Sykkelferie langs vinmarker og Atlanterhavet
Se bilder

Sykkelferie langs vinmarker og Atlanterhavet

Sykkelferie på egen hånd

Denne sykkelferien tar deg fra små autentiske fjellandsbyer, gjennom frodige vingårder og nedover det imponerende Atlanterhavet. Rutene tar deg langs elvene Minho, Lima og Douro mens du sykler gjennom dette flotte landet. Og portugiserne har mye å være stolte av. I tillegg til deres maritime historie, tilbyr Portugal fantastiske kulinariske opplevelser: nydelig frukt og fantastiske sjømatopplevelser langs havet - saltet torsk, servert på mange måter, deilig atlantisk blekksprut eller sardiner rett fra gategrillen, og selvfølgelig kan det hele nytes med deilig avkjølt Vinho Verde.

Sykkelrutene langs noen av pilegrimsveiene i Nord-Portugal, som fortsetter helt til Santiago de Compostela. Til slutt, benytt anledningen til å snakke med lokalbefolkningen, både fiskerne og konene deres, de hardtarbeidende vinbøndene eller butikkeierne, for ikke å glemme vertene og eierne av overnattingsstedene dine – de har mange gode historier.

 

Høydepunkter på reisen 

 • Sykling i Peneda Gerês Nasjonalpark som blant annet er kjent for for den Iberiske ulv.
 • Overnatting på tradisjonelle landsteder og familiedrevne hoteller
 • Ruter som tar deg gjennom fjelllandsbyer med gamle tradisjoner
 • Gamle festningsbyer og historiske sentrum
 • Du kommer nært på den friske og aromatiske Vinho Verde vin og de utallige vinmarker
 • Sjarmerende Fiskerlandsbyer
 • Fantastiske vin og matopplevelser
 • Fersk Seafood fra Atlanterhavet
 • Et stykke på veien følger du den gamle pilgrimsruten, som fortsetter til Santiago de Compestela
 • Du sykler over den gamle imponerende romerske broen Ponte de Lima
 • Sykling langs Atlanterhavskysten med dens gyldne strender
 • Porto var Europeisk kulturhovedstad i 2001 og ble i 2013 og igjen i 2014 kåret til beste Europesike by, med fokus på dens portvin og UNESCO sentrum
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Dag 1 Ankomst til Castro Laboreiro
sykling portugal

Fra Porto flyplass blir du kjørt over åser og små fjell, langs vingårder med utsikt over de små landsbyene spredt over landskapet før du ankommer landsbyen Castro Laboreiro i Gerês nasjonalpark. Landsbyen har navngitt en portugisisk gjeterhund. Her preger gamle vindmøller og vannmøller bybildet, og bare en enkelt butikk i sentrum selger hverdagens nødvendigheter.
Skulle du ha tid til det, ta en tur opp til enden av den lille landsbyen, herfra fører en sti opp til ruinene av et gammelt fort. Andre steder i byen finner du en 800 år gammel steinbro som fører over en susende bekk parallelt med veien - et vakkert syn

Overnatting Castro Laboreiro
Dag 2 Sykling fra Castro Laboreiro til Monção
Sykkelferie-porto

Det første sykkel etappen tar deg med på en vakker og hyggelig rute langs den spanske grensen og den nordlige delen av Gerês nasjonalpark, forbi et rått landskap av skarpe granittblokker og noen få trær. Du sykler inn i området Serra de Peneda fjellkjeden, hvor du ofte er heldig å se hjort eller til og med villsvin. Gerês er også en av de siste naturlige fristedene for ulv og kongeørn i Europa.

Når du sykler langs små veier gjennom små rolige landsbyer, der lokalbefolkningen hjelper deg med å komme seg på riktig vei om nødvendig. I landsbyene kan man se de tradisjonelle portugisiske ovner, der landsbyboerne fortsatt samles for å bake brød, og espigueirosene deres - en form for granitthylle for lagring av mais - pryder landskapet i utkanten av landsbyene.
Du ankommer den befestede byen Monção ved Minho-elven.
Etter dagens sykling blir det turens første smakebit av den berømte Vinho Verde

Distanse 46-57KM
Overnatting Monção
Dag 3 Sykling fra Monção til Caminha
sykkelferie-portugal

I dag sykler du østover langs Minho-elven til Atlanterhavet. Ruten tar deg gjennom det definerte vinområdet Vinho Verde, hvor du sykler langs åkrene med de grønne druene som har gjort vinen så berømt.
Dere sykler forbi det vakre Brejoeira-palasset, fremdeles bebodd av familien, som også er en av de ledende vingårder i området. Kjøp eventuelt en flaske Vinho Verde til middag.
Langs ruten passerer du landemerker som refererer til kampene mellom Portugal og Spania. Du tilbringer natten i den elegante byen Caminha, som er strategisk plassert nær Minho-elvemunningen i Atlanterhavet

Distanse 49-59KM
Overnatting Caminha
Dag 4 Sykling fra Caminha til Ponte de Lima
sykkel Minho

På denne dagen handler det om å sykle langs Atlanterhavet, som i seg selv er en fantastisk opplevelse. Spesielt når havet viser sitt vennlige og rolige ansikt når du sykler gjennom de små fiskelandsbyene som i utseende ikke har endret seg mye i løpet av forrige århundre.
I Viana do Castelo er roen erstattet av livlige gater langs munningen av elven Lima. Vianas imponerende historie kan dateres tilbake til romertiden, da det var havnebyen i Nord-Iberia. Med rikdommen som fulgte med havnetrafikk, bygde de de særegne rekkehusene som i dag er byens landemerker. Den bysantinske kirken Santa Luzia, som ligger vakkert på en bakketopp med utsikt over byen, er verdt å gå opp til. Utsiktene er fantastisk.

Deretter sykler du langs Lima-elven inn i landet til du kommer til den eldste landsbyen i Portugal - Ponte de Lima. Den er berømt for sin romerske bru med sine 24 buer, som var av stor betydning for middelalderens pilegrimer på vei til Santiago de Compostela i Spania.

Du tilbringer litt tid utenfor byen på et vakkert gammelt landsted, der dagen avsluttes med nok en smaksprøve av lokalt dyrket Vinho Verde.
 

Distanse 53-63KM
Overnatting Ponte de Lima
Dag 5 Sykling fra Ponte de Lima til Barcelos
Sykling langs kysten

Enten du er religiøs eller ikke, er det en spesiell opplevelse å følge middelalderens pilegrimsrute til Santiago de Compostela - også fra portugisisk side. Bevisstheten om at det gjennom århundrene har vært så mange mennesker som har gått disse stiene med drømmer og dedikasjon, gjør opplevelsen til noe spesielt. Syklingstape hele dagen går via camino, og denne delen av ruten er veldig stille å sykle langs, på grusstier gjennom korn og vingårder til du kommer til Barcelos ved Cavado-elven. Den lille byen er sentrum i en større keramikkproduksjon, og byens kirke fra 1200-tallet er verdt å se nærmere på. Hver torsdag er det et enormt marked i byen, hvor frukt, grønnsaker, fjærkre, redskapsvarer, keramikk og alt annet, omsettes livlig. For å treffe markedet bør du starte turen på en lørdag eller søndag.

Distanse 33-42KM
Overnatting Barcelos
Dag 6 Sykling fra Barcelos til Vila do Conde
Portugal-mountain-adventures

I dag sykler du tilbake til Atlanterhavet - et syn du godt kan glede deg over. Denne etappen er bare 35 km. så det er ekstra tid til å nyte en lang lunsj på pilegrimsreisen hvis du vil teste en av de små restaurantene.
Vila do Conde er kjent for sin skipsbygging fortid, og sentrum av byen oser også av en tid med stor velstand, med de dominerende herskapshusene og store villaer. I dag er fiske en viktig for byen, og på kvelden får du muligheten til å nyte en fantastisk sjømatmiddag i byen, hvoretter vi anbefaler en spasertur langs stranden før du legger deg.

Distanse 36-43KM
Overnatting Vila do Conde
Dag 7 Sykling fra Vila do Conde til Porto
sykling portugal

Den siste sykkel etappen av denne ferien tar deg langs rolige stier langs kysten, gjennom et sjøfuglreservat, langs sanddynene og imellom små vakre fiskelandsbyer. Når du sykler inn i Porto, kommer du langs munningen av Douro-elven. Denne byen er kjent for sin velkjente portvin. I tillegg er det en av de vakreste byene i Europa. Byen var den europeiske kulturhovedstaden i 2001 og er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det historiske sentrum av byen er prydet av mer enn 1500 fredete monumenter. I portvinens hovedstad er selvfølgelig en portvinsmaking inkludert.

Distanse 35-48KM
Overnatting Porto
Dag 8 Hjemreise
sykkelferie-portugal

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

 

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • Overnattinger i dobbeltrom på turistklasse hoteller og landsteder inkl. frokost
 • Detaljert beskrivelser av de nøye foreslåtte ruter (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraksjoner samt viktige telefonnummer)
 • Bagasjetransport mellem hotellene
 • Transfer fra Porto flyplassen til/fra turens start- og sluttsted
 • Vinopplevelser med besøk og vinsmaking fra 3. vingårder (2 Vinho Verde og 1 portvin smaking- all vinsmaking foregår etter dagens sykling)
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline som gjelder under hele turens lengde
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Portugal t/r
 • Leie av hybridsykkel (standard)
 • Tillegg for elsykkel
 • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
Generelt om reisen

Prisen er basert på minimum to deltakere som reiser sammen og bor i et delt dobbeltrom. Det er mulig å dra alene mot et engangstillegg. Du kan se det eksakte tillegget ved å velge "1 voksen" på bestillingsskjemaet.

På denne turen er du på egen hånd og er din egen turleder. Vi tatt oss av overnatting, rutebeskrivelse, sykler og viktigst av alt: transport av bagasje fra hotell til hotell.

Merk: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen inkl. alle ønskede alternativer.
 

Transport/Flyreise

Hvis du velger fly inkludert til Porto i prisen øverst på denne siden, er flyet inkludert i prisen. Hvis du velger "Uten transport", er ikke flyreisen inkludert.
Hvis du bestiller turen inkl. flyreise blir depositumet høyere ettersom fly blir betalt umiddelbart. Du kan se flytidene på bestillingsskjemaet

Alle reiser kan bestilles uten transport.

Om du ønsker å bestille flyreisen selv kan du gjøre dette på f.eks. momondo

OM FLYREISEN

Vær oppmerksom på at vi bestiller "automatisk sitteplass". Dette betyr at det er flyselskapet som bestemmer hvor du blir plassert i flyet. Det er veldig sjelden at personer som bestiller sammen plasseres hver for seg, men vi kan ikke utelukke at dette kan skje - hvis for eksempel flyet nesten er fullbooket.
Vi selger kun flyreiser hvor håndbagasje og innsjekket bagasje er inkludert, men hvor mye bagasjen som er inkludert varierer. Det vil bli beskrevet på flybilletten din.
Vi kan ikke garantere at "måltid på flyet" er inkludert i prisen. For eksempel er det vanligvis ikke noe måltid inkludert på Norwegian flyvninger

Transport fra Porto flyplass t/r er inkludert i denne pakken. 

OBS: For å kunne nå transporten til turens startsted, er det viktig at du lander senest kl. 16.00 i Porto flyplass.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli avholdt av en av våre lokale partnere, som finner sted kl 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.

OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar for deg på hotellet

Mat og drikke

Frokost er inkludert i turen.
Middag kjøpes på restauranter i nærområdet.

Det er mulig å kjøpe lunsjpakker for de seks sykkeldagene. Dette kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Overnatting

På denne turen vil du overnatte i sjarmerende landsteder og hotell i trestjerners turistklasse. Frokost er inkludert på turen.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Vær oppmerksom på at sykling med sykkelhjelm er obligatorisk i Portugal - det er mulig å låne en hjelm gratis, men du er også velkommen til å ta med din egen.

Det er en god terrengsykkel av merket Specialized med 21 utvendige gir og utstyrte sykkelvesker.

Utleie av denne sykkelen er ikke inkludert i prisen, men kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet

For å kunne tilpasse syklene individuelt for deg, er det viktig at du oppgir høyden til alle deltakerne, og dette gjøres på siden "min reise" etter at du har bestilt turen.

 

 

 

Elektriske sykler
På denne turen er det mulig å bestille en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser. Syklene er merket Cube, og det krever ingen forutsetninger for å sykle på elsykkel. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren får energi fra et avtakbart, oppladbart batteri som varer 45-80 km på en lading, avhengig av hvor mye du hjelper deg selv. El-syklene har lys og bagasjebærer som henger en sykkelveske på.
Et lite reparasjonssett er også inkludert.
For å kunne tilpasse syklene for deg individuelt, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.
Oppgradering av elsykkel kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet

 

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

klima-Algarve

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.