NOK 5.490,00

Tyskland - Fottur i Bayern mellom innsjøer og alper

Bayern er som et autentisk postkort. Majestetiske fjelltopper, innsjøer, idylliske og frodige setre, med gressende dyr og mye mer. Opplev de vakre perlene av Bayern på denne ukens vandring mellom Bad Tölz og Bayrischzell. Du kommer til å vandre på fantastiske panoramastier, gjennom malerisk fjellandskap, ta hyggelige pauser ved de sjarmerende små fjellhyttene og du kan ta en avkjølende dukkert i innsjøene Tegernsee og Schliersee på varme sommerdager.
Ruten:
Denne fotturen er i den lette enden av nivå 2. Med vandring på fine stier og skogsveier. De store høydeforskjellene er tilgjengelig med kabelbaner, og turen er egnet for personer med alminnelig god grunnform. Vandretidene er mellom 3 og 5 timer om dagen. Et par steder er det mulighet for å utvide fotturen med ett par lengre og litt mer krevende ruter, som tar deg litt høyere opp i terrenget.
•    Fottur på egen hånd mellom 4 turistklasse hoteller i det naturskjønne Bayern
•    Bagasjetransport mellom hotellene
•    Fottur langs vakre innsjøer, alpine setre og med utsikt til rå alpetopper
•    Hyggelig fergetur over innsjøen Tegernsee
•    Du kommer på toppen av både Mount Taubenstein og Mount Wendelstein
•    Mulighet for å oppleve fjelltunnelene i Mount Wendelstein
•    Du blir utstyrt med velutførte vandrebeskrivelser, kart og et 24-timers nødnummer


Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Bad Tölz

Den velkjente Bayerske byen Bad Tölz, er best å oppleve til fots. Så hvis du ikke ankommer for sent på dagen, anbefaler vi en hyggelig gåtur i byens gater og langs elven Isar, hvor det er en flott utsikt.

 
Dag 2 Vandring til gennem skov, eng og alpint landskab

Etter en kort togtur til Lenggries, vandrer vi et stykke via den gjennomgående trekking stien Via Alpina. Etter Hirschtal-passet, som går under de bratte klippene ved Mount Fockenstein, ankommer vi fjellhytten, hvor det er opplagt å ta en velfortjent pause og for å fylle opp energilagrene. Herfra går fotturen gjennom skog og over enger og mesteparten av tiden vandrer vi til en vakker utsikt ned til innsjøen Tegernsee i det fjerne. Vi overnatter i Bad Wiessee.

Vandretid ca. 5 timer
Distanse 18km
Høydemeter: 720m opp / 630m ned

 
Dag 3 Rundtur til Mount Reiderstein

Vi fortsetter vandringen på en høy rute med fantastiske utsikter til fjellene rundt. Vi når frem til fjellkroen Galaun, hvor vi fortsetter videre til det lille fjellkapellet, som ligger vakkert plassert på en av Mount Riedersteins klippeformasjoner. Når vi er tilbake fra vandringen, inviterer Tegernsee bryggeriet oss inn til en kald smaksprøve, før vi seiler med Tegernsee-skipet tilbake til hotellet i Bad Wiessee.

Vandretid ca. 3½-5 timer
Distanse 9km
Høydemeter: 420m opp / 450m ned
Dag 4 Vandring fra Bad Wiessee til søen Schliersee

Fra Tergernsee følger vi en bratt skogsti opp til Neureuth, hvor det er en skjønn utsikt over den alpine seter og innsjøen. Etter en kort pause her, går vi videre på en sti som tar oss ned gjennom en skog og ned til innsjøen Schliersee. Etter å ha passert marinaen, når vi hotellet, som ligger nært vannet. 

Vandretid ca. 4-4½ time
Distanse 12km
Høydemeter: 620m op / 570m ned
Dag 5 Rundtur til søen Spitzingsee

Vi følger en sti langs innsjøen til den lille landsbyen Fishhausen. Herfra går vi via den gamle skog-togbanen Bockerlbahnweg, hvor vi finner flere interessante informasjonspunkter underveis. Vi vandrer først til passet Spitzingsattel og derfra videre til den maleriske innsjøen Spitzingsee. Det er en fantastisk naturperle, her kan du gå litt rundt og det er opplagt å ta en pause i den sjarmerende hytten Wurzhütte, før du tar tilbake til Schliersee med bussen.

Vandretid ca. 3-4 timer
Distanse 13km
Høydemeter: 390m opp / 60m ned

Dag 6 Vandring fra Schliersee til Bayrischzell

I dag tar vi lett og luftig kabelbane til toppstasjonen på Mount Taubenstein. Herfra vandrer vi på en høyalpin sti med suverene utsikter ut over det landskapet, som fjellhytten Rotwandhaus (1.737m.) så vakkert ligger omringet av. Herfra kan vi vandre opp til toppen av Rotwand (den røde vegg - 1.884 m.), hvis du har lyst. Vi fortsetter gjennom det storslåtte landskapet til innsjøen Soinsee, som med sin idylliske plassering er et opplagt sted til en pause, før vi vandrer det siste stykke til Bayrischzell over alpine setre og langs blomstrende enger.

Vandretid ca. 5 timer
Distanse 15km
Høydemeter: 180m opp / 990m ned

Dag 7 Rundtur forbi vandfald og til toppen af Mount Wendelstein

Kong Maximilian-stien leder deg forbi en foss til Wendelstein fjellet. Herfra går du hele veien til toppen, som er hjem for et imponerende meteorologisk observatorium. Du fortsetter på hårnålstien, som byr på panoramautsikter over landskapet og leder deg frem til Wendelstein grotten. Her er det et tunnelsystem, som går så dypt inn i fjellet, at det i høysommeren stadig forekommer is. Adgangen til tunnelene koster ett par euro og vi anbefaler denne opplevelsen.
Etter det er det opplagt å nyte en snack til utsikten fra kafeen, som ligger i nærheten, før vi tar kabelbanen tilbake ned i dalen og herfra stille og rolig vandrer tilbake til Bayrischzell, hvor du har din siste overnatting.

Vandretid ca. 4-5 timer
Distanse 5km
Høydemeter: 920m opp / 20m ned

Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Prisen inkluderer

 • 7 overnattinger på fine turistklasse hoteller inkl. frokost
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Seiltur på Lake Tegernsee (dag 3)
 • Kabelbane-billetten til Taubenstein (dag 6)
 • Kabelbane-billetten til Wendelstein (dag 7)
 • Bussbilletter som beskrevet i programmet
 • Detaljerte vandrebeskrivelser, kart og relevant informasjon
 • 24-timers service hotline under turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til turens startsted t/r.
 • Togbilletten fra Bad Tölz til Lenggries (dag 2) pris. Ca. 4€ pr. person
 • Eventuell lokal turistskatt
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
NOK 5.490,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er baseret på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Avreisedatoer:
Denne turen kan arrangeres fra mars til oktober

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Transport

Flyreisen fra Norge til München er ikke inkludert i prisen. Du kan lett finne flyreisen i en søkemaskin som f.eks. momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links
Momondo

Fra fklyplassen til det første hotellet

Det er mulig å ta tog fra lufthavnen i München til Bad Tölz. Turen tar cirka to timer. Få overblikk over turen her:

Rome2Rio (München lufthavn til Bad Tölz)

Man kan gå, ta buss eller hoppe på en taxi fra togstasjonen til hotellet.

Tilbake til flyplassen

Toget kjører fra turens sluttby Bayrischzell til München på ca. 2 timer. Få overblikk over turen her:

Rome2Rio (fra Beyrischzell til München lufthavn)

Hvis du kjører selv

Er man kørt til turens startsted, tager toget fra Bayrischzell til Bad Tölz ligeledes ca. 1½ time. Se turen her:

Rome2Rio (Bayrischzell til Bad Tölz)

- Parkering
Det er også en opplagt destinasjon til å kjøre selv.
Der er begrenset gratis parkering direkte ved start hotellet, men som alternativ er der et offentlig p-hus hvor det er mulig å parkere bilen hele uken for ca. 30 € - Det er ikke mulig å forhåndsreservere plass.

Børnerabat og delte værelser

Barnerabatt og twinroom

På denne reisen er det rabatt for barn og voksne, som deler rom med “to fullt betalende voksne” Hvor mye rabatten blir er avhengig av alder.

Barn under 5,99 år: gratis
Barn mellom 6 og 11,99 år: 50% rabatt
Barn mellom 12 – 14,99 år: 25% rabatt
Personer fra 15 år og opp: 10% rabatt

Eksempel 1
Dere er 2 voksne og 1 barn. Her er det veldig enkelt, fordi dere bor på samme rom. Barnet får rabatt i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2
Dere er 2 voksne og 2 barn (alder 5 og 13 år). Her har dere to muligheter. Hvis dere vil bo på to dobbeltrom, så vil det være full pris for alle deltakere. Hvis dere vil sove på samme rom (f.eks. et familierom), så vil begge barn få rabatt (henholdsvis gratis og 25% rabatt)

Eksempel 3
Dere er 2 voksne og 3 barn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil dere sannsynligvis skulle bruke to dobbeltrom, hvor det yngste barnet sover sammen med foreldrene. Det vil derfor kun være rabatt for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabatt.

Eksempel 4
Dere er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltrom. Her vil den ekstra voksne få 10% rabatt.  

OBS

På vår bestillingsblankett kan man kun velge "voksne" og siden kan ikke regne ut barnerabatt selv. Du bare skriver detaljene om barnas alder, fødselsdato og eventuelt ønsket romfordeling i beskjedfeltet, når dere bestiller reisen. Så sørger vi for å justere prisen etterhvert.

Det er viktig, at dere er innforstått med, at det er deres eget ansvar, når dere velger å ha barn med på turen. Se beskrivelse for vanskelighetsgrad og vurder derfra, om denne turen egner seg til deres barn. Generelt anbefaler vi ikke at barn under 15 år er med på turer, hvor vanskelighetsgraden er over 2.

 

 

 

 

Overnatninger

Du overnatter på dobbeltrom på fine og spesielt utvalgte 3-stjerners hoteller og kroer. Det er også mulig å ta turen alene. Hvis du vil se prisen for dette, kan du velge "1 voksen" på betillingsblanketten.

Det er mulig å bestille en ekstra natt i Bad Tölz før avreise, eller ekstra natt i Bayrischzell etter turen.
Pris for en ekstra natt før eller etter turen: kr. 690kr pr. person i dobbeltrom

Prisen for ekstra natt i enkeltrom kr. 890kr pr. rom.

Ekstra netter er inkl. frokost.

Mad og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.
Det er dessuten mulig å kjøpe middag på hele turen, denne vil bestå an min. 3 retters meny. Pris kr. 2.190,- pr person.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2.  Les mer om vvårt graderingssystem her.

Rejseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

 
Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bildet av klimaet i Garmischområdet, sees yr.no's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie på egen hånd fra Dolomittene til Gardasjøen, med overnatting...
Vansklighetsgrad: 2
Reise med hundReiser med Barnerabatt
Individuell fotturferie på egen hånd mellom sjarmerende landsbyer og grønne daler...
Vansklighetsgrad: 2
Velegnet til solorejse
7 dagers vandring rundt Zugspitze - Tysklands høyeste fjell, som ligger i idylliske omgivelse...
Vansklighetsgrad: 2
Reise med hund
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider