Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Pilegrimsvandring på Caminoen, 11 dager
Se bilder

Pilegrimsvandring på Caminoen, 11 dager

Fottur på egen hånd

Fotturferie på egen hånd på Pilegrimsruten også kjent som Caminoen. Overnatting på hoteller og transport av bagasjen.

Dette er den avsluttende delen av vandreruten Camino de Santiago. Perfekt til de som har litt mer enn en uke og som søker å fange inn essensen av Caminoen: en utfordrende tur med god mat og vin langs Pilegrimsruten, hvor man kan oppleve lokale skikker, møte andre pilegrimer og nyte den unike atmosfæren. Du kommer til å huske hvert eneste minutt.

Denne delen av Camino de Santiago starter i Ponferrada og dekker de siste 200km av Camino Francés (Den franske ruten), som er dobbelt så mye som det krever å få utlevert et Compostela Sertifikat. Caminoen tar deg på tvers av skoger, landbruk, og rustikke landsbyer, på spor og stier flankert av steinvegger. Det grønne bølgede landskapet i den mytiske by Santiago de Compostela.

Med ni vandredager tilbakelegger vi gjennomsnittlig 23km om dagen. Vi kan gå sammen eller hver for oss i vårt eget tempo.

Høydepunkter på reisen

 • De siste 200km av den verdensberømte Pilegrimsruten fra Ponferrada til Santiago de Compostela
 • 11 dager-10 netter og 9 dagers fottur
 • Pilegrimspass inkludert
 • Smak Galicias mest berømte rett som er blekksprut krydret med paprika
 • Håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus
 • Lekker 3-retters middagsmeny (unntatt første og siste kvelden i Sarria)
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell inkludert
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønt landskap Høymesse i katedralen i Santiago de Compostela
 • Valgfri startdag
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Ponferrada

Individuell ankomst til Ponferrada

Ponferrada ligger ved elven Sil, som er omringet av fjell og det er den siste største byen langs cominoen før sluttmålet, Santiago de Compostela. Området var under det romerske herredømme kjent for å ha den største mineutgravingen av gull og andre metaller. Flere mine områder er fortsatt synlige i dag og den mest spektakulære Las Médulas er idag på UNESCO's verdensarvsliste. Ponferradas navn stammer fra Pons Ferrat - Jernbroen - og refererer til den eldgamle pilegrimsbro over elven, det har blitt forsterket med jern som gjennom århundre har fått pilegrimer over elven på veien deres mot Santiago de Compostela.

Dag 2 Vandring til Villafranca Del Bierzo

Regionen Bierzo ligger som et nedsunket område, omringet av fjell og det er dette fruktbare området vi skal vandre igjennom i dag. Det har blitt dyrket mange forskjellige typer grønnsaker og frukt på dette jordet, som trives best i dette behagelige klimaet. Caminoen går gjennom små landsbyer og vinmarker og endestasjonen i dag er Vilafranca, hvor dere bør ta dere tid til å besøke Iglesia de Santiago-hagen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 3 Vandring til O Cebreiro

Denne dagen byr på en av de lengste vandringene, som tar dere opp på ca. 920 høydemeter. Vi går forbi elven Valcace slanke dal, før vi når stigningen opp til O Cebreiro, dette passet mellom fjellkjedene Los Ancares og La Sirra do Courel har en steil stigning på over et par kilometer, men utfordringene belønnes og vi går forbi noen av de karakteristiske runde steinhusene, som er en av caminoens unike opplevelser.

Vandretid Ca. 8½ timer
Distanse 28KM
Dag 4 Vandring til Triacastela

Fra den lille landsbyen O Cebreiro går vi gjennom Ranadoiro fjellene. Turen tar dere igjennom små fredfylte landsbyer med sine små kapeller og kirker. Det er mange muligheter for å nyte en kopp kaffe underveis på en av de små kafeene. Vandringen tar dere gjennom små bevokste kastanjeskoger, før dere ankommer Triacastela, der dere skal overnatte.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 21KM
Dag 5 Vandring til Sarria

På den neste etappen av turen vandrer vi på San Xil Caminoen, som byr på noen fantastiske scenerier, som nok skal prege stemningen til det positivet. Du kommer til å vandre på en del Corredoiras, som er smale fine stier, som skjærer seg igjennom de karakteristiske galiciske kastanje- og bjørkeskoger.

Du ankommer til Sarria, som med sine ca. 14.000 indbyggere er det den byen som er tettest befolket på den franske Camino. I Sarria starter tusenvis av pilegrimer vandringen sin hvert år og det preger stemningen i byen. Utforsk byens gamle sentrum, der finnes kirker, kapeller, kloster og gamle pilegrimhospitaler. Besøk kirken Igrexa de Santa Marina, den gamle festingen. Magdalena-klosteret og hovedgaten Rua Maior, der du kan nyte en drink og tapas i en av de hyggelige kafeene. Det er opp til dere selv å finne en hyggelig plass å spise middag på kvelden, mens dere går rundt er det lurt å se etter koselige restauranter.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 21KM
Dag 6 Vandring fra Sarria til Portomarin

I dag kan du forvente en lett gåtur gjennom skjønne landsbyer i skyggen av gamle eiketre og langs rolige veier. Underveis går vi forbi mange "hórreos”, som er tradisjonelle forrådshus. Besøk kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin, kan du slappe av på en av de mange terrassene på torget. Den nåværende Portomarin er av nyere dato. Den gamle byen Portomarin er oversvømt. Når vannstanden er lav, kan man få et glimt av restene av den oversvømte landsbyen og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 7 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

I dag krysser pilegrimsruten først elven Miño og det går i oppover bakke gjennom gamle eikeskoger og over grønne enger mot Sierra de Ligonde. Du passerer små vakre landsbyer som Gonzar og Ventas de Narón. Stopp opp og besøk den romanske kirken Santa Maria i Castromaior. Den lille steinkirken i Eirexe med sin steinportal byr på en skulptur av Daniel med dyr og pilegrimen Santiago

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 8 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa

Pilegrimsruten fortsetter nedover forbi landsbyen Casanova og den skjønne landsbyen Leboreiro. I Melide kan du ta en pause og smake på noen av de lokale spesialitetene på en av de mange pulperías (restauranter). Caminoen krysser flere vannløp og en skogvei tar dere til landsbyen Boente og kirken som har skytshelgen Santiago. Neste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er det ikke langt opp bakken til byen Arzúa,, hvor vi overnatter..

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 28KM
Dag 9 Vandring fra Arzúa til Amenal

Dagens rute går for det meste gjennom vakre skoger, søvnige landsbyer og på tvers av vannløp. Kapellet Santa Irene, med sin unike statue av Santiago, er virkelig verdt besøket. Underveis må du ikke gå glipp av den sjarmerende og rolige landsbyen Rúa med de gamle steinhusene og hvor trafikken ofte stopper, når kveget blokkerer veien. Resten av ruten til Amenal følger en blanding av gode og rolige småveier og skogstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Dag 10 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Etter Amenal er det neste interessante stedet Lavacolla i utkanten av Santiago, hvor pilegrimene i gamle dager brukte å vaske seg i elven for å forberede sin ankomst til Santiago de Compostela. Rekker av høye eukalyptustre flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Gledens Fjell) og det er herfra, du får ditt første glim av katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør du med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilegrimsmessen ved lunsjtid. Du kan ellers bruke tiden på å utforske Santiagos gamle bydels vakre arkitektur, som er fredet under UNESCO Verdensarv og nyt den fantastiske atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Dag 11 Hjemreise

Hvis du underveis har sørget for å få stemplet pilegrimspasset ditt (vandrebeskrivelsen minner deg jevnlig om dette), kan du på Pilegrimskontoret få utstedt et Compostela Sertifikat, som beviser at du har gått minimum de siste 100 km av caminoen. Du kan forlenge oppholdet i Santiago de Compostela om du ønsker dette.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 10 netter i delt dobbeltrom på nøye utvalgte hoteller (2-3 stjerners)
 • Halvpensjon (untatt dag 1, 5 og 10
 • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraksjoner og viktige telefonnummer.)
 • Pilegrimspass
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Spania tur/retur
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring
Generelt om reisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"".

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjemaet, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyrejse
Flyreisen
OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.
OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.
Links
Momondo
Lokal transport 
Fra Santiago de Compostela til Ponferrada kjører der både buss og tog. Få overblikk over turen her:

Transport

Vi kan arrangere en transport fra flyplassen i Santiago de Compostela til Ponferrada på ankomstdagen, samt retur fra hotellet i Santiago til flyplassen på avreisedagen.
Mat og drikke

Mat og drikke
Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag første og siste kvelden.
Frokosten som tilbys, vil være avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normen. En vanlig løsning vil være en frokostbuffet som inkluderer frukt, brød, kaker, ost, pålegg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt frokostsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du tar det med deg eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middagen vil normalt være en "Pilegrimmeny", hvor man kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedrettene er normalt fisk eller kjøtt med pommes frites, poteter og brød. Som regel er det mulighet for en vegetarrett. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sine egne sesongbetont og lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer alminnelig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregioner enn i andre områder inne i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at du enten kjøper inn i den lokale butikk i deres overnattingsby eller stopper i byene langs ruten for å kjøpe de mest nødvendige forsyninger, som vann, snacks, frukt, etc ...
Dere kan også spise på små kafeer underveis. Deres beskrivelse for turen vil inneholde veiledninger til vannposter og spisesteder.

Overnatting

Til overnattingene er håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standaren er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten..

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport)

Bemærk: Det er ikke muligt at få værelser til tre personer på denne tur, så hvis I er et ulige antal rejsende, vil en af jer skulle bruge et enkeltværelse. Dette koster ekstra. Hvem der skal have enkeltværelse vælger I, når I booker rejsen.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

Klima
Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Se også disse reisene