NOK 4.790,00

Østerrike - Fottur i Salzkammergut - 8 dager

Med de vakre innsjøene, den frodige vegetasjonen og alpene i bakgrunnen er Østerrike Salzkammergut et utrulig vakkert sted for en fotturferie. UNESCO har satt hele Hallstatt-området på sin natur- og kulturliste om verdensarv, og på denne fotturferien er det mulighet for å se og nyte den storslåtte naturen på egen hånd.

Turen byr på blant annet keiserbyen Bad Ischl, de berømte landsbyer St. Wolfgang og Hallstatt, som så vakkert ligger ved vannet omringet av den storslåtte naturen, som nytes fra velholdte vandrestier.

8-dagers fottur med overnattinger på trestjerners turistklassehoteller, inkludert frokost og bagasjetransport.

Ruten:

Denne turen kombinerer behagelig vandring med kultur og interessante stopp. Det er gode vandreruter og det er kun enkelte stigninger via små hårnålsstier- som også gjør turen egnet til familier.

 • Overnatting i karakteristiske og stemningsfylte østeriske hoteller
 • Fantastiske vandreruter i Salzkammergut med de vakre innsjøene og maleriske alpetinder
 • Vandring på den vakre Brine-Pipeline sti fra Bad Ischl til Hallstatt - en rute som er på UNESCO's verdensarvliste
 • En flott tur opp på fjellet i Hallstatt med Salzbergbahn - en liten kabeltrukket bane
 • Flere båtturer over innsjøene, hvor landskapet kan nytes fra en annen vinkel
 • Bagasjetransport mellom hotellene

 

 

 

 

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til hotellet i Wolfgangsee

Fra Salzburg og Bad Ischl går det buss til Wolfgangsee (Salzburg ca. 1 time - Bad Ischl ca. 30 min.).

Dag 2 Bådtur på Wolfgangsee-søen med vandring fra St. Wolfgang til St. Gilgen

Turen starter med en båttur til St. Wolfgang, som er kjent for sine vakre omgivelser og det lille hotellet” Den Hvite Hest”. Det har blitt skrevet en operette om dette stedet og det er også kjent for Dirch Passer-filmen” Sommer i Tyrol”. Herfra går ruten opp til klippeveggen Flakenstein, hvor du har en fantastisk utsikt utover Wolfgangsee-innsjøen. En idyllisk sti fører dere langs innsjøen til Mozarts landsby St. Gilgen. Herfra tar du båten tilbake til hotellet i Wolfgangsee.

Vandretid: ca. 3½ time
Distanse: 10km
+250 / -250

 

 
Dag 3 Fra Wolfgangsee til Bad Ischl

Dagens vandring tar dere fra St.Wolfgang til Schwarzensee, som ligger så fint omringet av små fjelltopper. Her ved vannet er det opplagt å smake på en av Madame Lore’s hjemmelagde snacks i den lille koselige kafeen. Gjennom Wirer-Kløften går vandringen ned i dalen og følger stien rundt Bürglstein, hvor stien spektakulært snor seg om klippepynten til Strobl og den fine promenaden langs innsjøen. Dagen avsluttes med en busstur til Bad Ischl, hvor vi sjekker inn på hotellet.

Vandretid: ca. 4½ time
Distanse: 12km
+300 / -300

 

 
Dag 4 Oplevelser i eget tempo i Bad Ischl

Dagen til fri disposisjon. Det er mye å oppleve i Bad Ischl, det er vår erfaring at du behøver en hel dag til å utforske byen. Det er mange interessante steder å besøk, Blant annet den gamle keiservillaen, som var sommerhuset til Keiser Franz Josef I og Elisabeth av Østerrike. Om du trenger en kaffipause, er Café Zauner å anbefale med deres berømte delikatesser. Navnet på byen "Bad" kommer fra å bade, så ønsker du avslapping i varmt vann, så er det verdt å ta besøket til Salzkammergut thermal spa.

Dag 5 Fra Bad Ischl til Bad Goisern

Salt har alltid vært en viktig innkomstkilde i Salzkammergut. Verdens eldste aktive rørledning til frakt av saltlake har en strekning på 39km og går fra Hallstatt’s saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. Dagen starter med å vandre langs promenaden i Bad Ischls til Kaltenbachau, som er en veldig hyggelig plass, som det avholdes hesteveddeløp. Herfra går vandringen inn på selve stien, som følger rørene med saltlake-den blir kalt the Brine-Pipeline Trail (de lokale kaller den” the Strähn”). Stien går langs eller over saltlakerørene helt til Hallstatt og er på Unesco’s kulturavliste. Når du nærmer deg Bad Goisern, går du av stien og beveger deg mot hotellet.

Vandretid: ca. 3 timer
Distanse: 11km
+50 / -50

Dag 6 Vandreoplevelser i Hallstatt-området

Dagens vandring tar dere tilbake på” the Brine-Pipline Trail”, den tar deg til Saltfjellet i Hallstatt. Saltminen er verdens eldste, aktive av sin slags, og stammer helt tilbake fra den keltiske Hallstatt-kultur som oppstod ca. 800-400 år f.Kr.

Fra stien er det storslåtte utsikter ut over både Hallstatt innsjøen og Dachstein Massivet, som så vakkert er i bakgrunnen. I Hallstatt tar vi Salzbergbahn- en kabelbane opp på fjellet, hvor utsikten er helt suveren. Vi anbefaler å ta seg tid til å besøke selve saltminen, som har historisk informasjon, besøk i utgravningsområdene og en tur til toppen av Rudolf’s tårn, som opprinnelig ble bygd for å forsvare saltminen fra angrep. I dag kan man trykt nyte den eminente utsikt fra toppen, ut over det fantastiske alpelandskapet.

Vi tar båt tilbake til Bad Goisern over Hallstatt innsjøen. 

 

Vandretid: ca. 4½ time
Distanse: 12km
+400 / -100

 

Dag 7 Fra Bad Goisern tilbage til Wolfgangsee

Vi starter dagen med å ta toget til Bad Ischl. Langs den romantiske stien Sissi, vander vi til den lille idylliske innsjøen Nussensee og herfra langs Ischl-elven og videre til Wolfgangsee-innsjøen, hvor vi går gjennom et av Østerrikes fineste moseområder som er kalt Blinklingmoos. Siste strekningen følger Wolfgangsee-innsjøen og vi tilbringer siste natten vår i Wolfgangsee

Vandretid: ca. 5½ time
Distanse: 18km
+300 / -200

Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Prisen inkluderer

 • 3 netter på 3-stjerners hotell i Wolfgangsee - inkl. frokost
 • 2 netter på 3-stjerners hotell i Bad Ischl - inkl. frokost
 • 2 netter på 3-stjerners hotell i Bad Goisern - inkl. frokost
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Båttur på Wolfgangsee innsjøen (dag 2)
 • Fergebillett til Wolfgangsee og Hallstättersee (dag 6)
 • Bussbillett fra Strobl til Bad Ischl (dag 3)
 • Togbillett fra Hallstatt to Bad Goisern
 • Togbillett fra Bad Goisern til Bad Ischl
 • Billett til Salzbergbahn (dag 6)
 • Salzkammergut Adventurecard – som gir mulighet for rabatter på lokale attraksjoner, som f.eks. saltminen i Hallstatt
 • Tilrettelagte ruter og rutebeskrivelser, under kan du se kart, oversiktskart, info om turistattraksjoner og viktige telefonnummer
 • Et telefonnummer til en lokal servicehotline
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til turens startsted t/r.
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
NOK 4.790,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er baseret på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting.

Avreisedatoer
Denne turen har daglig avgang fra 27. april til 6. oktober 2019.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blankett, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 

 

 

 

Transport

Flyreisen
OBS: Transporten fra Norge til Salzburg t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.
OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links

 

Momondo

 

Fra Salzburg til Wolfgangsee

Fra Salzburg går det buss til Wolfgangsee (ca. 1½ time) - Alternativt kan man ta toget til Bad Ischl og buss til Wolfgangsee herfra (ca. 30 min.). Få overblikk over turen via denne linken:

Rome2Rio

 
Barnerabatt og twinrom

På denne reisen er det rabatt for barn og voksne, som deler rom me “to fullt betalende voksne” Hvor mye rabatten blir er avhengig av alder.

Barn under 5,99 år:gratis

Barn mellom 6 og 11,99 år: 50% rabatt

Barn mellom 12 – 14,99 år: 25% rabatt

Personer fra 15 år og opp: 10% rabatt

Eksempel 1

I er 2 voksne og 1 barn. Her er det veldig enkelt, fordi I bor på samme rom. Barnet får rabatt i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2

I er 2 voksne og 2 barn (alder 5 og 13 år). Her har I to muligheder. Hvis I vil bo på to dobbeltrom, så vil det være full pris for alle deltakere. Hvis I vil sove på samme rom (fks et familierom), så vil begge barn få rabatt (henholdsvis gratis og 25% rabatt)

Eksempel 3

I er 2 voksne og 3 barn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil I sannsynligvis skulle bruke to dobbeltrom, hvor det yngste barnet sover sammen med foreldrene. Der vil derfor kun være rabatt for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabatt.

Eksempel 4

I er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltrom. Her vil den ekstra voksne få 10% rabatt.  

OBS

På våres bestillings-blankett kan man kun velge "voksne" og siden kan ikke regne ut barnerabatt selv. I bare skrive detaljene om barnas alder, fødselsdato og evt ønsket rom fordeling i beskjed feltet, når I booker reisen. Så sørger vi for at justere prisen etterhvert.

Det er viktig, at I er innforstått med, at det er deres eget ansvar, når I velger å ha  barn med på turen. I bør se beskrivelse for vanskelighetsgrad og vurdere derfra, om denne turen egner seg til deres barn. Generelt anbefaler vi ikke at barn under 15 år er med på turer, hvor vanskelighetsgraden er over 2.

 

Overnattinger

Vi overnatter på trestjerners turistklasse hoteller med østerrisk sjarm, i henholdsvis Wolfgangsee, Bad Goisern og Bad Ischl.

Ekstra netter

Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Wolfgangsee, Bad Goisern og i Bad Ischl. Prisene er som følger:

Wolfgangsee
Dobbeltrom: 790kr pr. person
Enkeltrom: 890kr

Bad Goisern
Dobbeltrom: 790kr pr. person
Enkeltrom: 890kr

 

Bad Ischl
Dobbeltrom: 790kr pr. person
Enkeltrom: 890kr

 

Du kan velge ekstra netter på bestillings-blanketten

 

Mad og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.

Det er dessuten mulig å kjøpe 3 retters middag på hele turen for 1.290,-. Dette kan du velge i bestillings-blanketten.

 

 

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den lette enden av grad 1-2, forgår på gode stier og er egnet for vandreglade barn. Les mer om vårt graderingssystem.

Vandring med hund

På denne turen er det mulig å ta med hund. I tilfelle det skulle være av interesse, noter hundens rase og høyde under bemerkninger i bestillings-blanketten, så bestiller vi den med på turen din. - Det er mulig at det vil være et ekstra gebyr, til betaling lokalt på hotellene. 

Rejseforsikringer

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.  Bestill her.
.

 
Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI's data her.

 
Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie på egen hånd rundt om Mont Blanc. Turen går gjennom Frankrike...
Vansklighetsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
9 dagers fottursferie langs spektakulere kyststrekninger i Cinque Terre og på Portofine-halv&o...
Vansklighetsgrad: 2
8 dagers fotturferie på egen hånd med opphold på 3 fine fjellhoteller i veldig vak...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider