Dag 1 Ankomst til Malaga

Malaga er en travel havneby ved Middelhavet. Byen bugner av historiske skatter og der er flere vakre strender. Dere sjekker inn på det første hotellet, deretter har dere  tid til at se dere omkring i byen. Der er nok å velge imellom.

Dag 2 Busstur til Granada og besøk i Alhambra

Man kan ikke ta til Andalusien uten at besøke Alhambra. Det arabiske palasset ligger cirka to timers kjøretur fra Malaga i den vakre byen Granada. Her finner dere et av de viktigste historiske monumenter i Andalusia: Alhambra (det røde slott), som har stått siden det niende århundre. Etter besøket skal dere til Antequera, hvor sykkelturen starter.

Dag 3 Antequera til Lucena

Sykkelturen starter ved inngangsporten til kongeriket Grenada i den historiske byen Antequera. Dere starter å sykle ved det gamle jernbanesporet (nå en sykkelsti) igjennom det vakre landskap til byen Lucena, som er særdeles berømt for olivenoljeproduksjon.

Distanse 65KM
Dag 4 Lucena til Baena

Dere fortsetter deres reise langs det gamle jernbanesporet, og passerer endeløse olivenlunder på vei mot Baena. Innbyggerne i Baena lever fortrinsvis av landbruk og er meget tradisjonsbundne. Byen ligger på en bakketopp og er karakteriseret ved de smale gater, som snor seg gjennom den gamle by, og de interessante religiøse bygningsverk, som Santa Maria la Mayor-kirken fra det 16. århundrede og det gamle slott.

Distanse 35KM
Dag 5 Baena til Cordoba

Sierra Morena med de vakre bakker danner ramme om den forhenværende Europeiske kulturbyen. Området er romantisk med barskog og en imponerende stillhet. Ruten fører dere langs nesten tomme gater og for det meste går det nedover bakke kun avbrutt av et par enkelte stigninger, når dere kjører inn i Cordoba. Innimellom kjører dere forbi bondegårder, hvor der opprettes okser til tyrefekte-arenaene og disse gårdene nyter en særlig status i Andalusia. I løpet av kvelden har dere mulighet for å delta i en byvandring, hvor dere blir presentert for Cordobas imponerende fortid i form av bygningsverk, som "The Great Mosque", som - bortsett fra Alhambra - var en av de mektig arabiske steder i Europa. Særlig imponerende er "den tusen søylers skog" og den rikt utsmykkede plass.

Distanse 55KM
Dag 6 Cordoba til Ecija/Palma del Rio

Dere forlater Cordoba via den store Guadalquivir-dal og kjører der langs en gammel romersk landevei. Byen Ecija er berømt for oppdrett av andalusiske, arabiske og engelske hester.

Distanse 55KM
Dag 7 Ecija/Palma del Rio til Carmona

Landsbyen Marchena ligger på en bakke med utsikt over Rio Carbones.Dere fortsetter deres tur gjennom et varieret og skjønt landskap. Inn i mellom kommer dere forbi små laguner, små eikeskog og taggede stenformasjoner. Landsbyen Carmona er deres mål for dagen og byen har ikke endret seg i løpet av de siste 150 år. I byen finner dere barokke paleer, kirker, klostre og byen er omkranset av en arabisk bymur.

Distanse 65KM
Dag 8 Carmona til Sevilla

I dag skal dere sykle langs Alcores-plateauet og igjennom et av de frodigste områder i Andalusia. I hårhundrede har Alcalá de Guadaira forsynt Sevilla med brød og vann og det anses for å være opprinnelsesstedet for flamencodansen. Historiske haciendaer fra Sevillas tid som kongedømme - i dag omdannet til herregårder - ligger langs veien. Dagens mål er Sevilla, hvor tre av de viktigste operaer blir oppført: Don Juan, Figaro og Carmen. På kvelden foreslår vi, at dere nyter et glass vin og feirer, at dere har nått målet.

Distanse 35KM
Dag 9 Hjemrejse

Dette er turens siste dag og dere sjekker ut av det siste hotellet, for å reise tilbake til Danmark eller videre ut i verden.

Generelt om reisen

Prisen er basert på å reise minst to deltakere sammen og bo i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster som solo reisende, kan du se på bestillingsskjemaet hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har organisert overnattingen, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting, men du må sørge for transport til startpunktet for turen, så vel som etter at turen er avsluttet. Et velkomstmøte har blitt arrangert på ankomstdagen, hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler.

Merk: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen inkl. alle ønskede alternativer.

Transport / Flyreise

Flyturen fra Norge til Malaga, Spania er ikke inkludert i prisen for turen. Flyvningene finner du i en søkemotor for en flybillett som momondo.no. Vi anbefaler at du bestiller turen hos oss før du bestiller billettene.

Links
Momondo

Fra flyplassen i Malaga til det første hotell
Det er lettest å ta en taxi fra flyplassen til hotellet, men der går også mange busser og tog. Du kan få et raskt overblikk over turen via Rome2Rio.

Fra det siste hotellet til flyplassen i Malaga
Det er mulig å ta buss og tog fra Sevilla til Malaga flyplass. Med buss tar turen ca. 3 timer og koster mellom 130 og 200 kr. person. Med tog tar turen omtrent 2 timer og koster 220 - 310 kr. person. Du kan raskt få oversikt ved å sjekke Rome2Rio.

Overnatting

På denne turen vil du overnatte på 3 og 4-stjerners hotell inkl. frokost. På dag én blir det velkomstmøte kl. ca. 18.00. Hvis du ankommer sent til dette møtet, vil du motta velkomstpakken når du sjekker inn på det første hotellet.

Mat og drikke

Frokost er inkludert alle dager. Det er lett å finne et sted å spise lunsj på turen (eller ta med matpakke). Det er flere alternativer for å finne et sted å spise middag.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Syklene er unisex og valgt for solid kvalitet kombinert med den beste komforten. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebærere, skjermer, 21 shimano gir, låser og et komfortabelt sete. I tillegg er en vannavvisende veske montert på både bagasjebærer og styret, og et lite nød utstyr med verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe er inkludert.
For å kunne tilpasse syklene individuelt for deg, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.
Sykkelutleie kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Elektriske sykler
På denne turen er det mulig å bestille en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser.
Å sykle på en elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 120-180 km. på en kostnad. El-syklene har samme utstyr som de vanlige syklene.

Leie av elsykkel kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.