NOK 6.290,00

Spania – Pilegrimsvandring på Caminoen, 7 dager

Dette er den mest populære delen av vandreruten Camino de Santiago. Perfekt til de, som søker å fange inn essensen av Caminoen: en utfordrende tur med god mat og vin langs Pilegrimsruten, hvor man kan oppleve lokale skikker, møte andre pilegrimer og nyte den unike atmosfæren i det hele. Du vil huske hvert enkelt minutt av det! 
 
Se kart over turen lenger nede på siden.
 
Denne delen av Camino de Santiago starter i Sarria og dekker de siste godt 100 km av Camino Francés (Den franske ruten), det som minimum kreves for å få Compostela Sertifikatet . Camino vil ta deg på tvers av skogen, landbruksjord og rustikke landsbyer, på spor og stier flankert av steinvegger. Det grønne bølgende landskap i Galicia er en del av hver vandredag, inntil dere nærmer dere turens endelige destinasjon: den mytiske by Santiago de Compostela.
Med 5 turdager tilbakelegger dere gjennomsnittlig 23 km om dagen. Dere kan gå sammen eller hver for dere i eget tempo. 
 
 • Den mest berømte delen av Pilegrimsruten fra Sarria til Santiago de Compostela
 • De siste 116 km på caminoen kvalifiserer til Compostela Sertifikatet
 • Pilegrimspass inkludert
 • Smak Galicias mest berømte rett med blekkspruter krydret med paprika
 • Håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus
 • Lekker 3 retters meny (unntatt første og siste kvelden)
 • Transport av bagasje fra hotell til hotell inkludert
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønt landskap
 • Høymesse i katedralen i Santiago de Compostela
 • Valgfri startdag
 

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst Sarria

Dag 1: Ankomst Sarria
I Sarria starter hvert år tusenvis deres pilegrimsvandring. Utforsk byens gamle sentrum, hvor du finner kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrim hospits. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina , den gamle festningen, Magdalena klosteret og hovedgaten Rua Maior, hvor du kan nyte en drink og en tapas i en av de hyggelige kafeer.

 

 

Dag 2 Vandring fra Sarria til Portomarin

Dag 2: Vandring: 23km /ca 6timer

Vandring fra Sarria til Portomarin
I dag kan du forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketre og langs rolige småveier. Underveis passerer du mange "hórreos”, som er tradisjonelle lagerhus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin kan du slappe av på en av de mange terrasser på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato. Den gamle byen Portomarin er oversvømmet. Når vannstanden er lav, kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen.

 

 
Dag 3 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

Dag 3: Vandring fra Portomarin til Palas do Rei
I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño, og det går jevnt opp bakken gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Du passerer små vakre landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Stopper for å besøke den romanske kirken Santa Maria i Castromaior. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal byr på en skulptur av Daniel med dyr og pilgrimmen Santiago.

 

Dag 4 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa
Vandring: 28 km / ca. 7 timer
 

Dag 4: Vandring fra Palas do Rei til Arzúa
Pilgrimsruten fortsetter ned en bakke forbi landsbyen Casanova og den deilige landsbyen Leboreiro. I Melide bør du ta en pause, hvor du bør smake noen lokale spesialiteter en av de mange serveringsstedene pulperías. Caminoen krysser flere vannløp, og en skogvei tar dere til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er der ikke langt opp bakken til byen Arzúa, hvor vi overnatter.  

 

.  
 
Dag 5 Vandring fra Arzúa til Amenal
Vandring: 23 km / ca. 6 timer
 

Dag 5: Vandring fra Arzúa til Amenal
Dagens rute går for det meste gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers a vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er verdt et besøk. Underveis bør du ikke gå glipp den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med gamle steinhus, og hvor trafikken ofte stopper, når dyra blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal følger en blanding av gode og rolige småveier og skogstier.

 

Dag 6 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela
Vandring: 16 km / ca. 4 timer
 

Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela
Etter Amenal er det neste interessante sted Lavacolla i utkanten av Santiago, hvor pilegrimer i gamle dager brukte å vaske seg i elva i forberedelse til deres ankomst i Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustrær flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Gledens fjell), og det er herfra at dere får deres første glimt av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør dere med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmesse ved frokosttid.
Bruk ellers tiden på å utforske Santiagos gamle bydel med dens vakre arkitektur, det er fredet under UNESCO Verdensarv og nyt den vidunderlige atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

 

Dag 7 Hjemrejse eller forlængelse
Hjemreise eller forlengelse
Hvis dere underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (vandrebeskrivelsene minner dere jevnlig om det), kan dere på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at dere har gått minimum de siste 100 km av caminoen.
Dere kan evt. forlenge oppholdet i Santiago de Compostela. 

 

Prisen inkluderer

 • 6 netter i delt dobbeltrom på nøye utvalgte hoteller (2-3 stjerners)
 • Halvpensjon i de små byene
 • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraksjoner samt viktige telefonnummer)
 • Pilgrimspass
 • Praktiske opplysninger med pakkeliste
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, det gjelder under hele turens lengde
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Spania tur/retur
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
NOK 6.290,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blankett, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 
Flyrejse / Transport

Flyreisen
OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.
 
Lokal transport
Fra lufthavnen i Santiago er det mulig å ta bussen til Sarria. Få overblikk over den turen via denne linken:

Rome2Rio

Transfer

Vi kan arrangere en transfer fra lufthavnen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen, samt retur fra hotellet i Santiago til lufthavnen på avreisedagen. Prisen er kr. 1.200,- for transport opp til 8 personer.
 
Overnatninger

Overnattinger
Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standarden er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og tett på Pilegrimsruten.

 

Ekstra natt i Santiago de Compostela i delt dobbelrom med frokost:  590 kr. pr. person
 
OBS: Det er ikke mulig å få rom til tre personer på denne turen, så hvis dere er et ulikt anntall reisende, vil en av dere skulle bruke et enkeltrom. Dette koster 1690kr ekstra. Hvem som skal ha enkeltrom velger dere, når dere bestiller reisen.
Mad og drikke

Mat og drikke
Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt frokostsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

 

Sværhedsgrad

Vanskelighetsgrad
Dette er tur av vanskelighetsgrad 2. Selv om dagsmarsjene er relativt lange for en grad 2 (i gjennomsnit 23 km og av 5-7 timers varighet), kategoriseres denne turen som lettere vandring på gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert, og du går kun med en lettere dagtursryggsekk.
Les mer om vårt graderingssystem her.

 

Rejseforsikringer

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.  Bestill her.
.

 

 

 

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ser du værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

 

 

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

11 dagers fottur på egen hånd på Pilgrimsruten fra Sarria via Santiago de Composte...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten er også kjent som Caminoen. Overn...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
14 dagers fottur fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien, på den portugisisk...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoen
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider