NOK 12.790,00

Færøyene - Fotturferie inkl. billeie

Færøyene er den ultimate destinasjon for naturelskere som har en lidenskap for fotturer i vakker og uspolert natur. Her kan man nyte freden og puste inn den friske, rene luften. Turen kombinerer den vakre naturen med historiske og kulturelle opplevelser. 
Mange deler av Færøyene kan kun nåes til fots på de gamle vardestier, som før i tiden var eneste landforbindelse mellom bygdene og vandrerutene følger disse stier over grønne gressletter med fårestier og langs rå klippekyster. 
Færøyene byr et rikt fugleliv med bl.a. sjøpapegøyen med det fargerike nebb og spesielt fugleøyen Mykines er et ”must” på enhver tur til Færøyene. 
Fotturen av få timers varighet gir mye tid til at gå på oppdagelse i de hyggelige bygdene. 
Og hvis du en dag ikke vil vandre, men heller dra på kjøretur, er der masse av utfluktsmuligheter til de mange bygdene. 
 
 • Fottur på fem av Færøyenes 18 øyer
 • Detaljerte vandrebeskrivelser, som gjør det lett å vandre på egen hånd
 • Overnatting på 3 forskjellige steder, så man trenger ikke pakke inn og ut hver dag
 • Fugleøyen Mykines med bl.a. sjøpapegøye og suler
 • Hovedstaden Torshavn og den gamle bydel Tinganes
 • Seilas til tre øyer
 • Det gamle bispesete i den historiske bygden Kirkjubøur

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Reise til Færøyne. Fottur over fjellet til Gasadalur

Dag 1: Reise til Færøyene. Fottur over fjellet til Gasadalur

Vandretid: Ca. 2½ time (3,5 km)

Flyreisen er IKKE inkludert.
Ved ankomst hentes leiebilen, og deretter sjekker du inn på det første hotellet, hvor du tilbringer de to første nettene. Hvis du har lyst, kan du allerede ta den første lille fotturen ved ankomst.
Denne går til Gasadalur (Gåsedalen), som har vært en av de mest isolerte bygdene på Færøyene. Bygden er nesten utilgjengelig, det er bare noen få år siden det ble bygd en vei hit. Siden 1983 har det vært mulig å fly dertil med helikopter, og allikevel tok postbudet fotturen over fjellet tre ganger i uken inntil 2003, når det ble bygd en tunnel.  
Turen starter i Bøur og går steilt langs fjellkanten. Vær forsiktig, stopp opp å nyt utsikten over Sørvagsfjorden og de små øyene i havet. Etter en steil nedstigning, når du frem til Gasadalur. Pass på løse steiner. I bygden finnes ruiner fra middelalderen.
Turen tilbake til Bøur går enten samme vei over fjellet eller gjennom tunnelen.
Overnatting på Vagar.
 

 
Dag 2 Fottur på fugleøyen Mykines
Vandretid: 3 timer (5 km)
Dag 2: Vandretur på fugleøyen Mykines
Med fergen går turen fra Sørvagur til Mykines, som er kjent for sitt rike fugleliv og den fine fotturen ut til Mykines holmen. Fotturen går opp til den gresskledde stien til høyderyggen. Du går forbi en minnestein for forliste fiskere fra Mykines, og stien går over fjellkammen og steilt ned til gresslettene, hvor lunder yngler. Her kan være glatt etter regnvær, men det er gelender å holde fast i. Vel nede fra skråningen krysses en bro og vi kommer til Holmen, som er det eneste stedet på Færøyene, hvor selen yngler. Stien slutter ved fyrtårnet, som står på Færøyenes vestligste punkt. Fortsetter man over havet mot vest, er neste stopp Grønland.
Overnatting på Vagar. (M)
(NB det er kun ferge til Mykines 1. mai - 31. august. Er din reservasjon utenfor denne periode, sender vi deg alternative vandreforslag.)
Dag 3 Turen går til den sydligste øyen, Suduroy. Fottur til Hvannhagi
Fottur: Ca. 4 timer (7 km)
Dag 3: Turen går til den sydligste øyen, Suduroy. Fottur til Hvannhagi
Dagen starter med en kjøretur gjennom den undersjøiske tunnelen til øyen Streymur. Fra Torshavn tar vi fergen til den sydligste øyen Suduroy. Fergeturen tar ca. 2 timer.  
Fotturen starter i Tvøroyri ved veien, som kalles Hvalurin. Vi følger en gammel sti over fjellet til østsiden av Suduroy, derfra er utsikten uforglemmelig. Når du ser utover havet kan du se øyene Store Dimon og Færøyenes minste og eneste ubebodde øy, Lille Dimon. Hvannhagi er et av de vakreste plassene på Suderoy.
Overnatting i Tvøroyri eller Vagur på Suderoy. (M)
 
