NOK 9.990,00

Nepal - Eventyrreise, safari, rafting og fottur, 14 dager

Nepal er Himalayas fjell, Kathmandu, tibetansk buddhisme, hyggelige tehus, brusende elver, sterke tradisjoner, hinduisme, ville jungeldyr og små landsbyer, der tiden tilsynelatende har stått stille i århundre. Denne aktive eventyrreisen byr på litt av alt. En kort fottur ved Annapurna gir oss nærkontakt med livet i fjellene og en rafting tur på Trisuli elven tar oss til Chitwan National Park, der vi på elefantrygg, i kano og jeep, får oppleve jungelen og dyrene i Nepals frodige lavland. Fra Pokhara kan vi nyte en enestående utsikt til noen av verdens høyeste fjell, før turen ender der den begynte, i hovedstaden Kathmandu, som med sine mange templer, palasser og helligdommer minner om et stort frilandsmuseum. Det er opplagt å ta med barna på denne turen.

 • Besøk templer og hellige menn Kathmandu
 • Kjøretur langs Trisuli elven til Pokhara
 • Utsikt til Fish Tail Mountain
 • Dra på fottur ved Annapurna
 • Jungelsafari på elefantrygg i Chitwan National Park
 • River rafting på Trisuli-elven
 • Utsikt til 8 av verdens 10 høyeste fjell
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu blir vi mottat på flyplassen. Transfer til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 2 Sightseeing i Kathmandu

Om formiddagen drar vi på rundtur i byen Kathmandu og en tur til Swayambhunath, den eldste og mest gåtefulle av Kathmandu-dalens helligdom. Stupaens hvite kultbygning som er kuppelformet som vanligvis er omgitt av murer og portaler av stein, kan sees på lang avstand fra alle retninger. Området rundt stupaen er fylt med templer, malte gudebilder, tibetanske bønnehjul, tantriske statuer og mange andre religiøse gjenstander. Etter frokost er det utflukt til Pashupatinath og Boudanath. Pashupitinath templet, som er Nepals største hindutempel, er dedikert til guden Shiva. Templet er oppført på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og tiltrekker millioner av pilegrimer fra hele verden. Her møter vi også de fargerike Saddhuer som er hellige menn som har dedikert livet sitt til hinduismen. Boudhanath Stupa ligger ytterst i østlige Kathmandu og er det helligste tibetanske buddhisttempelet utenfor Tibet og den største stupaen i Nepal.

 
Dag 3 Transfer til Pokhara

Guiden henter oss på hotellet og vi kjører sammen til flyplassen for å fly til Pokhara. Når vi ankommer til Pokhara drar vi med en gang på sightseeing. Nepals nest største by ligger så flott ved foten av Annapurna fjellene. På slutten av ettermiddagen anbefaler vi å bli med på en seiltur på Phewa Tal innsjøen og nyte utsikten til det vakre fjellet Machapucchare som blir kalt The Fish Tail Mountain. Der er mange restauranter og forretninger ved Lakeside, så kvelden blir underholdende.

 
Dag 4 Transfer til Phedi, trek til Potana

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Phedi, hvor trekket starter. Fra Phedi til Pothana er det rundt fem timers vandring. Stien går opp gjennom et skogområde til vi når landsbyen Dhampus, der møter vi en fin utsikt over Annapurna, Lamjung Himal og Manaslu. Herfra går stien ned til den lille landsbyen Pothana, hvor vi overnatter i et tehus.

Dag 5 Trekking Potana - Landrung

Den første delen av dagens fjelltur går gradvis oppover til Deurali. Denne delen av turen tar ca. en time, du går gjennom ulike skog typer med god utsikt til fjellene. Fra Deurali skal du videre bratt nedover til Tolkha, som er en vakker Magar og Gurung landsby. Magar og Gurung er to forskjellige etniske grupper. De er opprinnelig bønder, men deres gode fysiske form gjør dem gode gurkha-soldater. Fra Tolkha går stien gradvis ned gjennom terrasserte tomter til landsbyen Landrung, der du tilbringer natten på en av de gode tehusene.

 
Dag 6 Trekking Landrung - Ghandrung

Etter Landrung går det bratt ned til Modi Khola elven, du krysser denne ved hjelp av en hengebro. På den andre siden av elven er det mange tehus og tradisjonelle hus bygd av steinplater. Fra Ghandrung er det utsikt til Annapurna Sør, 7.229(moh), Hiunchuli, 6.441(moh), Annapurna III, 7.755(moh), Tarke Kang, 7.193(moh) og Fiskehalen (Machapucchare) 6.993(moh). Besøk på ACAP. Annapurna Conversation Area Project er Nepals største fredede område med høy biodiversitet. Området ha 1226 blomstrende plantearter, 102 pattedyrarter, 474 fuglearter, 39 forskjellige krypdyr og 22 forskjellige slags amfibier. 

 
Dag 7 Trekking Ghandrung - Nayapul

Fjellturen fra Ghandrung til Nayapul via Birethani tar deg nedover gjennom Kimshe til Shaulo Bazaar, herfra fortsetter stien rett til Birethani og videre til Nayapul, hvor du tilbringer den siste natten i fjellene.

 
Dag 8 Trek til Nayapul og transfer til Pokhara

Fra Nayapul går du det siste korte stykke til veien der en bil venter på deg for å kjøre deg tilbake til Pokhara. Nå skal det bli godt med et forfriskende bad og en god middag på en av de mange restauranter ved Lakeside.

Dag 9 Transfer til Mugling. River Rafting

Fra Pokhara kjører du sørover til Mugling. Herfra går det videre med rafting på Trisuli elven. Rafting på denne delen av Trisuli elven er ikke en heftig white water rafting, men snarere en avslappende tur der du blir tatt av strømmen gjennom det nydelige landskapet. Du får grundige instrukser før dere begir deg på rafting turen og dere blir utrustet med redningsvest og hjelm. Når du nærmer deg lavlandet er rafting turen slutt og du fortsetter med bil til Unique Wildlife Resort, som ligger ved elven nært Chitwan National Park. Etter innsjekk bli det servert en typisk nepalesisk middag.

 
Dag 10 Chitwan - jungle safari

Dagen starter med tidlig vekking og en forfriskning, etter dette seiler du av sted på elven i en kano. Det er utrulig fin opplevelse å gli ned langs elven og kike på krokodillene som ligger og soler seg i morgensolen. Etter kanoturen fortsetter du sammen med en naturguide til fots inn i jungelen. Her er variert vegetasjoner og rikt dyreliv. Her er 68 forskjellige pattedyrarter. Frokost blir servert når dere kommer tilbake til lodgen og du har resten av formiddagen til å slappe av.

Etter lunsj fortsetter safarituren på en elefantrygg og du kommer nå dypt inn i jungelen, hvor der er mulighet for å få se neshorn, hjort og ville elefanter. Hvis du er veldig heldig får du sett bengaltiger. Du er tilbake til leiren sent på ettermiddagen, hvor du etter et forfriskende bad får servert en hyggelig barbecue middag. Kulturelt program med dans utført av folk fra de nærliggende Tharu landsbyer. 

 
Dag 11 Chitwan National Park - Kathmandu

Ved soloppgang er det safaritur i jeep. Det er en vedlig effektiv måte å oppleve Chitwan på og du kan komme dypt inn i nasjonalparken på kort tid. Etter flere spennende jungelopplevelser, drar du tilbake til leiren, der frokosten er klar. Etter frokost pakker du baggen og kjører mot Kathmandu. Opphold på hotel i Kathmandu.

Dag 12 Kathmandu

Dagen er til fri disposisjon til shopping og opplevelser på egen hånd.

Dag 13 Kathmandu

Denne dagen er til fri disposisjon i Kathmandu. Vi anbefaler på det varmeste å bli med å besøke Kathmandu dalens to gamle kongebyer, Patan og Bhaktapur. Her er det en fantastisk atmosfære og det er veldig hyggelig å spasere rundt i de smale gatene og besøke de gamle templene.  

 
Dag 14 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk. Om du ikke har avreise før på kvelden har du mulighet å ta de siste innkjøp før du blir kjørt til flyplassen.

 

Prisen inkluderer

 • All transport og transfers i privat bil med sjåfør ifølget programmet
 • Lokal engelsktalende guide på hele turen
 • Flyreise Kathmandu-Pokhara på turistklasse hotel
 • 5 netters opphold i Kathmandu på turistklassehotel i delt dobbeltrom, inkl. frokost
 • 2 netters opphold i Pokhara på turistklasse hotel i delt dobbeltrom, inkl. frokost
 • Heldags sightseeing tur i Kathmandu ifølget program
 • 5 dagers/4 netters fjelltur ifølget programmet med opphold på tehus
 • Trekkingguide og bærere til transport av bagasjen
 • Raftingtur ifølget program, inkl. utstyr og lunsj
 • 3 dagers/2 netters opphold på Unique Wildlife Resort, inkl. alle måltider, safariturer og øvrige aktiviteter
 • Trekkingpermit, tillatelser, avgifter og adgang til nasjonalparkene
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Kathmandu t/r
 • Måltider (utover frokost i Kathmandu og Pokhara)
 • Drikkepenger til guide og bærere
 • Visa - kjøpes i Kathmandu flyplass
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestilling- og reiseforsikring
NOK 9.990,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd, og du blir ikke satt sammen med andre - med mindre du ønsker det.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres med daglig avreise i mars, april og mai, samt oktober, november og desember.

 
Transport

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links


Momondo

 

Overnattinger

I Kathmandu og Pokhara bor du på gode, sentralt beliggende turistklasse hoteller. På trekket overnatter du på tehus, som det kalles i Nepal. Tehus er gjestehus som er drevet og eid av lokale sherpafamilier. Kvaliteten på tehusene varierer og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på at det er relativt primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom med peis. Du overnatter oftest i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan der være sovesaler med 4-6 senger per rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen av tehusene er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spørre om vannet er oppvarmet ved solvarme så vi kan være med å beskytte den sårbare skogsveksten.

 
Mat og drikke

I Kathmandu og Pokhara er frokost inkludert på hotellene, men du må selv sørge for lunsj og middag. Det er veldig mange gode og billige restauranter i både Kathmandu og Pokhara. Det er vanlig at man spiser på det tehuset du overnatter. Lunsjen spises underveis på trekket, når det passer. Det er god mat som blir servert på tehusene og menyen er stort sett den samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann, te kaffe, kakao øl og mineralvann på alle tehusene.

 
En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet midt på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af eller opleve landsbyen. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00.

Sværhedsgrad

Trekkingturen er grad 2-3. Læs mere om vores graderingssystem her.

 
Info om Nepal

Areal:  147.181 km2
Befolkningstal: ca. 26 mio.

Religiøse højtider/ festivaler
Nepal er primært et hinduistisk land, som også er stærkt præget af buddhisme. Derfor er der rigtig mange religiøse højtideligheder. Flere af de største højtideligheder ligger i trekkingsæsonerne og kan påvirke aktivitetsniveauet. Tag det afslappet, hvis tingene ikke lige går efter planen, det løser sig altid. Diwali er en stor hinduistisk lysfest, der også fejres af bl.a. buddhister. Festen skal symbolisere det godes sejr over det onde. Diwali fejrer også den hinduistiske gudinde Lakshmi, der står for velstand, rigdom og skønhed. Festdagene forskydes med månekalenderen fra år til år. I 2016 fejres Diwali den sidste uge i oktober.

Elektircitet
I kan oplade batterier på lodges og hoteller. Strømstyrken er 240 volt, men kan variere meget i bjergene. Det anbefales at medbringe en multiadaptor med flere muligheder. 
 

Telefon og internet
Landekode +977

Husk at slå automatiske opdateringer, data roaming o.lign. fra på din telefon/tablet, så du ikke får en overraskende stor regning, når du kommer hjem. Der er efterhånden WiFi på mange af tehusene. Der er netværksdækning mange steder undervejs på trekkingturen, men det er dyrt at ringe hjem, så mange vælge at holde kontakten med familien via SMS, der vil dog være strækninger hvor der ikke kan opnåes forbindelse.

Sprog
Nepals officielle sprog er nepali, men derudover tales der en lang række af dialekter. Vores lokale guider taler udmærket engelsk, dog som regel med accent. På hoteller, tehuse og i forretninger tales der også udmærket engelsk. Det er ikke altid bærerne på trekkingturen taler særlig godt engelsk (og yakokser gør slet ikke!)

Påklædning
Generelt er påklædningen i Nepal meget afslappet, selv på de bedre hoteller, men det er vigtigt at klæde sig med respekt for religion og lokale skikke. Klæd jer derfor anstændigt og tænk over, hvornår I går i shorts, hvis I skal ind og besøge templer og klostre. Det er god skik at have dækket skuldre og knæ.

Tidsforskel
Nepal er 4 timer og 45 minutter foran Danmark og 3 timer og 45 minutter når vi har sommertid.

Fotografering
Der er utrolig mange motiver i Nepal, så sørg for at have god plads på hukommelseskort. Vis respekt for folk og spørg om lov inden I fotograferer mennesker.

 
 

 

VIGTIGT - før afrejse

Vaccinationer
Vi henviser til at tjekke Statens Serum Instituts hjemmeside: www.ssi.dk samt Danske Lægers Vaccinations Servide på www.sikkerrejse.dk i god tid inden afrejse for opdaterede oplysninger om relevante og evt. påkrævede vaccinationer. Som kunde hos Mountain Adventures får du 10% rabat på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse. Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse. Husk at oplyse, at der er tale om en rygsæksrejse med trekking i land-/bjergområder.

Rejseforsikring
Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der desuden dækker bl.a. tandlægebehandling, fysioterapi, lægelig fejlbehandling, retshjælp i udlandet, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, forsinket fremmøde, mv. Bagagedækning kan tilkøbes. Gouda Rejseforsikring dækker under alle de aktiviteter, som Mountain Adventures inkluderer i rejseprogrammet. Rejseforsikring via husstandsforsikring eller kreditkort kan have klausuler, der gør, at der ikke er dækning på aktive rejser.

Valuta og prisniveau
Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen  før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee. Check www.valutakurser.dk for aktuelle kurser.

Drikkepenge
Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere og I skal regne med cirka 60 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Pas og Visum
Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade. Se http://nepalembassydanmark.com/about-nepal/services/visa/ Passet skal være gyldigt i 6 mdr. ud over opholdets varighed. Du kan også downloade og printe visumformularer på www.visumformular.dk og læse om ansøgningsproceduren.

Håndbagage på flyrejsen
Medbring de vigtigste ting som pas, penge, kreditkort, kamera og medicin i håndbagagen, så du er på forkant i tilfælde af at bagagen skulle blive forsinket. Skulle bagagen blive forsinket er det muligt at leje udstyr i Kathmandu. Tag dine vandrestøvler på på flyrejsen. Du kan læse om særlige regler for håndbagagen her: HÅNDBAGAGE

 
Klima

De bedste sæsoner for trekking i Nepal er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november og december er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om morgenen og formiddag. I løbet af eftermiddagen dannes der som regel skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. Det er også muligt at trekke i vintermånederne Januar og februar, men det er køligere. Sommeren fra Juni - september er præget af monsunregn. I Om foråret og efteråret er temperaturen cirka 25 - 30 grader. Det er lidt køligere om vinteren.

 
Reisegarantifondet

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

17 dagers fottur med lokal engelsktalende guide til Annapurna Base Camp i Nepal. Fotturen g&ari...
Vansklighetsgrad: 4
17 dagers fottur i Nepal til Everest Base Camp. Vandreturen gjennom sherpaernes Land til E...
Vansklighetsgrad: 4-5
19 dages tehus trek rundt om Verdens 8. højeste bjerg Manaslu.Nepals flotte trekkingtur. Rund...
Vansklighetsgrad: 4-5
14 dagers luksus fottur til Mount Everest og opphold i områdets beste lodges med eget bad og t...
Vansklighetsgrad: 3-4
Mera Peak - 24 dages ekspedition ad ruten fra Jiri til Nepals højeste trekking peak. Ove...
Vansklighetsgrad: 5-6
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider