Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Mallorca - Fottur og vakre landsteder
Se bilder

Mallorca - Fottur og vakre landsteder

Fottur på egen hånd

- De vakreste vandrerutene på Mallorca -

Her kan du nyte en uke med vandring langs noen av de vakreste rutene, Mallorca har å by på. Med innkvartering på stilfulle og sjarmerende Finca-landsteder, er du sikret avslapping ved de små hav med hyggelige kroker og behagelige svømmebasseng. Middagen står på retter fra det Mallorcinske kjøkken, som nytes i den avslappede atmosfæren. Vandringen avspeiler Mallorcas forskjellige ansikter, fra det tynt bevokste nord med fortryllende utsikter over kystene og de turkise bukter. Med vandring i det rå fjellandskap i Tramuntanafjellene, som har alpestemning, til en av de vakreste byene - Orient, som ligger omringet av frodige epler, mandel og olivenplantasjer. Du kan forvente imponerende panoramautsikter over den vakre vestkysten og de flotte Tramuntanafjellene, før turen slutter i vandreparadiset Sóller.

Om fotturen
Denne turen er en grad to. Vi anbefaler en generell god grunnform til å vandre omkring fem timer om dagen. Du vil vandre på gode stier, som kan ha noe mer steinete seksjoner. Gode tursko er anbefalt. Du kan lese mer om vårt graderingssystem her.

Høydepunkter på reisen

 • 6 overnattinger på fine sjarmerende landsteder (Finca) inklusiv frokost
 • Vandring via de vakreste vandrerstiene på Mallorca
 • Den skjønne kystlinjen ved Deia mot Sóller
 • Tur med den gamle sporvognen fra Bunyola til Sóller
 • Transport av bagasjen på turen
 • Et velkomstmøte med relevant informasjon før første vandreetappe
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb

Finca Son Sant Jordi

Denne fremragende finca er familiedrevet og meget traditionel med smukke huse fra det syttende århundrede. Værelserne er behagelige og smagfuldt indrettet med en blanding af antikke og moderne møbler. Man lægger hurtigt mærke til, at der er kælet for detaljerne i 'Son Sant Jordi'. Et af højdepunkterne i denne finca er den grønne have med swimmingpool og en skøn terrasse. Bemerk: Såfremt der er ledigt bookes denne Finca – ellers bookes tilsvarende standard på anden Finca.

Finca Son Palou i Orient

Denne smukke finca er placeret i midten af æble- og kirsebærplantager, lige ved foden af de imponerende Tramuntanabjerge. Roen og hyggen er i højsædet i den skønne have, hvor der også er en stor pool, der indbyder til absolut afslapning. Finca’en er indrettet efter klassisk Mallorcansk stil og i restauranten serveres der hjemmedyrkede fødevarer. Bemerk: Såfremt der er ledigt bookes denne Finca – ellers bookes tilsvarende standard på anden Finca

Finca Can Quatre – Sóller

Placeret i appelsindalen ved Sóller, er denne finca nyrenoveret med moderne møbler og mallorcansk charme. Fincaen er beliggende i et roligt område og omgivet af en indbydende have, hvori der er pool. Det tager 10 min at gå ind til torvet af Sóller. Bemerk: Såfremt der er ledigt bookes denne Finca – ellers bookes tilsvarende standard på anden Finca

Dag 1 Ankomst til Pollenca

Mallorcanske byen Pollenca ligger i bakkene ved foten av fjellkjeden Serra de Tramuntana. Avhengig av ankomsttidspunktet kan vi spasere rundt langs de smale gatene i den gamle byen. Vi kan nyte noe å drikke på en café på byens torg eller vandre opp på den berømte Calle de Calvari - en gate som består av 365 steintrinn, som fører opp til et lite kapell. Herfra er det en vakker utsikt over byen.

Dag 2 Kystvandring på Alcúdia-halvøen

Dagen starter med et velkomstmøte kl. 9, hvor våre lokale samarbeidspartnere vil ønske dere velkommen.
En av de store vandringsklassikere på Mallorca er turen ut på den lille halvøyen La Victòria, som ligger mellom Pollenca bukten og Alcúdia. Vandrestiene går langs kystlinjen og leder dere opp på toppen av en vakker bratt fjellvegg, der utsikten er fantastisk. Hårnålsving tar dere gjennom terrenget og frem til den turkise bukten Coll Baix, som inviterer til en dukkert. Herfra går vandringen over bakkene tilbake til Alcúdia.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 500M
Høydemeter 620M
Dag 3 Vandring Pollenca – Cuber Reservoir – Orient-dalen

Dagen starter med en kort transfer (inkludert) til Cuber Reservoiret. Her kan dere oppleve en interessant natur med det høye gresset mellom de markerte klippene. Stiene her i Tramuntanafjellene er steinete og tar dere forbi imponerende utsikter over frodige daler og solrike klippekyster. På vei mot den sjarmerende Orient dalen går ruten forbi det gamle gods - Coma Sema, som tidligere var en av de største olivenfarmene på Mallorca.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distanse 11KM
Høydemeter 220M
Høydemeter 540M
Dag 4 Vandring i Orient-dalen til d`Alaró-slottet

Dagen byr på utforsking av Mallorcas fruktplantasje - Orient-dalen. Vi vandrer over Coll d’orient og videre gjennom skoger av Sten-Eg, krydret med utsikter til det nærmest maleriske landskap. Vi vandrer til pilegrimsstedet, hvor ruinene av det gamle Castell d’ Alaro ligger vakkert på en bakketopp. På veien bør vi stoppe og nyte en av spesialitetene hos Finca Es Verger.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 490M
Høydemeter 510M
Dag 5 Vandring fra Orient/Alaró til Bunyola og Sóller

På ensomme stier forlater vi Orient-dalen og vandrer gjennom det mere rå alpine landskap. På veien mot Bunyola vandrer vi over toppen av fjellet Penyals d’Honor. Fra toppen kan vi nyte panoramautsikten av Mallorcas lavland og Palmas bukter. Fra Bunyola tar vi den gamle sporvognen, hvor vi kan nyte utsiktene på turen til Sóller.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 440M
Høydemeter 680M
Dag 6 Kystvandring fra Deia til Sóller

Vi starter dagen med en lokal buss (ca. 4€ p.p) til bohem-byen Deia, den ligger som en liten juvel på øyens vestkyst. Vi starter vandringen i Deias bukten og vandrer langs den klippefylte kysten opp til den gamle sjarmerende postruten, som snor seg tilbake til Sóller. Veien har en fasinerende bakgrunn med det vakre kystlandskapet. Dagen avsluttes med et besøk i en gammel oljemølle, før den siste vandrestrekningen tar dere gjennom flere olivenlunder på veien mot hotellet.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 430M
Dag 7 Hjemrejse

Etter utsjekk er det individuell hjemreise. Det er også mulig å kjøpe en ekstra natt i Sóller eller Pollença.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 6 overnattinger på sjarmerende og hyggelige landsteder
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport
 • Velkomstmøte ved ankomst
 • Transfers ifølge programmet
 • Togbillet til Sporvognen fra Bunyola til Sóller (dag 5)
 • Gode tilrettelagte vandreruter, beskrivelser, kart og annen relevant turistinformasjon
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Mallorca
 • Bussbilletten fra Deia til Sóller ca. 4 € p.p (dag 6)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Mallorca, Spania t/r er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan finne flyreisen via f.eks. momondo.no. Vi anbefaler, at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Links
Momondo
Norwegian

Ved ankomst
Ved ankomst til Palma de Mallorca flyplass er det lett å ta en buss til Palma busstasjon. Herfra er det ca en times busstur til Pollenca.
Man kan få et overblikk over Mallorcas offentlige transport på www.tib.org. Buss nr. 340 kjører til Pollenca. Sjekk busstidene nært avgang, så du har et bedre bilde av bussplanene på nettopp deres datoer.

En taxi koster ca. 80€ fra flyplassen til Pollenca og tar ca. 1 time (anbefales)

Når du skal hjem
Etter utsjekk på dag 7 er det flere muligheter for transport til flyplassen. 
Har du god tid er det en vakker tur med den gamle sporvognen gjennom appelsindalen og ned til Palma, hvor vi tar en buss til flyplassen. 
En annen løsning er å ta buss nr. 211 fra Sóller til Palma (dette tar ca. 40 min) og koster kun noen få euro.

Den hurtigste løsningen er å få personalet på deres finca til å bestille en taxi til dere kvelden før avreisen. Her ligger prisen på ca. 50€ for 1-4 personer (anbefales). 

Velkomstmøte

Det vil bli avholdt et infomøte av en av våre lokale samarbeidspartnere, det vil foregå kl. 9 på dag 2. Vi møtes i resepsjonen - med mindre vi får en annen beskjed ved innsjekk. Etter møtet får vi hjelp til å nå første startsted for fotturen, så vær klar til vandring, når du kommer til møtet kl. 9.

Mat og drikke

På landstedene er frokost inkludert i prisen.
Det er mulig å kjøpe middag for 4 kvelder. Det dreier seg om dem i Orient og Sóller. Det er mulig å finne restauranter i nærheten i alle tre byer.

Tilkjøpes middag i Orient og Sóller står den på minimum 3 retters menyer produsert av lokale råvarer og servert på de landstedene du bor på.

Overnatting

På turen overnatter I på 3 lekre fincaer. Frukost er inkludert.

Ekstra netter
Det er mulig å få ekstra netter i den første eller siste finca. Prisene varierer, men hvis du velger deres reisedatoer og sjekker bestillings-blanketten, vil du kunne se prisen for de ekstra nettene.

Reiseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennemsnittlig bilde av det mallorcinske klima, sees yr.no's data her:

Se også disse reisene