NOK 11.390,00

Spania – Fottur på Caminoen - Fra Sarria til Atlanterhavet

Denne turen inneholder de siste 110km av Caminoen fra Sarria til Santiago de Compostela, og stiene fortsetter helt ut til Atlanterhavet, der veien til Finisterre og Muxia har også en spesiell plass i hjertet til pilgrimmene. Terrenget endrer seg mens dere nærmer dere kysten og stiene her er mindre begått enn det dere har opplevd den første delen av turen. Dette er den perfekte kombinasjon for de som ikke bare vil oppleve den mest populære delen av Camino, men også vil oppleve roen på turen mot havet og oppleve allsidigheten i terrenget som denne delen av Spania har. Det er en utfordrende tur, men med mye god mat og god vin langs Pilgrimsruten, der man kan oppleve lokale skikker, møte andre pilgrimmer og nyte den unike atmosfæren av det hele.

Caminoen vil lede dere på tvers av skoger, jordbruksland og rustikke landsbyer , langs spor og stier flankert av steinmurer. Det grønne og frodige landskapet i Galicia er en del av deres fotturhverdag helt til dere begynner å nærme dere den historiske pilgrimsbyen Santiago de Compostela. Her vil dere kunne løse inn deres pilegrimsbevis for de siste 100 km av den berømte pilegrimsruten, men dere vil ytterlige kunne innløse et spesifikt Atlanterhavs sertfitikat for turen hele veien til kysten. Med 9 vandredager vil det si at dere går i gjennomsnitt 23 km om dagen. Dere kan velge å gå sammen eller hver for dere i deres eget tempo.

 • Den mest berømte delen av pilgrimsruten fra Sarria til Santiago de Compostela
 • Etterfulgt av en fantastisk strekning fra Santiago til Finisterre ved Atlanterhavet
 • De siste 100 km på caminoen kvalifiserer til Compostela sertfitikatet
 • Det finnes et spesielt Finisterre sertifikat for andre delen av turen
 • Pilegrimspass er inkludert
 •  Smak Galicias mest berømte rett, blekksprut krydret med paprika
 • Utvalgte familiedrevne hoteller og gjestehus
 • Fantastisk 3 retters middagsmeny (utenom den første og siste kvelden, og den kvelden dere er i Santiago de Compostela)
 • Transport av baggasje fra hotell til hotell inkludert
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønne landskap
 • Valgfri startdag
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst Sarria

I Sarria er der hvert år flere tusen pilegrimer som starter sin pilegrimsvandring. Utforsk byens gamle sentrum, med flotte kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrims sykehus. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina, den gamle festningen, Magdalena klosteret og hovedgaten Rua Maior, hvor dere kan nyte en drink og tapas i en av de hyggelige kafeene. 

Dag 2 Vandring fra Sarria til Portomarin

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

I dag kan dere forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketrær og langs rolige småveier. Underveis vil dere gå forbi mange "hórreos", som er tradisjonelle forrådshus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel framme i Portomarin kan dere slappe av på en av de mange terrassene på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato, mens den gamle byen Portomarin ble oversvømt. Når vannstanden er lav kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen. 

 

Dag 3 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño og går videre oppover gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Dere passerer også små søte landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Et stopp innom den romanske kirken Santa Maria i Castromaior er også å anbefale. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal har også flotte skulpturer av Daniel med et dyr og pilegrimen Santiago. 

Dag 4 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa

Vandring: 28 km / ca. 7 timer

Pilegrimsruten fortsetter i nedoverbakke forbi landsbyen Casanova og den flotte landsbyen Leboreiro. I Melide bør dere ta en pause og smake noen lokale spesialiteter i en av de mange "pulperías". Caminoen krysser flere vassdrag og en skogsvei tar dere videre til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgenen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herifra er der en ikke så altfor lang oppoverbakke til byen Arzúa der dere overnatter. 

 

Dag 5 Vandring fra Arzúa til Amenal

Vandring: 23 km / ca. 6 timer

Dagens går mesteparten av dagen gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers av vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er verdt besøket. Underveis må du ikke gå glipp av den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med gamle steinhus og hvor trafikken ofte stopper, når dyra blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal er en blanding gode og rolige småveier og skogstier.

Dag 6 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Vandring: 16 km / ca. 4 timer

Etter Amenal er den neste interessante plassen Lavacolla i utkanten av Santiago, der pilegrimer i gamle dager brukte å vaske seg i elven for å forberede ankomsten sin til Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustrær ruten frem til Monte do Gozo (Gledens Fjell) og det er herfra, du får første glimtet av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør du være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmesse ved lunsjtid om du starter tidlig.

Ellers kan du bruke tiden på å utforske Santiagos gamle bydel med dens vakre arkitektur, som er fredet under UNESCO Verdensarv og nyte den fantastiske atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

Om du underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (vandrebeskrivelsen minner deg jevnlig om dette), kan du på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at du har gått minimum de siste 100 km av caminoen.

 

Dag 7 Vandring fra Santiago til Negreira

Vandring: 22 km / ca. 5.30 timer

Stien forlater Santiago de Compostela og tar seg fort inn i eikeskogen San Lourenzo. Du krysser mange steinbroer fra middelalderen, før du vandrer opp til bakketoppen Mar de Ovellas. Herfra er det en fantastisk utsikt over den maleriske dalen A Maia. Dette området har mange flotte eksempler på religiøs arkitektur, som barokkirken i Trasmonte og de tradisjonelle konstruksjonene, som sees i landsbyen A Ponte Maceira.

 

Dag 8 Vandring fra Negreira til Abeleiroas/Olveiroa

Vandring: 28 km / ca. 6 timer

I dag er en lang vandredag og du vil gjøre deg selv en tjeneste med å starte tidlig, så har du god tid til lengre pauser underveis.Du vandrer langs en fjellside over elven Barcala. Du fortsetter over et alpint platå, hvor utsikten er fantastisk ut over Xallas-dalen med dens mange hórreos – granitt blokker hevet over jorden, som er bygget til å tørke årets høst av f.eks. mais.

Dag 9 Vandring til Cee

Vandring: 25 km / ca. 5 timer

Dagens vandring foregår mesteparten av tiden på hyggelige små stier med utsikt til Atlanterhavet som bidrar til å holde humøret oppe. Denne delen av Finisterre camionen tar dere langs elven Logoso og forbi den lille kirken. Herfra går det i nedover bakke gjennom furutrær, før det første glimtet av Atlanterhavet møter dere. Møtet med havet er følelsesmessig for mange pilegrimer- jo lengre de har gått, desto større er gleden. Du ankommer Cee, som er en livlig fiskeby med mange småbutikker og et søndagsmarked med mange interessante ting.

 

Dag 10 Vandring fra Cee til Cape Finisterre

Vandring: 16 km / ca. 4 timer

Den siste vandredagen tar dere gjennom byen Corcubion, som er en malerisk liten by ved havet, som tiltrekker mange kunstnere.

Stien herfra bukter seg langs klippekysten, over sandbanker og rundt langs bukten til Cape Finisterre. Her er stemningen helt spesiell, når du står ved Europas vestligste punkt og ser utover Atlanterhavet mot horisonten hvor himmel og hav møtes.

 

Dag 11 Avreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Det er mulig å forlenge denne turen med ytterligere ett par dager til Muxia. I så fall vil overskriften på dagene være:

Dag 11. Vandring fra Finisterre til Lires (14 km)
Dag 12. Vandring fra Lires til Muxia (15 km)
Dag 13. Avreise

Prisen inkluderer

 • 10 netter i delt dobbeltrom på nøye utvalgte hoteller (2-3 stjerners)
 • Halvpensjon i de små byene (kun frokost i Santiago de Compostela)
 • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraktsjoner samt viktige telefonnummer)
 • Pilegrimspass
 • Praktiske opplysninger
 • Transport av bagasje fra hotell til hotell
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Spania tur/retur
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring
NOK 11.390,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Flyrejse / Transport

Flyreisen
OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

 

Lokal transport
Fra flyplassen i Santiago er det mulig å ta bussen til Sarria. Få overblikk over denne turen via linken under.

Rome2Rio

Når du skal i retur fra Finisterre til flyplassen er det mulig å ta en buss. Få overblikk her:

Rome2Rio

Transfer til/fra flyplassen

Vi kan arrangere en transfer fra flyplassen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen. Prisen er kr. 1.100,- for bilen opp til 8 personer.

Prisen for returtransfer fra Cape Finisterre eller Muxia er kr. 1.100,- for en bil opp til 8 personer.
 
Overnattinger

Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standarden er 2-3 stjerners turistklassehotell. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten.

Ekstra natt i Santiago de Compostela i delt dobbeltrom med frokost:  790 kr. pr. person

 

Mat og drikke

Mat og drikke
Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt frokostsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

Vanskelighetsgrad
Dette er en tur med vanskelighetsgrad 2. Selv om dagsturene er relativt lange for en grad 2 (i gjennomsnitt 23 km og varer i 5-7 timers), kategoriseres denne turen som lettere vandring på gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert, og du går kun med en lettere dagsturyggsekk. 
Les mer om vårt graderingssystem her.
Reiseforsikringer
Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.  Bestill her.
.
 

 

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ses værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

 

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatt...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten er også kjent som Caminoen. Overn...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
14 dagers fottur fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien, på den portugisisk...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoen
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider