Sykkelferie rundt Madeira
Se bilder

Sykkelferie rundt Madeira

Sykkelferie på egen hånd

Sykling på Madeira, kan man det? Øyen er et velkjent paradis for vandring, men å se øyen fra sykkelsete er helt fantastisk. På nydelige panoramaveier kan du stort sett sykle hele øyen rundt. På de stedene der stigningen blir for harde blir dere kjørt. På Madeira kan du nyte den eksotiske flora og fauna og et sommerlignende klima året rundt. På rutene kommer du til å se nydelige parker, sjø, bukter og spektakulære klipper.

Du kan også oppleve en masse kultur på Madeira. Denne portugisiske øyen i Atlanterhavets sentrum ble bosatt allerede i det 15. århundret og du kan se storslåtte herregårdshus og monumentale festninger fra den gang. Tilbring en fantastisk uke på denne blomster øyen. Verdens kulturarv, landskap, gammel sjømannskultur og mest av alt gjestfriheten til lokal befolkningen.

Høydepunkter på turen

 • Den vakre kystlinjen på Madeira
 • Eksotiske blomster
 • Naturskapte saltvanns basseng
 • Den fantastiske hovedstaden Funchal
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst til Canico

Canico ligger ca. 10km fra Funchal flyplass. Nyt hotellets fasiliteter den første dagen. Hotellet ligger nært stranden så det er mulig å bade om dere ønsker det.

Dag 2 Canico – Camacha - Porto da Cruz

Dere bliver ønsket velkommen av våre representanter om morgenen får utlevert og tilpasset syklene. Etter dette blir dere transportert til Camacha. Denne byen er berømt for kurvfremstilling og det er mulighet for å kjøpe kurver direkte fra produsentene. Dere sykler mot østkysten på en høyliggende vei. Nyt den vakre utsikten på veien til den lille fiskelandsbyen, Porto da Cruz. Slapp av på stranden eller besøk en av de siste fungerende sukkerrørs møllene.

Distanse 25KM
Dag 3 Porto da Cruz – Santana – Sao Vicente

 Dagen starter med busstur over en lang bratt stigning. Sykkelturen starter i Santana. Først skal dere besøke et ekte Madeirisk vartegn; de tradisjonelle herregårdshus med stråtekte tak. Dere kjører på en vakker vei frem til landsbyen Saint Vincent som ligger ved havet og er berømt for sine 400.000 år gamle grotter.

Distanse 40KM
Dag 4 Sao Vicente – Rocha Negra – Porto Moniz

Dere starter i fjellene og blir kjørt opp til det høye platået Paúl da Serra. Her får dere utlevert syklene og følger veien forbi gressende dyr. En lang nedkjørsel tar dere til øyens vestkyst. Før dere ankommer Porto Monz blir dere møtt av en fantastisk utsikt. Der dere bor er kjent for sine naturlige saltvanns basseng.

Distanse 35KM
Dag 5 Porto Moniz – Calheta

Dagens rute går langs vestkysten og gjennom et område som er på UNESCO’s verdensarvliste. Dere sykler gjennom duftende skoger og små landsbyer. Gjennom hele turen har dere en fantastisk utsikt til sjøen. Rundt hvert et hjørne viser det seg en ny fantastisk utsikt. I den livlige landsbyen Calheta ble båthavnen gjenoppbygd og her har det laget en strand med sand importert fra Marokko. Denne landsbyen hvor de tidligere produserte sukkerrør har blitt et populært møtested for lokalbefolkningen.

Distanse 45KM
Dag 6 Calheta – Funchal

På den først tredjedelen av dagens rute sykler dere langs vannet mot hovedstaden. Fra Ribeira Brava går ruten oppover; vekk fra kysten og dere kommer til øyens spektakulære utsiktspunkt. På Cabo Girao er der en gjennomsiktig plattform 580moh. Utsikten over de høyeste klippene i Europa er imponerende.
En lang nedkjørsel tar dere tilbake til kysten og inn i sentrum av øyens livlige hovedstad Funchal.

Distanse 50KM
Dag 7 Tur med svævebane og vandretur ved Funchal

I dag er det en sykkelfri dag. Dere tar kabelbanen til den populære destinasjonen Monte, som tidligere var et gammelt kursted med store quintas (herregårdshus). Området byr på mange muligheter – dere kan f.eks. besøke pilegrimskirken Nossa Senhora do Monte og den botaniske hagen Jardim Tropical Monte Palace. Dere kan også gå en vakker tur langs den berømte vannveien: Levadas. Dere kan også overveie den spektakulære turen ned i dalen en flettet slede. Uansett hva dere velger kommer dere til å oppdage er at Madeira er spennende uten sykkel.

Dag 8 Avreise

Nå er turen slutt og dere drar til flyplassen og flyr hjem til Norge. Dere kan også velge å forlenge oppholdet.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 7 netter på 4-stjerners hoteller og et enkelt spesielt utvalgt 2-stjerners hotell
 • Frokost alle dager
 • Velkomstmøte
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
 • Grundige planlagte sykkelruter
 • Grundig reisedokumenter (kart, rutebeskrivelser, guide til severdigheter)
 • Busstransport fra Canico til Camacha, fra Porto da Cruz til Santana og fra Sao Vicente til Rocha Negra (inkl. sykler)
 • Billetter til kabelbanen mellom Funchal og Monte
 • GPS-data for de som ønsker dette
 • Forsikring på evt. sykkelleie
 • Service hotline
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Funchal t/r
 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting. Det er innlagt et velkomstmøte på ankomstdagen, hvor dere vil blir briefet med relevant info i forhold til turen deres og sykler.

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Mot et tillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye det koster som enkelt person, kan du se på bestillings-blanketten, hvis du velger "1 voksen".

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller den ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Transporten fra Norge til Funchal er ikke inkludert i reisearrangementet. Dere kan fine en flyreise hos f.eks. momondo.no.

Links
Momondo

Ved ankomst til Funchal
Fra flyplass i Funchal er det lett å ta en buss til Porto da Cruz. Turen tar cirka 30 minutter. Det er også mulig å ta en taxi, som koster cirka 30 euro for bilen.

Når dere skal hjem
Turen fra det siste hotellet til flyplassen tar cirka en times tid med buss. Igjen er det også mulig å ta en taxi for 30 euro, som tar cirka 30 minutter.

Overnatting

På turen overnatter dere på 4-stjerners hoteller og på et spesielt utvalgt og sjarmerende 2-stjerners hotell like ved sjøen. Frokost er inkludert. Det er dessuten mulig å kjøpe halvpensjon på turen, da får dere en 3-retters middag (eller buffet) og i Canica og Funchal er husets vin, øl og vann også inkludert. Prisen for halvpensjon er 1890kr pr. person.

Ekstra netter
Hvis dere bestiller turen uten flyreisen inkludert er det mulig å bestille ekstra netter før og/eller etter turen. Dette velges på bestillings-blanketten side 2.

Mat og drikke

På reisen er der inkludert frokost alle dager. Det er dessuten mulig å kjøpe halvpensjon (7x middager). Middagene består av en 3-retters meny og serveres noen ganger på restauranter ute i de byene dere overnatter i. Halvpensjon kan velges på bestillings-blanketten side 2.

Velkomstmøte

Det bliver avhold et infomøte våre lokale samarbeidspartnere kl. 17:30 i resepsjonen på ankomstdagen med mindre dere får en annen beskjed ved innsjekk.

OBS: Hvis dere ankommer for sent til å være med på møte kommer syklene og velkomstpakken være klar til dere ved innsjekk.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Syklene er unisex og utvalgt etter solid kvalitet kombinert med den beste komfort. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebrett, skjerm, 21 gir, lås, og et komfortabelt sete. Det er også montert en vannavisende sykkelveske på både bagasjebrettet og styret. Du får et lite nødkit med relevant verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe. For å kunne tilpasse syklene til dere individuelt er det viktig at dere opplyser høyden på alle deltakere i kommentarfeltet når dere bestiller turen.
Om dere ønsker å leie sykkel kan dette velges på bestillings-blanketten side 2.

El-sykler
En elsykkel er i utgangspunktet som en ordinær sykkel, men med en påmontert elektrisk hjelpemotor. Elmotoren gir deg hjelp når du tråkker, slik at du raskere og lettere kommer deg dit du skal. Lovverket bestemmer at du må tråkke selv for å få hjelp av motoren, og at motoren skal koble ut når farten passerer 25 km/t. I høyere hastigheter er det kun din egen innsats som bidrar til å øke eller holde farten. Du vil med andre ord få fysisk trening når du sykler på elsykkel, men du behøver ikke bli sliten og svett om du ikke vil. Batteriet varer 120-180 km på en ladning. El-syklene har det samme utstyret som de vanlige syklene.
Leie av el-sykkel kan velges på bestilling-blanketten side 2.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI's:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.