Dag 1 Ankomst Sarria

I Sarria starter hvert år tusenvis deres pilegrimsvandring. Utforsk byens gamle sentrum, hvor du finner kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrim hospits. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina , den gamle festningen, Magdalena klosteret og hovedgaten Rua Maior, hvor du kan nyte en drink og en tapas i en av de hyggelige kafeer.

Dag 2 Fottur fra Sarria til Portomarin

I dag kan du forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketre og langs rolige småveier. Underveis passerer du mange "hórreos”, som er tradisjonelle lagerhus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin kan du slappe av på en av de mange terrasser på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato. Den gamle byen Portomarin er oversvømmet. Når vannstanden er lav, kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 3 Fottur fra Portomarin til Palas do Rei

I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño, og det går jevnt opp bakken gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Du passerer små vakre landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Stopper for å besøke den romanske kirken Santa Maria i Castromaior. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal byr på en skulptur av Daniel med dyr og pilgrimmen Santiago.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 4 Fottur fra Palas do Rei til Arzúa

Pilgrimsruten fortsetter ned en bakke forbi landsbyen Casanova og den deilige landsbyen Leboreiro. I Melide bør du ta en pause, hvor du bør smake noen lokale spesialiteter en av de mange serveringsstedene pulperías. Caminoen krysser flere vannløp, og en skogvei tar deg til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er der ikke langt opp bakken til byen Arzúa, hvor du overnatter.

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 28KM
Dag 5 Fottur fra Arzúa til Amenal

Dagens rute går for det meste gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers a vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er verdt et besøk. Underveis bør du ikke gå glipp den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med gamle steinhus, og hvor trafikken ofte stopper, når dyra blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal følger en blanding av gode og rolige småveier og skogstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 6 Fottur fra Amenal til Santiago de Compostela

Etter Amenal er det neste interessante sted Lavacolla i utkanten av Santiago, hvor pilegrimer i gamle dager brukte å vaske seg i elva i forberedelse til deres ankomst i Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustrær flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Gledens fjell), og det er herfra at du får ditt første glimt av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør du med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmesse ved lunsj.
Bruk ellers tiden på å utforske Santiagos gamle bydel med dens vakre arkitektur, det er fredet under UNESCO Verdensarv og nyt den vidunderlige atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Dag 7 Hviledag i Santiago

Dette er en hviledag, hvor du er på egen hånd i Santiago de Compostela.

Hvis du underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (rutebeskrivelsene minner dere jevnlig om det), kan du på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at du har gått minimum de siste 100 km av caminoen.

Dag 8 Hjemreise

Dette er turens sidste dag. Du sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen. Det er også mulig å forlenge oppholdet på det siste hotellet.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Dette er tur av vanskelighetsgrad 2. Selv om dagsmarsjene er relativt lange for en grad 2 (i gjennomsnit 23 km og av 5-7 timers varighet), kategoriseres denne turen som lettere vandring på gode stier og småveier. Bagasjen blir transportert, og du går kun med en lettere dagtursryggsekk.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, utfyller den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

Lokal transport
Fra flyplassen i Santiago er det mulig å ta bussen til Sarria. Få overblikk over den turen via denne linken:

Rome2Rio

Transport
Vi kan arrangere en transport fra flyplassen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen, samt retur fra hotellet i Santiago til flyplassen på avreisedagen. Prisen er kr. 1.200,- for transport opp til 8 personer.

Mat og drikke

Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et spesielt frokostsprodukt du er vant til, anbefaler vi at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

Overnatting

Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standarden er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og tett på Pilegrimsruten.

Det er mulig å kjøpe en ekstra netter før eller etter turen (kun hvis turen kjøpes uten transport)

OBS: Det er ikke mulig å få rom til tre personer på denne turen, så hvis dere er et ulikt anntall reisende må en av dere bo på et enkeltrom. Dette koster 1690kr ekstra. Hvem som skal ha enkeltrom velger dere, når dere bestiller reisen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ser du værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.