NOK 11.890,00

Spania – Pilegrimsvandring på Caminoen, 11 dager

Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatting på hoteller og transport av bagasjen.

Dette er den avsluttende delen av vandreruten Camino de Santiago. Perfekt til de som har litt mer enn en uke og som søker å fange inn essensen av Caminoen: en utfordrende tur med god mat og vin langs Pilegrimsruten, hvor man kan oppleve lokale skikker, møte andre pilegrimer og nyte den unike atmosfæren. Du kommer til å huske hvert eneste minutt.

Denne delen av Camino de Santiago starter i Ponferrada og dekker de siste 200km av Camino Francés (Den franske ruten), som er dobbelt så mye som det krever å få utlevert et Compostela Sertifikat. Caminoen tar deg på tvers av skoger, landbruk, og rustikke landsbyer, på spor og stier flankert av steinvegger. Det grønne bølgede landskapet i den mytiske by Santiago de Compostela.

Med ni vandredager tilbakelegger vi gjennomsnittlig 23km om dagen. Vi kan gå sammen eller hver for oss i vårt eget tempo.

 

 • De siste 200km av den verdensberømte Pilegrimsruten fra Ponferrada til Santiago de Compostela
 • 11 dager-10 netter og 9 dagers fottur
 • Pilegrimspass inkludert
 • Smak Galicias mest berømte rett som er blekksprut krydret med paprika
 • Håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus
 • Lekker 3-retters middagsmeny (unntatt første og siste kvelden i Sarria)
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell inkludert
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønt landskap Høymesse i katedralen i Santiago de Compostela
 • Valgfri startdag

 

 

 

 

 

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Ponferrada

Individuell ankomst til Ponferrada

Ponferrada ligger ved elven Sil, som er omringet av fjell og det er den siste største byen langs cominoen før sluttmålet, Santiago de Compostela. Området var under det romerske herredømme kjent for å ha den største mineutgravingen av gull og andre metaller. Flere mine områder er fortsatt synlige i dag og den mest spektakulære Las Médulas er idag på UNESCO's verdensarvsliste. Ponferradas navn stammer fra Pons Ferrat - Jernbroen - og refererer til den eldgamle pilegrimsbro over elven, det har blitt forsterket med jern som gjennom århundre har fått pilegrimer over elven på veien deres mot Santiago de Compostela.

Dag 2 Vandring til Villafranca Del Bierzo

Vandring: ca. 23km / 6 timer.

Regionen Bierzo ligger som et nedsunket område, omringet av fjell og det er dette fruktbare området vi skal vandre igjennom i dag. Det har blitt dyrket mange forskjellige typer grønnsaker og frukt på dette jordet, som trives best i dette behagelige klimaet. Caminoen går gjennom små landsbyer og vinmarker og endestasjonen i dag er Vilafranca, hvor dere bør ta dere tid til å besøke Iglesia de Santiago-hagen. 

Dag 3 Vandring til O Cebreiro

Vandring ca. 28km / 8,5 timer

Denne dagen byr på en av de lengste vandringene, som tar dere opp på ca. 920 høydemeter. Vi går forbi elven Valcace slanke dal, før vi når stigningen opp til O Cebreiro, dette passet mellom fjellkjedene Los Ancares og La Sirra do Courel har en steil stigning på over et par kilometer, men utfordringene belønnes og vi går forbi noen av de karakteristiske runde steinhusene, som er en av caminoens unike opplevelser.  

Dag 4 Vandring til Triacastela

Vandring ca. 21 km / 6 timer

Fra den lille landsbyen O Cebreiro går vi gjennom Ranadoiro fjellene. Turen tar dere igjennom små fredfylte landsbyer med sine små kapeller og kirker. Det er mange muligheter for å nyte en kopp kaffe underveis på en av de små kafeene. Vandringen tar dere gjennom små bevokste kastanjeskoger, før dere ankommer Triacastela, der dere skal overnatte.

Dag 5 Vandring til Sarria

Vandring ca. 21km / 6 timer

På den neste etappen av turen vandrer vi på San Xil Caminoen, som byr på noen fantastiske scenerier, som nok skal prege stemningen til det positivet. Du kommer til å vandre på en del Corredoiras, som er smale fine stier, som skjærer seg igjennom de karakteristiske galiciske kastanje- og bjørkeskoger.   

