Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Fotturferie i de Juliske Alper
Se bilder

Fotturferie i de Juliske Alper

Fottur på egen hånd

Dette er en fotturferie for personen som setter ekstra pris på gode hoteller og avslappende fotturer i vakre omgivelser. Fotturen tar deg på gode stier gjennom Triglav Nasjonalpark i den nordvestlige delen av Slovenia, rett ved grensen til Østerrike og Italia ved de Juliske Alper- oppkalt etter den romerske diktatoren Julius Cæsar. Her har du alt du kan ønske deg: Grønne frodige daler, dramatiske juv, kuperte fjell, panoramautsikter og vakre bresjøer omringet av skogkledde skråninger. Dere bor på tre handplukkede familiedrevne hoteller i de populære byene Kranjska Gora, Bled og Bohinj. Bagasjentransporteres fra hotell til hotell og dere går kun med en lett tursekk.

Høydepunkter på reisen

 • Vakker fottur i Slovenias eneste nasjonalpark: Triglav
 • De vakre Juliske Alper på grensen til Østerrike og Italia
 • Ekte alpeidyll med små landsbyer, grønne daler, kalde bresjøer og kuperte fjelltopper
 • Fottur gjennom den imponerende Vintgar-juvet 
 • Det Russiske Kapell, sjarmerende kirker og middelalderslottet Bled 
 • Gode 3- og 4-stjerners hoteller
 • Velvalgte ruter med fantastiske utsikter
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Valgfri startdag
 • Mulighet for forlengelse 
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Dag 1 Ankomst i Kranjska Gora

På skianlegget Kranjska Gora avholdes det hver vinter VM i slalåm. Landsbyen er startstedet for fotturene de neste dagene og deres første netter i skyggen av de Juliske Alper.

Dag 2 Kranjska Gora – Jasna-dalen - Kranjska Gora

Fotturukens første utflukt tar dere til en sti i enden av Jasna dalen, der fjellene speiler seg i den flotte bresjøen. Dere har utsikt til de eroderte kalksteinfjellene Prisank (2547m) og Razor (2601m) som gjennom flere årtusener har blitt formet av isbreer og elver. Lunsjen kan dere nyte i Krnica hytten. På tilbakeveien kan dere besøke Det Russiske kapell og monumentet for de fangede russiske soldatene som under 1. Verdenskrig dødde i løpet av byggingen av den militære veien over Vrsic-passet. Turen slutter tilbake i Kranjska Gora.

Distanse 16KM
Høydemeter 400M
Høydemeter 400M
Dag 3 Podkoren – Tre-lands-grænsen - Kranjska Gora

Dagen starter med en 10 min. transfer til nabolandsbyen Podkoren. Herfra begynner fotturen som skal ta dere til det spektakulære utkikkspunktet på toppen av Mt. Pec (1508m), der de tre landene Slovenia, Italia og Østerikets møtes. Fra toppen av fjellet får dere en fantastisk panoramautsikt på tvers av de Juliske og Karniske Alper med den høye fjellkjeden Hohe Tauren - det høyeste alpinområdet i Østerrike, som et pittoresk bakteppe. Turen ned går gjennom grønne daler, forbi Slovenias lengste elv utspring, Savaelven. Dere kommer tilbake til Kranjska Gora hvor dere skal overnatte en natt til.

Distanse 19KM
Høydemeter 640M
Høydemeter 640M
Dag 4 Radovna dalen – Vintgar kløften – Bled søen

Turen går først med bil gjennom den frodige dalen, Radovna, en uberørt villmark mellom Pokljuka og Mezaklas høysletter, til det fantastiske Vintgarjuvet hvor dagens fottur starter. Juvet har skåret seg to km langt og 150 m dypt ned i fjellene ved hjelp av Radovnas elvens brusende vann. Stien snor seg gjennom bunnen av juvet langs en gangbro av tre og videre til den verdensberømte Bledsjøen via utkikkspunktet med Katarina Kirken. Hotellet deres ligger på den vestlige delen av byen med utsikt over havet.

Distanse 11KM
Høydemeter 200M
Høydemeter 200M
Dag 5 Bled – Bohinjska Bela – Bled innsjø - Bled

Dere er nå i Blend, en spektakulær by ved bredden av det iskalde brevannet med samme navn. I vannet ligger Slovenias eneste, og bitte lille øy, der den sjarmerende St.Marys kirke, en kjent pilgrims destinasjon, også ligger. Det var tidligere her Slaverne tilbedte gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet. Ifølge en lokal tradisjon skal den nygifte mannen bære sin brud opp de 99 trinnene som fører til kirken, uten at bruden sier et ord.

Dagen er satt av til en avslappet spasertur rundt Bled i vakre omgivelser. På en klippe høyt over Bled står middelalderslottet, som det også er mulig å besøke. En kort gåtur til landsbyene Kupljenik og Bela kan også legges til. For de beste utsiktene over vannet, slottet og Karawanke fjellkjeden, går dere opp bakketoppen Osojnica. Avslutt dagen med den lokale spesialiteten, pisket krem kake” kremsnita” – i en av de koselige caféene ved sørbredden.

Distanse 15KM
Høydemeter 270M
Høydemeter 270M
Dag 6 Pokljuka – Uskovnica passet – Bohinj søen

Dagen starter med transfer opp til Pokljuka platået, hvor dere begynner deres fottur tvers over grønne gressåkrer og forbi rustikke gårder. Dere har her en enestående utsikt over Bohinjdalen. På vei ned kan dere stoppe ved den lille historiske landsbyen Studor, der dere kan besøke museet Oplen House og se hvordan mennesket levde her for 150 år siden. Dagens sluttdestinasjon er Lake Bohinj- en ekte perle i hjertet av nasjonalparken Triglav.

Distanse 12KM
Høydemeter 200M
Høydemeter 200M
Dag 7 Bohinj-sjøen rundt

Tilbring dagen med å sluntre omkring det alpine vannet dominert av imponerende utsikter over de Juliske Alpers høye fjell. Når det er varm temperatur er det mulig å bade i det krystallklare vannet. I den vestlige enden av vannet finner dere en kort sti opp til Savica fossen, som er dens viktigste kilde av vann.

Ta taubanen opp til det 1532 meter høye Vogel Mountain for en fantastisk utsikt over Mount Trigslav, som med sine 2864 meter er den høyeste toppen i Julian Alpene. Dere kan ta en avstikker til Mostnicajuvet og den grønne Voje dalen. Til middag bør dere prøve den fantastiske Bohinj-ørreten og avslutte dagen i en av de hyggelige landsbypubene og smake på hjemmebrygget honning brennevinen.

Distanse 16 eller 23KM
Dag 8 Hjemrejse

Reisen er slutt og det er på tide å reise hjem eller videre ut i verden. Dere kan velge å forlenge turen med ekstra netter ved Bohinjvannet eller i Ljubljana om dere vil det.

Prisen inkluderer
 • 3 netter i dobbeltrom på 3-stjerners hotell i Kranjska Gora
 • 2 netter i dobbeltrom på 4-stjerners hotell med Lake Bled
 • 2 netter i dobbeltrom på 4-stjerners hotell med Lake Bohinj
 • 7 x frokost
 • Transfer i bil på dag 3, 4 og 6
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Detaljert rutebeskrivelser og kart
 • Velkomstmøte ved ankomst i Kranjska Gora
 • Lokal service hotline
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Slovenia tur/retur
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
Generelt om rejsen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Norge til Slovenien (Ljubljana) er ikke inkluderet i reisens pris, og dere må selv sørge for å booke flyreisen.Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, om du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Lokal transport
Vi kan arrangere transfer fra Ljubljana til turens startby Kranjska Gora og retur igen. Turen hver vei tar ca. 1 time. Prisene er baseret på at minimum 2 personer reiser sammen. 
Ljubljana flyplass – Kranjska Gora 570kr. pr. person
Ljubljana by– Kranjska Gora 675kr. pr. person
Bohinj – Ljubljana flyplass 490kr. pr. person
Bohinj – Ljubljana by 675kr. pr. person
Bohinj – Kranjska Gora 490kr. pr. person
 
Det er også mulig å ta lokale busser og/eller tog. Transporttid ca. 3 timer. 
 
Svævebanen på dag 7 koster 16 € tur/retur for en voksen (2017). Husk at spørge efter evt. rabat for børn, studerende og seniorer. 
Mad og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.

Lunsj kan gjøres på flere forskjellige måter. Dere kan be hotellet tilberede niste til dere, dere kan kjøpe inn egen mat å ha piknik eller dere kan spise lunsj på en av restaurantene på ruten. I Kranjska Gora er der flere forskjellige restauranter og ved Lake Bled og Bohinj er der også mange forskjellige muligheter. 

Det er dessuten mulig å legge til halvpensjon slik at middag også er inkludert. Dette kan du velge på side 2 i bestillings-skjemaet

Overnatning

Turen kan arrangeres slik at man kun bor på tre forskjellige hoteller og derfor ikke må pakke om hver dag, men kun når en skal flytte hotell de 2 gangene. Det blir 3 netter i Kranjska Gora, 2 netter ved Lake Bled og 2 netter Lake Bohinj. Alle nettene er på utvalgte 3- og 4-stjerners hoteller med god standard. 

Ekstra netter

Det er mulig å kjøpe ekstra netter før og/eller etter turen. Ekstra netter er kun mulig, hvis du velger turen uten flyreisen inkludert. Dette kan du velge på side 2 i bestillings-skjemaet.

Utstyr

Det er viktig med god planlegging og kvalitetsutsyr for en god opplevelse i naturen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se også disse reisene