Dag 4 Fottur over fjellet fra Øravik til Vagur
Vandretid: 4 timer (ca. 7 km)
Dag 4: Fottur over fjellet fra Øravik til Vagur
Dagens vandring tar dere opp over fjellet mellom Øravik og Vagur. Stien følger” Tingil Uppi Millum Stovur”, som i gamle dager var Suduroys tingsted. Landskapet her er særpreget med kløfter og bakker med spisse rygger. Den steinete stien fortsetter steilt opp til Mannaskard, derfra er det en utrolig fin utsikt. Bl.a. ses Borgarknappur, som er et fjell, der toppen minner om en middelalderborg. Stien går mellom innsjøene, hvor det oppdrettes ørret og laks, langs Vatnaryggur. Her kan man se svært mange fugler, og det sies at det skjulte og usynlige hulderfolk er særlig tallrike nettopp her. Huldrefolkets farlighet tiltar i styrke, jo lengre vekk man kommer fra bygden, så pass på her på fjellet. På stiens venstre hånd ligger Ærgidalur, som i vikingtiden ble brukt som sæter (ærgi). Fra Vagsskard følger du vardene ned mot Hvannadalur og fortsetter vest om lunden og langs et gammelt steingjerde til Vagur. Med mindre du har lyst til også å gå turen tilbake til hotellet, kan du ta bussen og evt. ta et stopp i Porkeri, som ofte betegnes som en av Færøyenes vakreste bygder.
Overnatting i Øravik eller Vagur på Suderoy (M)
 
 
Dag 5 Turen går til verdens minste hovedstad Torshavn
Vandretid: opp til en selv hvor lenge og hvor langt en vil vandre rundt i byen.
Dag 5: Turen går til verdens minste hovedstad Torshavn
Ta fergen tilbake til Torshavn og sjekk inn på hotellet. Torshavn er en sjarmerende liten hovedstad med kaféer, restauranter, butikker, og er dessuten Færøyenes kulturelle sentrum med museer, gallerier, teater og musikk. Bruk dagen til å nyte byen og gå på oppdagelse mellom de vakre fredete bygningene i den gamle bydelen Tinganes. Besøk bl.a. fortet Skansin, hvor man før i tiden forsvarte byen mot fremmede sjørøvere. Besøk de færøyske designerbutikker Gudrun & Gudrun og Sirri, samt håndtværkerbutikken Østrøm.
Overnatting Torshavn (M)
 
 
Dag 6 Turen går til den lille øyen Nolsoy like utenfor Torshavn. Fottur ut til Bordan
Vandretid: 5 timer (ca. 7 km)
Dag 6: Turen går til den lille øyen Nolsoy like utenfor Torshavn. Fottur ut til Bordan
Ta den lille fergen som tar 20 minutter over til øyen Nolsoy, hvor alt er fred og idyll. Her kan du oppleve en helt annerledes verden, enn den du kjenner. Det er som om tiden har stått stille, og du er blitt tattt tilbake i tiden. Fra Nolsoyarbygd går turen til området Korndalur med rester av huset fra gamle dager. Fortsett langs sporet med bygdens gamle vannledning opp til det gamle vannreservoir. Herfra følger du vardene til ”Uppi i Skipi” (Oppe i skipet), hvor folk før i tiden gjemte seg for sjørøvere. Nesten oppe på toppen kommer en til Hviliplassid (Hvilestedet), hvor man pleier å ta seg en hvil. Utsikten er helt fantastisk. Man kan i klart vær se de nordlige øyene og inn i Skalafjorden, litt av Torshavn og Sandoy. Ute på Bordan går stien tvers over en gammel torvmyr. Det er små varder hele veien ut til Nolsoyar Viti (Fyrtårnet). Hvis vardene er store kan man orientere seg etter to master, som er hvor fyrmesterhuset står. De få husene og fyrtårnet er bygget av tilhuggede steinblokker, som er hentet i et steinbrudd tett ved.
Man kan ta en ekstra fottur ut til Stallurin (knap 1 km), hvor grastorvene har ble utskipet. Navnet Stallurin kommer av at båtene kunne ligge side om side slik som hester, som står på stall.  På veien tilbake til bygda følges vardene forsiktig. Etter vandringen tar en ferge tilbake til Torshavn.
Overnatting i Torshavn. (M)
 
 
Dag 7 Fottur fra Torshavn til den historiske lille landsbyen, Kirkjubøur
Vandretid: 2 timer (ca. 7 km)
Dag 7: Fottur fra Torshavn til den historiske lille landsbyen, Kirkjubøur
I dag går turen over fjellet fra Torshavn til Færøyenes viktigste historiske sted, Kirkjubøur. Turen begynner, hvor veiene Landavegur og Velbastadvegur krysser hverandre. Et stykke opp bakken må du snu deg og nyte den fine utsikten over Torshavn og Nolsoy. En passerer to små innsjøer, hvor der ofte er mange rider, en tretået måkefugl. Følg vardene sydpå til en talerstol av stein. I 120 år har det vært avholdt folkemøter her med tilhørerne sittende på de grønne skråninger mens de sang fedrelandssanger diktet opp i leiligheten. Fortsett sydpå, mens en har en storslått utsikt over øyene Sandoy, Hestur, Koltur og Vagar. Når en nærmer seg Kirkjubøur, kan man se holmen Kirkjubøholmur, som før naturens rase var landfast med bygden. Kirkjubøur var gjennom middelalderen Færøyenes katolske bispesete, og dermed landets åndelige og kulturelle sentrum. Olavskirken, som ble oppført på 1200-tallet, er landets eldste kirke som fortsatt er i bruk. Ruinen av Magnuskatedralen med sine 1½ meter tykke murer er også et besøk verdt, akkurat som Konggården, som er blant verdens eldste trehus, som fortsatt er bebodd.
En kan gå samme vei tilbake til Torshavn eller ta en taxi eller buss, som bare kjører på hverdager.
Overnatting: Torshavn. (M)
 
Dag 8 Fottur ut til den store fossen, Bøsdalafossur på Vagoy. Hjemreise
Vandretid: 2 timer frem og tilbake (5 km frem og tilbake)
 
Dag 8: Fottur ut til den store fossen, Bøsdalafossur på Vagoy. Hjemreise
Turen er nesten slutt, men før du reiser hjem, kan en avhengig av flytidene kanskje legge ut på en siste fottur ut til den store fossen Bøsdalafossur, som ligger nært flyplassen.
En krysser en gammel torvmyr med sammenfalne torvgammer av stein. Trælanipa er et 142 meter høyt klippefremspring, som står opp av havet. I vikingetiden ble utslitte treller kastet ut fra klippen; herav navnet.
Turen går videre forbi Færøyenes største innsjø, Sørvagsvatn, hvor det sies at en nøkk skal ha bodd. En nøkk er et vesen, som bor i innsjøer og sies å ligne en fin hest, som lokker folk til seg, griper dem og tar dem med seg ned på sjøbunnen. Nøkken mister all sin kraft, hvis den hører sitt navn nevnt. På slutten av innsjøen er der en flott utsikt over det vakre vannfall Bøsdalafossur, som skyller ut over klippesiden og faller ca. 35 meter direkte ned i Atlanterhavet.
Med de siste vandreopplevelsene går turen retur til flyplassen, hvor bilen avleveres, og hjemreisen begynner. (M)
 

 

Prisen inkluderer

 • 2 netter i delt dobbeltrom inkl. frokost på 3-stjerners hotell på Vágar
 • 2 netter i delt dobbeltrom inkl. frokost på Suderoy
 • 3 netter i delt dobbeltrom inkl. frokost i Torshavn
 • Billeie gr. A-bil (Nissan Micra, Mazda 2 eller lign.) inkl. en sjåfør, fri km, forsikringene CDW + TP, flyplassavgift og moms
 • Detaljert beskrivelse av vandreturene
Ikke inkludert
 • Transport til Færøyene t/r
 • Fergetransport mellom øyene og tunnelavgifter
 • Ekstra forsikringer på bilen
 • Administrasjonsavgifter kr. 190,-
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
NOK 12.790,00

Praktisk info

Om prisen
På denne turen er dere på egen hånd uten rejseleder. Vi har sørget for flybillett, billeie, overnattingene, rutebeskrivelsene, kart og andre praktiske ting. 
 
Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler dobbeltrom. 
Tillegg for en person som reiser alene: 3.990 kr. 
 
Er dere mer enn 2 personer sammen i en bil, vennligst kontakt oss for pris. 
 
Avreisedatoer
Turen kan arrangeres fra 1. mai -1. oktober, men fergen til Mykines seiler kun fra 1. mai - 31. august  og i september kommer de mørke kveldene raskt tilbake. Selvom det ikke er mulig å dra til Mykines i September er der alternative fotturer på f.eks. Streymoy og mange muligheter for kjøreturer til fjerntliggende bygder. 

 

Transport
Flyreisen fra Norge til Vagar lufthavn er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no. Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.
 
Bemerk: Du bør vente med å bestille flyreisen, til vi har bekreftet turen.
 
Links
Billeje
Pakkeprisen er basert på en ukes leie av en bil er i kategori A (Nissan Micra, Mazda 2 eller lignende) men kan oppgraderes til en større bil etter ønske: 
Kategori B (Opel Corsa eller lign.) Kr. 300,- for uken. 
Kategori C (Nissan Note eller lign.) Kr. 600,- for uken.
Kategori D (Opel Astra eller lign.) Kr. 900,- for uken.
Kategori O ( Station car: Peugeot 308 stasjonsvogn eller lign.) Kr. 1300,- for uken.
Kategori Q (Nissan Qashqai, 5+2) Kr. 3.900,- for uken.
Kategori S (Bil med automatgir eller 4x4) kr. 3.900,- for uken.
Kategori T (Minibus) Kr. 8000,- for uken. 
 
Bilen hentes ved ankomst og avleveres umiddelbart før hjemreisen. 
Prisen inkluderer fri kilometer, forsikring CDW (kasko) og TP (tyveriforsikring), lufthavnsavgift og moms. 
Der er en selvrisiko på 8.850 kr. Man kan tegne en Super-CDW forsikring til 125 kr. pr. dag for å få selvrisikoen i null. Dette kan enten bestilles på forhånd eller tegnes ved hentning. Vær oppmerksom på hva din reiseforsikring dekker. Sjekk dine betingelser. 
Er du under 21 år, skal det tegnes en Super-CDW forsikring til 125 kr. pr. dag. 
Det koster 125 kr. å kjøre gjennom en undersjøisk tunnel på Færøyene. Beløpet blir trekt fra på førerens kredittkort, som skal fremvises ved hentning. 
 
Noter i feltet for Bemerkninger, hvem som skal være sjåfør på bilen og om dere ønsker å oppgradere bilen. 
Ekstra fører koster 190 kr. 
 
 
Færger
Ferge
Fergen til Mykines koster ca. 150 kr. pr. person t/r.  (bil medbringes ikke).  Det må reserveres plass på forhånd her.  
Fergen til Suduroy koster ca. 285 kr. tur/retur for bil og sjåfør og 90 kr. for ekstra personer. Reservasjon ikke nødvendig. 
Fergen til Nolsoy koster ca. 55 kr. tur/retur, bil medbringes ikke. Reservasjon ikke nødvendig.
Overnatninger

Dere overnatter i delt dobbeltrom inkl. frokost på tre forskjellige velbeliggende økonomiklasse hoteller i hhv. Sørvagur på øyen Vagar, i Tvøroyri eller Vagur på Suderoy og i Torshavn på Streymoy. 

Mad og drikke
Frokost er inkludert på alle hoteller. 
Lunsjpakke kan kjøpes på hotellene. Husk å bestille senest dagen før. 
På Suderoy ber hotellet at du sir ifra om du ønsker middag eller ikke
I Torshavn er det ikke restaurant på hotellet men restauranter og kaféer nært. 
Sværhedsgrad
Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 1-2. Distansene er kortere, men terrenget er bakket. Da dere er på egen hånd, bestemmer dere selv, hvor langt dere vil gå hver dag, og kan snu om, når dere har lyst. Les mer om vårt graderingssystem her.
Rutebeskrivelser sendes ca. 4 uker før avreise sammen med øvrige reisedokumenter. 
Rejseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse omkostningene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.
 

 

Klima
Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men om sommeren faller minst nedbør og det er lunest. For å hjelpe deg for å få et gjennomsnittlig bildet av det færøyske klima, ses DMI's data her:
 
 
Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

En enkel fottur mellom beberlandsbyer i Atlasfjellene, overnatting i beber landsbyer, kamelsafa...
Vansklighetsgrad: 2
Opplev den naturskjønne og turistfattige delen av Amalfikysten. Den byr på fottur gjenn...
Vansklighetsgrad: 2
Fottur på Kungsleden med overnatting i bemannede hytter. En god tur for naturelskeren, som vil...
Vansklighetsgrad: 3
8 dagers fotturferie blant vulkanene på Azorernes største øy, São Miguel,...
Vansklighetsgrad: 2
Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatt...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Fotturferie på egen hånd i Mallorca gjennom Tramuntana-fjellene, langs dramatiske klippe...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider