NOK 15.790,00

Portugal og Spania - Camino-fottur langs Atlanterhavet fra Porto til Santiago de Compostela

Utover den franske Camino (gjennom Spania) så er den portugisiske den mest populære. Der er to ruter fra Porto til Santiago, den tradisjonelle og den litt nyere kystruten langs Atlanterhavet, og de seneste årene har kystruten blitt vedlig populær- og det er ikke uten grunn. Turen starter i den fargerike Unesco-byen Porto og tar dere gjennom sjarmerende byer langs kysten i nordlige Portugal, før vi med ferge krysser inn i Galicia. Første uken av fotturen bukter ruten seg tett langs den atlantiske kystlinjen, før den krysser den spanske grensen og herfra følger den tradisjonelle portugisiske Camino, gjennom vakre skoger, maleriske landsbyer og forbi historiske ruiner, før vi ser katedralens spir i det fjerne, som bekreftelse på, at vi nærmer oss Santiago de Compostela.

Ruten

Caminho da Costa, som ruten heter, er et fantastiske alternativ til den alminnelige portugisiske Caminoruten. Turen fra Porto til Santiago er ca. 235 km, og stigningene er ikke så voldsomme. Vi vandrer langs stier, småveier, strender og gjennom småbyer. Vi vandrer gjennomsnittlig 20 km om dagen, den lengste strekningen er 29km, og den er korteste er på bare 14 km, vil der være noen dager som krever mer enn andre.

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Porto

Du starter Camino-vandringen mot Santiago de Compostela i fargerike og vakre Porto, med sin UNESCO-listet gamle bydel, maleriske elvebredd og ikke minst hjembyen til portvinen. Opplev det beste av portugisisk gjestfrihet i den livlige byen, før vandringen din langs Caminho da Costa starter.

Dag 2 Vandring fra Porto til Póvoa de Varzim

Vandring ca. 6 timer (23 km +157/-157m)

I dag starter vi med å ta metroen til Matosinhos, for å unngå den lite interessante utkanten av Porto. Vi går av metroen ved stoppet” Mercado”,, hvor caminoturen begynner med vandring langs Atlanterhavets kystlinje- Dagen tar dere gjennom små fiskelandsbyer, små borger og kirker. Du passerer også den forhistoriske ruinen Castra San Paio og er omringet av vakre sandstrender mesteparten av dagen.

Dag 3 Vandring fra Póvoa de Varzim til Esposende

Vandring ca. 5,5 timer (21 km +194/-202)

I dag starter vi med å ta en spasertur langs den vakre havnen i Póvoa de Varzim og utforsker byens middelalderlige kvarter, før vi fortsetter Caminovandringen. Gå opp til Convento de Santa Clara for å få de beste utsiktene over byen og kysten. På vien til Esposende krysser vi naturkystparken Parque Natural do Litoral Norte.

Dag 4 Vandring fra Esposende til Viana do Castelo

Vandring ca. 6 timer (24km + 122 / -112m)

I dag fortsette vi Camino fotturen langs kysten fra Esposende gjennom naturkystparken mot Viana do Castelo. Benytt muligheten til å smake det lokale kjøkken, utforsk det historiske sentrum og ta kabelbanen til Basílica de Santa Luzia for å oppleve den imponerende utsikten. Legenden sier at når romerne nådde Viana i det første århundre f.kr., ble de så imponert av byens skjønnhet, at de trodde de hadde kommet til paradis.

Dag 5 Vandring fra Viana do Castelo til Vila Praia de Ancora

Vandring ca. 4 timer (18 km + 150m / -142m)

I dag forlater vi Viana do Castelo og fortsetter langs den vakre Atlanterhavskysten mot nord. I dag er en lett dag, som gir oss mye tid til å nyte et avslappet tempo og vi har tid til å få det meste ut av kystbyene og byene langs veien. Vi overnatter i kystbyen Vila Praia de Ancora.

 

Dag 6 Vandring fra Vila Praia de Ancora til A Guarda

Vandring ca. 4 timer (15 km + 150m / -142m)

Fra Vila Praia de Ancora fortsetter vi på den kystnære Camino mot Caminha, som ligger like ved elven Minho. Her tar vi den lille fergen, Santa Rita de Cássia over elven Minho til Galica. Det er ca. 10 avganger om dagen fra Caminha til A Guarda (går ikke på mandager). Billetten koster ca. 3 € og er ikke inkludert. Fra fergen har du valget om enten å vandre direkte til A Guarda eller ta en omvei langs elvemunningen, der utsiktene er verdt turen. (ca. 4km lengre). Hvis du har tid og overskudd, når du ankommer til A Guarda, anbefaler vi at du besøker byens berømte bakketopp Castro, der du finner noen imponerende antikke ruiner fra når romerne bodde her.

Dag 7 Vandring fra A Guarda til Baiona

Vandring ca. 8 timer (29 km + 496 / -540m)

Hvis ikke du hadde tid til å se den arkeologiske perlen Santa Tegra Castro i går, så anbefaler vi virkelig å besøke de en gang bebodde, antikke ruinene med spektakulær utsikt over havet, før du vandrer videre til vinområdet Rías Baixas til den elegante badebyen Baiona. Her anbefaler vi en gåtur langs havnen, et besøk ved den imponerende Monte Real festningen, og nyte den gode kombinasjonen av skaldyr og Rías Baixas hvitvin.

Dag 8 Vandring fra Baiona til Vigo

Vandring ca. 6 timer (23km + 320/-318)

Nå er du nesten halvveis på vandringen din mot Santiago de Compostela. I dag fortsetter du langs kysten fra Baiona til Nigrán og derfra videre til byen Vigo. Du kommer til å nyte den fantastiske utsikten over bukten Vigo, med de vakre Cíes-klippeøyer. På en varm dag, kan man nyte stranden Praia América i Nigrán, nyt en dukkert i vannet, før den siste strekningen til Vigo.

Dag 9 Vandring fra Vigo til Redondela

Vandring ca. 4 timer (14km +353/ -347m)

Fra byen Vigo, går du rundt langs Vigo-bukten. Dagens distanse er kort, så du har mulighet til å nyte et mer avslappet tempo eller ta ekstra lange pauser. Vi stopper i Redondela der vi stopper for natten, fotturen i morgen kommer til å ende opp på den opprinnelige portugisiske Camino mot Santiago de Campostela.

Dag 10 Vandring fra Redondela til Pontevedra

Vandring ca. 4 timer (16km + 353 / -347m)

I dag er din siste vandredag langs kysten, en relativ kort dag, så vi har tid til de siste opplevelsene langs Atlanterhavet. Stopp f.eks. for å smake på østers i fiskebyen Arcade. Overnattingsbyen i dag er Pontevedra, med sitt naturskjønne historiske sentrum. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å utforske den gamle bydelen med dens mange romanske kirker og maleriske granitt torg.

Dag 11 Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis

Vandring ca. 6 timer (24km + 244 / -241m

Når du vandrer ut av Pontevedra, tar caminoen deg gjennom kastanjelunder og furutrær- og eukalyptusskog. I landsbyen Ponte Cabras går dere forbi den fine prestegården Santa Maria de Alba. Ved Lombo da Maceira, vil en statue av Sankt James med stokken sin vise dere veien og før dere når frem til Caldas de Reis, går dere forbi den lille landsbyen Tivo.

Dag 12 Vandring fra Caldas de Reis til Padrón

Vandring ca. 4,5 timer (18 km + 268 /-285)

Fra Caldas de Reis krysser du elven Umia og passerer de varme kildene, som i Romertiden ga byen navnet. Ruten tar dere gjennom skoger og gradvist går dere opp til landsbyen Santa Marina. Du fortsetter på Caminoen gjennom furuskog og til dagens destinasjon: byen Padrón. 

