Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Dag 1 Ankomst til Porto

Du starter Camino-vandringen mot Santiago de Compostela i fargerike og vakre Porto, med sin UNESCO-listet gamle bydel, maleriske elvebredd og ikke minst hjembyen til portvinen. Opplev det beste av portugisisk gjestfrihet i den livlige byen, før vandringen din langs Caminho da Costa starter.

Dag 2 Vandring fra Porto til Póvoa de Varzim

I dag starter vi med å ta metroen til Matosinhos, for å unngå den lite interessante utkanten av Porto. Vi går av metroen ved stoppet” Mercado”,, hvor caminoturen begynner med vandring langs Atlanterhavets kystlinje- Dagen tar dere gjennom små fiskelandsbyer, små borger og kirker. Du passerer også den forhistoriske ruinen Castra San Paio og er omringet av vakre sandstrender mesteparten av dagen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Høydemeter 157M
Høydemeter 157M
Dag 3 Vandring fra Póvoa de Varzim til Esposende

I dag starter vi med å ta en spasertur langs den vakre havnen i Póvoa de Varzim og utforsker byens middelalderlige kvarter, før vi fortsetter Caminovandringen. Gå opp til Convento de Santa Clara for å få de beste utsiktene over byen og kysten. På vien til Esposende krysser vi naturkystparken Parque Natural do Litoral Norte.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 21KM
Høydemeter 194M
Høydemeter 202M
Dag 4 Vandring fra Esposende til Viana do Castelo

I dag fortsette vi Camino fotturen langs kysten fra Esposende gjennom naturkystparken mot Viana do Castelo. Benytt muligheten til å smake det lokale kjøkken, utforsk det historiske sentrum og ta kabelbanen til Basílica de Santa Luzia for å oppleve den imponerende utsikten. Legenden sier at når romerne nådde Viana i det første århundre f.kr., ble de så imponert av byens skjønnhet, at de trodde de hadde kommet til paradis.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 24KM
Høydemeter 122M
Høydemeter 112M
Dag 5 Vandring fra Viana do Castelo til Vila Praia de Ancora

I dag forlater vi Viana do Castelo og fortsetter langs den vakre Atlanterhavskysten mot nord. I dag er en lett dag, som gir oss mye tid til å nyte et avslappet tempo og vi har tid til å få det meste ut av kystbyene og byene langs veien. Vi overnatter i kystbyen Vila Praia de Ancora.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 18KM
Høydemeter 150M
Høydemeter 142M
Dag 6 Vandring fra Vila Praia de Ancora til A Guarda

Fra Vila Praia de Ancora fortsetter vi på den kystnære Camino mot Caminha, som ligger like ved elven Minho. Her tar vi den lille fergen, Santa Rita de Cássia over elven Minho til Galica. Det er ca. 10 avganger om dagen fra Caminha til A Guarda (går ikke på mandager). Billetten koster ca. 3 € og er ikke inkludert. Fra fergen har du valget om enten å vandre direkte til A Guarda eller ta en omvei langs elvemunningen, der utsiktene er verdt turen. (ca. 4km lengre). Hvis du har tid og overskudd, når du ankommer til A Guarda, anbefaler vi at du besøker byens berømte bakketopp Castro, der du finner noen imponerende antikke ruiner fra når romerne bodde her.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 15KM
Høydemeter 150M
Høydemeter 142M
Dag 7 Vandring fra A Guarda til Baiona

Hvis ikke du hadde tid til å se den arkeologiske perlen Santa Tegra Castro i går, så anbefaler vi virkelig å besøke de en gang bebodde, antikke ruinene med spektakulær utsikt over havet, før du vandrer videre til vinområdet Rías Baixas til den elegante badebyen Baiona. Her anbefaler vi en gåtur langs havnen, et besøk ved den imponerende Monte Real festningen, og nyte den gode kombinasjonen av skaldyr og Rías Baixas hvitvin.

Vandretid Ca. 8 timer
Distanse 29KM
Høydemeter 496M
Høydemeter 540M
Dag 8 Vandring fra Baiona til Vigo

Nå er du nesten halvveis på vandringen din mot Santiago de Compostela. I dag fortsetter du langs kysten fra Baiona til Nigrán og derfra videre til byen Vigo. Du kommer til å nyte den fantastiske utsikten over bukten Vigo, med de vakre Cíes-klippeøyer. På en varm dag, kan man nyte stranden Praia América i Nigrán, nyt en dukkert i vannet, før den siste strekningen til Vigo.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 23KM
Høydemeter 320M
Høydemeter 318M
Dag 9 Vandring fra Vigo til Redondela

Fra byen Vigo, går du rundt langs Vigo-bukten. Dagens distanse er kort, så du har mulighet til å nyte et mer avslappet tempo eller ta ekstra lange pauser. Vi stopper i Redondela der vi stopper for natten, fotturen i morgen kommer til å ende opp på den opprinnelige portugisiske Camino mot Santiago de Campostela.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 353M
Høydemeter 347M
Dag 10 Vandring fra Redondela til Pontevedra

I dag er din siste vandredag langs kysten, en relativ kort dag, så vi har tid til de siste opplevelsene langs Atlanterhavet. Stopp f.eks. for å smake på østers i fiskebyen Arcade. Overnattingsbyen i dag er Pontevedra, med sitt naturskjønne historiske sentrum. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å utforske den gamle bydelen med dens mange romanske kirker og maleriske granitt torg.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Høydemeter 353M
Høydemeter 347M
Dag 11 Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis

Når du vandrer ut av Pontevedra, tar caminoen deg gjennom kastanjelunder og furutrær- og eukalyptusskog. I landsbyen Ponte Cabras går dere forbi den fine prestegården Santa Maria de Alba. Ved Lombo da Maceira, vil en statue av Sankt James med stokken sin vise dere veien og før dere når frem til Caldas de Reis, går dere forbi den lille landsbyen Tivo.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 24KM
Høydemeter 244M
Høydemeter 241M
Dag 12 Vandring fra Caldas de Reis til Padrón

Fra Caldas de Reis krysser du elven Umia og passerer de varme kildene, som i Romertiden ga byen navnet. Ruten tar dere gjennom skoger og gradvist går dere opp til landsbyen Santa Marina. Du fortsetter på Caminoen gjennom furuskog og til dagens destinasjon: byen Padrón.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 18KM
Høydemeter 268M
Høydemeter 285M
Dag 13 Vandring fra Padrón til Santiago de Compostela

Siste vandredagen tar dere gjennom en rekke små landsbyer på vei mot den historiske helligdommen A Esclavitude. I nærheten av en bakketopp ligger ruinene av et fort som heter Castro Lupario. Kort etter kommer dere til å se noen av de eldste veikryssene i Galicia. Når du vandrer mot Agro dos Monteiros kommer de berømte spirene av Compostela katedralen i horisonten- målet er nært. Du går forbi ruinene av slottet A Rocha Vella, når du nærmer deg Santiago de Compostela, der du overnatter den siste natten.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 25KM
Høydemeter 448M
Høydemeter 202M
Dag 14 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise, men vi anbefaler at du tar deg tid til å gå litt rundt i denne perlen av en by. Den er liten, levende og historisk, med dens UNESCO- registrerte gamle bydel, som er helt fortryllende.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Turen kan starte alle dager hele året rundt untatt onsdager (fergen seiler ikke mandager).

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Porto t/r er er ikke inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken under.

Links
Momondo

Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Den letteste løsningen er å fly til Porto og hjem fra Santiago de Compostela.

Lokal transport 
Ved ankomst til flyplassen i Porto er det lettest å ta en taxi til det første hotellet.  Det er det samme på hjemreisen, det er lettest å ta en taxi fra det siste hotellet til Santiago de Compostla lufthavn.

Hvis du ønsker å dra tilbake til Porto etter turen går det avganger direkte de fleste dagene med buss, mellom Santiago de Compostela og Porto flyplass (turen tar ca. 3 timer)

Rome2Rio

Mat og drikke

Standardpakken inkluderer halvpensjon unntatt middag, første og siste kvelden, og kvelden i Baiona. 

Frokosten som tilbys er avhengig av hotellet. Kontinental frokost er normalt. Hvis det er et noe spesielt du er vant til, anbefaler vi, at du tar med dette eller kjøper det i det lokale supermarkedet.

Middag vil normalt være en «Pilegrimmeny#, der du kan velge mellom tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forrettene er som regel suppe, salat eller eller fisk. Hovedrettene er som regel fisk eller kjøtt med pommes frites, potet og brød. Der er som regel vegetar muligheter. Til dessert f.eks. ostekake, crème karamel eller is. 

Maten vil variere avhengig av området, da hvert område har sin sesong baserte lokale retter og spesialiteter. For eksempel vil fisk være mer vanlig i Galicia, den nordlige kysten og de portugisiske kystregionene enn i andre områder inne i landet. Med tanke på lunsj anbefaler vi, at du enten kjøper inn de nødvendige varene i den lokale butikken i overnattingsbyen. Det er også mulig å spise på de små kafeene underveis. I vandrenotene inneholder det veiledning til vannposter og spisesteder.

Overnatting

Til overnattingene er det håndplukket familiedrevne hoteller og gjestehus for deres karakter og varme gjestfrihet. Standaren er 2-3 stjerners turistklasse. Hotellene ligger sentralt i byene og nært Pilegrimsruten.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Denne delen av Pilegrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klimaet gjør, at turen kan gjennomføres hele året. Turen er mest populær fra mars til oktober. Om våren og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/høst er stiene ikke så overrendte. Om sommeren er dagene lengre, men det er til gjengjeld også en del vandrere på stiene, spesielt i juli og august, hvor det kan bli veldig varmt.
Sjekk værrmeldingen før avreise, så du vet hvordan du skal pakke til den pågjeldende periode.

Her ses værstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no: