Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Dag 1 Ankomst til Porto da Cruz

Du ankommer til hotellet i Porto da Cruz. Etter det har du tid til å se deg omkring og nyte omgivelsene. Vi kan f.eks. foreslå et besøk på den siste sukkermøllen, hvor du kan prøvesmake den lokale drinken ”poncha”, som er laget av sukker, honning og friskpresset appelsinjuice.

Dag 2 Rundtur langs nordkysten

Etter en kort transfer til Machico, går du langs den imponerende nordkysten langs en av de gamle veiene, som i gamle dager ble brukt til å transportere forsyninger til vingårdene. I dag er det en av Madeiras beste vandreruter, som fører til Porto da Cruz. Husk å nyte de vakre utsiktene..

Dag 3 Santana – Sao Jorge – Sao Vicente og den stille nordkyst

Du starter dagens vandretur i den vakre landsbyen Santana, som er kjent for de vakre husene. Stien fører deg forbi vakre steder med panoramautsikt, hvor du fra oven av kan skue ned på den imponerende kystlinjen. Du går mot byen Sao Jorge og kommer forbi et hav med vindruer, sukkerrør, grønnsaker og frukt – men også store kampestein og små fosser. Ved vandreturens sluttsted kan du se langs hele nordkysten fra Porto Moniz til Ponta de Sao Lourenco. Hvis været tillater det kan du se helt til naboøyen Porto Santo, som ligger nord for Madeira.

Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz

Du starter dagen med å bli kjørt til fjella, hvor du blir satt av i området” Paul da Serra high platå”. Dagens vandretur fører dere tettere på Madeiras grønne fjell gjennom laurbærlunde – som delvis er på UNESCOS verdensarvliste. Den berømte stien Levada Ribeira de Janela fører dere gjennom flere tunneler, før dere når til dalen ved kystbyen Porto Moniz – hvor utsikten for øvrig er fantastisk. Byen er berømt for de naturlige bassengene, som er skapt av sort lavastein.

Dag 5 Porto Moniz – Calheta, Lavada Nova

Etter å ha nytt en deilig espresso sammen med ett glass Anona eller Maracuja-likør er det på tide å oppleve den vakre sydvestlige kyststrekningen. Turen tar dere gjennom små landsbyer og du vil kunne nyte de vakre grønne klippene, som faller bratt ned mot havet. Prazeres er en av de hyggeligste byene på Madeira. Du får lynraskt en fornemmelse av, hvordan de lokale lever livet deres på denne delen av øyen.
I løpet av dagens vandring vil du oppleve grønne daler, små skoger, de imponerende klippene og du vil hele tiden støte på noen av de mange blomstene, som vokser på øyen. Du overnatter i byen Calheta, som har en deilig sandstrand og en elegant marina.

Dag 6 Funchal, Lavada do Norte

Dagen starter igjen med en kort kjøretur, hvor du kjører langs sørkysten og til startpunktet for dagens vandring. Vi går langs Levada do Norte, hvor du igjen blir bortskjemt med spektakulære utsikter. Du kommer gjennom en vakker eukalyptusskog, langs oppdyrkede terrassemarker og gjennom små landsbyer så som Quinta Grande og Campanario til Cabo Girao, som byr på en imponerende utsikt med den bratte klippesiden. Herfra er det en vakker utsikt over terrassemarkene under deg, kysten og øyens hovedstad Funchal.

Dag 7 Rundtur til Monte og de botaniske hage

I dag tager i kabelbanen gennem pilgrimsmålet Monte, som ligger over byen Funchal. Efter I har besøgt Nossa Senhora do Monta-kirken, begynder I feriens sidste vandring. Stien fører jer gennem Ribeiro de Joao Gomes-dalen og gennem den subtropiske vegetation. Hele dagen går det nedad i dag. På vejen kommer I forbi vandfald og kløfter. Vi vil varmt anbefale, at I stopper ved de fantastiske botaniske haver, som giver et godt indblik i øens utroligt forskelligartede og eksotiske planteliv.

Dag 8 Hjemrejse

Så har turens siste dag kommet og det er på tide å dra hjem. Det er mulig å bestille ekstra netter i Porto da Cruz før turen eller ekstra netter i Funchal etter turen.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Norge til Funchal er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan finne flyreisen hos f.eks. momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo
 

Ved ankomst til Funchal

Fra flyplassen i Funchal er det lett å ta en buss til Porto da Cruz. Turen tar cirka 30 minutter. Det er også mulig å ta en taxi, som koster cirka 30 euro.

Når du skal hjem

Turen fra det siste hotellet tar cirka en times tid med buss. Igjen er det også mulig å ta en taxi for 30 euro, som tar cirka 30 minutter.

Mad og drikke

På turen får du frokost alle dager. Det er også mulig å velge halvpensjon på turen dette kan du velge på side to i bestillings-skjemaet.

Overnatning

På turen overnatter vi på 4-stjerners hoteller fire av nettene og på spesielt utvalgte og sjarmerende 2-stjerners hoteller like ved vannet i to netter. Frokost er inkluderet


Ekstra netter
Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Porto da Cruz før turen eller ekstra netter i Funchal etter turen.

Ekstra netter er kun mulig, hvis du velger turen uten flyreisen inkludert. Dette kan du velge på side 2 i bestillings-skjemaet.

Utstyr

For å få en trygg og god opplevelse i naturen er det viktig med kvalitetsutstyr og god planlegging.

Rejseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.