M
Høydemeter 450M
Dag 4 Fottur fra Bad Wiessee til søen Schliersee

Fra Tergernsee følger du en bratt skogsti opp til Neureuth, hvor det er en skjønn utsikt over den alpine seter og innsjøen. Etter en kort pause her, går du videre på en sti som tar deg ned gjennom en skog og ned til innsjøen Schliersee. Etter å ha passert marinaen, når du hotellet som ligger nært vannet.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distanse 12KM
Høydemeter 620M
Høydemeter 570M
Dag 5 Rundtur til innsjøen Spitzingsee

Du følger en sti langs innsjøen til den lille landsbyen Fishhausen. Herfra går du via den gamle skog-togbanen Bockerlbahnweg, hvor du finner flere interessante informasjonspunkter underveis. Du går først til passet Spitzingsattel og derfra videre til den maleriske innsjøen Spitzingsee. Det er en fantastisk naturperle, her kan du gå litt rundt og det er opplagt å ta en pause i den sjarmerende hytten Wurzhütte, før du tar tilbake til Schliersee med bussen.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 13KM
Høydemeter 390M
Høydemeter 60M
Dag 6 Fottur fra Schliersee til Bayrischzell

I dag tar du lett og luftig kabelbane til toppstasjonen på Mount Taubenstein. Herfra vandrer du på en høyalpin sti med suverene utsikter ut over det landskapet, som fjellhytten Rotwandhaus (1.737m.) så vakkert ligger omringet av. Herfra kan du vandre opp til toppen av Rotwand (den røde vegg - 1.884 m.), hvis du har lyst. Du fortsetter gjennom det storslåtte landskapet til innsjøen Soinsee, som med sin idylliske plassering er et opplagt sted til en pause, før du går det siste stykke til Bayrischzell over alpine setre og langs blomstrende enger.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 15KM
Høydemeter 180M
Høydemeter 990M
Dag 7 Rundtur forbi fossefall og til toppen av Mount Wendelstein

Kong Maximilian-stien leder deg forbi et fossefall til Wendelstein fjellet. Herfra går du hele veien til toppen, som er hjem for et imponerende meteorologisk observatorium. Du fortsetter på hårnålstien, som byr på panoramautsikter over landskapet og leder deg frem til Wendelstein grotten. Her er det et tunnelsystem, som går så dypt inn i fjellet, at det i høysommeren stadig forekommer is. Adgangen til tunnelene koster ett par euro og vi anbefaler denne opplevelsen.
Etter det er det opplagt å nyte en snack til utsikten fra kafeen, som ligger i nærheten, før du tar kabelbanen tilbake ned i dalen og herfra stille og rolig vandrer tilbake til Bayrischzell, hvor du har din siste overnatting.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 5KM
Høydemeter 920M
Høydemeter 20M
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres fra mars til oktober

Transport/Flyreise

Flyreisen fra Norge til München er ikke inkludert i prisen. Du kan lett finne flyreisen i en søkemaskin som f.eks. momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links
Momondo

Fra flyplassen til det første hotellet

Det er mulig å ta tog fra lufthavnen i München til Bad Tölz. Turen tar cirka to timer. Få overblikk over turen her:

Rome2Rio (München lufthavn til Bad Tölz)

Man kan gå, ta buss eller hoppe på en taxi fra togstasjonen til hotellet.

Tilbake til flyplassen

Toget kjører fra turens sluttby Bayrischzell til München på ca. 2 timer. Få overblikk over turen her:

Rome2Rio (fra Beyrischzell til München lufthavn)

Hvis du kjører selv

Har du kjørt til turens startsted, tar toget fra Bayrischzell til Bad Tölz også ca. 1½ time. Se turen her:

Rome2Rio (Bayrischzell til Bad Tölz)

- Parkering
Det er også en opplagt destinasjon til å kjøre selv.
Der er begrenset gratis parkering direkte ved start hotellet, men som alternativ er der et offentlig p-hus hvor det er mulig å parkere bilen hele uken for ca. 30 € - Det er ikke mulig å forhåndsreservere plass.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.
Det er dessuten mulig å kjøpe middag på hele turen, denne vil bestå an min. 3 retters meny.

Overnattinger

Du overnatter på dobbeltrom på fine og spesielt utvalgte 3-stjerners hoteller og kroer. Det er også mulig å ta turen alene. Hvis du vil se prisen for dette, kan du velge "1 voksen" på betillings-blanketten.

Det er mulig å bestille en ekstra natt i Bad Tölz før avreise, eller ekstra natt i Bayrischzell etter turen.

Ekstra netter er inkl. frokost.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bildet av klimaet i Garmischområdet, sees yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.