Via Alpina - Bear Trek
Se bilder Se video

Via Alpina - Bear Trek

Fottur på egen hånd

Opplev en av de mest imponerende områdene i Sveits. Fotturen” Bear trek” foregår langs en unik rute, som fører deg forbi isbreer og spektakulære fjellpass. Ruten” Via  Alpina” tar dere forbi de tre ikoniske fjell Eiger, Mönch og Jungfrau; gjennom daler og kløfter til det berømte skianlegget Adelboden-Lenk. Vi møter sannsynligvis ikke noen bjørner på turen, men ruten har allikevel fått navnet sitt fra den gangen, hvor det var kun de ville dyrene som benyttet seg av stiene.
I dag er stiene vedlikeholdte, men det betyr ikke at turen er lett. I løpet av turen, kommer vi opp på fjelltinder, hvor de sveitsiske alpers skjønnhet vil ta pusten fra dere. Det er helt klart verdt en tur hit.

På denne turen er det viktig å være sikker til bens og være i god fysisk form. Det er dessuten viktig å ikke ha høydeskrekk. Deler av turen kan kortes ned i tilfellet dårlig vær.

jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Dag 1 Ankomst

Du ankommer det første hotellet i Meiringen, hvor du får utlevert kart og rutebeskrivelser. Etter det har du resten av dagen til deg selv.

Dag 2 Meiringen til Grindelwald

Du blir kjørt med buss til startpunktet. Du vandrer opp til ”Grosse Scheidegg”, hvor du har en storslått utsikt over fjellene; Eiger, Mönch og Jungfrau. Herfra fortsetter du til Grindelwald.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 14KM
Høydemeter 700M
Høydemeter 980M
Dag 3 Grindelwald til Wengen / Lauterbrunnen

Stien fører deg opp til” Kleine Scheidegg”. Hvis du har lyst, kan du herfra vandre helt til ”Jungfraujoch”. Små stier leder deg forbi den vakre Trümmelbach-fossen og ned til Lauterbrunnen (bemerk: Du kan også velge en lettere rute, som går via Wengen ned til Lauterbrunnen – eller ta toget fra ”Kleine Scheidegg).

Vandretid Ca. 6½ timer
Distanse 19KM
Høydemeter 1200M
Høydemeter 1400M
Dag 4 Lauterbrunnen til Griesalp/Kiental

Tidlig om morgenen kjører du med kabelbane opp til Mürren, hvor det fortsatt kan være snø på begynnelsen av sommeren. Du vandrer langs et fantastisk alpint skue.

Vandretid Ca. 7 timer
Distanse 22KM
Høydemeter 2000M
Høydemeter 1400M
Dag 5 Griesalp/Kiental til Kandersteg

Vandreturen opp til Blüemlisalp er den flotteste delen av hele fotturen. Etter en lang og bratt oppstigning til 2843 meters høyde kan du nyte et velfortjent måltid på denne sveitsiske seteren. Herfra fører stien deg ned langs isbreen til Öschinen-innsjøen. Herfra er det ikke langt til Kandersteg (bemerk: det er også mulig at ta kabelbanen ned).

Vandretid Ca. 7½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 1200M
Høydemeter 2775M
Dag 6 Kandersteg til Adelboden

Du starter dagen med å ta kabelbanen opp til ”Allmenalp”, hvor du vandrer til ”Bonderchrinde”. Utsikten er storslått. Stien fører deg ned til Adelboden.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 16KM
Høydemeter 1350M
Høydemeter 1170M
Dag 7 Adelboden til Lenk

Fra den berømte landsbyen Adelboden vandrer du mot Hahnenmoospasset. Nyt de vidunderlige utsiktene fra Mt. Wildstrubels tinden, mens du vandrer ned i Simmental-dalen. Du ankommer til Lenk, hvor du har din siste natt i Bernese Oberland.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 13KM
Høydemeter 1060M
Høydemeter 1950M
Dag 8 Hjemreise

Reisen er slutt og det er på tide å reise hjem eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
  • 6 netter på turistklasse hotell i dobbeltrom og 1 natt i en sjarmerende fjellhytte i dobbeltrom med delt bad/toalett
  • Frokost alle dager
  • Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
  • Transfer fra Kiental til Griesalp (hvis du velger hotell i Kiental på dag 4)
  • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
  • Service hotline
Ikke inkludert
  • Transport fra Norge til Sveits
  • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du blir brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport / flyreise

Flyreisen fra Norge til Sveits er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Fly og tog
Den letteste måten å komme fra Norge til Meiringen er å fly til Zürich. Herfra tar vi toget videre til Meiringen. Turen fra Zürich til Meiringen tar cirka 3½ time med toget.

For å få det overblikk over togturen fra Zürich til Meiringen, kan du se på  Rome2Rio

For å få overblikk over togturen fra Lenk til Zürich kan du også se det på Rome2Rio

Med egen bil
Dette er også en lett løsning. Du kjører simpelthen hele veien til Meiringen og betaler cirka 20 euro for å la bilen stå ved det første hotellet. Når du skal tilbake fra Lenk til Meiringen tar du toget, som tar cirka 3 timer, eller du kan bestille privat transport tilbake til det første hotellet (koster 990kr pr. person). Det er ikke nødvendig å reservere parkering på forhånd.

Transfers
Transfers kan du velges, når du bestiller reisen.

Mat og drikke

På denne turen har vi inkludert frokost alle dager. Det er lett å finne spisesteder og steder å kjøpe lunsj eller matpakke.

Overnattinger

Overnattinger på turen er: 6 netter i dobbeltrom på turistklassehoteller og 1 natt i en tradisjonell fjellhytte med delt bad/toalett.

Turbeskrivelser

Ved bestilling av turen, vil du motta all relevant "før avreise"-informasjon. Noe av informasjonen (f.eks. hotelliste) er først tilgjengelig cirka en måned før avreise. På vår individuelle "på egen hånd" reiser vil beskrivelse av turen, kart og annet destinasjonsmateriale, bli utlevert til dere ved ankomsten til første innkvartering.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Utstyr

For å få en trygg og god opplevelse i naturen er det viktig med kvalitetsutstyr og god planlegging.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.