Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Mallorca - Fotturferie i Tramuntana
Se bilder

Mallorca - Fotturferie i Tramuntana

Fottur på egen hånd

Kyst- og fjelltur på pilegrimsruter

Mallorca er mye mer enn en øy for badeglade turister. Det er den største av de Baleariske øyene, og den byr på en fantastisk natur med dramatiske klipper langs kysten, som er en flott kontrast mellom øyens frodige vegetasjon og det blågrønne Middelhavet. Fjellkjeden Serra de Tramuntana går gjennom øyen og det høyeste punktet er på 1.447 moh. Via vandrestier og pilegrimsruter går turen over stein og klipper som er pyntet med solkysset eiketrær. Gjennom olivenlunder til de maleriske landsbyer med deres små Herregårder og slott. Det er en helt unik utsikt. Sol, strand, og vann gir grobunn for den avslappede stemningen i Mallorcas kystbyer.

Om vandringen
Dette er en lett til moderat tur, som passer til dem med ingen erfaring og en generelt fysisk helbred. Mesteparten av vandringen foregår på gode stier. En del av stiene er avmerket, men noen plasser er det nødvendig å følge de utsendte vandrebeskrivelsene og kart.
Gjennomsnittlige vandretider: ca. 4- 6 timer per dag.

Høydepunkter på reisen

 • 5 overnattinger på turistklasse-hoteller samt 2 netter i det sjarmerende Lluc Klosteret
 • Vandring på en av de vakreste stiene på Mallorca i nærheten av Alcúdia
 • Frokost og middag på hele turen
 • Vandring på pilegrimsruten som går til Lluc Klosteret
 • Den vakre kystlinjen ved Deia mot Sóller
 • Tur med den gamle sporvogn fra Sóller til Palma, gjennom appelsindalen
 • Transport av bagasjen på turen
 • Et velkomstmøte med relevant informasjon før første vandretur  
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan

Finca Son Sant Jordi

Denne fremragende finca er familiedrevet og meget traditionel med smukke huse fra det syttende århundrede. Værelserne er behagelige og smagfuldt indrettet med en blanding af antikke og moderne møbler. Man lægger hurtigt mærke til, at der er kælet for detaljerne i 'Son Sant Jordi'. Et af højdepunkterne i denne finca er den grønne have med swimmingpool og en skøn terrasse.

Finca Son Palou i Orient

Denne smukke finca er placeret i midten af æble- og kirsebærplantager, lige ved foden af de imponerende Tramuntanabjerge. Roen og hyggen er i højsædet i den skønne have, hvor der også er en stor pool, der indbyder til absolut afslapning. Finca’en er indrettet efter klassisk Mallorcansk stil og i restauranten serveres der hjemmedyrkede fødevarer. Bemærk: Såfremt der er ledigt bookes denne Finca – ellers bookes tilsvarende standard på anden Finca

Finca Can Quatre – Sóller

Placeret i appelsindalen ved Sóller, er denne finca nyrenoveret med moderne møbler og mallorcansk charme. Fincaen er beliggende i et roligt område og omgivet af en indbydende have, hvori der er pool. Det tager 10 min at gå ind til torvet af Sóller. Bemærk: Såfremt der er ledigt bookes denne Finca – ellers bookes tilsvarende standard på anden Finca

Dag 1 Ankomst til Port de Alcúdia

Avhengig av når du ankommer, kan du ta en spasertur gjennom Port de Alcúdia eller ta en dukkert i sjøen.

Dag 2 Vandring langs kysten på Alcúdia-halvøya

En av Mallorcas vakreste stier strekker seg mellom bukten Pollenca og Alcúdia, som er øyens eldste by. Her følger du stien langs kysten, som tar deg opp på en imponerende klippetopp med en helt enestående utsikt. På stier med fantastiske panoramiske utsikter går vandreturen over bløte bakker tilbake til den historiske byen Port de Alcúdia.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 500M
Høydemeter 620M
Dag 3 Fra Port de Alcúdia to Lluc Klosteret

Etter en kort biltur til Pollenca, starter dagens vandring på den historiske pilegrimsrute til Lluc. Med et storslått overblikk over fjelltoppene til Serra de Tramuntana, går ruten opp gjennom passet ved fjellet Puig Tomir, som med sine 1.447 m er Mallorcas høyeste topp. Med sine skyggekastende klipper, Eike Skog, fruktplantasjer, og eng områder byr vandringen til klosteret på et praktfull og varierte landskap. Bak klosteret går en sti gjennom den lille botaniske hagen, som gjengir vegetasjonen fra øyens fjellandskap.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distanse 11KM
Høydemeter 220M
Høydemeter 540M
Dag 4 Pilgrimsruten forbi Cuber Reservoir

På morgenen blir vi hentet og kjørt til Cuber Reservoir, dette er en stor demning som ble bygd her ved foten av Puig Tomir i 1971, og i dag huser det et rikt fugle og fiske liv. Herfra går enda en etappe av pilegrimsruten tilbake mot Lluc. Turen går opp i Sierra fjellene, med deres interessante landskap, høyt gress, klipper og passasjer tydeliggjør det høyalpine området ruten tar dere igjennom. På denne vandringen er noen av Mallorcas vakreste utsiktspunkter over den dramatiske kysten og frodige dalene. Ruten tar dere tilbake til Lluc Klosteret hvor dere overnatter.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 490M
Høydemeter 510M
Dag 5 Fra Lluc Klostret til Port de Sóller

Fotturen går langs Cuber-reservoiret forbi fjellet L’Ofre, som er 1.090(m.o.h.) Bare vær forberedt på en spektakulær utsikt over Serra de Tramuntana. Herfra går dere opp til Es Cornador via en hårnålssvingete sti, hvor du både har utsikt til kysten og Palma. På veien opp til Sollér følger du den kjente panoramastien gjennom Biniaraix-kløften- et av de flotteste landskapene i Tramuntana-fjellene. Du ankommer til Sóller som har et livlig sentrum og du går langs den velduftende appelsinplantasjen. Du tar den gamle sporvognen siste stykket til Port de Sóller.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 440M
Høydemeter 680M
Dag 6 Kystvejen fra Deia til Sóller

Dere blir kjørt til juvelen på vestkysten Deia. Byen er kjent for plassen der hippier, kunstnere, og livsnytere holder til og det gir byen sin helt egen sjarm, med deres selvdesignet klær- og smykkebutikker og hyggelige restauranter.

Deie- bukten er startstedet for en etappe av fotturen, som bukter seg langs kystlinjen av klipper som kaster seg i det asurblå havet. Turen fortsetter på den gamle idylliske postveien tilbake til Sóller. Du kan forvente å oppleve en allsidig etappe med flotte utsikter og mange fine steder til å sitte å nyte stillheten. Her er det mulig å avslutte dagen med å besøke gamle oljemøller, nyte ett glass friskpresset appelsinjuice og spasere en tur gjennom olivenlunder, før du overnatter en natt til i Port de Sóller.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 430M
Dag 7 Fra Port de Sóller til Playa de Palma

I dag tar du turen med den nostalgiske gamle sporvognen” Det røde lynet”, som det kalles på folkemunnen. Turen er litt over 30km og går langs Tramuntana-fjellkjeden, gjennom appelsindalen, over karakteristiske broer og gjennom sju tuneller på turen ned til Palma. I Palma følger du strandpromenaden, som tar deg ned til den livlige Playa de Palma. Du kan ta en spasertur gjennom den historiske bydelen, med de koselige små gatene og den majestetiske katedralen eller nyt en fottur til Mallorcas vakreste landsby, Fornalutx. Etter det går vi langs olivenlunder, mandeltrær og velduftende appelsinplantasjer.

Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost er det utsjekk. Vi anbefaler, at du tar en taxi til flyplassen.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 5 overnattinger på 3 - og 4 - stjerners hoteller samt 2 overnattinger på Lluc klosteret
 • Frokost - og middag gjennom hele turen.
 • Bagasjetransport mellom de forskjellige overnattingsdestinasjonene
 • Velkomstmøte med briefing om turens innhold
 • Lokal transport som beskrevet i programmet
 • Togbilletten til turen med den gamle sporvognen fra Sóller til Palma på den 7. dagen
 • Tilrettelagte ruter og rutebeskrivelser, under kan du se rutekart, overblikkskart, informasjon om turist attraksjoner og viktige telefonnummer
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Mallorca t/r
 • Administrasjonsgebyr
 • Avbestillings- og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring
 • Billetten med sporvognen fra Sóller til Port de Sóller på 5. dagen (ca. 5€ pr. person)
Generelt om rejsen

På denne turen er du på egen hånd uten reiseleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelsene, kart og andre praktiske ting. Der er innlagt et velkomstmøte, der du vil blir briefet med relevant info i forhold til turen din.

Denne reisen kan starte fredager og søndager.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, du måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Viktig: Flyreise til/fra Mallorca kan velges øverst på denne side.

Hvis du selv ønsker å arrangere transporten
 Du kan søke, bestille og betale flyreisen via f.eks. momondo.no. Det er ditt eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene. Vi anbefaler å fly til Palma Mallorca.

Når du ankommer til Mallorca

Ved ankomst til Palma de Mallorca flyplass er det lett å ta en buss til Palma busstasjon, hvor vi kan ta bussen videre til til Pt. Alcúdia. Det er også mulig å ta en taxi.
Man kan få et overblikk over Mallorcas offentlige transport via linket under.

Link
Rome2Rio

En taxi fra flyplassen til Pt. Alcúdia tar rundt 1 time og koster ca. 80€ 

Turen fra Playa de Palma til flyplassen er kort og det er lettest å bare ta en lokal taxi (ca 25 €).

 

Velkomstmøde

Det blir holdt et informasjonsmøte av en av våre lokale samarbeidspartnere, som vil foregå kl. 9 på dag 2. Vi møtes i resepsjonen - med mindre du får en annen beskjed ved innsjekk. Etter møtet vil du få hjelp til det første startstedet for fotturen, så vær klar til vandring, når du ankommer møtet kl. 9.

Mad og drikke

Frokost og middag er inkludert i prisen. Det er lett å finne en plasse å kjøpe lunsj.

Overnatning

Vi overnatter på 4-stjerners hotell, på Lluc klosteret og på 3-stjerners hotell i Sóller - med halvpensjon på hele turen.

Bemerk: det kan være enkelte hoteller, som krever såkalte turistskatter. De er ikke inkludert i prisen og betales lokalt. Dette dreier seg om små beløp.

Ekstra netter

Det er mulig å bestille en ekstra natt på 4-stjerners hotell i Playa de Palma, før eller etter turen eller i Pt. Alcúdia før turen. Dette er kun mulig hvis du har selv arrangert transporten til/fra Mallorca.

Rejseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Utstyr

Bak storslåtte naturopplevelser er det viktig med kvalitetsutstyr og god planlegging.

Se også disse reisene