Sykkelferie på Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela
Se bilder

Sykkelferie på Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela

Sykkelferie på egen hånd

Uansett om du er religiøs eller ikke, så er det en god stemning på Caminoen – også den portugisiske fra Porto til Santiago de Compostela. Ruten har vært populær blant pilgrimmer i århundrer, så mange har reist langs disse stier og veier. Det er en rute, som imponerer alle, som følge av dens utfordringer, lekkerier og dype livsleksjoner.

Ruten er opprinnelig skapt av turgåere, men det er også en fantastisk og behagelig sykkeltur. Den starter i Porto, hvor dere tilbringer første natt etter deres ankomst. Dere sykler ca. 60 km om dagen, langs Camionen mot nord til Santiago de Compostela. Dere vil sykle forbi berømte Camino de Santiago med sine vårtegn som Barcelos, ved Cavado elva, og Ponte de Lima med sin verdensberømte bua bro, som opprinnelig ble bygget for at Pilgrimmer lettere kunne krysse elva Lima, på deres vei mot Santiago. I Valençia krysser dere elven Minho via den bemerkelsesverdige broen, som i 1885 ble bygget av Eiffel. Turen fortsetter inn i Spania og på veien vil dere ha en sjans for å snakke med de vennlige lokale beboere, som alltid er smilende og hjelpsomme for besøkende i deres region.
Spenningen stiger som man nærmer seg Santiago de Compostela, og entusiasmen fra andre pilgrimmer understreker at dette er en av kristendommens største hellige byer. Det er verdt å besøke Sankt James Katedralen, og merk dere historien og håpet som fyller denne byen.

Høydepunkter:

·         Sykkelferie av historisk rute, gjennom to land

·         Overnattinger på tradisjonelle versthus, hoteller og elegante herregårder

·         Sykling av en World Heritage pilgrimsrute, med en gammel historie

·         Markeder og tradisjonelle boder

·         Ende-stasjonen er i den vakre Santiago de Compostela

·         Porto, en Unesco-by og hjemsted for portvin og en av de vakreste byer i Europa

·         Gamle kirker, klostre, katedraler og mange andre historiske monumenter

nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst Porto

Porto, en vakker by med et historisk sentrum med over 150 freda UNESCO monumenter. Avhengig av når dere ankommer, bør der bruke litt tid på at ta rundt i bysentrum, og se noen av de smukke severdigheter som byens katedral og den historiske bokhandelen Lello, som er kjent for sin fantastiske arkitektur, med kanskje en av Europas vakreste trapper.

Overnatting Porto
Dag 2 Dere sykler fra Porto til Barcelos

Dette er den første etappe på turen mot Santiago, og uansett om du er religiøs eller ikke, så er turen langs den portugisiske Camino en spesiell opplevelse. Muligvis fordi man er så oppmerksom på, at dette har vært en pilgrimsrute i århundreder, og at mange har trått disse stiene med stor iver og engasjement. Barcelos ved floden Cavado, er kjent for sin kjeramikproduksjon, som også har religiøs betydning. Dere bør besøke det ”moderkirken” fra det 13. århundrede. Hver hele time, hører dere klangen av kirkeklokkene i de mange prestegjeld, som byen er kjent for.

Foredeling af terræn
Asfalteret vej / Brosten: 85%
Stier og spor: 15%

Distanse 53KM
Overnatting Barcelos
Dag 3 Sykling fra Barcelos til Ponte de Lima

Dronning Isabel af Portugal (1271 - 1336) fulgte samme pilgrimsrute som dere, da det er dokumentert at hun gjorde minst én pilgrimsreise til Santiago de Compostela. Denne andre etappe av turen er relatativ kort innen dere ankommer Ponte de Lima (broen over Lima). Dette er den eldste landsby i Portugal og den er navngitt etter sin vakre romerske broer med sine 24 steinbuer. Her vil de på overnattingsstedet by dere velkommen med en smak av deres fine viner.

Foredeling av terreng
Asfaltert vei / Bro-sten: 80%
Stier og spor: 20%

Distanse 39KM
Overnatting Ponte de Lima
Dag 4 Sykling fra Ponte de Lima til Valença

Når dere forlater Ponte de Lima, sykler dere inn i et magisk landskap av fjell, skog og daler, et område med blomster og stillhet. I Valençia, den forsterka byen, som reiser seg over bredden af Minhofloden ved den spanske grense. Det er en imponerende plassering, med dens barrikaderte dobbelte bymur, og innen for disse vil dere tilbringe natten.

Foredeling av terreng
Asfalteret vei / Bro-sten: 55%
Stier og spor: 45%

Distanse 40KM
Overnatting Valença
Dag 5 Sykling fra Valença til Pontevedra

Etter å ha krysset over den spanske grense via den karakteristiske bro bygget av Eiffel i 1885, sykler dere nordpå langs floddalen Louro, gjennom tette furuskog og magiske landskaper i Galicien.
Fra Redondela, sykler dere videre nordpå mod Vilaboa, hvor dere har fantastiske utsikter over den atlantiske innjsø, som bryter landet. Pontevedra, er malerisk plassert ved elven Lerez, og hvis dere har overskudd ved ankomst, anbefaler vi at bruke litt tid i det godt bevarte bysentrum.

Foredeling af terræn
Asfalteret vej / Brosten: 65%
Stier og spor: 35%

Distanse 45KM
Overnatting Pontevedra
Dag 6 Ankomst Montecatini Terme

I dag forlater dere Atlanterhavet, og sykler gjennom majestetiske skoger og på tvers av den vakre elvedalen ved elven Gandra og videre til Caldas de Reis, en fin liten landsby og et innbydene sted for en kopp kaffe eller et frokoststopp. Herfra er der ca. 15 km til Padrón, og på turen kommer dere forbi den fine kirken Santa Maria de Carracedo. Legenden sier, at Sankt James ofte holt taler i fjellene over Padrón, og det er nettopp i denne byen deres neste overnatting skal være.

Foredeling af terreng
Asfalteret vei / Bro-sten: 80%
Stier og spor: 20%

Distanse 40KM
Overnatting Padrón
Dag 7 Sykling fra Padrón til Santiago de Compostela

Den siste etappe er en spennende avslutning på en flott tur. Når dere ankommer til Santiago de Compostela, vil dere føle spenningen i luften, fra alle de pilgrimme som valfarter hit for å oppleve dette middelalderlige, kristne fristed. Det er en av kristendommens største hellige byer og en betydningsfylt og vakker destinasjon for mange mennesker gjennom tiden. Vi anbefaler sterkt at dere avslutter deres sykkelferie med et besøk i Katedralen.

Foredeling af terreng
Asfalteret vei / Bro-sten: 75%
Stier og spor: 25%

Distanse 25KM
Overnatting Santiago de Compostela
Dag 8 Hjemrejse

Afrejse fra hotellet. Vores personale vil hente jer på hotellet og kører jer tilbage til lufthavnen i Porto.

Det er også muligt at flyve hjem fra Santiago de Compostela, men det ændrer ikke prisen, og transferen til lufthavnen er ikke inkluderet (ca. 25-30€ for en taxa).

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Prisen inkluderer
  • Overnattinger i dobbeltrom på turistklasse hoteller og landsted inkl. frokost
  • Detaljert beskrivelser av de nøye forslåette ruter (kart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktsjoner samt viktige telefonnummer)
  • Bagasje transport mellom hotellene
  • Transfer fra Porto lufthavn til/fra turens start- og slutt
  • Vinopplevelse med smaking fra et lokalt vineri (etter endt sykling på dag 3)
  • Direkte telefonnummer til kundeservice som gjelder under hele turens lengde
Ikke inkludert
  • Transport fra Norge til Portugal t/r
  • Leie av hybridsykkel
  • Evt. oppgradering til El-cykel
  • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
Generelt om rejsen

Prisen er basert på, at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er mulig at ta turen alene mod et tilleg. Du kan se tillegget ved at velge "1 voksen" på bookingformularen.

På denne tur er dere på egen hånd og er deres egen turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelse, Syklene og viktigst av alt: Transport av bagasjen fra hotell til hotell.

Bemerk: Hvis du går inn på bookingformularen, fyller den ut og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede valg.

Transport / Flyreise

Flyreise fra Norge til Porto er ikke inkludert i reisens pris. Dere kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler, at dere booker turen hos oss, innen dere booker flyreisen til Porto for å sikre at der er plass på hotellene. Dere er velkomne til at kontakte oss, om  dere vil ha hjelp til å finne den rette flyreise

Transfer fra Porto Lufthavn t/r er inkludert i denne pakken. 

Hvis det ønskes kan dere også velge å fly hjem fra Santiago de Compostela. Det har ingen betydning for prisen og  dere skal selv sørge for transport til lufthavnen (ca. 30€ for en taxa)

Links
Momondo

Velkomstmøde

Der vil bli avholdt et infomøde av en av våres lokale samarbeidspartnere, som vil foregå kl 17:30 på ankomstdagen. Dere møtes i resepsjonen med mindre, dere får en annen beskjed ved innskjekk.

Bemerk: om dere ankommer for sent til at være med på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar til dere på hotellet.

Mad og drikke

Det er frokost inkludert på turen.
Kveldsmat kjøpes på restauranter i lokalområdene.

Det er muligt å kjøpe frokostmatpakker til de seks sykkeldager. Dette kan velges på side 2 i bookingformularen.

Overnatting

På denne turen overnatter dere på sjarmerende landsteder og trestjerners turistklasse hoteller. Morgenmat er inkludert på turen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 opohørte det gule sundhetskort med at at gjelder som reisesykeforsikring utenfor Danmark, Færøyene og Grønland.
Hvis uhellet er ute på reiser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal man i stedet bruke det blå EU-sykeforsikringskort.Dere kan lese mere om dekningen for de forskellige land på www.huskdetblaa.dk. Dere Skal være oppmerksomme på at det kan oppstå en egenandel for legehjelp, hvis dere velger å ikke supplere deres Blå EU Sykeforsikringskort med en reiseforsikring.

Sykler

Bemerk at det er lovpålagt å sykle med sykelhjelm i Portugal - det er mulig å låne hjelm gratis, men man er også velkommen til å ta med sin egen.

Der er snakk om en god mountainbike av merket Specialized med 21 utvendig gear og påmontert sykkelvesker.

Leie av denne sykkel er ikke inkludert i prisen, men kan vælges på side 2 på bookingformularen

For å kunne individuelt tilpasse sykklene til dere, er det viktig, at dere opplyser høyden på alle deltagere og dette gjøres på deres "min reise"-side etter dere har booket reisen.

 

 

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud. Cyklerne er af mærte Cube og det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 45-80 km på én ladning, det afhænger af hvor meget man selv hjælper til. El-cyklerne har lys og bagagebærer, hvorpå der hænger en cykeltaske.
Der medfølger desuden et lille reparations kit.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt, at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Opgradering til el-cykel kan vælges på side 2 på bookingformularen.

 

Klima

Det kan være viktig å planlegge sin reise etter været, men for at hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av klimaet i Algarve, se på yr.no's data her:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.