Du ankommer til Sarria, som med sine ca. 14.000 indbyggere er det den byen som er tettest befolket på den franske Camino. I Sarria starter tusenvis av pilegrimer vandringen sin hvert år og det preger stemningen i byen. Utforsk byens gamle sentrum, der finnes kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrimhospitaler. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina, den gamle festingen. Magdalena-klosteret og hovedgaten Rua Maior, der du kan nyte en drink og tapas i en av de hyggelige kafeene. Det er opp til dere selv å finne en hyggelig plass å spise middag på kvelden, mens dere går rundt er det lurt å se etter koselige restauranter.

 

Dag 6 Vandring fra Sarria til Portomarin

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

I dag kan du forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketre og langs rolige veier. Underveis går vi forbi mange "hórreos”, som er tradisjonelle forrådshus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin, kan du slappe av på en av de mange terrassene på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato. Den gamle byen Portomarin er oversvømt. Når vannstanden er lav, kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen.

 

Dag 7 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño og det går i oppover bakke gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Du passerer små vakre landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Stopp opp og besøk den romanske kirken Santa Maria i Castromaior. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal byr på en skulptur av Daniel med dyr og pilegrimen Santiago

Dag 8 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa

Vandring: 28 km / ca. 7 timer

Pilegrimsruten fortsetter nedover forbi landsbyen Casanova og den skjønne landsbyen Leboreiro. I Melide kan du ta en pause og smake på noen av de lokale spesialitetene på en av de mange pulperías (restauranter). Caminoen krysser flere vannløp og en skogvei tar dere til landsbyen Boente og kirken som har skytshelgen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er det ikke langt opp bakken til byen Arzúa,, hvor vi overnatter.

Dag 9 Vandring fra Arzúa til Amenal

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

Dagens rute går for det meste gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers av vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er virkelig verdt besøket. Underveis må du ikke gå glipp av den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med de gamle steinhusene og hvor trafikken ofte stopper, når kveget blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal følger en blanding av gode og rolige småveier og skogstier.

 

 
Dag 10 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Vandring: 16 km / ca. 4 timer

 

Etter Amenal er det neste interessante stedet Lavacolla i utkanten av Santiago, hvor pilegrimene i gamle dager brukte å vaske seg i elven for å forberede sin ankomst til Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustre flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Gledens Fjell) og det er herfra, du får ditt første glim av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør du med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmessen ved lunsjtid. Du kan ellers bruke tiden på å utforske Santiagos gamle bydels vakre arkitektur, som er fredet under UNESCO Verdensarv og nyt den fantastiske atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

Dag 11 Hjemreise

Hvis du underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (vandrebeskrivelsen minner deg jevnlig om dette), kan du på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at du har gått minimum de siste 100 km av caminoen. Du kan forlenge oppholdet i Santiago de Compostela om du ønsker dette.

 

 

 

 

Prisen inkluderer

 • 10 netter i delt dobbeltrom på nøye utvalgte hoteller (2-3 stjerners)
 • Halvpensjon (untatt dag 1, 5 og 10
 • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraksjoner og viktige telefonnummer.)
 • Pilegrimspass
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Spania tur/retur
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring
NOK 11.890,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Transport
Flyreisen
OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.
OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.
 
Links
Momondo
 
Lokal transport 
Fra Santiago de Compostela til Ponferrada kjører der både buss og tog. Få overblikk over turen her:
 

Transfer

Vi kan arrangere en transfer fra lufthavnen i Santiago de Compostela til Ponferrada på ankomstdagen, samt retur fra hotellet i Santiago til lufthavnen på avreisedagen. Prisen er kr. 2.890,- for transport opp til 8 personer.
 
Overnatninger

Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standaren er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten.

 

Ekstra natt i Santiago de Compostela i delt dobbeltrom inkl. frokost:  790 kr. pr. person

 

Mad og drikke

Mat og drikke
Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt frokostsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

Sværhedsgrad

Vanskelighetsgrad
Dette er tur av vanskelighetsgrad 2. Selv om dagsmarsjene er relativt lange for en grad 2 (i gjennomsnit 23 km og av 5-7 timers varighet), kategoriseres denne turen som lettere vandring på gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert, og du går kun med en lettere dagtursryggsekk.
Les mer om vårt graderingssystem her.

Rejseforsikringer
Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.  Bestill her.
.
 

 

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ses værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

 

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatt...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
11 dagers fottur på egen hånd på Pilgrimsruten fra Sarria via Santiago de Composte...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
14 dagers fottur fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien, på den portugisisk...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoen
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider