Dag 1 Ankomst til Schärding eller Passau

Hvis tiden tillater det, anbefaler vi en spasertur gjennom denne vakre lille barokkbyen Schärding, med sine fargerike bygninger langs den berømte Silberzeile gaten. Eller nyt en spasertur gjennom det bilfrie sentrum av elvebyen Passau, fullstendig ombygd og designet for fotgjengere

Dag 2 Den sjarmerende Passau og ”Donau-svinget”

Det er 15 km mellom Schärding og Passau, og uansett hvilken by du har bodd i, anbefaler vi at du gir deg tid til en guidet tur i Passau, eller en egen tur, hvor du besøker katedralen som huser verdens største kirkeorgel (ikke åpent for besøk søndager og helligdager).
Fortsett deretter på sykkelen langs Donau-elven, hvor du først passerer Obernzell før du endelig ankommer Engelhartszell, der Østerrikes eneste Trappist-kloster ligger. Du sykler videre gjennom Donau naturreservat før du kommer til Schlögen-svingen. Her inneholder jorden granitt som tvinger Donau til å gjøre en 180 graders sving. Det er et imponerende naturfenomen som du kan glede deg over mens en ferge tar deg over elven til hotellet

Distanse 40-55KM
Dag 3 Fra ”Donau-svinget” gjennom flott landskap til Linz

I dag sykler du gjennom det vakre grønne naturområdet Eferdinger og gjennom markedsbyer som Aschach, Ottensheim og Wilhering går ruten helt til den øvre østerrikske hovedstaden Linz, som i 2009 hadde æren av å være europeisk kulturhovedstad. Linz har mye å tilby, fra flotte restauranter til spennende kultur. Du bør gi deg selv opplevelsen av utsikten fra toppen av Pöstlingberg, og en spasertur gjennom Donaulände-parken

Distanse 50KM
Dag 4 Fra Linz til barokkbyen Grein

På denne dagen tar du en liten omvei fra ruten langs Donau og dermed passerer klosteret St. Florian og videre til byen Enns. Her bør du gi deg tid til å besøke torget, der det 60 meter høye tårnet står som et landemerke for den eldste byen i Østerrike. Så sykler du tilbake til Donau og følger elven til du kommer til den lille barokkbyen Grein. Her kan du avslutte dagen med å besøke Maritime Museum i Greinburg, slottet eller Østerrikes eldste kommunale teater, som fortsatt har forestillinger

Distanse 55KM
Dag 5 Fra Grein langs Donau og inn i Wachau-dalen

Denne delen av Donau-elva kalles også Strudengau og ble en gang fryktet av sjømenn. Der strømmen en gang gjorde den slyngende elven vanskelig å manøvrere, kan du i dag glede deg over en fredelig sykkeltur på strekningen. I Maria Taferl ligger en godt besøkt pilegrimskirke høyt over elven

Distanse 50-60KM
Dag 6 På tur gjennom Wachau-dalen

På dagens sykkeletappe anbefaler vi en kort stopp i Melk og husk å se opp når du nærmer deg, ellers vil du gå glipp av en fantastisk utsikt over benediktinerklosteret Stift Melk, som har utsikt over Donau.

Når du forlater den lille byen, åpner Wachau-dalen for alvor rundt deg, med frukthager og vingårder som gir området en naturlig sjarm. Du kommer inn gjennom de små vinbyene Spitz og Weissenkirchen og forbi ruinene av Dürnstein-slottet. Du kan knapt være i Wachau-regionen uten å delta i en vinsmaking, og dette er bestilt på forhånd og inkludert i prisen.

Distanse 40-60KM
Dag 7 Fra Wachau til Wien

Den siste strekningen på sykkelturen tar deg til den avslappede Donau-metropolen Wien.
Når du ankommer storbyen, kan du sjekke inn på hotellet og deretter nyte byens muligheter for resten av dagen. Enten for utsøkt kaffe og den berømte Sachertorte-kaken fra et av de koselige tradisjonelle kaffehusene, eller for å tilbringe tid på shopping, eller for en spasertur gjennom den livlige Mariahilfer Stasse og et besøk i St. Stephen's Cathedral, da vil du helt sikkert ha gode opplevelser i vente i den østerrikske hovedstaden

Distanse 45-65KM
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

Generelt om reisen

Prisen er basert på å reise minst to deltakere sammen og bo i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster som solo reisende, kan du se på bestillingsskjemaet hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har ordnet med overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting. Det er et velkomstmøte der du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler.

OBS: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen inkl. alle ønskede alternativer.
 

Transport/Flyreise

Øverst på siden kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert.
 
For å se hvordan du kommer fra Wien flyplass til Shärding eller Passau kan du sjekke Rome2Rio.

Hvis du kjører deg selv
Hvis du vil kjøre deg selv til startpunktet for turen, kan du parkere hele uken i ca. € 30, - Det er ikke mulig å reservere plass, men du kan nevne i kommentarer at du vil kjøre selv, da vi prøver å ta hensyn til dette når du bestiller et stjerners hotell.

Du kan enten ta toget tilbake til bilen, eller vi kan ordne transport på ettermiddagen den siste dagen. Denne tar ca. 3,5-4 timer og koster € 55, - per. person. Dette beløpet betales lokalt til sjåføren. Selvfølgelig er det mulig å ta med en eventuelt medbrakt sykkel på denne transporten.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli avholdt av en av våre lokale partnere, som finner sted kl 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.
 
OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar for deg på hotellet.

Mat og drikke

Det er mulig å kjøpe halvpensjon (5 x kveldsmat). I Wien er ikke kveldsmat inkludert i dette, men på hele turen er det muligheter til å dra ut og finne en lokal restaurant selv.

Halv pensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet

Overnatting

Overnatting på 3-stjerners hoteller og vertshus - 4-stjerners hotell i Linz og Wien - frokost inkludert

Ekstra netter
Hvis du bestiller turen uten fly inkludert, er det mulig å bestille ekstra netter i Wien før og / eller etter turen. Dette er valgt på side 2 i bestillingsskjemaet.

Sykler

Syklene er unisex og valgt for solid kvalitet kombinert med den beste komforten. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebærere, skjermer, 21 shimano gir, låser og et komfortabelt sete. I tillegg er en vannavvisende sykkelveske montert på både bagasjebærer og styret, og et lite nød utstyr med relevant verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe er inkludert.
For å kunne tilpasse syklene individuelt for deg, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.
Sykkelutleie kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Elektriske sykler
På denne turen er det mulig å bestille en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte.
Å sykle på en elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 120-180 km. El-syklene har samme utstyr som de vanlige syklene.
Leie av elsykkel kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.