NOK 5.790,00

Spania - Fotturferie på Tenerife

Med utgangspunkt ved den rå nordvestlige kysten tar denne vandreferien på Tenerife deg fra vakre vulkanske fjell ned til den solrike sørkysten. I den billedskjønne kystbyen Garachico kan vi nyte den vakre utsikten over det store Atlanterhavet og den grønne kystlinjen. Vi vandrer gjennom grønne områder - som er utrulig sjarmerende – og opplever den alpine verden rundt Teno-fjellene. Vandringen gjennom Masca-kløften er i virkelig noe å se frem til med de loddrette klippesidene og unik vegetasjon. Når vi kommer til den sørvestlige delen av øyen vandrer vi langs urgamle ridestier og besøker bl.a. De Kanariske Øyers høyeste punkt etterfulgt av turens høydepunkt, som er vandringen gjennom Teide Nasjonal Park.
På denne turen vil du oppleve vandreruter langs relativt steinete stier. Turen krever en generelt godt fysisk helbred og du kan forvente dagsmarsjer opp til 6½ time. Det er viktig å være sikker på føttene, når du skal gjennom Masca-kløften.
Høydepunkter på turen
•    Utsikten til den Mount Teides snedekkede tinder
•    Svart lavastein og det hvite månelandskapet
•    Den imponerende Masca-kløften
•    De små avslappede landsbyer langs ruten
•    Fantastisk kyst- og fjellvandring

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Garachico

Garachico ligger på Tenerifes nordvestlige kyst. Den gamle bydelen byr bl.a. på vakre herskapshus, kirker og slottet ’Castillo San Miguel’. De naturlige bassengene er skapt av størknet lava innbyr deg til å ta et bad og nyte de vakre omgivelsene.

Dag 2 Cirkulær vandretur fra Garachico

Vi vandrer langs gamle stier gjennom et Garachico-området, som geologisk sett er relativt nytt. Den anstrengende stigningen blir belønnet med en lekker utsikt over byen, den nordlige kysten og Atlanterhavet. Etter en kort pause i San Juan del Reparo går vi ned gjennom det frodige landskapet med fargerike blomster, bananplantasjer og små bekker, som fører til Garachico.
 

Dagens vandring: ca. 2½-5 timer
Distanse: 12km
+680m / -680m

Dag 3 Garachico til Santiago del Teide

Denne dagen byr på en utrolig fottur fra havet til høylandet. Vi vandrer gjennom avsides kløfter, oppdyrkede marker og laurbærskoger, før vi når til den rolige fjelllandsbyen Erjos. Etter det fortsetter vi langs fjellstiene, som tar dere langs Teno-fjellene, før vi ankommer til Santiago del Teide. Dagens vandring er en paradisisk opplevelse for naturelskere.
 

Dagens vandring: ca. 5½ time
Distanse: 11km
+990m / -250m

Dag 4 Cirkulær vandring i Teno-bjergene

Dagen starter med en kort transfer til Teno-fjellene og Teno Alto, som er omringet av seter med gressende geiter. På begynnelsen av turen går dere langs en fjellrygg, hvor vi har en fantastisk panoramautsikt. Herfra går vi langs fjellryggen til Tabaiba-passet og videre herfra til Mount Pico Gala. Fra toppen kan vi nyte utsikten over den vestlige kystlinjen og den storslåtte Masca-kløften, med de svarte steinene. Vi går ned via Cruz del Gala og kommer tilbake til Santiago del Teide.

Dagens vandring: ca. 5½ time
Distanse: 12km
+750m / -600m

 

Dag 5 Santiago del Teide – Los Gigantes, Masca-Kløften

Fra Santiago vandrer vi til den avsidesliggende fjellandsbyen Masca, som har en vakker beliggenhet i et grønt vulkansk landskap. Etter en kort kaffepause starter vi vandreturen gjennom Masca-kløften, som uten tvil er en fantastisk opplevelse for selv den mest erfarne vandreren. Fra Playa de Masca tar vi med båt til Los Gigantes, hvor vi overnatter ved havet.

Dagens vandring: ca. 3-5 timer
Distanse: 5km
+150m / -890m

 

Dag 6 Los Gigantes til Arona/Vilaflor

Dagen starter med en transfer til den hyggelige landsbyen Adeje, hvor vi vandrer videre langs ridestier, som i oldtiden ble brukt til å transportere varer over fjellene. Turen byr på en masse vakre panoramautsikter og stiene går langs terrassemarker og gjennom skoger til Ifonche. Vi fortsetter langs varierte stier til La Esclona, som er en idyllisk region av øyen like under det storslåtte Teide-massive.

Dagens vandring: ca. 6½ time
Distanse: 15km
+890m / - 300m

 

Dag 7 Rundtur fra Vilafor

I dag starter vi med å ta bussen til Vilaflor, som er De Kanariske Øyers høyeste punkt, hvor vi opplever enda et spektakulært landskap. Vi vandrer opp til et utsiktspunkt, som ligger mer enn 1800m over havets overflate og hvor vi kan se ut over det ”hvite månelandskapet”. Nyt utsikten over de bisarre sandsteinsformasjonene. En deilig kontrast til de sorte lavasteinene, vi har sett så mange av i løpet av de siste par dagene. Vi tar bussen tilbake til Arona/Vilaflor.

Dagens vandring: ca. 4½ time
Distanse: 13km
+550 / -550

 

Dag 8 Hjemrejse

Dette er turens siste dag. Vi forlater hotellet og drar til flyplassen. Det er også mulig å forlenge oppholdet på det siste hotellet (se under "overnatting" i praktisk info-delen lenger nede på siden).

Prisen inkluderer

 • 7 netter på fine 3- og 4-stjerners hoteller i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Transfers som beskrevet i dagsprogrammet
 • Båttur fra Playe de Masca til Los Gigantes
 • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
 • Service hotline
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Tenerife
 • Transfer til/fra lufthavnen
 • Bussreise fra La Esclona til Vilaflor t/r (koster cirka 6 euro pr. person)
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Administrasjonsgebyr kr 190,-
NOK 6.290,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Avreisedatoer:

Det er mulig å starte denne turen på torsdager og lørdager. Se de mulige datoene i reisens kalender. Hvis du kan velge datoen, kan turen starte den dagen.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 

Transport

Transporten fra Norge til Tenerife ( Det er mulig å fly til Tenerife Nord og Tenerife Sør) er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan finne en flyreiser hos f.eks. momondo.no.

Links
Momondo

 

Tenerife Sør Flyplass

Ankomst - transfer: Vi kan arrangere transporten fra Tenerife Sør til det første hotellet for minimum 2 personer. Prisen er 790kr pr. person og turen tar cirka 1½ time.

Retur - transfer: Vi kan arrangere transporten fra siste hotellet til Tenerife Sør for minimum 2 personer. Prisen er 450kr pr. person og turen tar ca. 45 minutter.
Det er mulig å tilvelge transfer på bestillings-blanketten

Om du vil velge transport selv, kan du finne ulike transport muligheter via denne linken: Rome2Rio

Tenerife Nord Flyplass

Ankomst - transfer: Vi kan arrangere transporten fra Tenerife Nord til det første hotellet for minimum 2 personer. Prisen er 450kr pr. person og turen tar ca. en time.

Retur - transfer: Vi kan arrangere transporten fra siste hotellet til Tenerife Nord for minimum 2 personer. Prisen er 790kr pr. person og turen tar ca 1½ time.
Det er mulig å tilvelge transfer på bestillingsblanketten

Få overblikk over denne turen via linken her:

Rome2Rio

Overnatning

På turen overnatter vi på 3- og 4-stjerners hoteller. Frokost er inkludert.

Ekstra netter

Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Garachico før turen eller ekstra netter i La Esclona etter turen. Prisene er som følger:

Garachico
Dobbeltrom: 865kr pr. person pr. natt
Enkeltrom: 1.200kr
Priser er inkl. frokost

La Esclona eller tett på (Arona/Vilaflor)
Dobbeltrom: 700kr pr. person pr. nat
Enkeltrom: 1050kr
Priser er inkl. frokost

Mad og drikke

Frokost alle dager er inkludert i prisen. Det er ikke vanskelig å finne et sted å kjøpe lunsj og middag i området eller på hotellene.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 3.  Les mer om vårt graderingssystem her.

Rejseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie blant vulkanene på Azorernes største øy, São Miguel,...
Vansklighetsgrad: 2
Fotturferie på egen hånd i Mallorca gjennom Tramuntana-fjellene, langs dramatiske klippe...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
En deilig fotturferie på den vakre øyen, Madeira. Turen foregår langs kysten og i...
Vansklighetsgrad: 3
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider