Dag 1 Ankomst til Kitzbühel

Du ankommer det første hotellet i Kitzbühel. Hvis du ankommer med bil, er det mulig å parkere bilen på en gratis offentlig parkeringsplass i nærheten av det første hotellet. Parkering kan ikke reserveres på forhånd.

Overnatting Kitzbühel
Dag 2 Kitzbühel via Aurach til Jochberg

Turen starter fra Kitzbühel, hvor du går stille under Kitzbüheler Südberge. Du går forbi små landsbyer og gårder med vakre blomster. Aurach i Tyrol utstråler atmosfære, og det er ikke uten grunn at den berømte Kitzbüheler-kunstneren Alfons Walde valgte byens kirke og torg som motiv igjen og igjen. Du går videre til Jochberg hvor du overnatter.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Høydemeter 600M
Høydemeter 425M
Overnatting Jochberg
Dag 3 Jochberg til Mittersill

Dagen starter med en transport til starten av dagens rute. Du går over frodige bosettere og fortsetter oppover i de vakre fjellene. Husk å glede deg over roen og den fantastiske naturen. Via Gauxjoch fortsetter du til Trattenbachalm og Hartkaserhöhe. Du går her langs grensen mellom Tyrol og Salzburg. Hvis du vil unngå nedstigningen fra Resterhöhe kan du bruke taubanen i stedet (ikke inkludert i prisen). Fra Resterhöhe ta bussen til Mittersill.

I dag kan du velge mellom to forskjellige ruter. Det korte er 4-5 timer og det lange er 5-6 timer.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Høydemeter 790M
Høydemeter 800M
Overnatting Mittersill
Dag 4 Mittersill til Matrei

Du starter dagen med transport fra Mittersill til Matreier Tauernhaus. Hvis du har lyst, kan du også velge å gå fra Hintersee over Felbertauern og St. Pöltener-hytta og langs den veien ankommer Matreier Tauernhaus.

Turen starter med en gradvis stigning over enger og gjennom lerkeskoger til Venedigerblick. På det høyeste punktet har du en fantastisk utsikt over breelandskapet på Großvenediger. Du går langs stien til Innergschlöss og over de vakre bosetningene og ender på Matreier Tauernhaus, hvor du tar bussen til Matrei.

I dag kan du velge mellom tre forskjellige ruter
Rute 1: 3-4 timer
Rute 2: 5½-6½ timer
Rute 3: 3 timer

Vandretid Ca. 3-4 timer
Høydemeter 575M
Høydemeter 575M
Overnatting Matrei
Dag 5 Matrei til Gsiesertal

Etter frokost blir du kjørt til Mariahilf, hvor dagens fottur starter. Langs mørke skogsstier går du til høyden av de første bosetterne og Gsieser Törl, som ble brukt mye av smuglere mellom 1920- og 1930-årene. Herfra har du utsikt over dalen til Dolomittene. På vei til landsbyen Gsiesertal passerer du flere fjellhytter som Oberberg, Kradorferalm og Messner hütte, hvor de serverer deilig lokal mat.

Vandretid Ca. 4½-5½ timer
Høydemeter 775M
Høydemeter 750M
Overnatting Gsiesertal
Dag 6 Gsiesertal til Dobbiaco/Toblach

Du fortsetter turen sørover og nå nå Dolomittene. Fra Gsiesertal går du opp til Frondeign. Fotturen går for det meste gjennom skogsstier og stien når til slutt Wahlen. Dalen åpner seg og du har full utsikt over fjellene Neunerkofel, Haunold, Dürrenstein og Höhlensteintal.

I dag kan du velge mellom to forskjellige ruter. Du kan velge den korte som er 3-4 timer eller den lange som er 5-6 timer.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Høydemeter 475M
Høydemeter 450M
Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 7 Toblach til De Tre Tinder og tilbage

Du starter turen ved Auronzo-hytta. Du tar bussen der oppe (inkludert i prisen). Du går langs den sørlige delen av Three Tinder mot Lavaredohütte og derfra langs en liten sti til Paternsattel. Her, 2,454 moh, kan du nyte den fantastiske utsikten over de tre fjelltopper 500 m høye nordlige klippevegger. Du går videre til Lange Alm og ender på begynnelsen av ruten.

Du kan velge mellom to forskjellige ruter. Den korte tar 3-4 timer og den lange tar 4½-5½ timer.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Høydemeter 350M
Høydemeter 350M
Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 8 Hjemreise

 Fotturferien er over, og det er på tide å finne veien hjem eller lenger ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har organisert overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting. ved ankomst vil du bli orientert om turen.

Dagsturene beskrevet i programmet er gradene 2-3. Det er mulig å velge mellom kortere og lengre dagsturer, der høyden også varierer. Avhengig av dagens form, kan du velge den lange løsningen og noen dager den kortere varianten. De korte turene er i gjennomsnittet på 3-4 timer om dagen, og lange turer er ca. 5-7 timers gange per dag. I tillegg til pauser.

Uansett hva du velger, ikke bekymre deg for at bagasjen skal fraktes fra hotell til hotell, så du trenger bare å ta med deg en dagstur-ryggsekk.

Det er mulig å ha barn på denne turen, og de får rabatt når de deler et rom med to fullt betalte voksne. Det er alltid vanskelig å si om barn kan være med på turen, men som hovedregel anbefaler vi at barn er minst 14 år for å ta denne turen.

Se prisen
Hvis du skriver inn bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se den endelige prisen på turen inkl. alle mulige alternativer du kan ønske deg.

Transport: Flyreise

Fly til / fra Østerrike / Italia er ikke inkludert i prisen for turen.

OBS: Vi anbefaler at du venter på at vi får bekreftet turen før du avtaler transport.

Vi anbefaler å fly eller ta toget til München, Salzburg eller Innsbruck. Fra byene er det lett å få en drosje til utgangspunktet for turen.

Hvis du kjører til startpunktet for turen, kan du parkere på en offentlig parkeringsplass i nærheten av det første hotellet. Vær oppmerksom på at det ikke går an å bestille parkering på forhånd.

Hvis du trenger transport fra det siste hotellet til bilen, kan vi ordne det for deg. Prisen er 69 euro per. person for minst fire personer. Hvis du bare er to personer, må du betale hele prisen for transporten.

Transport: fra/til flyplassen

Viktig: Hvis du ordner transporten selv, bør du vente med å bestille flyreisen til vi har bekreftet turen.

HVIS DU KJØRER

Hvis du ankommer i din egen bil, kan du parkere på / i nærheten av hotellet, på en parkeringsplass uten tilsyn. Turen starter og slutter på samme sted.

Fra flyplassen til det første hotellet

Det enkleste stedet å få oversikt over turen fra Venezia til Dobiacco / Toblach er via nettstedet Rome2Rio. Her kan du se de forskjellige alternativene for transport og priser.

Fra Venezia lufthavn er det busstransport direkte til Dolomittene med Cortina Express.

I Cortina endres busstidene -

Skulle du ankomme Cortina for sent til å komme til den siste bussen til Dobbiaco (vanligvis rundt 18-19), kan vi ordne en transfer for deg. Prisen er 60 euro for en bil (maks 8 personer).

Vi kan også ordne transport fra Venezia lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr 2590, - for en bil (maks 8 personer).

Fra Innsbruck er det fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, selv om det er litt lenger. Du kan få en oversikt over tidene fra Venice Masters til Dobbiaco på www.trenitalia.com

Mat og drikke

Vi har inkludert en komplett frokost på hotellene.

Det er enkelt å finne middags- og lunsjpakker i byene der du overnatter på turen.

Overnatting

Overnattinger foregår på gode og koselige gjestehus og 3-stjerners hotell.

Vi kan avtale ekstra kvelder før og etter turneen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge turen din i henhold til været, og på fjellet kan mange værendringer skje utover dagen. For å gi et samlet bilde av klimaet i Bolzano-området, kan DMIs data sees her:

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.