Dag 1 Ankomst til Garachico

Garachico ligger på Tenerifes nordvestlige kyst. Den gamle bydelen byr bl.a. på vakre herskapshus, kirker og slottet ’Castillo San Miguel’. De naturlige bassengene er skapt av størknet lava innbyr deg til å ta et bad og nyte de vakre omgivelsene.

Dag 2 Sirkulær fottur fra Garachico

Dere vandrer langs gamle stier gjennom et Garachico-området, som geologisk sett er relativt nytt. Den anstrengende stigningen blir belønnet med en lekker utsikt over byen, den nordlige kysten og Atlanterhavet. Etter en kort pause i San Juan del Reparo går vi ned gjennom det frodige landskapet med fargerike blomster, bananplantasjer og små bekker, som fører til Garachico.

Vandretid Ca. 2½-5 timer
Distanse 12KM
Høydemeter 680M
Høydemeter 680M
Dag 3 Garachico til Santiago del Teide

Denne dagen byr på en utrolig fottur fra havet til høylandet. Dere går gjennom avsides kløfter, oppdyrkede marker og laurbærskoger, før dere når til den rolige fjelllandsbyen Erjos. Etter det fortsetter dere langs fjellstiene, som tar dere langs Teno-fjellene, før dere ankommer til Santiago del Teide. Dagens vandring er en paradisisk opplevelse for naturelskere.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 11KM
Høydemeter 990M
Høydemeter 250M
Dag 4 Sirkulær rute Teno-fjellene

Dagen starter med en kort transfer til Teno-fjellene og Teno Alto, som er omringet av seter med gressende geiter. På begynnelsen av turen går dere langs en fjellrygg, hvor dere har en fantastisk panoramautsikt. Herfra går dere langs fjellryggen til Tabaiba-passet og videre herfra til Mount Pico Gala. Fra toppen kan dere nyte utsikten over den vestlige kystlinjen og den storslåtte Masca-kløften, med de svarte steinene. Dere går ned via Cruz del Gala og kommer tilbake til Santiago del Teide.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 12KM
Høydemeter 750M
Høydemeter 600M
Dag 5 Santiago del Teide – Los Gigantes, Masca-Kløften

Fra Santiago vandrer dere til den avsidesliggende fjellandsbyen Masca, som har en vakker beliggenhet i et grønt vulkansk landskap. Etter en kort kaffepause starter dere fotturen gjennom Masca-kløften, som uten tvil er en fantastisk opplevelse for selv den mest erfarne vandreren. Fra Playa de Masca tar vi med båt til Los Gigantes, hvor dere overnatter ved havet.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 5KM
Høydemeter 150M
Høydemeter 890M
Dag 6 Los Gigantes til Arona/Vilaflor

Dagen starter med en transfer til den hyggelige landsbyen Adeje, hvor dere vandrer videre langs ridestier, som i oldtiden ble brukt til å transportere varer over fjellene. Turen byr på en masse vakre panoramautsikter og stiene går langs terrassemarker og gjennom skoger til Ifonche. Dere fortsetter langs varierte stier til La Esclona, som er en idyllisk region av øyen like under det storslåtte Teide-massive

Vandretid Ca. 6½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 890M
Høydemeter 300M
Dag 7 Rundtur fra Vilafor

I dag starter dere med å ta bussen til Vilaflor, som er De Kanariske Øyers høyeste punkt, hvor dere opplever enda et spektakulært landskap. Dere går opp til et utsiktspunkt, som ligger mer enn 1800m over havets overflate og hvor dere kan se ut over det ”hvite månelandskapet”. Nyt utsikten over de bisarre sandsteinsformasjonene. En deilig kontrast til de sorte lavasteinene, dere har sett så mange av i løpet av de siste par dagene. Dere tar bussen tilbake til Arona/Vilaflor.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 13KM
Høydemeter 550M
Høydemeter 550M
Dag 8 Hjemreise

Dette er turens siste dag. Dere forlater hotellet og drar til flyplassen. Det er også mulig å forlenge oppholdet på det siste hotellet (se under "overnatting" i praktisk info-delen lenger nede på siden).

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Det er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Når du bestiller reisen, kan du velge om du ønsker fly fra Oslo inkludert i reisens pris. Du er også velkommen til å arrangere flyreisen selv.

Tenerife Sør Flyplass
Ankomst - transfer: Vi kan arrangere transporten fra Tenerife Sør til det første hotellet for minimum 2 personer. Prisen er 790kr pr. person og turen tar cirka 1½ time.

Retur - transfer: Vi kan arrangere transporten fra siste hotellet til Tenerife Sør for minimum 2 personer. Prisen er 450kr pr. person og turen tar ca. 45 minutter.
Det er mulig å velge transfer på bestillings-blanketten

Om du ønsker å velge transport selv, kan du finne ulike transport muligheter via denne linken: Rome2Rio

Tenerife Nord Flyplass
Ankomst - transfer: Vi kan arrangere transporten fra Tenerife Nord til det første hotellet for minimum 2 personer. Prisen er 450kr pr. person og turen tar ca. en time.

Retur - transfer: Vi kan arrangere transporten fra siste hotellet til Tenerife Nord for minimum 2 personer. Prisen er 790kr pr. person og turen tar ca 1½ time.
Det er mulig å velge transfer på bestillings-blanketten

Få overblikk over denne turen via denne lenken: Rome2Rio

Mat og drikke

Frokost er inkludert i prisen alle dager. Det er ikke vanskelig å finne et sted å kjøpe lunsj og middag i området eller på hotellene.

Overnatting

På turen overnatter vi på 3- og 4-stjerners hoteller. Frokost er inkludert.

Ekstra netter
Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Garachico før turen eller ekstra netter i La Esclona etter turen. Det kan du velge på side 2 i bestillings-blanketten.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse er det viktig med kvalitetsutstyr og god planlegging.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.