Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Dag 1 Ankomst til Calella de Palafrugell

Ankomst til Girona Flyplass eller togstasjonen i enten Girona eller Figueres eller busstasjonen i Palafrugell (der går en direkte buss til Palafrugell) der blir du hentet og kjørt til hotellet ditt i Calella de Palafrugell.
I sentrum minner dette om en typisk spansk landsby med smale gater og et stort utvalg av butikker, barer, kafeer og restauranter. Det er to små strender i den gamle bydelen som er veldig populære, og de er med å gi byen den deilige atmosfæren.

Dag 2 Palamós - Calella de Palafrugell

I dag går du gjennom naturområde Castell-Cap Roig, som er hjemmet til en av de uberørte hjørnene i Costa Brava, med små bukter som Cala Estreta. Vi går gjennom pinjeskog med en fantastisk utsikt over det asurblå Middelhavet. Dette er en av de mest spektakulære strekninger med sine bortgjemte grotter, uberørte viker, gjennom pinjeskog, eikeskog og oliventre.

Distanse 15KM
Dag 3 Calella de Palafrugell til Begur

Dette er dagen dere kommer til å oppleve den største variasjonen av landskap. Stien tar dere gjennom middelhavsskog, krysser små bukter og på stier med upåklagelig utsikter til Middelhavet. Du kommer til små sjarmerende landsbyer som Llafranc eller Tamariu. Calella de Palafrugell, typiske fiskelnadsbyer. Overnatting i Begur.

Distanse 14KM
Dag 4 Cala Montjoi – Cadaqués

Etter frokost blir du hentet og kjørt til Roses (Cala Montjoi) der starter fotturen. Dagen er full av kontraster og urørte perler på denne fantastiske kyststien. Costa Brava betyr: «den ville kysten» og den leverer. Vi går gjennom Cap de Creus nasjonalpark, helt til den elegante hvitmalte fiskelandsbyen Cadaqués som var kunstneren Salvador Dalís lekegrind.

Distanse 10KM
Dag 5 Afslapning i Cadaques

Det går an å ta ecotaxi til fyrhuset 8km eller rundtur 16km

I dag er det ikke noe fast program. Du kan velge å utforske Cadaques’ smale gater, besøke kirken, gå de ca. 3km til Salvador Dalís hus, eller bare nyte de mange kafeer og restauranter.

Valgfri vandring
Hvis du ikke har lyst til å slappe av, kan du gå til den Iberiske halvøys østligste punkt ved Cap de Creus, hvor de imponerende klippene setter fantasien i gang. Ligner de på løver, drager, kameler eller ørner. Det er også mulig å spise lunsj her.

Distanse 0-16KM
Dag 6 Cadaques til El Port de la Selva

Du forlater Cadaques og går gjennom hjertet av Cap de Creus Nasjonalpark. Du følger en avsides sti med vakre utsikter over området, etter det ankommer du El Port de la Selva. El Port de la Selva er nevnt for første gang i år 974, men den ble ikke en landsby før en gang på 1700-tallet, da den første kirken ble bygd. Landsbyen bærer fortsatt preg av en gammel fiskelandsby og du finner mange historiske monumenter og bygninger, som f.eks. Taballera Dolmen, Serra de Rodes og Sant Fruitós-kirken. Landsbyen har noen av de beste strendene i Catalonia.

Distanse 12KM
Dag 7 El Port de la Selva til Llançà

Vi legger El Port de la Selva bak oss og går mot sørvest til Sant Pere de Rodes-klosteret (stengt på mandager). Klosteret daterer tilbake til det første århundre etter Kristus og er et av Spanias viktigste. Etter besøket vandrer vi videre til ruinene av Castell de Sant Salvador, hvor vi kan nyte den storslåtte utsikten av Alt Emporda til Albera-fjellene og Pyreneene. I tillegg er der utsikt over over Bay of Roses og Cap de Creus. Når vi er ferdige med å nyte utsikten begir vi oss forbi de lille lille Chapel of Sant Onofre til landsbyen Llançà, hvor vi avslutter vår vandring.

Distanse 13KM
Dag 8 Hjemrejse

Reisen er slutt. Transport til Girona flyplass eller togstasjonen i Figueres/Figueres Vilafant

Generelt om rejsen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

 

Transport/Flyrejse

Flyreisen fra Norge til Barcelona er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene på en søkemotor som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links
Momondo
Norwegian

Landtransport

Når du ankommer Barcelona sørger vi for, at du blir hentet på flyplassen og kjørt til det første hotellet. Når turen er slutt og du skal hjem, tar du toget til Barcelona. Fra Llançà går det tog direkte til Barcelona, så selve turen dit er veldig enkel. Det er også mulig å kjøpe en transfer fra Llançà til Barcelona. Dette koster 2.880kr (1-4 personer). Hvis du ønsker dette, velges det i bestillings-blanketten.

Mat og drikke

Frokost er inkludert i prisen. Det er ingen problem å finne steder å spise lunsj og middag i byene du overnatter.

Overnatning

På denne turen overnatter du på spesielt utvalgte turistklassehoteller i de små byene. Det er mulig å få enkeltrom, hvis du ønsker dette. Kontakt oss for pris.

Bemærk: Hvis I rejser i juli og august måned bor I på hotel i Llançà de sidste to nætter. Vandreturene er dog de samme som normalt.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet, kan du se tabellen nedenfor data er fra yr.no