Dag 1 Ankomst til Bukarest og videre til Zarnesti

Du blir ønsket velkommen på togstasjonen i Bukarest, du bør ankomme før kl. 14.00, hvis ikke må du ta en privat bil til det første hotellet. – Se mer under Transport i turens Praktiske opplysninger.
På togstasjonen får du utlevert alt relevant materiale til turen og du får hjelp til å ta toget som tar deg til den første byen, der du får middag på overnattingsstedet.

Dag 2 Zarnesti-slukten

Turens første fottur tar deg via Piatra Crailului-massivet (Kongens klipper), frem til en koselig hytte. På veien går du gjennom den fascinerende Zarnesti slukt, hvor klippeveggene går loddrett 200 m rundt deg. Du overnatter i Magura.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 15KM
Høydemeter 800M
Høydemeter 300M
Dag 3 Draculas slott i Bran

I dag går du på en bakkekam, som tar deg ned til Bran slottet – også kjent som Draculas slott. Slottet ble bygd på 1400-tallet for å beskytte Transylvania mot invasjon av Osmannerne. Dessuten fungerte det som tollstasjon, det ble oppkrevd 3% av varer som ble fraktet inn og ut av Transylvania. Det er en imponerende bygning i fantastiske omgivelser og med Bram Stokers Dracula i tankene setter stemningen seg. Etter et evnt. besøk på slottet (ca. 8 euro per person) vil en transfer ta deg tilbake til overnattingsstedet i Magura.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 14KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 600M
Dag 4 Fottur i skog og seter i Piatra Crailului National Park

I dag går fotturen over setrene, gjennom store grønne skoger. På veien går du forbi små sjarmerende landsbyer og overnattingen blir i Ciocanu – en tradisjonell romersk fjellandsby.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 13KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 250M
Dag 5 Fottur gjennom romenske landsbyer

Du forlater Piatra Craiului massivet og går gjennom idylliske landskaper mellom de spredte landsbyene. Landsbyene har små gamle hus og de ligger ved foten av Bucegi-massivet. Innbyggerne i området er som regel bønder. Du overnatter i landsbyen Moieciu.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 250M
Høydemeter 150M
Dag 6 Fottur ved Bucegi-massivet

På denne dagen går du ved Bucegi-massivet. Her er landskapet helt nydelig med grønne bakker og fjellenes rå klipper i bakgrunnen. Du overnatter i landsbyen Simon

(mulighet for kortere versjon: ca. 4 timer, 12 km. +400m /-700m)

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 18KM
Høydemeter 650M
Høydemeter 900M
Dag 7 Engen ved Gutanu

På din siste fotturen fortsetter du ved Bucegi-massivet. Stien tar deg gjennom engen ved Gutanu og langs de loddrette klippeveggene som utgjør Bucegi-massivets bakkekam. Fra juni måned vil du oppleve hyrder i landskapet. Visst du er heldig får du smake den lokale osten som området er kjent for. Landskapet er helt fantastisk, det er bare å suge det til deg. Du overnatter i byen Bran.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 18KM
Høydemeter 700M
Høydemeter 900M
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det transport fra Bran til Brasov, toget går til Bukarest.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men du må selv sørge for transporten til turens startsted. Det er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Fotturen er vurdert til nivå 2 på vår graderingsskala.
De daglige fotturene ligger på 5-6 timer i bakket terreng. Alle med god allmenform kan dra på denne reisen. Tursko/fjellsko med profilert yttersåle er anbefalt, og vandrestaver gjør turen enklere.

Avreisedatoer
Denne reisen kan arrangeres med start dato etter ditt eget ønske fra mai til oktober.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller den ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Flyreise til Bukarest
Transporten fra Norge til Bukarest t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille flyreisen din. Du kan søke, bestille og betale din flyreise via f.eks. momondo.no. På denne måten får du det billigst mulig. Det er ditt eget ansvar å sørge for at flyreisen passer med turens start- og sluttdato. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Ankomst til Bukarest
Ved ankomst til Bukarest Otopeni Flyplass er den letteste måtne å komme seg til sentralbanestasjonen (Gara de Nord) er å ta en taxi. En taxi på denne strekning koster mellom 50-70 kroner og tar ca. 30 min. De bestilles i taxiautomatene på ankomsthallen på flyplassen.

Alternativt går buss nr. 780 til Gara de Nord. Denne går ca. hvert 20 min.

Det er viktig at du ankommer togstasjonen før kl. 14, for å nå briefingen før det siste toget til Zarnesti.

Togturen fra Bukarest til Zarnesti tar ca. 3,5 timer

Transport til/fra flyplassen
Hvis du lander i Bukarest senere på dagen, så kan vi arrangere en lokal transfer direkte fra flyplassen til hotellet i Zarnesti. I dette tilfelle kan vi ikke garantere dere et velkomstmøte, men vi skal sørge for at du får beskrivelser og informasjonen du behøver.

Priser for transport fra Flyplassen til Zarnesti er:

Kr. 1.390,- (for en bil opp til 4 personer)

Hvis du tenker å kjøre til Zarnesti, er det mulig å parkere bilen sikkert og gratis nært det første overnattingsstedet.
Du kan enten ta buss tilbake til bilen, den kjører 3 ganger om dagen, eller du kan bestille en privat transfer.
Denne må bestilles på forhånd og koster kr. 250,- for en bil opp til 3 personer.

Overnatting

På turen overnatter du på 6 forskjellige sjarmerende gjestehus og hytter. De er alle familiedrevet og er med til å gi deg den ekte transilvanske opplevelsen.
Du blir innlosjert på dobbeltrom med eget bad, unntatt dag 4, der er det delt bad.

Mat og drikke

På denne turen er det inkludert 7x frokoster 6x lunsjer og 7x middager, det vil si at alle store måltider fra middagen på ankomstdagen til frokosten på avreisedagen.

Frokosten kan dere bestemme selv alt er som regel hjemmelaget.
Lunsjen består som oftes av en piknin, dere tar denne med dere fra overnattingsplassen. Den inneholder litt forskjellig som f.eks. kjøtt, grønt, frukt og noe søtt.
Middagen består av en 2-3 retters meny, tilberedt av lokale råvarer og etter tradisjonell rumenske oppskrifter og koordinert fra sted til sted, slik du får smake litt forskjellig.

Drikkevarer er ikke inkludert i prisen. Slik som diverse mellommåltider og snacks står også for egen regning.
Det er mulig å drikke vannet fra springen på hyttene, men om du heller vil kjøpe vann på flasker er dette også mulig.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.