Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

 • Transfer til og fra flyplassen, samt transport av bagasjen mellom hotellene
 • All nødvendig transfer til og fra de daglige fotturene 
 • Imponerende vulkansk aktivitet i form av varme kilder, kokende gjørme og fumaroler
 • Fottur på vulkanøyen med frodig vegetasjon og storslåtte utsikter
 • Mange muligheter til å ta en dukkert i vakre omgivelser
 • Denne turen kan også arrangeres hele året, og er spesielt en fantastisk destinasjon i de kalde
 • og mørke norske vintermånedene der en gjerne kan trenge litt solskinn, varme og gøye opplevelser
   
Azorene - Fotturferie på São Miguel
Se bilder

Azorene - Fotturferie på São Miguel

Fottur på egen hånd

São Miguel er den største av de Azoriske øyene. Med kallenavnet “den grønne øy” vil dere her oppleve en fantastisk subtropisk frodighet, mikset med et helt spesielt vulkansk landskap. Dag 1-4 overnatter dere på et hotell i Furnasdalen, med fotturer på den østlige delen av øyen. Dag 5-8 bor dere på et hotell i Ponta Delgada, med fotturer sentrert om den vestlige delen av øyen. Dere vil gå langs kratersjøene i Sete Cidades, Lagoa de Fogo og Furnas, der hver enkelt kratersjø setter sitt eget preg på den vakre og unike vulkanøyen. 

Ruten
Denne fotturferien er moderat lett, med vakre og lett fremkommelige ruter på rundt 2-5 timers gåtur per dag. Dagsturene er tilrettelagt slik at dere vil bli hentet av en taxi om morgenen, kjørt til startpunktet for turen, og en typisk tur går nedover 400-600 høydemeter fra startpunktet. På dag 6 går turen oppover, med en stigning på ca. 600 meter. 

Høydepunkter på reisen

 • Overnatting og frokost på 2 forskjellige turistklasse hoteller
 • Transfer til og fra flyplassen, samt transport av bagasjen mellom hotellene
 • All nødvendig transfer til og fra de daglige fotturene 
 • Imponerende vulkansk aktivitet i form av varme kilder, kokende gjørme og fumaroler
 • Fottur på vulkanøyen med frodig vegetasjon og storslåtte utsikter
 • Mange muligheter til å ta en dukkert i vakre omgivelser
 • Denne turen kan også arrangeres hele året, og er spesielt en fantastisk destinasjon i de kalde og mørke norske vintermånedene der en gjerne kan trenge litt solskinn, varme og gøye opplevelser
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Azorerne

Du blir kjørt fra flyplassen til turens første hotell i Furnasdalen.

Dag 2 Vandring i Furnas

Turen går fra hotellet, opp og rundt kratersjøen Lagoa das Furnas, som med sin grønnaktige glød fremhever øyens vegetasjon. Det er også ved sørbredden dere kan oppleve noen av øyens varme kilder med kokende gjørme- og vannhull, som gir et inntrykk av hvor levendeøyens indre virkelig er.  Det er ved disse kildene den berømte poteten Cazido das Furnas blir kokt. Utelukkende ved bruk av varmen fra undergrunnen. Turen går også forbi Furnas Monitoring & Research Center, som vi anbefaler å besøke- inngang er inkludert.

Det er mulig å utvide dagens fottur med ca. 2 timer, om man føler for å gå fra de varme kildene opp til Pico do Ferro, et vakkert utkikkspunkt, som gir en fantastisk utsikt over Lagoa das Furnas. Denne delen av fotturen kan være litt glatt og gjørmete etter en evt regnskyll.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 9,2KM
Dag 3 Vandring ved Lomba do Cavaleiro og Redondo

Dagens fottur kombinerer to interessante ruter. Lombo da Cavaleiro ruten, (også kalt Agrião-ruten) og Redondo ruten. Disse to rutene tar dere gjennom et vakkert grønt område, langs en liten bekk, hvor der blant annet vokser akacie- og avokadotrær. I Riberia Quente er der en fin strand som er perfekt for bading. Dessuten kan dere også besøke den lille fiskerihavnen, eller spise frokost på en av byens koselige restauranter, før dere beveger dere videre. Den siste delen tar rundt 1,5 time, og stien går langs elvebredden ut av Riberia Quente og opp til et punkt med storslått utsikt over Salto do Cavalo.

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Furnasdalen (kl.16:00).

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 8,4KM
Dag 4 Vandring fra Faial Da Terra til Slato do Prego

Dagens fottur er ukens korteste, og går fra landsbyen Faial Da Terra til en vakker foss som ligger oppe i skogen. På vei opp dit går dere forbi landsbyen Sanguinho, som har stått forlatt siden 70- tallet. Her er de så vidt i gang med renoveringen, for fremtidig bærekraftig turisme. Stien tar dere så gjennom skogen til en lysning, der den idylliske fossen fyller en liten innsjø. Her er det verdt å ta seg en dukkert, selv om vannet kan være litt kaldt. Tilbake i Faial Da Terra har dere tid til å finne dere et koselig sted å nyte lunsjen eller ettermiddagskaffen.

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Furnasdalen (kl.16:00).

Vandretid Ca. 2 timer
Distanse 5KM
Dag 5 Vandring fra Ribeira Funda til Praia Da Viola og Maia

Dagens fottur går langs Ribeira Funda elven som bukter seg gjennom et fantastisk bølgende landskap. Langs elveløpet finner dere flere ruiner av gamle vindmøller, og der er flere vakre fosser langs stien. Stien tar dere hele veien til kysten, der dere vandrer langs stranden i bukten Praia da Viola og ender i kystlandsbyen Maia. Denne byen er den største byen på nordkysten, og det anbefales også å gå til byens kirke, som er kjent for sin karakteristiske fasade.

Etter fotturen blir dere kjørt til deres nye hotell i Ponta Delgada, På veien vil det være mulig å gjøre et stopp ved Santa Ira, som er et fantastisk utkikkspunkt. Taxien gjør også et stopp ved øyens berømte te-plantasje, som er sagt å være Europas eneste.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 7,5KM
Dag 6 Vandring ved Lagoa do Fogo

Kratersjøen Lagoa do Fogo er den høyst beliggende sjø på São Miguel, og samtidig den som er vanskeligst å komme til på Azorerne, for en kan kun komme seg dit på fots. Den siste strekningen opp til kratersjøen, følger stien en levada-en åpen kanal. Oppe ved strandbredden kan en nyte en piknik eller ta seg en dukkert. 

Turen tar så andre stier ved retur til kysten, hvor det også er mulig å bade ved stranden. 

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Ponta Delgada (kl.16:00). 

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 15KM
Dag 7 Vandring ved Sete Cidades

På den siste fotturdagen har dere valget mellom to forskjellige fotturer. 


A-ruten er ca. 3 timer lang, men kan være uegnet om det er tåkete den dagen. 

B-ruten er ca. 2 timer lang, og er en lettere tur. 

A-ruten starter ved en gammel tilgrodd akvedukt, som ligger på 710 meters høyde. På grunn av dens utsende kalles den også de ni vinduers vegg. Herfra går turen de siste 140 høydemetrene opp til kraterkanten av denne gamle vulkanen, der den storslåtte utsikten inneholder utsikt over både Atlanterhavet og Sete Cidades tvillingsøster. Ved innsjøene kan en se et interessant fenomen, der solens stråler blir reflektert i hver deres farge, så den ene innsjøen ser blå ut, mens den andre ser grønn ut. Innsjøene er kun delt av en bro, og er derfor også egentlig bare en innsjø. Herfra går fotturen gjennom den vakre naturen til landsbyen Sete Cidades, hvor en kan finne en koselig restaurant å spise på, eller nyte en medbrakt piknik ved sjøbredden. 

B-ruten starter direkte på kraterkanten ved utsiktspunktet Vista do Rei (550 m.o.h) hvor der er en fantastisk utsikt over tvillingsøstrene. Herfra går ruten på grusveier og stier gjennom skjønn natur, ned til sjøbredden ved landsbyen Sete Cidades.

Om ettermiddagen er det tid for å gå litt rundt ved sjøbredden, enten ved den blå eller ved den grønne delen av innsjøen. Uansett hvilken retning dere velger, er returen den samme. 

Inkludert i denne turen er dagens transfer fra hotellet til startpunktet til fotturen (kl.09:00). Samt retur fra fotturens sluttpunkt til hotellet i Ponta Delgada (kl.16:00). 

Vandretid Ca. 2-3 timer
Distanse 11 eller 7,5KM
Dag 8 Hjemrejse

Etter frokosten er det utsjekk fra hotellet i Ponta Delgada, og transfer til flyplassen (inkludert i prisen). 

Prisen inkluderer
 • 7 netter på to 2-3 stjernede hoteller, der frokost er inkludert
 • Transfer fra flyplassen til første overnattningssted
 • Daglig transfer mellom fotturen og hotellene (på dager hvor transfer er relevant)
 • Transfer fra hotellet i Furnas til hotellet i Ponta Delgada
 • Transfer fra siste overnattingssted til flyplassen
 • Rutebeskrivelser, kart og annen relevant info
 • Inngang til Furnas Monitoring & Research Center
 • 24 timers lokal assistanse
 • Støtte til lokal sosial- og miljøorganisasjon
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Sao Miguel t/r
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Ponta Delgada kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på f.eks momondo.no. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Ponta Delgada.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Transport fra/til lufthavnen
Når I ankommer til lufthavnen, bliver I mødt og kørt til jeres første hotel. Ved hjemrejsen bliver I hentet på turens sidste hotel og kørt til lufthavnen.

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

På denne turen overnatter dere i utganspunktet på et sjarmerende 2-stjerners hotell i Furnas, så et 3-stjerners hotell i Ponta Delgada. Frokost er inkludert på turen.

Mad og drikke

På denne rejse er morgenmad inkluderet i prisen.

Vanskelighetsgrad

Fotturen foregår på gode grusveier og stier, og er på nivå 2. De daglige distansene tar mellom 2-5 timer, og tidsrommet 09:00 – 16:00 er daglig satt av til å nyte området som fotturen tar plass på. Les mer om vårt graderingssystem her. Noen av stiene kan være væravhengige, og kan derfor by på et gjørmete stykke. Skulle noen av stiene bli midlertidig stengt på grunn av været, vil dere få alternative ruter.

Rejseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Utstyr

For å få en trygg og god opplevelse i naturen er det viktig med kvalitetsutstyr og god planlegging.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. sees DMI's data her:

Se også disse reisene