Mallorca - Sykkelferie
Se bilder

Mallorca - Sykkelferie

Sykkelferie på egen hånd

Mallorca - Opplev de ukjente sider av den velkjente øy

Mallorca er kjent for sine charterferier og badeturisme, men titter man utenfor strandhotellene, har øyen en fantastisk natur å by på. Når man står på de bratte klipper og titter ut over de stille asurblå bukter, langt fra det rike bylivet, så kan man virkelig merke Mallorcas sjarme. I bakkene på den indre øy kan man høre lyden av de gamle møller, sammen med insektens sang, nesten som om øyen hvisker søte ord til folket, som lytter. 
Kysten og den indre øy har hver deres egen sjarm, og dere vil komme til å stifte bekjentskap med dem begge. I Porto Cristo’s Dragehuler vil dere oppleve hvor kreativ og til tider bisarr, naturens arkitektur kan være. Dere vil oppleve maleriske fiskerbyer og glinsende saltsjøer, og der vil selvfølgelig være mange muligheter for å svømme og sole seg, uten å skulle bestille en plass mange timer i forveien.

De forskjellige stadier av turen er lett til moderat. Der vil være noen stigninger, som vil være etterfulgt av behagelige nedkjørsler, og til den vanskeligste del av ruten vil der være transport med buss. Syklingen foregår mest på sideveier, på små landeveier og på stier, for å unngå trafikken så mye som mulig.

På denne turen er det mulig å leie El-Cykel. Ved hjelp av en liten el-motor hjelper sykkelen deg, så lenge du selv er aktiv i pedalene. Da har dere mer overskudd til å nyte det vakre landskap, også når det går oppoverbakke.

Høydepunkter på reisen

 • Halvpensjon og overnattinger på 3 og 4 stjerners hoteller
 • Glinsende fargerike saltsøyer
 • Ruinene av de ca. 3000 år gamle boliger i Capocorp Vell
 • Lekre sandstrender med krystallklart, asurblått vann, der er opplagt til en dukkert
 • Mallorcas vakreste bytorg i Santa Margalida.
 • Fjelllandskapet gjennom Sierra de Tramuntana
 • Nostalgisk togtur med den gamle trikkem fra Sóller til Palma
 • Guidet rundtur i Palmas gamle bydel
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst til Playa de Palma

Ved ankomst til Palma de Mallorca er det lettest å ta en taxi fra flyplassen til deres første hotel i Playa de Palma (ca. 5-10 km).

Dag 2 Playa de Palma –Colònia Sant Jordi

Dagen starter med velkomstmøte og presentasjon av turen. Den første etappe vil ta dere langs kysten til Capocorp Vell - Kyklopernes Rike. Dette er restene av det opprinnelige innbyggernes hytter, som kan dateres helt tilbake til omkring 1000 år før vår tidsregning - og er heilt klart verdt et besøk. Typiske Mallorcanske vindmøller viser veien til saltområdet ved Llevant med sjøer, som glinser lyserødt og hvit i solen. Ved dagens endestasjon i Sant Jordi venter lekre sandstrender med krystalklart asurblått vann, hvor dagen kan avsluttes med en dukkert.

Distanse 55KM
Dag 3 Colónia Sant Jordi – Porto Cristo

På denne dag går sykkelturen gjennom landsbyen Ses Salines, som er oppkallt etter det nærliggende, mineralrike naturområde, som i tillegg til å gi sjøene forskjellige vakre farger, er en magnet for fugle - inkludert store mengder av vadefugl, som trekker fra Afrika mot hekkeområdene i Europa er her. Fra Ses Salines går veien direkte til en botanisk hage.Dere vil også komme forbi den klippeomkransede bukten Cala Santanyi med dens fine lille sandstrand.
Senere går turen gjennom små fiskerlandsbyer til den kjente naturbro Es Pontas,  som står rett ved kysten. Ved Porto Cristo kan dere oppleve Dragehulene med deres spennende formatsjoner.

Distanse 55KM
Dag 4 Porto Cristo – C’an Picafort

På fjerdedagen kommer dere til å sykle gjennom den lille lokale by Son Carrio til Manacor, der er Mallorcas hovedsete for keramikk og leire perler. Etter det vil ruten ta dere gjennom Santa Margalida - en landsby med Mallorcas vakreste bytorg. En viktig del av sykkelferien på Mallorca er kaffepausene på de særdeles hyggelige caféer, som finnes i de små landsbyer og her er torget i Santa Margalida opplagt til nettopp slik ett stopp. Herfra sykler dere gjennom en del av øyens mest charmerende landskaper frem til C’an Picafort.

Distanse 60KM
Dag 5 Port de Pollenca / Alcúdia

På femtedagen skal bagasjen ikke pakkes sammen, da der er enda en overnatting i C’an Picafort. Sykkelturen går i dag gjennom et naturreservat for fugler og videre til den gamle romerske havnebyen Pollensa. Senere fortsetter sykkelruten langs kysten til Alcúdia, som er den eldste byen på Mallorca og stedet hvor Romerne i år 123 f.kr. erobret øyen, da de gikk i land fra buktens sandstrender. Herfra går turen tilbkge til hotellet.

Distanse 45KM
Dag 6 C’an Picafort – Port de Sóller

I dag sykler dere inn på den indre øya gjennom byene Muro og Inca og frem til fjelllandskapet Sierra de Tramuntana. Der fjellkjeden er høyest er den 1.447 m.o.h. En buss vil først frakte dere til Lluc klosteret, og deretter til et punkt 1.200 m.o.h. Herfra fortsetter dere turen gjennom en av de vakreste landsbyer i Spania – Fornalutx.  Dere kommer også til den sjarmerende fiskerlandsbyen Port de Sóller og på veien ser dere appelsin- og sitronlunder.

Distanse 50KM
Dag 7 Port de Sóller – Playa de Palma

Denne dagen starter med en nostalgisk tur med en koselig trikk, der tar dere gjennom Appelsindalen, over spektakulere broer og gjennom 13 tunneler på den 27 km lange turen ned til hovedstaden Palma. Her er det arrangert en guidet tur i den gamle bydelen. Etter dette går dagens korte sykkeltur langs kysten til Playa de Palma.

Distanse 10KM
Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost sjekker dere ut av hotellet.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 8 dage/ 7 døgn med overnattinger på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Frokost alle dager
 • 6 x halvpensjon med buffet (i Port de Sóller kun frokost)
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Et orienteringsmøte ved turens start med alt relevant informasjon
 • Veltilrettelagte ruter og rutebeskrivelser, kart, overblikkskort, info om turistattraktsjoner og viktige telefonnummer
 • Selv om turen er selvguidet er det lagt inn flere møter underveis med en turguide
 • En spesial Paella frokost inkl. vin (normalt i Fornalutx på 6. dagen)
 • Busstransport over Tramuntanabjergene med stop ved Lluc klostret
 • Tur med den gamle trikken fra Sóller til Palma
 • En omfattende byrundtur i Palma de Mallorca
 • Rutene tilgjengelige på GPS
 • Service hotline (telefonisk) tilgjengelig under hele turens varighet
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Mallorca t/r (kan velges)
 • Sykkelleie (kan velges)
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Norge til Mallorca, Spanien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet og I skal selv sørge for at booke flyrejsen. I kan nemt finde flyrejsen via fx momondo.no. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne.

I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den helt rigtige flyrejse.

Links
Momondo

Efter ankomst
Ved ankomst til Palma de mallorca lufthavnen, er det lettest at tage en taxi direkte fra lufthavnen til det første hotel i Cala Blava (ca. 10 km.).

Overnatning

I overnatter på 3- og 4-stjernede hoteller. Morgenmad og aftensmad inkluderet på alle hoteller bortset fra dag 6 - i Port de Sóller, hvor det er morgenmaden og frokosten, der er inkluderet.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår kl 17:30 på ankomstdagen. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil cykler og velkomstpakke være klar til jer på hotellet.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 21 shimano gear, lås og en komfortable saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Cykelleje kan tilvælges på bookingformularens side 2.

 

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Mallorcas klima, ses DMI's data her:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.