Fotturferie i Portugal - Alentejo - Rota Vicentina
Se bilder

Fotturferie i Portugal - Alentejo - Rota Vicentina

Fottur på egen hånd

Portugals Alentejo-region ligger ved Atlanterhavet og vil fryde enhver vandrer med sine mange naturreservater og sjarmerende små landsbyer. Denne vakre fottur destinasjonen er også veldig populær for nydelige strender og den flotte kysten. Lytt til fuglesangen i kork-eikeskogene og kjenn lukten av urter og havets rolige rytme.

På denne turen starter dere fra Vila Nova de Milifontes’ historiske sentrum. Turen tar dere på en flott rute langs Atlanterhavskysten som gir dere et inntrykk for livet. Turen tar dere gjennom romantiske små fiskelandsbyer nært de vakre klippene. Strendene i Alteirinhos, Carvalhals, Machados og Amálias inviterer til en kjølig dukkert i det innbydende Atlanterhavet.

 

Høydepunkter på turen

 • Den historiske byen Vila Nova de Milfontes
 • Start med ruter langs Atlanterhavskysten og avslutt med ruter inne i landet
 • Ribeira do Torgal, hvor frodige skoger går langs med elven. Et nydelig område
 • Costa Alentejana Nasjonalparken med de utrolig flotte landskap
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Dag 1 Ankomst til Alentejo

Det er overnatting på et lite hotell nært borgen i Vila Nova de Milfontes med utsikt over elvemunningen.

Dag 2 Vila Nova de Milfontes til Almograve
fotturferie-i-portugal

Fotturen på "fiskernes sti" langs kysten med en storslått utsikt over Mira-elvens munning fra broen og en minst like vakker utsikt hvis du velger å ta en snarvei med båt. Denne dagsturen er forholdsvis kort slik dere har god tid til å nyte området og ikke minst Brejo Largo stranden. Det er overnatting i et skjønt pensjonat like bak Almograve.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Distanse 15KM
Dag 3 Almograve til Zambujeira do Mar
fotturferie alentejo

Fottur sør for Almograve forbi nåleskog til landsbyen Cavaleiro og det historiske fyrtårnet ved Cabo Sardão. Fra klippetoppene er der utsikt til noe som er helt enestående for denne korte kyststrekningen, nemlig de hvite storkenes rede på klippeskrentene. Dere overnatting i et lite pensjonat nært sentrum i landsbyen Zambujeira do Mar.

Vandretid Ca. 6½-7 timer
Distanse 22KM
Dag 4 Zambujeira do Mar til Odeceixe
fotturferie-i-portugal

Fottur langs kysten forbi de fantastiske strendene Alteirinhos, Carvalhal, Machados og Amalia mot den lille fiskebyen Azenha do Mar. Turen fortsetter langs klippetoppene opp til det nydelige utsiktspunktet Ponta em Branco, herfra er det utsikt over stranden og elvemunningen ved Odeceixe og lengre sørover langs Algarves vestkyst. Dere overnatter i et lite pensjonat nært elven i Odeceixe.

Vandretid Ca. 6½-7 timer
Distanse 18KM
Dag 5 Odeceixe til São Teotónio
rota-vicentina-fottur

Fottur opp på noen litt harde men fine stier for å få et siste blikk over havet for dere fortsetter ned i frodige daler der det forekommer naturlig vegetasjon. Fra en høyslette med utsikt til São Teotónio fortsetter dere til São Teotónio fortsetter vi ned gjennom et fredfylt skogområde til en gammel steinbelagt sti som dere følger inn mot landsbyen. Det blir overnatting på et lite hotell i utkanten av São Teotónio.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 18KM
Dag 6 São Teotónio til Odemira
Portugal Mountain Adventures

Fotturen går hovedsakelig på breie lett bakkede stier langs elvene S. Teotónio og Mira og sideelvene med krystallklart vann og et rikt dyreliv med eksempelvis kreps og otere. Det blir overnatting i et familie drevet pensjonat midt i Odemira.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 17KM
Dag 7 Odemira til São Luís
fottur i portugal

Fottur på den historiske stien såkalt "våte" etappe med en valgfri, men sterkt anbefalt avstikker til Pego da Pias-innsjøene. Det er overnatting i et pensjonat i landlige omgivelser nært landsbyen São Luís. Her er det mulighet for å benytte svømmebasseng (i høysesongen) og slappe av på balkongen og nyte den storslåtte utsikten til "Alentejo Montado".

Vandretid Ca. 8 timer
Distanse 25KM
Dag 8 Hjemreise
fottur-portugal

Etter frokost er det avreise fra São Luís.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 7 netter i familie drevne gjestehus
 • Frokost alle dager
 • Matpakke (6 dage)
 • Nøye utarbeidet kart og rutebeskrivelser
 • Bagasjetransport
 • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
Ikke inkludert
 • Flyrejse fra Norge til Faro (kan tilvælges)
 • Transport fra/til lufthavnen (kan tilvælges)
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring

 

VALGFRI TILVALG

 • Flyrejse fra Olso, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Tromsø eller Aalesund til Faro t/r inkl. bagage på flyet (kan vælges øverst på siden)
 • Transport fra/til lufthavnen
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster om du kun er en person kan du se på bestilling-blanketten hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

 

Transport/Flyreise

Vigtig: Flyreise til/fra Faro kan velges øverst på denne siden.

Hvis du selv ønsker å arrangere transporten
Du kan søke, bestille og betale flyreisen på f.eks momondo.no. Det er ditt eget ansvar å sikre, at flyreisen passer med turens start- og sluttdato.
Vi anbefaler, at du flyr til Faro.

Vigtig: Vi anbefaler, at du bestiller reisen hos oss og venter på bekreftelsen før du kjøper flybillettene.

Transport fra/til flyplassen
På bestillings-blanketten kan du velge å bestille transport fra/til flyplassen.

Om du flyr til Lisboa er det mye flere muligheter med offentlig transport. Der går direkte busser fra Sete Rios til Vila Nova de Milfontes.
Fra flyplassen til Sete Rios er der flere alternativ.  Du kan en buss som tar rundt 16. minutt og koster rundt 4 euro, eller undergrunnsbanen som tar rundt 23 minutt og koster mellom 3-5 euro eller taxi som tar rundt 6 minutt og koster rundt 10 euro.
Du er velkommen til å kontakte oss om busstider fra Sete Rios til Vila Nova Milfontes.

Det er også mulig å fly til Faro deretter dra til togstasjonen i Faro, du kan ta buss nr. 83 som koster rundt 3 euro og tar ca. 18 minutt eller en taxi som tar ca. 6 minutt og koster rundt 10 euro. Deretter tog til Funcheira og taxi fra Funcheira og taxi til Vila Nova de Milfontes.

Les dette: Viktig omkring flyreisen!

Du må være oppmerksom på at vi bestiller” automatisk seating”. Det betyr, at det er flyselskapet som bestemmer hvor du blir plassert flyet. Det skjer veldig sjeldent at folk som bestiller sammen blir plassert hver for seg, men vi kan ikke utelukke, at det kan forekomme - hvis f.eks. flyet er nesten fullbooket.
Vi selger utelukkende flyreiser, der håndbagasjen og innsjekket bagasje er inkludert, men hvor mye bagasje som er inkludert varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillett.
Vi kan ikke garantere, at” måltid på flyet” er inkludert i prisen. F.eks. er det oftest ikke måltid inkludert på Norwegian-flyvninger.

 

Overnatting

På denne turen overnatter dere på små familiedrevne gjestehus, frokost inkludert.

Mat og drikke

På denne turen er det inkludert frokost alle dager og piknik-lunsj inkl. 1½ liter vann alle vandredager. Det er lett å finne et sted å spise middag i de små byene på turen.

Vanskelighetsgrad

Fotturen foregår på gode grusveier og stier og er grad 2. De daglige turene er mellom 2-5 timer, men tidsrommet er fra kl. 9-16 slik du har god tid til å nyte området vandringen foregår i. Les mer om vårt graderingssystem her. Noen av stiene kan være avhengig av været og stiene kan være gjørmete. Skulle noen av stiene bli midlertidig stang på grunn av været får dere alternative ruter.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. DMI's data her:

klima-alentejo
Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.