Sykkelferie langs Algarve-kysten
Se bilder

Sykkelferie langs Algarve-kysten

Sykkelferie på egen hånd

Som den sørligste regionen i Portugal har Algarve et fantastisk varmt klima og en fantastisk kystlinje som går fra Sagres i vest, med Atlanterhavet som slår rundt klippene ved det majestetiske fyret til Vila Real de Santo António i øst, som ligger helt opp til grensen mellom Portugal og Spania.

Ecovia do Algarve er en sykkelrute som tar deg 237 km fra vest til øst. Turen tar deg gjennom en annen kultur og natur enn det som ellers sees i Portugal. Du kommer gjennom både små sjarmerende kystbyer og de større og viktigere byene i Algarve. I tillegg kommer du over fantastiske badestrender og unike våtmarker hvor du kan se fugler som flamingoer.
Ruten går via stier i natur beskyttede områder og tar deg med på mindre veier og grusstier. Ruten er relativt flat, med noen kupert strekninger.

 

Høydepunkter på reisen

 • Sykling 8 dager - fra vest til øst langs den naturskjønne Ecovia do Algarve
 • Overnattinger underveis på fem lekre 4-stjerners hoteller
 • Inkludert er transport fra Faro Flyplass til hotellet i Sagres (120 km)
 • Den vakre naturparken Ria Formosa med dens rike fugleliv
 • Sjarmerende små fiskerbyer og lokale spesialiteter
 • Sykling mellom saltmarkene
 • Fantastisk kultur og klima, som gjør Algarve til en opplagt fereiedestinasjon hele året rundt
 • Gode tilrettelagte ruter på mindre trafikkerte veier og grusstier
 • Gode rutebeskrivelser med kart og informasjon
 • Transport av bagasje fra hotell til hotell
 • Denne turen kan starte på alle dager, hele året
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Dag 1 Ankomst til Sagres

Ved ankomst til Faro flyplass blir du møtt av en lokal engelsktalende guide som vil gi deg all relevant informasjon og ordne din inkluderte transport fra flyplassen til hotellet i Sagres.

Denne vakre landsbyen ligger rett i det sørvestlige hjørnet av Europa og ligger i Sudoeste Alentejo og Costa Vincentina naturpark. Sagres er en tradisjonell sør-portugisisk landsby full av historiske monumenter. Det anbefales å ta turen til det store fyret hvor utsikten over Atlanterhavet er utmerket. På samme måte er festningen Sagres, som ligger ved Ponta de Sagres, en flott opplevelse.

Overnatting 4-stjerners hotell
Dag 2 Sykling fra Cape St. Vicente til Lagos

I dag starter den første etappen av sykkelturen, først nordover og deretter østover mot Lagos. Når du sykler gjennom den atmosfæriske kommunen Vila do Bispo, som med sin dramatiske kystlinje og mystikken i byen Sagres gir opplevelsen av at den ville naturen og den rike historiske arven her blir urørt. Turen avsluttes i Lagos, en av de sørligste største byene i Portugal og den mest historisk interessante i Algarve. I tillegg har den mange vakre strender kun minutter fra sentrum og et rikt utvalg av utrulig gode restauranter og kafeer.

Distanse 49KM
Høydemeter 586M
Høydemeter 641M
Overnatting 4-stjerners hotell
Dag 3 Sykling fra Lagos til Albufeira

Merk: Det er mulig å dele denne etappen i to, noe som gir turen totalt seks sykkel etapper i stedet for fem. Se praktisk info lenger ned på siden.

Denne dagen er det en lengre sykkeltur fra Lagos, langs kysten mot Ria de Alvor - en tradisjonell fiskerlandsby i Algarve. De trange smugene i den gamle landsbyen har mange sjarmerende restauranter som har fersk fisk på menyen. Etter å ha passert Portimão passerer du elvemunningen til Rio Arade og gjennom den lille landsbyen Ferragudo, som har en veldig spesiell atmosfære med sine hvitkalkede hus spredt over de små åsene på landsbygda. Sykkelruten fortsetter langs Atlanterhavskysten mot Armacao de Pera og videre gjennom Salgados-lagunen hvor du kan oppleve en spennende flora og rikt fugleliv - inkludert muligheten til å se de karakteristiske rosa flamingoer før du ankommer byen Albufeira.

Distanse 77KM
Høydemeter 532M
Høydemeter 489M
Overnatting 4-stjernet hotel
Dag 4 Sykling fra Albufeira to Faro

Fra Albufeira følger du kysten gjennom de populære turistområdene Vilamoura og Quarteira. Her kan du ta en dukkert i sjøen før du sykler gjennom den vakre naturparken Ria Formosa. Naturparken rammer inn et fascinerende lagunelandskap som stadig endrer seg på grunn av strømmer, vær og ikke minst vannforhold. Det imponerende landskapet er hjem til et bredt utvalg av fugleliv. Herfra sykler du inn i den siste strekningen til Faro, som i likhet med hovedstaden i Algarve, byr på mange mulige sightseeinger.

Distanse 47KM
Høydemeter 304M
Høydemeter 337M
Overnatting 4-stjernet hotel
Dag 5 Sykling fra Faro til Santa Luzia og Tavira

Fra Faro går sykkelturen til fiskelandsbyen Olhão. Ruten fortsetter å følge naturparken Ria Formosa, som er omtrent 60 km lang. Du kommer gjennom små sjarmerende landsbyer før du kommer til Santa Luzia, byen her kjent som blekksprutbyen, fordi byens fiskehistorie har gjort den kjent for blekksprut. Hver restaurant med respekt for seg selv har en versjon av "Atlantic Sizzle" på delikatessemenyen, og den smaker helt fantastisk.
Neste dag netter er her i Santa Luzia, bare 5 km. fra byen Tavira.

Distanse 41KM
Høydemeter 212M
Høydemeter 195M
Overnatting 4-stjernet hotel
Dag 6 Sykling fra Tavira til Vila Real St. António

Fra Tavira sykler du mot kystbyen Cabanas og videre gjennom den fine parken med mandeltrær som omgir det historiske Forte de S. João da Barra - som i dag fungerer som et veldig fint gjestehus. Sykkelruten tar deg til den sjarmerende og uberørte fiskelandsbyen Cancela Velha. Du fortsetter mot Monte Gordo, og du kommer snart til Vila Real De Santo António, som ligger helt ned til elven Rio Guiar. Den markerer så vakkert grensen mellom Portugal og Spania. Innkvarteringen er tilbake i Santa Luzia, og det er mulig å ta regiontoget tilbake - der sykkelen kan inkluderes gratis eller du kan sykle langs de samme veiene tilbake (27 km).

Distanse 34KM
Høydemeter 184M
Høydemeter 202M
Overnatting 4-stjerners hotell
Dag 7 Dagen fri disposisjon og sightseeing

Dagen er til fri disposisjon. Området i og rundt Santa Luzia og Tavira byr på en spennende blanding av interessant arkitektur, for eksempel den romerske broen med sine sju buer som krysser elven Gilhão og ikke mindre enn 37 kirker i byen. Videre kan du sykle mellom de karakteristiske saltslettene, med deres forskjellige farger, eller rusle langs de fine strendene som Praia do Barril ved Santa Luzia.

Overnatting 4-stjernet hotel
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • Overnattinger på 4-stjerners hoteller med svømmebasseng
 • Frokost alle dager (det er mulig med halvpensjon)
 • Transport fra Faro flyplass til hotellet i Sagres (120 km)
 • Detaljerte beskrivelser av de nøye foreslåtte ruter (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraksjoner)
 • Transport av bagasje mellom hotellene
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline som gjelder under hele reisen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Portugal t/r.
 • Leie sykkel
 • Evt. oppgradering til el-sykkel (1.250kr pr. sykkel)
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
Generelt om reisen

Prisen er basert på minimum to deltakere som reiser sammen og bor i et delt dobbeltrom. Det er mulig å dra alene motet engangstillegg. Du kan se det eksakte tillegget ved å velge "1 voksen" på bestillingsskjemaet.

På denne turen er du på egen hånd og er din egen turleder. Vi organisert overnatting, rutebeskrivelse, sykler og viktigst av alt: transport av bagasje fra hotell til hotell.

Merk: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen

Transport/Flyreise

Transporten fra Norge til Faro - Algarve, Portugal t / r er ikke inkludert i reisearrangementet, og du må sørge for å bestille flyreisen. Du kan enkelt søke, bestille og betale for flyreisen din via f.eks momondo.no. Vi anbefaler at du bestiller turen hos oss før du bestiller reisen til Faro for å sikre at hotellene har ledige rom.

Transport fra Faro flyplass til hotellet i Sagres (ca. 120 km) er inkludert i denne pakken.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli avholdt av en av våre lokale partnere, som finner sted kl 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekking.

OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykkelen og velkomstpakken være klar til deg på hotellet

Mat og drikke

Frokost er inkludert i turen.
I tillegg er det mulig å kjøpe middag på hele turen. Hvis du ønsker det, kan du velge det på side 2 i bestillingsskjemaet.

Overnatting

På denne turen overnatter du på forskjellige 4-stjerners hotell, og frokost er inkludert. Alle hotellene har svømmebasseng.

Denne turen inkluderer i utgangspunktet 5 sykkeletapper og 1 dag til fri disposisjon. Om du ønsker er det mulig å dele opp etappene slik du får mindre avstander uten en fri dag. Dette vil bety at sykkelavstanden på dag 3 blir fordelt over 2 dager i stedet. Hvis dette er ønskelig, velg det på bestillingsskjemaet (uten ekstra kostnad) - Se alternativ nedenfor:

Hotell vi ofte bruker på denne turen

Viktig: Det er ikke garantert å være akkurat disse hotellene på turen. De eksakte hotellene bestemmes av tilgjengeligheten av rom når du bestiller (de vil imidlertid alle være 4 stjerner)

 

Hotel Memmo Baleeira (Sagres)
Hotel Tivoli Lagos (Lagos)
Hotel Tivoli Portimão (Portimão)
Hotel Pedra dos Bicos (Albufeira)
Hotel Eva (Faro)
Hotel Vila Galé Tavira (Tavira)

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Cykler

Nedenfor ser du hvilket sykler du kan velge på denne turen. Vi trenger høyden din for å sikre riktig størrelse på syklene.

touring sykkel

Tur-syklene er av den typen som Giant bildet. De har 21 gir slik at du kan komme deg godt gjennom terrenget. De har støtdempere, lys og bagasjebærer som henger en sykkelveske på. Et lite reparasjonssett er også inkludert.
For å kunne tilpasse syklene for deg individuelt, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.

 

Leie av denne sykkelen er inkludert i prisen.

 Trek Cykel Algarve

 

Terrengsykkel

På denne turen har du også muligheten til å leie terrengsykkel, som ligner den nedenfor. Terrengsykkelen har støtdempet forgaffel, aluminiums ramme og 21 Shimano gir. Et lite reparasjonssett er inkludert
For å kunne tilpasse syklene for deg individuelt, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.
Oppgradering til terrengsykling kan velges på bestillingsskjemaet (side 2).

 

 Mountainbike Algarvekysten

Elektrisk Sykkel

På denne turen er det mulig å bestille en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser.
Å kjøre elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 35-65 km. på en kostnad. El-syklene har lys og bagasjebærer som henger en sykkelveske på.
Et lite reparasjonssett er også inkludert.
For å kunne tilpasse syklene for deg individuelt, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.

Oppgradering av elsykkel kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet

 Elcykel Algarvekysten

 

Mulighet for å leie ekstra sykkelutstyr

OBS: Det er obligatorisk å sykle på hjelm i Portugal

Leie hjelm                                                            70kr pr. hjelm
Leie SPD pedaler (kun muligt på mountainbikes)     665kr pr. sett
Ekstra sykkelveske                                                 95kr pr. veske

Hvis du vil ha noe av det ovennevnte, er det bare å gi oss beskjed før du reiser.

 

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.