Dag 1 Ankomst Sarria

I Sarria er der hvert år flere tusen pilegrimer som starter sin pilegrimsvandring. Utforsk byens gamle sentrum, med flotte kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrims sykehus. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina, den gamle festningen, Magdalena klosteret og hovedgaten Rua Maior, hvor dere kan nyte en drink og tapas i en av de hyggelige kafeene.

Dag 2 Vandring fra Sarria til Portomarin

I dag kan dere forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketrær og langs rolige småveier. Underveis vil dere gå forbi mange "hórreos", som er tradisjonelle forrådshus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel framme i Portomarin kan dere slappe av på en av de mange terrassene på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato, mens den gamle byen Portomarin ble oversvømt. Når vannstanden er lav kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 3 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño og går videre oppover gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Dere passerer også små søte landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Et stopp innom den romanske kirken Santa Maria i Castromaior er også å anbefale. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal har også flotte skulpturer av Daniel med et dyr og pilegrimen Santiago.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 4 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa

Pilegrimsruten fortsetter i nedoverbakke forbi landsbyen Casanova og den flotte landsbyen Leboreiro. I Melide bør dere ta en pause og smake noen lokale spesialiteter i en av de mange "pulperías". Caminoen krysser flere vassdrag og en skogsvei tar dere videre til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgenen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herifra er der en ikke så altfor lang oppoverbakke til byen Arzúa der dere overnatter.

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 28KM
Dag 5 Vandring fra Arzúa til Amenal

Dagens fottur går mesteparten av dagen gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers av vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er verdt besøket. Underveis må du ikke gå glipp av den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med gamle steinhus og hvor trafikken ofte stopper, når dyra blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal er en blanding gode og rolige småveier og skogstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 6 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Etter Amenal er den neste interessante plassen Lavacolla i utkanten av Santiago, der pilegrimer i gamle dager brukte å vaske seg i elven for å forberede ankomsten sin til Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustrær ruten frem til Monte do Gozo (Gledens Fjell) og det er herfra, du får første glimtet av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør du være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmesse ved lunsjtid om du starter tidlig.
Ellers kan du bruke tiden på å utforske Santiagos gamle bydel med dens vakre arkitektur, som er fredet under UNESCO Verdensarv og nyte den fantastiske atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

Om du underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (vandrebeskrivelsen minner deg jevnlig om dette), kan du på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at du har gått minimum de siste 100 km av caminoen.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Dag 7 Vandring fra Santiago til Negreira

Stien forlater Santiago de Compostela og tar seg fort inn i eikeskogen San Lourenzo. Du krysser mange steinbroer fra middelalderen, før du vandrer opp til bakketoppen Mar de Ovellas. Herfra er det en fantastisk utsikt over den maleriske dalen A Maia. Dette området har mange flotte eksempler på religiøs arkitektur, som barokkirken i Trasmonte og de tradisjonelle konstruksjonene, som sees i landsbyen A Ponte Maceira.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 22KM
Dag 8 Vandring fra Negreira til Abeleiroas/Olveiroa

I dag er en lang vandredag og du vil gjøre deg selv en tjeneste med å starte tidlig, så har du god tid til lengre pauser underveis.Du vandrer langs en fjellside over elven Barcala. Du fortsetter over et alpint platå, hvor utsikten er fantastisk ut over Xallas-dalen med dens mange hórreos – granitt blokker hevet over jorden, som er bygget til å tørke årets høst av f.eks. mais.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 28KM
Dag 9 Vandring til Cee

Dagens vandring foregår mesteparten av tiden på hyggelige små stier med utsikt til Atlanterhavet som bidrar til å holde humøret oppe. Denne delen av Finisterre camionen tar dere langs elven Logoso og forbi den lille kirken. Herfra går det i nedover bakke gjennom furutrær, før det første glimtet av Atlanterhavet møter dere. Møtet med havet er følelsesmessig for mange pilegrimer- jo lengre de har gått, desto større er gleden. Du ankommer Cee, som er en livlig fiskeby med mange småbutikker og et søndagsmarked med mange interessante ting.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 25KM
Dag 10 Vandring fra Cee til Cape Finisterre

Den siste vandredagen tar dere gjennom byen Corcubion, som er en malerisk liten by ved havet, som tiltrekker mange kunstnere.
Stien herfra bukter seg langs klippekysten, over sandbanker og rundt langs bukten til Cape Finisterre. Her er stemningen helt spesiell, når du står ved Europas vestligste punkt og ser utover Atlanterhavet mot horisonten hvor himmel og hav møtes.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Dag 11 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Prisen er basert på at det er minimum to deltagere som reiser sammen og overnatter i dobbeltrom. Det er mulig å reise alene, dette kan du velge på bestillingsskjemaet. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, bagasjetransport og kart.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Lokal transport
Fra flyplassen i Santiago er det mulig å ta bussen til Sarria. Få overblikk over denne turen via linken under.

Rome2Rio

Når du skal i retur fra Finisterre til flyplassen er det mulig å ta en buss. Få overblikk her:

Rome2Rio

Transfer til/fra flyplassen
Vi kan arrangere en transfer fra flyplassen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen. Dette vælges på bookingformularen.

Returtransfer fra Cape Finisterre eller Muxia er også muligt.

Mat og drikke

Mat og drikke
Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt frokostsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

Overnatting

Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standarden er 2-3 stjerners turistklassehotell. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport)

OBS: Det er ikke muligt at få værelser til tre personer på denne tur, så hvis I er et ulige antal rejsende, vil en af jer skulle bruge et enkeltværelse. Dette koster ekstra. Hvem der skal have enkeltværelse vælger I, når I booker rejsen.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.