NOK 6.390,00

Slovenia - Fotturferie i de Juliske Alper

Dette er en fotturferie for personen som setter ekstra pris på gode hoteller og avslappende fotturer i vakre omgivelser. Fotturen tar deg på gode stier gjennom Triglav Nasjonalpark i den nordvestlige delen av Slovenia, rett ved grensen til Østerrike og Italia ved de Juliske Alper- oppkalt etter den romerske diktatoren Julius Cæsar. Her har du alt du kan ønske deg: Grønne frodige daler, dramatiske juv, kuperte fjell, panoramautsikter og vakre bresjøer omringet av skogkledde skråninger. Dere bor på tre handplukkede familiedrevne hoteller i de populære byene Kranjska Gora, Bled og Bohinj. Bagasjentransporteres fra hotell til hotell og dere går kun med en lett tursekk.

 • Vakker fottur i Slovenias eneste nasjonalpark: Triglav
 • De vakre Juliske Alper på grensen til Østerrike og Italia
 • Ekte alpeidyll med små landsbyer, grønne daler, kalde bresjøer og kuperte fjelltopper
 • Fottur gjennom den imponerende Vintgar-juvet 
 • Det Russiske Kapell, sjarmerende kirker og middelalderslottet Bled 
 • Gode 3- og 4-stjerners hoteller
 • Velvalgte ruter med fantastiske utsikter
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Valgfri startdag
 • Mulighet for forlengelse 
 
 
 
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst i Kranjska Gora

På skianlegget Kranjska Gora avholdes det hver vinter VM i slalåm. Landsbyen er startstedet for fotturene de neste dagene og deres første netter i skyggen av de Juliske Alper.

 
Dag 2 Kranjska Gora – Jasna-dalen - Kranjska Gora

Distanse: Ca. 16 km +/-400m

Fotturukens første utflukt tar dere til en sti i enden av Jasna dalen, der fjellene speiler seg i den flotte bresjøen. Dere har utsikt til de eroderte kalksteinfjellene Prisank (2547m) og Razor (2601m) som gjennom flere årtusener har blitt formet av isbreer og elver. Lunsjen kan dere nyte i Krnica hytten. På tilbakeveien kan dere besøke Det Russiske kapell og monumentet for de fangede russiske soldatene som under 1. Verdenskrig dødde i løpet av byggingen av den militære veien over Vrsic-passet. Turen slutter tilbake i Kranjska Gora. 

 
 

 

 
Dag 3 Podkoren – Tre-lands-grensen - Kranjska Gora

Distanse: Ca. 19 km +/-640m

Dagen starter med en 10 min. transfer til nabolandsbyen Podkoren. Herfra begynner fotturen som skal ta dere til det spektakulære utkikkspunktet på toppen av Mt. Pec (1508m), der de tre landene Slovenia, Italia og Østerikets møtes. Fra toppen av fjellet får dere en fantastisk panoramautsikt på tvers av de Juliske og Karniske Alper med den høye fjellkjeden Hohe Tauren -  det høyeste alpinområdet i Østerrike, som et pittoresk bakteppe. Turen ned går gjennom grønne daler, forbi Slovenias lengste elv utspring, Savaelven. Dere kommer tilbake til Kranjska Gora hvor dere skal overnatte en natt til. 

 

 
Dag 4 Radovnadalen – Vintgarjuvet – Bledsjøen

Distanse: 11 km +/-200m

Turen går først med bil gjennom den frodige dalen, Radovna, en uberørt villmark mellom Pokljuka og Mezaklas høysletter, til det fantastiske Vintgarjuvet hvor dagens fottur starter. Juvet har skåret seg to km langt og 150 m dypt ned i fjellene ved hjelp av Radovnas elvens brusende vann. Stien snor seg gjennom bunnen av juvet langs en gangbro av tre og videre til den verdensberømte Bledsjøen via utkikkspunktet med Katarina Kirken. Hotellet deres ligger på den vestlige delen av byen med utsikt over havet.
 
 
 
Dag 5 Bled – Bohinjska Bela – Bledsjøen - Bled

Distanse: ca. 15 km +/-270m

Dere er nå i Blend, en spektakulær by ved bredden av det iskalde brevannet med samme navn. I vannet ligger Slovenias eneste, og bitte lille øy, der den sjarmerende St.Marys kirke, en kjent pilgrims destinasjon, også ligger. Det var tidligere her Slaverne tilbedte gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet. Ifølge en lokal tradisjon skal den nygifte mannen bære sin brud opp de 99 trinnene som fører til kirken, uten at bruden sier et ord. 

Dagen er satt av til en avslappet spasertur rundt Bled i vakre omgivelser. På en klippe høyt over Bled står middelalderslottet, som det også er mulig å besøke. En kort gåtur til landsbyene Kupljenik og Bela kan også legges til. For de beste utsiktene over vannet, slottet og Karawanke fjellkjeden, går dere opp bakketoppen Osojnica. Avslutt dagen med den lokale spesialiteten, pisket krem kake” kremsnita” – i en av de koselige caféene ved sørbredden. 

 
 
 
 
Dag 6 Pokljuka – Uskovnica passet – Bohinjvannet

Distanse: 12 km +/-200m

Dagen starter med transfer opp til Pokljuka platået, hvor dere begynner deres fottur tvers over grønne gressåkrer og forbi rustikke gårder. Dere har her en enestående utsikt over Bohinjdalen. På vei ned kan dere stoppe ved den lille historiske landsbyen Studor, der dere kan besøke museet Oplen House og se hvordan mennesket levde her for 150 år siden. Dagens sluttdestinasjon er Lake Bohinj- en ekte perle i hjertet av nasjonalparken Triglav. 

 
 
 
Dag 7 Rundt Bohinjvannet

Distanse: 16/23 km (avhengig av rutevalg)

Tilbring dagen med å sluntre omkring det alpine vannet dominert av imponerende utsikter over de Juliske Alpers høye fjell. Når det er varm temperatur er det mulig å bade i det krystallklare vannet. I den vestlige enden av vannet finner dere en kort sti opp til Savica fossen, som er dens viktigste kilde av vann.  

Ta taubanen opp til det 1532 meter høye Vogel Mountain for en fantastisk utsikt over Mount Trigslav, som med sine 2864 meter er den høyeste toppen i Julian Alpene. Dere kan ta en avstikker til Mostnicajuvet og den grønne Voje dalen. Til middag bør dere prøve den fantastiske Bohinj-ørreten og avslutte dagen i en av de hyggelige landsbypubene og smake på hjemmebrygget honning brennevinen. 

 
 
Dag 8 Hjemreise

 Det er nå blitt dags til å reise hjem eller videre ut i verden. Dere kan velge å forlenge turen med ekstra netter ved Bohinjvannet eller i Ljubljana om dere vil det. 

 
 

Prisen inkluderer

 • 3 netter i dobbeltrom på 3-stjerners hotell i Kranjska Gora
 • 2 netter i dobbeltrom på 4-stjerners hotell med Lake Bled
 • 2 netter i dobbeltrom på 4-stjerners hotell med Lake Bohinj
 • 7 x frokost
 • Transfer i bil på dag 3, 4 og 6
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Detaljert rutebeskrivelser og kart
 • Velkomstmøte ved ankomst i Kranjska Gora
 • Lokal service hotline
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Slovenia tur/retur
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
NOK 6.390,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er basert på at man reiser minimum 2 deltagere og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene mot et tillegg. Du kan se enkeltpersontillegget ved å velge ”1 voksen” på booking formularen. 

På denne turen går dere på egen hånd og er deres egen turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelsene, kart og transport av bagasjen fra hotell til hotell.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres daglig i perioden fra mars-oktober.  

OBS:Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til

 
 
Transport

Transporten fra Norge til Slovenien (Ljubljana) er ikke inkluderet i reisens pris, og dere må selv sørge for å booke flyreisen.Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, om du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Lokal transport
Vi kan arrangere transfer fra Ljubljana til turens startby Kranjska Gora og retur igen. Turen hver vei tar ca. 1 time. Prisene er baseret på at minimum 2 personer reiser sammen. 
Ljubljana flyplass – Kranjska Gora 570kr. pr. person
Ljubljana by– Kranjska Gora 675kr. pr. person
Bohinj – Ljubljana flyplass 490kr. pr. person
Bohinj – Ljubljana by 675kr. pr. person
Bohinj – Kranjska Gora 490kr. pr. person
 
Det er også mulig å ta lokale busser og/eller tog. Transporttid ca. 3 timer. 
 
Svævebanen på dag 7 koster 16 € tur/retur for en voksen (2017). Husk at spørge efter evt. rabat for børn, studerende og seniorer. 
 

 

 
Overnattninger
Turen kan arrangeres slik at man kun bor på tre forskjellige hoteller og derfor ikke må pakke om hver dag, men kun når en skal flytte hotell de 2 gangene. Det blir 3 netter i Kranjska Gora, 2 netter ved Lake Bled og 2 netter Lake Bohinj. Alle nettene er på utvalgte 3- og 4-stjerners hoteller med god standard. 
 

Ekstra netter:

Det er mulig å forlenge turen med ekstra netter i Bohinj.
4-stjerners hotell: 690 kr. pr. person på dobbeltrom 
 
Det er også mulig å forlenge turen med ekstra netter i Bled midt i reisen:
4-stjerners hotell: 850 kr. pr. person på dobbeltrom. 
 
 
 
Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.

Lunsj kan gjøres på flere forskjellige måter. Dere kan be hotellet tilberede niste til dere, dere kan kjøpe inn egen mat å ha piknik eller dere kan spise lunsj på en av restaurantene på ruten. I Kranjska Gora er der flere forskjellige restauranter og ved Lake Bled og Bohinj er der også mange forskjellige muligheter. 

Det er dessuten mulig å legge til halvpensjon slik at middag også er inkludert. Pris for 7x middagsmat (min. 3-retters meny) er 1590,00 kr.pr. person.

 
 

 

 
Barnerabatt

Barn får rabatt på denne turen. Her er et overblikk på rabatten:

Barn under 2 år: Gratis
Barn mellom 2 og 6 år: 50% rabatt på reisens grunnpris
Barn mellom 6 og 12 år: 30% rabatt på reisens grunnpris

 
Vanskelighetsgrad

Denne turen er vanskelighetsgrad 2. Kun på dag 3 er stigningen på over 600 meter. De andre dagene er den rundt 2-300 meter. Denne turen kateogriserest som en lettere fottur med gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert og du har kun en lett tursekk på deg under fotturen. 

Les mer om våres graderingssystem her.
 
Reiseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. 

 

 

 
Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været og i fjellene kan der skje mange værendringer i løpet av dagen. Sjekk værmeldingen før avreise, så får dere et bilde av hva dere burde pakke med: http://www.yr.no/sted/Slovenia/Ljubljana/Ljubljana/statistikk.html

 
 
 
Reisegarantifondet

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

 
Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie på egen hånd med opphold på 3 fine fjellhoteller i veldig vak...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
8 dagers fotturferie på egen hånd fra Dolomittene til Gardasjøen, med overnatting...
Vansklighetsgrad: 2
Reise med hundReiser med Barnerabatt
8 dagers fotturferie langs Piemontes vinmarker, fra Barberesco til Barolo, med bagasjetransport, s&a...
Vansklighetsgrad:
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider