Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Fotturferie på El Hierro, 8 dager
Se bilder

Fotturferie på El Hierro, 8 dager

Fottur på egen hånd

El Hierro er den minste av de syv store Kanariøyene, og det den som ligger både lengst vest og lengst sør. Det er virkelig et paradis for deg som liker å gå på tur og for deg som liker en rolig ferie. Før i tiden ble El Hierro kallt «Verdens Ende», og det kan være grunnen til, at øyen inntil videre er en verden unna masseturismen på naboøyene. Øyen byr på en lang rekke gamle vandrestier, uspolert natur og befolkningen har fortsatt den spesielle øy-mentaliteten, hvor man er hyggelig mot alle. På denne ukens fotturferie vil du oppdage øyen og dens mange fasetter, samtidig med at du vil bli overveldet av freden, roen, den vakre utsikten over fjellene, dalene og det endeløse Atlanterhavet.

Om fotturen
Fotturene er mellom to og seks timer og er mulig for alle med en alminnelig god grunnform. På turen følger vi markerte stier gjennom fire forskjellige slags landskaper. Det er viktig å være sikker til beins og dette gjelder spesielt på dag syv. Uken byr på en perfekt kombinasjon av natur og øy-liv.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til El Hierro

Vi ankommer Flyplassen Tenerife Sør, herfra tar vi en taxi (ikke inkludert) til fergekaien. Herfra tar vi fergen til El Hierro (fergebilletten er inkludert i prisen). Når vi ankommer El Hierro blir vi møtt av en guide, som kjører oss til hotellet og sørger for å forberede deg på turen og svarer gjerne på spørsmål en måtte ha. Du blir kjørt til det første hotellet der vi sjekker inn og mottar alt relevant turmateriale.

Dag 2 Valverde til Mocanal

En lett moderat vandretur, uten store stigninger. Vi vandrer gjennom vekselvis og flott landskap, som er dekket av kaktus, agave, grønne marker og turen slutter med utsikt over Atlanterhavet. Stien går forbi den forlatte byen La Alborrada og det berømte treet El Garoé.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 13KM
Høydemeter 530M
Høydemeter 620M
Dag 3 Mocanal til La Frontera

Dagens fottur går forbi La Peña som er et utsiktspunkt med den lille kirken, før vi går langs fjellkammen med en fantastisk utsikt over El Golfo. Etter det venter en lang nedstigning til La Frontera langs en sti som hyrder brukte i gamle dager.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 17KM
Høydemeter 690M
Høydemeter 750M
Dag 4 Sabinosa Cirkulær Tur

Vi får skyss ned til Sabinosa som er den vestlige delsen av øya, det er her vi starter dagens tur og den byr på både stigning og nedstigning over El Golfo skrenten- og en tur gjennom det grønne platået La Dehesa. Vi besøker også Basco som er et utsiktspunkt og de spesielle enebærbuskene i El Sabinar og den lille kirken La Ermita de la Virgen før nedstigningen. Turen avsluttes med skyss tilbake til La Frontera.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 750M
Høydemeter 750M
Dag 5 La Frontera til El Pinar

Først får vi skyss halvveis opp skrenten. Etter luftig, men sikker stigning til toppen av skrenten, går det i sikk-sakk ut og inn mellom vulkankjegler rundt Malpaso- øyens høyeste punkt 1501m. Etter det går vi ned gjennom den vakre furuskogen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 17KM
Høydemeter 750M
Høydemeter 850M
Dag 6 El Pinar til La Restinga

I dag får du mulighet til å velge- du kan slappe av eller du kan gå ned til den koselige lille havna La Restinga med bademuligheter. Du har flere alternative veier på tilbaketuren. Du kommer f.eks. gjennom vulkansk landskap, som er kun delvis oppdyrket.

Vandretid Ca. 2 timer
Distanse 9KM
Dag 7 El Pinar til Las Playas (Hotel Parador)

I dag går vi 13km. Først går turen gjennom oppdyrket land deretter langs den østlige delen av skrenten med en kjempe fin utsikt ned til Las Playas kysten. Du kommer helt ned til havnivå der du kan nyte det asurblå vannet og synet av de fantastiske fjellklippene.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 13,5KM
Høydemeter 430M
Høydemeter 1220M
Dag 8 Hjemrejse

Fotturferien er slutt. Du blir kjørt til flyplassen, vi flyr til Tenerife Nord (inkludert i prisen). Når du ankommer Tenerife Nord tar du bussen til Tenerife Sør (se under praktisk info). Herfra flyr vi hjem til Norge eller videre ut i verden.

Prisen inkluderer
 • 7 netter på nøye utvalgte turistklassehotell
 • Halv pensjon (frokost- og middag) - bemerk: middag den første kvelden er ikke inkludert
 • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Velkomstmøte og briefing på dag 1
 • Transfer fra flyplassen/fergekaia på El Hierro til hotellet og retur
 • Fergebillett fra Tenerife Syd til El Hierro på dag 1 - bemerk: fergen går ikke lørdag
 • Flyreise fra El Hierro til Tenerife Nord ved hjemreise
Ikke inkludert
 • Flybillett fra Norge til Tenerife
 • Transfers på Tenerife (utover transfers ved ankomst og hjemreise)
 • Lunsj (det er supermarked i nært der du bor)
 • Middag på dag 1
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Tenerife Sør er ikke inkludert i reisens pris. Det enkleste er å fly til Tenerife Sør, hvor du tar fergen til El Hierro. For å gjøre det enklest mulig har vi inkludert fergebilletten i reisens pris. Når du skal i retur har vi inkludert flyreisen fra El Hierro til Tenerife Nord, slik dere kun trenger å stå for transporten fra Nord til Sør ved hjemreisen (www.titsa.com-offentlig buss nr. 343).

Med fly og ferge

Fergeoverfarten tar cirka 2½ time og du finner fergetidene her: www.navieraarmas.com. Fergen seiler ikke på lørdager.

Fergen seiler på følgende tidspunkter
Mandag: 17:30
Tirsdag: 17:30
Onsdag: 20:15
Torsdag: 17:30
Fredag: 17:30
Lørdag: ingen ferge
Søndag: 19:30

Hvis du ankommer til Tenerife Sør kan du ta bussen til den nordlige flyplassen. www.titsa.com - offentlig buss nr. 343. Turen mellom de to flyplassen tar cirka 2 timer.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til Tenerife Sør inntil vi har bekreftet turen.

Når du ankommer til El Hierro
Transporten fra lufthavnen på El Hierro eller fra fergekaia er inkludert i reisens pris.

Mat og drikke

Frokost og middag er inkludert alle dagene. Middagen vil bestå av en 3-retters meny. Lunsj er ikke inkludert, men det er supermarked i nærheten, så det er alltid mulig å få lunsj med på dagens vandring.

Overnatting

Du bor på nøye utvalgte overnattingssteder. Det er snakk om små Bed & Breakfasts eller små boutique hoteller. Du avslutter ferien på de 3-stjerners Parador Hotell.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse reisene