Dag 1 Ankomst til El Hierro

Du ankommer Flyplassen Tenerife Sør, herfra tar du en taxi (ikke inkludert) til fergekaien. Herfra tar du fergen til El Hierro (fergebilletten er inkludert i prisen). Når du ankommer El Hierro blir du møtt av en guide, som kjører deg til hotellet og sørger for å forberede deg på turen og svarer gjerne på spørsmål du måtte ha. Du blir kjørt til det første hotellet der du sjekker inn og mottar alt relevant turmateriale.

Dag 2 Valverde til Mocanal

En lett moderat vandretur, uten store stigninger. Du går gjennom vekselvis og flott landskap, som er dekket av kaktus, agave, grønne marker og turen slutter med utsikt over Atlanterhavet. Stien går forbi den forlatte byen La Alborrada og det berømte treet El Garoé.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 13KM
Høydemeter 530M
Høydemeter 620M
Dag 3 Mocanal til La Frontera

Dagens fottur går forbi La Peña som er et utsiktspunkt med den lille kirken, før du går langs fjellkammen med en fantastisk utsikt over El Golfo. Etter det venter en lang nedstigning til La Frontera langs en sti som hyrder brukte i gamle dager.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 17KM
Høydemeter 690M
Høydemeter 750M
Dag 4 Sabinosa Cirkulær Tur

Du får skyss ned til Sabinosa som er den vestlige delsen av øya, det er her du starter dagens tur og den byr på både stigning og nedstigning over El Golfo skrenten- og en tur gjennom det grønne platået La Dehesa. Du besøker også Basco som er et utsiktspunkt og de spesielle enebærbuskene i El Sabinar og den lille kirken La Ermita de la Virgen før nedstigningen. Turen avsluttes med skyss tilbake til La Frontera.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 750M
Høydemeter 750M
Dag 5 La Frontera til El Pinar

Først får du skyss halvveis opp skrenten. Etter luftig, men sikker stigning til toppen av skrenten, går det i sikk-sakk ut og inn mellom vulkankjegler rundt Malpaso- øyens høyeste punkt 1501m. Etter det går du ned gjennom den vakre furuskogen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 17KM
Høydemeter 750M
Høydemeter 850M
Dag 6 El Pinar til La Restinga

I dag får du mulighet til å velge- du kan slappe av eller du kan gå ned til den koselige lille havna La Restinga med bademuligheter. Du har flere alternative veier på tilbaketuren. Du kommer f.eks. gjennom vulkansk landskap, som er kun delvis oppdyrket.

Vandretid Ca. 2 timer
Distanse 9KM
Dag 7 El Pinar til Las Playas (Hotel Parador)

I dag går du 13km. Først går turen gjennom oppdyrket land deretter langs den østlige delen av skrenten med en kjempe fin utsikt ned til Las Playas kysten. Du kommer helt ned til havnivå der du kan nyte det asurblå vannet og synet av de fantastiske fjellklippene.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 13,5KM
Høydemeter 430M
Høydemeter 1220M
Dag 8 Hjemreise

Fotturferien er slutt. Du blir kjørt til flyplassen, du flyr til Tenerife Nord (inkludert i prisen). Når du ankommer Tenerife Nord tar du bussen til Tenerife Sør (se under praktisk info). Herfra flyr du hjem til Norge eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Tenerife Sør er ikke inkludert i reisens pris. Det enkleste er å fly til Tenerife Sør, hvor du tar fergen til El Hierro. For å gjøre det enklest mulig har vi inkludert fergebilletten i reisens pris. Når du skal i retur har vi inkludert flyreisen fra El Hierro til Tenerife Nord, slik dere kun trenger å stå for transporten fra Nord til Sør ved hjemreisen (www.titsa.com-offentlig buss nr. 343).

Med fly og ferge

Fergeoverfarten tar cirka 2½ time og du finner fergetidene her: www.navieraarmas.com. Fergen seiler ikke på lørdager.

Fergen seiler på følgende tidspunkter
Mandag: 17:30
Tirsdag: 17:30
Onsdag: 20:15
Torsdag: 17:30
Fredag: 17:30
Lørdag: ingen ferge
Søndag: 19:30

Hvis du ankommer til Tenerife Sør kan du ta bussen til den nordlige flyplassen. www.titsa.com - offentlig buss nr. 343. Turen mellom de to flyplassen tar cirka 2 timer.

OBS: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til Tenerife Sør inntil vi har bekreftet turen.

Når du ankommer til El Hierro
Transporten fra flyplassen på El Hierro eller fra fergekaia er inkludert i reisens pris.

Mat og drikke

Frokost og middag er inkludert alle dagene. Middagen vil bestå av en 3-retters meny. Lunsj er ikke inkludert, men det er supermarked i nærheten, så det er alltid mulig å få lunsj med på dagens vandring.

Overnatting

Du bor på nøye utvalgte overnattingssteder. Det er snakk om små Bed & Breakfasts eller små boutique hoteller. Du avslutter ferien på de 3-stjerners Parador Hotell.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.