NOK 4.490,00

Azorene - Fotturferie på São Miguel

São Miguel er den største av de Azoriske øyene. Med kallenavnet “den grønne øy” vil dere her oppleve en fantastisk subtropisk frodighet, mikset med et helt spesielt vulkansk landskap. Dag 1-4 overnatter dere på et hotell i Furnasdalen, med fotturer på den østlige delen av øyen. Dag 5-8 bor dere på et hotell i Ponta Delgada, med fotturer sentrert om den vestlige delen av øyen. Dere vil gå langs kratersjøene i Sete Cidades, Lagoa de Fogo og Furnas, der hver enkelt kratersjø setter sitt eget preg på den vakre og unike vulkanøyen. 

Ruten:

Denne fotturferien er moderat lett, med vakre og lett fremkommelige ruter på rundt 2-5 timers gåtur per dag. Dagsturene er tilrettelagt slik at dere vil bli hentet av en taxi om morgenen, kjørt til startpunktet for turen, og en typisk tur går nedover 400-600 høydemeter fra startpunktet. På dag 6 går turen oppover, med en stigning på ca. 600 meter. 

 • Overnatting og frokost på 2 forskjellige turistklasse hoteller
 • Transfer til og fra flyplassen, samt transport av bagasjen mellom hotellene
 • All nødvendig transfer til og fra de daglige fotturene 
 • Imponerende vulkansk aktivitet i form av varme kilder, kokende gjørme og fumaroler
 • Fottur på vulkanøyen med frodig vegetasjon og storslåtte utsikter
 • Mange muligheter til å ta en dukkert i vakre omgivelser
 • Denne turen kan også arrangeres hele året, og er spesielt en fantastisk destinasjon i de kalde og mørke norske vintermånedene der en gjerne kan trenge litt solskinn, varme og gøye opplevelser
 

 

 
 
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Azorerne

Den inkluderte transferen fra flyplassen til turens første hotell, beliggende i Furnasdalen.  

 
 
 
 
Dag 2 Fottur i Furnas

Fottur: ca. 3,5 timer

Distanse: ca. 9,2km 

Turen går fra hotellet, opp og rundt kratersjøen Lagoa das Furnas, som med sin grønnaktige glød fremhever øyens vegetasjon. Det er også ved sørbredden dere kan oppleve noen av øyens varme kilder med kokende gjørme- og vannhull, som gir et inntrykk av hvor levendeøyens indre virkelig er.  Det er ved disse kildene den berømte poteten Cazido das Furnas blir kokt. Utelukkende ved bruk av varmen fra undergrunnen. Turen går også forbi Furnas Monitoring & Research Center, som vi anbefaler å besøke- inngang er inkludert.

 

Det er mulig å utvide dagens fottur med ca. 2 timer, om man føler for å gå fra de varme kildene opp til Pico do Ferro, et vakkert utkikkspunkt, som gir en fantastisk utsikt over Lagoa das Furnas. Denne delen av fotturen kan være litt glatt og gjørmete etter en evt regnskyll.

 
 
 
 
 
 
Dag 3 Fottur ved Lomba do Cavaleiro og Redondo

Fottur: ca. 3,5 timer

Distanse: 8,4km 

Dagens fottur kombinerer to interessante ruter. Lombo da Cavaleiro ruten, (også kalt Agrião-ruten) og Redondo ruten. Disse to rutene tar dere gjennom et vakkert grønt område, langs en liten bekk, hvor der blant annet vokser akacie- og avokadotrær. I Riberia Quente er der en fin strand som er perfekt for bading. Dessuten kan dere også besøke den lille fiskerihavnen, eller spise frokost på en av byens koselige restauranter, før dere beveger dere videre. Den siste delen tar rundt 1,5 time, og stien går langs elvebredden ut av Riberia Quente og opp til et punkt med storslått utsikt over Salto do Cavalo. 

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Furnasdalen (kl.16:00). 

 
 
 
 
 
Dag 4 Fottur fra Faial Da Terra til Slato do Prego

Fottur: ca. 2timer

Distanse: ca. 5km

Dagens fottur er ukens korteste, og går fra landsbyen Faial Da Terra til en vakker foss som ligger oppe i skogen. På vei opp dit går dere forbi landsbyen Sanguinho, som har stått forlatt siden 70- tallet. Her er de så vidt i gang med renoveringen, for fremtidig bærekraftig turisme. Stien tar dere så gjennom skogen til en lysning, der den idylliske fossen fyller en liten innsjø. Her er det verdt å ta seg en dukkert, selv om vannet kan være litt kaldt. Tilbake i Faial Da Terra har dere tid til å finne dere et koselig sted å nyte lunsjen eller ettermiddagskaffen.

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Furnasdalen (kl.16:00). 

 

 

 
 
 
 
 
Dag 5 Fottur fra Ribeira Funda til Praia Da Viola og Maia

Fottur: ca. 3timer

Distanse: ca. 7,5km 

Dagens fottur går langs Ribeira Funda elven som bukter seg gjennom et fantastisk bølgende landskap. Langs elveløpet finner dere flere ruiner av gamle vindmøller, og der er flere vakre fosser langs stien. Stien tar dere hele veien til kysten, der dere vandrer langs stranden i bukten Praia da Viola og ender i kystlandsbyen Maia. Denne byen er den største byen på nordkysten, og det anbefales også å gå til byens kirke, som er kjent for sin karakteristiske fasade. 

Etter fotturen blir dere kjørt til deres nye hotell i Ponta Delgada, På veien vil det være mulig å gjøre et stopp ved Santa Ira, som er et fantastisk utkikkspunkt. Taxien gjør også et stopp ved øyens berømte te-plantasje, som er sagt å være Europas eneste. 

 
 
 
 
 
Dag 6 Fottur til Lagoa do Fogo

Fottur: ca.5 timer

Distanse: ca. 15km

Kratersjøen Lagoa do Fogo er den høyst beliggende sjø på São Miguel, og samtidig den som er vanskeligst å komme til på Azorerne, for en kan kun komme seg dit på fots. Den siste strekningen opp til kratersjøen, følger stien en levada-en åpen kanal. Oppe ved strandbredden kan en nyte en piknik eller ta seg en dukkert. 

Turen tar så andre stier ved retur til kysten, hvor det også er mulig å bade ved stranden. 

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Ponta Delgada (kl.16:00). 

 
 
 
 
 
 
Dag 7 Fottur ved Sete Cidades

Fottur: ca. 2-3 timer

Distanse: ca. 11km eller 7,5km

På den siste fotturdagen har dere valget mellom to forskjellige fotturer. 

A-ruten er ca. 3 timer lang, men kan være uegnet om det er tåkete den dagen. 

B-ruten er ca. 2 timer lang, og er en lettere tur. 

A-ruten starter ved en gammel tilgrodd akvedukt, som ligger på 710 meters høyde. På grunn av dens utsende kalles den også de ni vinduers vegg. Herfra går turen de siste 140 høydemetrene opp til kraterkanten av denne gamle vulkanen, der den storslåtte utsikten inneholder utsikt over både Atlanterhavet og Sete Cidades tvillingsøster. Ved innsjøene kan en se et interessant fenomen, der solens stråler blir reflektert i hver deres farge, så den ene innsjøen ser blå ut, mens den andre ser grønn ut. Innsjøene er kun delt av en bro, og er derfor også egentlig bare en innsjø. Herfra går fotturen gjennom den vakre naturen til landsbyen Sete Cidades, hvor en kan finne en koselig restaurant å spise på, eller nyte en medbrakt piknik ved sjøbredden. 

B-ruten starter direkte på kraterkanten ved utsiktspunktet Vista do Rei (550 m.o.h) hvor der er en fantastisk utsikt over tvillingsøstrene. Herfra går ruten på grusveier og stier gjennom skjønn natur, ned til sjøbredden ved landsbyen Sete Cidades.

Om ettermiddagen er det tid for å gå litt rundt ved sjøbredden, enten ved den blå eller ved den grønne delen av innsjøen. Uansett hvilken retning dere velger, er returen den samme. 

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Ponta Delgada (kl.16:00). 

 

 
 
 
Dag 8 Hjemreise

Etter frokosten er det utsjekk fra hotellet i Ponta Delgada, og transfer til flyplassen (inkludert i prisen). 

 
 
 

Prisen inkluderer

 • 7 netter på to 2-3 stjernede hoteller, der frokost er inkludert
 • Transfer fra flyplassen til første overnattningssted
 • Daglig transfer mellem fotturen og hotellene (på dager hvor transfer er relevant)
 • Transfer fra hotellet i Furnas til hotellet i Ponta Delgada
 • Transfer fra siste overnattingssted til flyplassen
 • Rutebeskrivelser, kart og annen relevant info
 • Inngang til Furnas Monitoring & Research Center
 • 24 timers lokal assistanse
 • Støtte til lokal sosial- og miljøorganisasjon
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Sao Miguel t/r
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
NOK 4.490,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er basert på at man reiser minimum 2 deltagere og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene mot et tillegg. Du kan se enkeltpersontillegget ved å velge ”1 voksen” på booking formularen. 

På denne turen går dere på egen hånd og er deres egen turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelsene, kart og transport av bagasjen fra hotell til hotell.

Avreisedatoer:
Denne turen kan arrangeres året rundt, så lenge det er ledig på hotellene. 

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 
 
Transport

Flyreisen fra Norge til Ponta Delgada er ikke inkludert i prisen. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, om du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

 

 

 

 

 
Overnattninger

På denne turen overnatter dere i utganspunktet på et sjarmerende 2-stjerners hotell i Furnas, så et 3-stjerners hotell i Ponta Delgada. Frokost er inkludert på turen. 

 
 
Vanskelighetsgrad

Fotturen foregår på gode grusveier og stier, og er på nivå 2. De daglige distansene tar mellom 2-5 timer, og tidsrommet 09:00 – 16:00 er daglig satt av til å nyte området som fotturen tar plass på. Les mer om vårt graderingssystem her. Noen av stiene kan være væravhengige, og kan derfor by på et gjørmete stykke. Skulle noen av stiene bli midlertidig stengt på grunn av været, vil dere få alternative ruter.

 
 
Reiseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. 

 

 
Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å gi et gjennomsnittlig bilde av klimaet på Azorerne, se DMI’s data her: 

 
 
Reisegarantifondet

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

 
Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

7 dagers fottur til Cinque Terre i Ligurien - langs Italias dramatiske kyststrekninger Riviera de Le...
Vansklighetsgrad: 2-3
Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatt...
Vansklighetsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Fotturferie på egen hånd i Mallorca gjennom Tramuntana-fjellene, langs dramatiske klippe...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider