Dag 1 Ankomst til Moshi

Ankomst til Mountain Inn Hotel i Moshi. Hotellet ligger i utkanten av byen for foten av Kilimanjaro. Resten av dagen er til fri disposisjon. Dere kan dra ut å oppleve Moshi på egen hånd og blant annet besøke byens hektiske markedsplass. Etter middag blir det holdt et briefing møte om hva dere kan forvente av de kommende dagene.

Dag 2 Trek fra Machame Gate, 1790m til Machame Camp, 3.010m

Dere går langs den gamle stier gjennom et Garachico-området, som geologisk sett er relativt nytt. Den anstrengende stigningen blir belønnet med en fantastisk utsikt over byen, den nordlige kysten og Atlanterhavet. Etter en kort pause i San Juan del Reparo går dere ned gjennom det frodige landskapet med fargerike blomster, bananplantasje og små bekker som fører til Garachico.

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distanse 9KM
Høydemeter 1220M
Dag 3 Machame Camp til Shira Camp, 3.875m

Etter dere har forlatt Machame Camp blir stien brattere og landskapet mer alpint. Nå dere kommer ut i det åpne landskapet åpner en storslått utsikt seg til høyderyggen til Shira og Kibo massivet. Dere spiser den medbragte lunsjen ved "Picnic Rock". Turen i dag er litt kortere enn den i går og midt på ettermiddagen når vi frem til leiren på Shira Plalået. Her er en vanvittig utsikt til fjellene og ved solnedgang faller kveldsolens lys vakkert på Kibos klippevegg og isbreene.

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distanse 7KM
Høydemeter 900M
Dag 4 Shira Camp til Barranco Camp, 3.960m

Dagens etappe er tilrettelagt under etter hensyn til vår akklimatisering til høydene. Vi legger ut med en lang stigning fra Shira Camp i retning mot Lava Tower Hut. Beplantningen blir mer sparsom som vi nærmer oss den afro-alpine ørken. Dere vandrer gjennom Barranco-dalens surrealistiske landskap og stopper for å spise, hvile og overnatting blir ved Barranco Camp

Vandretid Ca. 6-8 timer
Distanse 10KM
Høydemeter 800M
Høydemeter 600M
Dag 5 Akklimatiseringsdag, udflugt til Karanga Camp, 4200m

Dagen er satt av til utflukt til Karanga-dalen. Etter frokost forlater dere leiren og etter en times tid står dere for foten av Barranco-veggen. Umiddelbart ser fjellveggen steil og uoversiktlig ut, men det går en utmerket sti opp på den. Etter et par timer når vi toppen av Barranco-veggen og kan se utover det vidstrakte platået og dalen, der Karanga Camp (4.200moh) også ligger. Dere spiser den medbrakte maten og etter lunsj går dere tilbake til leiren i Barranco Camp.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 6KM
Høydemeter 240M
Dag 6 Barranco Camp til Barafu Camp, 4.640m

Dagen etappe starter med oppstigning på Barranco-veggen som dere kjenner fra gårsdagen tur. Etter dette går dere opp og ned langs høyderyggen og over platået. I Karanga-dalen spiser dere lunsj som forberedelse til den 2-3 timer lange stigningen til Barafu Camp, 4.640 moh. Leiren ligger i et åpent og eksponert landskap og hvi det er mye vind kan det være kaldt. Dere er fremme i leiren tidlig på ettermiddagen og det er god tid til å slappe av og eventuelt gå en liten tur, der dere får utsikt til en av Kilimanjaros klippetoppen Mawenzi 5.149 moh og ruten videre mod Stella Point. Dere spiser en tidlig middag og så handler det om å få hvile mest mulig før nattens og neste dags etappe.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 4KM
Høydemeter 680M
Høydemeter 50M
Dag 7 Barafu Camp - Uhuru Peak, 5.895 m - Mweka Camp, 3.080m

Etter varm te og en lett snack starter vi oppstigningen rundt midnatt. Etter 6-7 timers nattvandring i fullmåne skjær, kommer vi til Stella Point på kraterkanten av Kilimanjaro. Det er en hard vandring og du merker for alvor høyden. Ytterligere 1-2 timers stigning langs kraterranden med en forrykende utsikt fører oss til toppen av Uhuru Peak, 5895moh. Vi står nå på toppen av Afrika. Vi glemmer snart alt slite når vi ser den magiske utsikten. Langt under oss blir landskapet langsomt opplyst og varmet opp av solens stråler. Det er stort å ha nådd toppen, dere tar de obligatoriske bildene ved skiltet på toppen som skal forevige denne gylne stunden i det fine morgenlyset. Nedstigningen er simpel og følger noenlunde samme ruten som vi gikk opp. Kort før middag er vi i Barafu Camp. Her venter resten av teamet oss med et varmt måltid. Etter et par timers velfortjent hvile fortsetter vi til Mweka Camp og det er middag og overnatting.

Vandretid Ca. 13-15 timer
Distanse 19KM
Høydemeter 1250M
Høydemeter 2810M
Dag 8 Mweka Camp til Mweka Gate, 1.630m

Den siste strekningen av vårt afrikanske fjelleventyr starter etter frokost med fjell guidenes tradisjonelle avskjedseremoni. Etter 2-3 timers nedstigning gjennom regnskogen fortsetter dere til Mweka Gate, herfra kjører dere tilbake til Mountain Inn Hotel i Moshi. Vi kan hoppe i bassenget og eller bare slappe av og fordøye de siste timenes opplevelser eller gjøre det siste innkjøp i Moshi.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 10KM
Høydemeter 1450M
Dag 9 Hjemrejse

Avreise fra Mountain Inn Hotel i Moshi.

Generelt om reisen

Dette er en reise på egen hånd ikke gruppereise.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyrejse

lyreisen fra Norge til Kilimanjaro (JRO) t/r er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan søke flybilletter på f.eks. momondo.no, eller du kan bestille flybilletten direkte på flyselskapenes hjemmeside. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den helt riktige flyreisen.

Mat og drikke

Under oppholdet i Moshi er frokost inkludert og middag inkludert, men du må selv kjøpe lunsj. PÅ Kilimanjaro er alle måltider inkludert. Vi har en kokk og et kjøkkenteam med på turen som sørger for frokost og middag som spises i teltleiren. Lunsjen medbringes og spises underveis. Kjøkkenholdet sørger for vann, te og kaffe.

Overnatting

I Moshi overnatter dere på Mountain Inn Hotel, et lite hyggelig familiedrevet hotell som ligger i utkanten av Moshi for foten av Kilimajaro. På selve Kilimanjaro overnatter vi i gode tomannstelt. Der er et felles spisetelt med bord og stoler og et toaletttelt.

OBS: Det er også mulig med enkeltrom/telt på turen. Dette kan du velge på bestillingsblanketten.

Kilimanjaro info

Kilimanjaro, 5.896moh er Afrikas høye frittstående fjell. Det er også det 4.høyeste fjell av det "The Seven Summits", som er de høyeste fjell på de 7 kontinenter. Kilimanjaro er en slumrende kjeglevulkan og er dekker et areal på størrelsen med Fyn. Den delen av fjellet som ligger 2.700moh er utlagt som nasjonalpark. Kilimanjaro er på UNESCO's verdensarvsliste.

Ruter på Kilimanjaro
Det er 6 tradisjonelle ruter til toppen av Kilimanjaro: Marangu (Cola ruten), Machame Rongai, Lemosho, Shira og Umbwe. Utover det et det et par andre ruter, som sjeldent blir benyttet. Hver rute har sitt eget særpreg med forskjellige vanskelighetsgrader og naturopplevelser. Machame ruten er en av de flotteste og mest avvekslende ruter på Kilimanjaro. Nestigningen følger en mer naturlig menneskeskapt sti mot toppen av Afrika. For å oppnå den beste høydetilvenningen har vi tilrettelagt turen med hele 7 dager på fjellet som gir en langt bedre akklimatisering. Dette reduserer risikoen for høydesyke markant og dermed øker sjangsen for å komme på toppen. Underveis overnatter vi på gode tomannstelt og vi tar med et stort spisetelt. Vi har en lokal kokk med på turen til å ta seg av matlagingen.

Vanskelighetsgrad og kondisjon

For å få den beste opplevelsen og det største utbytte av turen opp til Kilimanjaro, er det en stor fordel å være i god fysisk form og har trenet i forveien. Det er lurt å ta noen fjellturer hjemme eller få opp pulsen ved annen form for trening. Det er også en god måte å gå inn fjellskoene.

Kilimanjaro er ikke noe teknisk vanskelig fjell, men høyden og den tynne luften påvirker kroppens yteevne. Det er veldig forskjellig fra person til person hvor raskt kroppen tilvenner seg høyden, men turen er tilrettelagt med hensyn til en god akklimatisering for alle deltagere.

Trekket på Kilimanjaro er grad 4-5. De første dagene opp på fjellet er grad 4, men på toppdagen er lang og krevende med dagsmarsjer på 6-8 timer, til tider i vanskelig terreng. Det vil være lange stigninger og trekket krever god og fysisk form og utholdenhet.

Akklimatisering og høydesyke

En god akklimatisering og tilvenning til høyde er helt avgjørende for suksess på Kilimanjaro. Det er tur-operatører som tilbyr 4 og 5 dagers fjellturer og det kan vi fraråde. Akklimatisering tar tid og på denne turen bruker vi 5 dager til toppen og totalt 6 dager på fjellet. En viktig del av akklimatiseringen har vi innlagt en ekstra dag i Horombo i 3.700moh som vi bruker på å gå opp til 4.400moh og tilbake igjen og overnatter i Horombo. Gå høyt og sove lavt er den optimale måte å tilvenne kroppen til høyden. Desto lengre tid man bruker på å bestige fjellet, desto større velvære opplever du og lettere blir det å nå toppen. Den beste måten å forebygge høydesyke på er å gå langsomt og drikke rikelig med vann. De fleste som bestiger Kilimanjaro vil oppleve milde symptomer på høydesyke, som hodepine, manglende matlyst og søvnløshet, men dette går som regel raskt over. Opplever man større symptomer som kraftig hodepine, svimmelhet, oppkast og ekstrem tretthet er det viktig å søke hjelp og dra ned så raskt som mulig. Også vis det er midt på natten, vekk guiden hvis du opplever symptomer på høydesyke.  

Dag 1: 2.750 meter - Mandara Hut
Dag 2: 3.700 meter - Horombo Hut
Dag 3: 4.400 meter / 3.700 meter - Horombo Hut
Dag 4: 4.700 meter - Kibo Hut
Dag 5: 5.896 meter - Uhuru Peak og retur til Horombo Hut 3.700 meter
Dag 6: 1.800 meter - Marangu Gate

En dag på stien

En typisk dag på Kilimanjaro begynner med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når du er påkledt og fått frokost, pakker du bagasjen og starter vandringen ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og ta de pausene du har bruk for. Ca. kl. 11.30 – 12.00 tar du en lang lunsjpause og spiser den medbrakte maten før du fortsetter på ettermiddagens vandring. Du er fremme ved overnattingsstedet i løpet av ettermiddagen og du har god tid til å slappe av. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå til sengs tidlig.

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Visum

Det kreves visum ved innreise til Tanzania. Det letteste er å få det på flyplassen ved ankomst. Det koster 50 US dollars og husk å ta med et passfoto. Du kan printe ut søkningsskjemaet ut hjemmefra ved å klikke her.

Rejseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men vi har lagt våre turer på tidspunkter hvor været er com regel godt.

I perioden april-mail er det regnsesong med tunge skyer og mye nedbør. Januar til mars er en veldig god periode med skyfri himmel og milde temperaturer. Fra juni til august er det kaldere, men klart. I september og oktober blir det varmere igjen, ofte med tåke på den lavere delen av fjellet, men som regel flott vær over 3.000moh. November og desember har som regel klart vær, men med risiko for en regnbue i ny og ne.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.