Dag 13 Vandring fra Padrón til Santiago de Compostela

Vandring ca. 6 timer (25 km + 448 / -202)

Siste vandredagen tar dere gjennom en rekke små landsbyer på vei mot den historiske helligdommen A Esclavitude. I nærheten av en bakketopp ligger ruinene av et fort som heter Castro Lupario. Kort etter kommer dere til å se noen av de eldste veikryssene i Galicia. Når du vandrer mot Agro dos Monteiros kommer de berømte spirene av Compostela katedralen i horisonten- målet er nært. Du går forbi ruinene av slottet A Rocha Vella, når du nærmer deg Santiago de Compostela, der du overnatter den siste natten.

Dag 14 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise, men vi anbefaler at du tar deg tid til å gå litt rundt i denne perlen av en by. Den er liten, levende og historisk, med dens UNESCO- registrerte gamle bydel, som er helt fortryllende.

Prisen inkluderer

  • 13 netter i delt dobbeltrom på nøye utvalgte hoteller (2-3 stjerners)
  • Halvpensjon i de små byene (på dag 1,7,8 og 13)
  • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraksjoner og viktige telefonnummer).
  • Pilegrimspass
  • Transport av bagasje fra hotell til hotell
  • Direkte telefonnummer til en servicehotline, det gjelder under hele turens lengde
Ikke inkludert
  • Transport fra Norge til Porto
  • Fergetur + anbefalt metro dag 1 (noen få euro)
  • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
  • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring
NOK 15.790,00

Praktisk info

Om rejsen
OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"
 
Turen kan starte alle dager hele året rundt untatt onsdager (fergen seiler ikke mandager).

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.


 
 
 
 
 
Transport
Transporten fra Norge til Porto t/r er er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken under.
Links
Momondo
 
Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.
OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.
 
Den letteste løsningen er å fly til Porto og hjem fra Santiago de Compostela.
 
Lokal transport 
Ved ankomst til flyplassen i Porto er det lettest å ta en taxi til det første hotellet. 
Det er det samme på hjemreisen, det er lettest å ta en taxi fra det siste hotellet til Santiago de Compostla lufthavn.

Hvis du ønsker å dra tilbake til Porto etter turen går det avganger direkte de fleste dagene med buss, mellom Santiago de Compostela og Porto flyplass (turen tar ca. 3 timer)
Overnatning
Til overnattingene er det håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standaren er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten.
 
Ekstra natt i Santiago de Compostela i delt dobbeltrom med frokost:  790 kr. pr. person
Mad og drikke

Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag, første og siste kvelden, og kvelden i Baiona. 

Frokosten som tilbys er avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normalt. Hvis det er et noe spesielt du er vant til, anbefaler vi, at du tar med dette eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middag vil normalt være en «Pilegrimmeny#, der du kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene er som regel suppe, salat eller eller fisk. Hovedrettene er som regel fisk eller kjøtt med pommes frites, potet og brød. Der er som regel vegetar muligheter. Til dessert f.eks. ostekake, crème karamel eller is. 

Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sin sesong baserte lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer vanlig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregionene enn i andre områder inne i landet. Med tanke på lunsj anbefaler vi, at du enten kjøper inn de nødvendige varene i den lokale butikken i overnattingsbyen. Det er også mulig å spise på de små kafeene underveis. I vandrenotene inneholder det veiledning til vannposter og spisesteder.

 

 

 

Sværhedsgrad
Denne turen er vanskelighetsgrad 2. Selv om dagsturene er relativt lange for en grad 2 (i gjennomsnitt 23 km og varer 5-7 timer), kategoriseres denne turen som lettere vandring på gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert, og du går kun med en lettere dagstursekk. 
Les mer om vårt graderingssystem her.
Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.  Bestill her.
.
 

 

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ses værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatt...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
11 dagers fottur på egen hånd på Pilgrimsruten fra Sarria via Santiago de Composte...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten er også kjent som Caminoen. Overn...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider