Dag 1 Ankomst til Cañada de Verich

Du kommer frem til Cañada de Verich, der blir du innlosjert på hotellet ditt. Deretter har du tid til å oppleve den lille landsbyen.

Dag 2 Rundtur fra Cañada de Verich

Dagens fottur starter og slutter i Cañada de Verich. Idet du forlater byen går du langs en liten sti forbi de gamle kalkminer. Du kommer til Mirador del Pilón, der kan du nyte den spektakulære utsikten over Bajo Aragon-regionen. Herfra går du ned til byen Torrevelilla og derfra videre til Barranco Hondo (Barranc Fondo), som er en kløft skapt av Mezquín-elven. Du kommer til landsbyen Belmonte de San José, herfra går du tilbake til Cañada de Verich.

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 22KM
Høydemeter 616M
Høydemeter 616M
Dag 3 Beceite

Dagen starter med en transfer til Beceite, hvor du også skal overnatte. Dagens fottur byr blant annet på fjellet Penyagalera, som danner grensen mellom Tarragona og Teruel. Imens du går på fjellet kan du se hvordan vannet gjennom tusenvis av år har erodert steinene og skapt unike formasjoner. Avhengig av været kan du bade i Uldemó-elven.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 452M
Høydemeter 452M
Dag 4 Beceite til Font Ferrera

I dag går du til El Parrizal, som er en smal dal formet av Matarranya-elven. Landskapet i området er villt, uoppdyrket og en stor opplevelse. Dagens høyeste punkt er Roca Morera og Moles de Arany, der kan du nyte den spektakulære utsikten. Herfra går du ned til Matarranya-floden og La Coscollosa-ravinen som ligger midt i en barskog.

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 22KM
Høydemeter 911M
Høydemeter 368M
Dag 5 Font Ferrera til Boixar

I dag besøker du La Tinençade Benifassá-nasjonalparken og dagen er forholdsvis stille og rolig. Når du har forlatt skogen som omringer Font Ferrera går du opp til Tozal dels Tres Reis (1356m), som er stedet hvor de tre fordums kongeriker møtes. Du nyter utsikten over landskapet og Middelhavet. Etter dette går du ned til den lille landsbyen Fredes. Den siste delen av fotturen går til Boixes.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 17KM
Høydemeter 444M
Høydemeter 503M
Dag 6 Boixar til Vallibona

Du går ut av Boixar av de små veiene. Byen er den siste av landsbyene i La Tinença-området og en del av sognet under Benifassá-klosteret. Du går til byen Vallibona, som er en liten landsby med kun 20 innbyggere.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 110M
Høydemeter 485M
Dag 7 Vallibona til Morella

I dag går du gjennom et spennende område med store skoger og hytter som lar tankene gå tilbake til gamle dager. Du når til slutt den vakre byen Morella – som du kan for øvrig kan se tårnet til i horisonten flere timer før du kommer frem. Byen er full av historiske bygninger, kirker og slott. Bymurene i Morella stod også den gangen El Cid i 1084 red gjennom byen.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 16KM
Høydemeter 423M
Høydemeter 283M
Dag 8 Hjemreise

Fotturferien i Midtspania er nå slutt og du drar hjem eller videre ut i verden.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting.

Du er på egen hånd og bestemmer selv hvor mange stikkveier du vil ta, men programmet er lagt etter en gjennomsnittlig gåtur på 4-7 timer om dagen i kupert terreng.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske. Det er innlagt et velkomstmøte der du blir briefet med relevant info i forhold til turen din.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Barcelona eller Valencia er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no.
Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen, før vi har bekreftet turen.

Den enkleste måten å komme frem til Cañada de Verich er ved enten å kjøre selv fra Norge eller leie en bil på flyplassen ved ankomst. Fra Barcelona tar kjøreturen cirka tre-fire timer. Det er like lett å arrangere enten, at du setter bilen i Morella (turens sluttsted) og blir kjørt til Cañada de Verich, hvor turen starter eller at du setter bilen i Cañada de Verich og kjøres retur fra Morella. Transferen/returtransferen koster 50 euro for en bil for 1-4 personer.

Mat og drikke

Frokost og middag er inkludert på turen. Alle plassene er det mulig å kjøpe en matpakke som du kan ta med på dagens vandretur. Bemerk at noen plasser har du nødt til å bestille denne matpakken på overnattingsstedet. Prisen er ca. 7 euro per pax per matpakke. Den er består typisk av en sandwich, frukt, noe søtt og vann.

Overnatting

På denne reisen overnatter du på små turistklasse hoteller og kroer.

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Kontakt oss for mer informasjon om dette.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.