NOK 5.290,00

Romania - Fottur i Transylvania

Europas største fjellkjede Karpatene går så vakkert gjennom Romania og når man vandrer rundt i landskapet her, får man en fornemmelse av hverdagen deres er mye avslappet en det vi er vant til. Dette er en perfekt plass for en fotturferie for både kropp og tanker.
Fjellmassivet Bucegi og Piatra Craiului er noen av de mest populære i Romania og i dette området er det en fantastisk diversitet av flora og fauna, med alpine seter, grønne skoger og vakkert fjell landskaper. Majestetisk plassert i landskapet ser du middelalder borger og du kommer blant annet til å se det berømte slottet i Bran, som er Draculas slott med sine spisse tårn og hemmelige kjellere (Bran Castle) fra 1388 er Romanias største turistattraksjon

Ruten

Fotturen på denne turen er vurdert til vanskelighetsgrad 2 på vår vurderingsskala. De daglige fotturene ligger på 5-6 timer i bakket terreng. Alle med alminnelig god fysisk form kan bli med.

 

Høydepunkter på turen

 • 8 dagers fotturferie på egen hånd mellom gjestehus og fjellhytter i fortryllende Transylvania
 • 7 x middager
 • 6 x lunsj/piknik
 • 7x frokost
 • Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
 • Storslåtte panoramautsikter over Europas største fjellkjede - Karpatene
 • Fottur som både tar deg over furukledde fjell, gjennom grønne skoger og langs fantastiske fjelltopper
 • Draculas egen hage ved Bran-slottet er virkelig verdt å se
 • Du blir utstyrt med velutførte vandrebeskrivelser, kart og et 24-timers nødnummer
 • All transport med bil, buss eller tog fra du ankommer togstasjonen i Bukarest og til du er retur, er inkludert i prisen
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Bukarest

Du blir ønsket velkommen på togstasjonen i Bukarest, du bør ankomme før kl. 14.00, hvis ikke må du ta en privat transfer til det første hotellet. – Se mer under Transport i turens Praktiske opplysninger.
På togstasjonen får du utlevert alt relevant materiale til turen og du får hjelp til å ta toget som tar deg til den første byen, der du får middag på overnattingsstedet.

 

Dag 2 Zarnesti-slukten

Vandring: ca. 5 timer, 15 km. +800m / -300m

Turens første fottur tar deg via Piatra Crailului-massivet (Kongens klipper), frem til en koselig hytte. På veien går du gjennom den fascinerende Zarnesti slukt, hvor klippeveggene går loddrett 200 m rundt deg. Du overnatter i Magura.

Dag 3 Draculas slott i Bran

Vandring: ca. 4,5 timer, 14 km. +300m /-600m

I dag går du på en bakkekam, som tar deg ned til Bran slottet – også kjent som Draculas slott. Slottet ble bygd på 1400-tallet for å beskytte Transylvania mot invasjon av Osmannerne. Dessuten fungerte det som tollstasjon, det ble oppkrevd 3% av varer som ble fraktet inn og ut av Transylvania. Det er en imponerende bygning i fantastiske omgivelser og med Bram Stokers Dracula i tankene setter stemningen seg. Etter et evnt. besøk på slottet (ca. 8 euro per person) vil en transfer ta deg tilbake til overnattingsstedet i Magura.

 
Dag 4 Vandring over setere og gjennom skog i Piatra Crailului National Park

Vandring: ca. 4,5 timer, 13km. +300 /-250m

I dag går fotturen over setrene, gjennom store grønne skoger. På veien vil gå forbi små sjarmerende landsbyer og overnattingen blir i Ciocanu – en simpel tradisjonell romersk fjellandsby.

 
Dag 5 Vandring gjennom spredte romerske landsbyer

Vandring: ca. 4 timer, 14 km. +250m/-150m

Du forlater Piatra Craiului massivet og vandrer gjennom idylliske landskaper mellom de spredte landsbyene. Landsbyene har små gamle hus og de ligger ved foten av Bucegi-massivet. Innbyggerne i området er som regel bønder. Du overnatter i landsbyen Moieciu.

Dag 6 Vandring ved Bucegi-massivet

Vandring: ca. 6 timer, 18 km. +650m/-900m
(mulighet for kortere versjon: ca. 4 timer, 12 km. +400m /-700m)

På denne dagen går du ved Bucegi-massivet. Her er landskapet helt nydelig med grønne bakker og fjellenes rå klipper i bakgrunnen. Du overnatter i landsbyen Simon.

Dag 7 Engen ved Gutanu

Vandring: ca. 6 timer, 18 km. +700m/-900m

På din siste fottur fortsetter du ved Bucegi-massivet. Stien tar deg gjennom engen ved Gutanu og langs de loddrette klippeveggene som utgjør Bucegi-massivets bakkekam. Fra juni måned vil du oppleve hyrder i landskapet. Visst du er heldig får du smake den lokale osten som området er kjent for. Landskapet er helt fantastisk, det er bare å suge det til deg. Du overnatter i byen Bran.

 
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det transfer fra Bran til Brasov, hvorfra kjører toget til Bukarest.

Prisen inkluderer

 • 1 overnatting Zarnesti
 • 2 overnattinger i Magura
 • 1 overnatting i Ciocanu
 • 1 overnatting i Moieciu de Sus
 • 1 overnatting i Simon
 • 1 overnatting i Bran
 • 7x frokost
 • 6x lunsj/matpakke
 • 7 x middag (2-3 retter)
 • Togbillet fra Bukarest til Zarnesti (dag 1)
 • Togbillet fra Brasov til Bukarest (dag 8)
 • Alle lokale transfers i forbindelse med programmet, med enten bil, buss eller tog
 • Bagasjetransport mellom gjestehus og hytter
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til turens startsted t/r.
 • Drikkevarer i forbindelse med inkluderte måltider
 • Reiseforsikringer
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
NOK 5.290,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres med start dato etter eget ønske, fra 5. mai til 5 oktober 2018

 

Transport

Flyreise til Bukarest

Transporten fra Norge til Bukarest t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille flyreisen din. Du kan søke, bestille og betale din flyreise via f.eks. momondo.no. På denne måten får du det billigst mulig. Det er ditt eget ansvar å sørge for at flyreisen passer med turens start- og sluttdato. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Ankomst til Bukarest

Ved ankomst til Bukarest Otopeni Flyplass er den letteste måtne å komme seg til sentralbanestasjonen (Gara de Nord) er å ta en taxi. En taxi på denne strekning koster mellom 50-70 kroner og tar ca. 30 min. De bestilles i taxiautomatene på ankomsthallen på flyplassen.

Alternativt går buss nr. 780 til Gara de Nord. Denne går ca. hvert 20 min. 

Det er viktig at du ankommer togstasjonen før kl. 14, for å nå briefingen før det siste toget til Zarnesti.

Togturen fra Bukarest til Zarnesti tar ca. 3,5 timer

Transfer til/fra flyplassen

Hvis du lander i Bukarest senere på dagen, så kan vi arrangere en lokal transfer direkte fra flyplassen til hotellet i Zarnesti. I dette tilfelle kan vi ikke garantere dere et velkomstmøte, men vi skal sørge for at du får beskrivelser og informasjonen du behøver.

Priser for transfer fra Flyplassen til Zarnesti er:

Kr. 1.100,- (for en bil opp til 4 personer)

Hvis du tenker å kjøre til Zarnesti, er det mulig å parkere bilen sikkert og gratis nært det første overnattingsstedet.
Du kan enten ta buss tilbake til bilen, den kjører 3 ganger om dagen, eller du kan bestille en privat transfer.
Denne må bestilles på forhånd og koster kr. 200,- for en bil opp til 3 personer.

 

 

 

Overnatting

På turen overnatter du på 6 forskjellige sjarmerende gjestehus og hytter. De er alle familiedrevet og er med til å gi deg den ekte transilvanske opplevelsen.
Du blir innlosjert på dobbeltrom med eget bad, unntatt dag 4, der er det fellesbad.  

 

Mat og drikke

På denne turen er det inkludert 7x frokoster 6x lunsjer og 7x middager, det vil si at alle store måltider fra middagen på ankomstdagen til frokosten på avreisedagen.

Frokosten kan dere bestemme selv alt er som regel hjemmelaget.
Lunsjen består som oftes av en piknin, dere tar denne med dere fra overnattingsplassen. Den inneholder litt forskjellig som f.eks. kjøtt, grønt, frukt og noe søtt.
Middagen består av en 2-3 retters meny, tilberedt av lokale råvarer og etter tradisjonell rumenske oppskrifter og koordinert fra sted til sted, slik du får smake litt forskjellig.

Drikkevarer er ikke inkludert i prisen. Slik som diverse mellommåltider og snacks står også for egen regning.
Det er mulig å drikke vannet fra springen på hyttene, men om du heller vil kjøpe vann på flasker er dette også mulig.

Vanskelighetsgrad

Vandringen på denne tur er vurderet til nivå 2 på vår graderingsskala.
De daglige vandringer ligger på 5-6 timer i bakket terreng. Alle med en alminnelig god form kan være med her. Fjellsko er anbefalt, og vandrestaver kan være til hjelp.

 

Reiseforsikringer

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader.
.

 

Utstyr

Kvalitetsutstyr og god planlegging er viktig for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under sees DMI's data her:

Reisegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie på egen hånd rundt om Mont Blanc. Turen går gjennom Frankrike...
Vansklighetsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
8 dagers fotturferie på egen hånd med opphold på 3 fine fjellhoteller i veldig vak...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
Individuell fotturferie på egen hånd mellom sjarmerende landsbyer og grønne daler...
Vansklighetsgrad: 2
Velegnet til solorejse
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider