Mallorca - Fottur og vakre landsteder
Se bilder

Mallorca - Fottur og vakre landsteder

- De vakreste vandrerutene på Mallorca -

Her kan du nyte en uke med vandring langs noen av de vakreste rutene, Mallorca har å by på. Med innkvartering på stilfulle og sjarmerende Finca-landsteder, er du sikret avslapping ved sjøen og de hyggelige kroker og behagelige svømmebasseng. Middagen står på retter fra det Mallorcinske kjøkken, som nytes i den avslappede atmosfæren. Fotturen avspeiler Mallorcas forskjellige ansikter, fra det tynt bevokste nord med fortryllende utsikter over kystene og de turkise bukter. Med fottur i det rå fjellandskapet i Tramuntanafjellene som har alpestemning, til en av de vakreste byene - Orient, som ligger omringet av frodige epler, mandel og olivenplantasjer. Du kan forvente imponerende panoramautsikter over den vakre vestkysten og de flotte Tramuntanafjellene, før turen slutter i fotturparadiset Sóller.

Om fotturen
Denne turen er en grad to. Vi anbefaler en generell god grunnform til å gå rundt fem timer om dagen. Du vil vandre på gode stier, som kan ha noe mer steinete seksjoner. Gode tursko er anbefalt. Du kan lese mer om vårt graderingssystem her.

Høydepunkter på reisen

 • 6 overnattinger på fine sjarmerende landsteder (Finca) inklusiv frokost
 • Fottur via de vakreste turstiene på Mallorca
 • Den skjønne kystlinjen ved Deia mot Sóller
 • Tur med den gamle sporvognen fra Bunyola til Sóller
 • Transport av bagasjen på turen
 • Et velkomstmøte med relevant informasjon før første fottur
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov

Finca Son Sant Jordi

Denne utmerkede fincaen er familiedrevet og veldig tradisjonell med vakre hus fra 17. århundre. Rommene er komfortable og smakfullt innredet med en blanding av antikke og moderne møbler. Man merker raskt at detaljene til 'Son Sant Jordi'. Et av høydepunktene på denne fincaen er den grønne hagen med svømmebasseng og en nydelig terrasse. Merk: Hvis tilgjengelig er det denne Finca du bor på - ellers vil tilsvarende standard bestilles på en annen Finca.

Finca Son Palou i Orient

Denne vakre fincaen ligger midt i eple- og kirsebærplantasjer, rett ved foten av de imponerende Tramuntana-fjellene. Roen og hygge er i forkant av den vakre hagen, der det også er et stort basseng som innbyr til absolutt avslapning. Fincaen er dekorert i klassisk mallorkansk stil, og restauranten serverer hjemmelaget mat. OBS: Hvis tilgjengelig er det denne Finca du bor på - ellers vil tilsvarende standard bestilles på en annen Finca.

Finca Can Quatre – Sóller

Denne fincaen ligger i den oransje dalen ved Sóller, og har nylig blitt renovert med moderne møbler og mallorcansk sjarm. Fincaen ligger i et rolig område og omgitt av en innbydende hage med basseng. Det tar 10 minutter å gå til torget i Sóller. OBS: Hvis tilgjengelig er det denne Finca du bor på - ellers vil tilsvarende standard bestilles på en annen Finca.

Dag 1 Ankomst til Pollenca

Mallorcanske byen Pollenca ligger i bakkene ved foten av fjellkjeden Serra de Tramuntana. Avhengig av ankomsttidspunktet kan du spasere rundt langs de smale gatene i den gamle byen. Du kan nyte noe å drikke på en kafé på byens torg eller gå opp på den berømte Calle de Calvari - en gate som består av 365 steintrinn, som fører opp til et lite kapell. Herfra er det en vakker utsikt over byen.

Dag 2 Fottur langs kysten på Alcúdia-halvøyen

Dagen starter med et velkomstmøte kl. 9, hvor våre lokale samarbeidspartnere vil ønske dere velkommen.
En av de store vandringsklassikere på Mallorca er turen ut på den lille halvøyen La Victòria, som ligger mellom Pollenca bukten og Alcúdia. Vandrestiene går langs kystlinjen og leder dere opp på toppen av en vakker bratt fjellvegg, der utsikten er fantastisk. Hårnålsving tar dere gjennom terrenget og frem til den turkise bukten Coll Baix, som inviterer til en dukkert. Herfra går fotturen over bakkene tilbake til Alcúdia.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 500M
Høydemeter 620M
Dag 3 Fottur Pollenca – Cuber Reservoir – Orient-dalen

Dagen starter med en kort transfer (inkludert) til Cuber Reservoiret. Her kan du oppleve en interessant natur med det høye gresset mellom de markerte klippene. Stiene her i Tramuntanafjellene er steinete og tar deg forbi imponerende utsikter over frodige daler og solrike klippekyster. På vei mot den sjarmerende Orient dalen går ruten forbi det gamle gods - Coma Sema, som tidligere var en av de største olivenfarmene på Mallorca.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distanse 11KM
Høydemeter 220M
Høydemeter 540M
Dag 4 Fottur i Orient-dalen til d`Alaró-slottet

Dagen byr på utforsking av Mallorcas fruktplantasje - Orient-dalen. Du går over Coll d’orient og videre gjennom skoger av Sten-Eg, krydret med utsikter til det nærmest maleriske landskap. Du går til pilegrimsstedet, hvor ruinene av det gamle Castell d’ Alaro ligger vakkert på en bakketopp. På veien bør du stoppe og nyte en av spesialitetene hos Finca Es Verger.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 490M
Høydemeter 510M
Dag 5 Fottur fra Orient/Alaró til Bunyola og Sóller

På ensomme stier forlater du Orient-dalen og vandrer gjennom det mere rå alpine landskap. På veien mot Bunyola går du over toppen av fjellet Penyals d’Honor. Fra toppen kan du nyte panoramautsikten av Mallorcas lavland og Palmas bukter. Fra Bunyola tar du den gamle sporvognen, hvor du kan nyte utsiktene på turen til Sóller.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 440M
Høydemeter 680M
Dag 6 Fottur langs kysten fra Deia til Sóller

Du starter dagen med en lokal buss (ca. 4€ p.p) til bohem-byen Deia, den ligger som en liten juvel på øyens vestkyst. Du starter fotturen i Deias bukten og går langs den klippefylte kysten opp til den gamle sjarmerende postruten, som snor seg tilbake til Sóller. Veien har en fasinerende bakgrunn med det vakre kystlandskapet. Dagen avsluttes med et besøk i en gammel oljemølle, før den siste turstien tar deg gjennom flere olivenlunder på veien mot hotellet.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 430M
Dag 7 Hjemreise

Etter utsjekk er det individuell hjemreise. Det er også mulig å kjøpe en ekstra natt i Sóller eller Pollença.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Prisen inkluderer
 • 6 overnattinger på sjarmerende og hyggelige landsteder
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport
 • Velkomstmøte ved ankomst
 • Transfers ifølge programmet
 • Togbillet til Sporvognen fra Bunyola til Sóller (dag 5)
 • Gode tilrettelagte turruter, beskrivelser, kart og annen relevant turistinformasjon
 • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
 • Tilgang til ruten i GPS-appen vår, som også fungerer offline (én tilgang pr rom)
Ikke inkludert
 • Bussbilletten fra Deia til Sóller ca. 4 € p.p (dag 6)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

VALGFRITT

 • Flyreise fra Oslo til Mallorca t/r inkl. bagasje
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart.

Se prisen
Hvis du går ind på bestillings-blanketten, fyller den ut og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Øverst på denne side, kan du velge om du ønsker flyreise inkludert i reisens pris. Du er også velkommen til selv at arrangere transporten.

Ved ankomst
Ved ankomst til Palma de Mallorca flyplass er det lett å ta en buss til Palma busstasjon. Herfra er det ca en times busstur til Pollenca.
Man kan få et overblikk over Mallorcas offentlige transport på www.tib.org. Buss nr. 340 kjører til Pollenca. Sjekk busstidene nært avgang, så du har et bedre bilde av bussplanene på nettopp deres datoer.

En taxi koster ca. 80€ fra flyplassen til Pollenca og tar ca. 1 time (anbefales)

Når du skal hjem
Etter utsjekk på dag 7 er det flere muligheter for transport til flyplassen. 
Har du god tid er det en vakker tur med den gamle sporvognen gjennom appelsindalen og ned til Palma, hvor vi tar en buss til flyplassen. 
En annen løsning er å ta buss nr. 211 fra Sóller til Palma (dette tar ca. 40 min) og koster kun noen få euro.

Den hurtigste løsningen er å få personalet på deres finca til å bestille en taxi til dere kvelden før avreisen. Her ligger prisen på ca. 50€ for 1-4 personer (anbefales). 

Velkomstmøte

Det vil bli avholdt et infomøte av en av våre lokale samarbeidspartnere, det vil foregå kl. 9 på dag 2. Vi møtes i resepsjonen - med mindre vi får en annen beskjed ved innsjekk. Etter møtet får vi hjelp til å nå første startsted for fotturen, så vær klar til vandring, når du kommer til møtet kl. 9.

Mat og drikke

På landstedene er frokost inkludert i prisen.
Det er mulig å kjøpe middag for 4 kvelder. Det dreier seg om dem i Orient og Sóller. Det er mulig å finne restauranter i nærheten i alle tre byer.

Tilkjøpes middag i Orient og Sóller står den på minimum 3 retters menyer produsert av lokale råvarer og servert på de landstedene du bor på.

Overnatting

På turen overnatter I på 3 lekre fincaer. Frukost er inkludert.

Ekstra netter
Det er mulig å få ekstra netter i den første eller siste finca. Prisene varierer, men hvis du velger deres reisedatoer og sjekker bestillings-blanketten, vil du kunne se prisen for de ekstra nettene.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennemsnittlig bilde av det mallorcinske klima, sees yr.no's data her:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.