Azorene - Sykkelferie på São Miguel
Se bilder

Azorene - Sykkelferie på São Miguel

Sykkelferie på egen hånd

En storslått sykkelopplevelse på atlanterhavsøyen Sao Miguel. Dere sykler gjennom det frodige landskapet, vakkert bekledt med de dramatiske vulkanske formene som er kjennetegnet for denne hovedøyen på Azorene. Dere vil oppleve karakteristiske kratersjø, de varme kildene som alt understreker at det er en vulkanøy dere befinner dere på. Øyens naturlige varme kilder er dessuten med på å skape den fantastiske frodigheten som man finner her. Dere kommer til å besøke Europas eneste profesjonelle te-plantasje og oppleve hyggelige kystbyer samt det spennende bylivet som spirer midt mellom kokende gjørme og svovelkilder på den indre øyen. Azorene ligger på midthavsryggen og er resultatet av en vulkansk aktivitet gjennom 20 million år. Det er kun de siste 5 million år at øyene har vært flytende hvilket gjør øy-gruppen til en av de yngste i verden.

Ruten
De daglige sykkelstrekningene ligger på mellom 20-50km. Terrenget er bakket og det kommer til å være en del stigninger underveis, så selv om enkelte dager er det ikke så lange distanser så sett av god tid til å komme deg opp bakkene. Vi anbefaler at du har en alminnelg god form pg er i stand til å sitte på sykkelen 5-6 timer fordelt over en hel dag. Rutene er nøye planlagt ut i fra både stigninger og trafikk.

Høydepunkter på reisen

 • Overnatting og frokost på tre forskjellige 3-stjerners hoteller
 • Leie av sykkel og et reparasjonskit er inkludert i prisen
 • Transport til og fra flyplassen, samt transport av bagasjen mellom hotellene er inkludert i prisen
 • Imponerende vulkansk aktivitet i form av geysere, varmekilder, kokende gjørme og fumoroler
 • Besøk den lokale te-plantasjen og smak den lokaldyrkede og velsmakende te
 • Sykling over vulkanøyen og opplev den frodige vegetasjonen og storslåtte utsikter
 • Denne tur kan arrangeres hele året, og er en fantastisk destinasjon når man i de norske vintermånedene trenger sol og nye opplevelser
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til São Miguel

Dere ankommer flyplassen på São Miguel, der dere blir hentet på flyplassen og kjørt til deres første hotell (inkludert i prisen).

Dag 2 Rundtur i nærområdet
sykkelferie-azorene

Dagen starter med utlevering og tilpassing av syklene, dette vil foregå på hotellet deres. Etter dette foreslår vi en kortere sykkeltur i nærområdet. Da har dere en god mulighet til å bli kjent med landsbyen og omgivelsene. Denne ruten tar dere først gjennom øyens yngste vulkanske område hvor de svingete veiene tar deg forbi de små vulkanske toppene som karakteriserer område. Turen fortsetter langs fjellsiden av vulkanen Sete Cidades. Underveis er der masse fine områder for fotografering med utsikter over denne vakre øyen og nordkysten. Etter dette går turen igjen ned til Capelas og hotellet.

Distanse 30KM
Dag 3 Capelas til Vulkanen Sete Cidades
sykkelferie azorene

Dere starter dagen med å sykle noen kilometer mot vest langs den skjønne nordkysten før dere drar på en mindre vei som tar dere opp til kanten av vulkanen Sete Cidades. Vulkanen dekker et imponerende område på ca. 110km2 og på vei mot toppen kommer dere til å oppleve noen av de mest fascinerende utsikter av innsiden av vulkanen, innsjøer, krater og bakker. Etter dette går turen på andre veier tilbake til hotellet ved kysten.

Distanse 53KM
Dag 4 Capelas til Furnas
sykkel portugal

På denne sykkeldagen skal dere flytte til et hotell på den østlige delen av øyen. På veien kommer dere til å sykle gjennom noen ev de sjarmerende små landsbyer som ligger på nordkysten. Dessuten kommer dere til å dra forbi Ribeira Grande som er øyens nest største by. Mens dere fortsetter mot øst kommer dere til å komme forbi den eneste te-plantasjen som finnes i Europa. Det er mulig å besøke fabrikken og smake en kopp te. Der er også en liten butikk der du kan kjøpe te og andre lokale produkt. Fra te-plantasjen går turen oppover bakkekammen og inn til midten av vulkanområdet Furnas hvor dere finner deres neste hotell.

Distanse 49KM
Dag 5 Rundtur i nærområdet
azorene-sykkel

I dag er det to turer på programmet. En formiddagstur på ca. 13km vil vise dere veien til de spesielle fumaroler og varmekilder som nærområdet byr på. Denne turen går langs sjøbredden av en kratersjø og gir nydelige utsikter innover landsbyen Furnas. Her er det opplagt å finne en hyggelig kafe der du kan nye en lunsj.

Om ettermiddagen venter en ca. 20km sykkeltur som tar dere ned på noen av de fantastiske svingete veiene ned dalen til fiskelandsbyen Ribeira Quente. Her finner dere en av de mest innbydende strendene på øyen. Badevannstemperaturen ligger på 16-18 grader i vintermånedene og opp mot 23 grader om sommeren, det er opplagt med en dukkert ved stranden uansett hvilken årstid det er. I Ribeira Quente er det dessuten et par restauranter som serverer nydelig fersk fisk fisket av de lokale fiskere. Vi kan anbefale å spise middag her før dere sykler tilbake opp til hotellet i Furnas.

Distanse 25KM
Dag 6 Fridag i Furnas eller sykkeltur til Povoacao
Portugal Mountain Adventures

På denne dagen er det mulighet for å nyte den enestående naturen i Furnas og besøke Furnas Monitoring & Research Centre der de besøkende blir introdusert til Furnas-dalen og innsjøens geologi og vulkanisme og ikke minst den innfødte flora og fauna.
Dessuten er det opplagt å prøve kreftene med det bakkede terrenget å ta en sykkeltur over kraterkanten mot øst. Her kommer dere inn i den utslukte vulkanen Povoacao. Den landsbyen som er her, var det første stedet Portugiserne slo seg ned i det 15.århundre. På veien kan dere nyte synet av Povoacaos sju bakketopper. 

Distanse 22KM
Dag 7 Furnas til sørkysten av São Miguel
sykling portugal

På turens siste sykkeldag tar ruten dere fra Furnas og langs kanten av kratersjøen Lagoa da Furnas, som med sitt grønlige skjer som så vakkert matcher de frodige omgivelsene. Ruten fortsetter sørvest hvor den langsomt tar dere ned til kysten og mot byen vila Franco do Campo. På denne veien er der storslåtte utsiktspunkter over kystlandsbyene og den unike kratersjøen som ligger i havet, ca. 500moh fra kysten.

Distanse 20KM
Dag 8 Hjemreise
sykkelferie-portugal

Dette er turens siste dag. Dere blir kjørt til flyplassen i tide til å nå flyet deres hjem til Norge. (Transport er inkludert i prisen).

Prisen inkluderer
 • 7 netter på tre turistklasse-hoteller og landsteder, frokost er inkludert
 • Transport fra flyplassen og første overnatningssted
 • Transport fra siste overnatningssted til flyplassen
 • Bagagetransport mellom hotellene
 • Leie av trekkingsykkel med 21 gir og reparasjonskit
 • Rutebeskrivelser, kart og andre relevante info
 • Entré til Furnas Monitoring & Research Center
 • Hotline til 24 timers lokal assistanse
 • Støtte til lokal sosial- og miljøorganisasjon
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Sao Miguel t/r
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere samman og overnatter i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster om du kun er en person kan du se på bestilling-blanketten hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Det er innlagt et velkomstmøte på ankomstdagen, der du blir briefet om relevant info i forhold til turen deres og syklene.

Transport/Flyreise

Transporten fra Norge til Sao Miguel, Portugal t/r er ikke inkludert i rejsearrangementet og dere må selv sørge for å bestille flyreisen. Dere kan lett søke, bestille og betale flyreisen via f.eks. momondo.no. Vi anbefaler at dere bestiller turen hos oss før dere bestiller flyreisen til Ponta Delgada.

Fra flyplassen i Ponta Delgada er der inkludert transport til hotellet i reisens pris. 

Overnatting

På denne turen overnatter dere på tre forskjellige turistklasse hoteller og landsteder, frokost er inkludert.

Mat og drikke

På denne reisen er frokost inkludert i prisen og det er dessuten mulig å velge halvpensjon på reisen (middager). Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillings-blanketten.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Leie av trekkingsykkel er inkludert i reisens pris. Det er også mulig å velge Elsykkel.
Syklene er tursykler av den tilsvarer typen du ser på bildet. De har 21 gir, slik du kommer deg godt gjennom terrenget. Dessuten inkluderer det en sykkelveske og et reperasjonskit per rom. Det er påbudt med sykkelhjelm i Portugal, dette kan du ta med deg hjemmefra eller leie det lokalt.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt DMI's data her:

klima-azorerne

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.