Dag 1 Ankomst til Salzburg

Etter du har sjekket inn på hotellet i Salzburg blir det et informasjonsmøte om turen, samt utdeling og tilpasning av sykler (møtet finner sted kl. 17.30 i resepsjonen på ankomsthotellet).

Dag 2 Salzburg via Oberndorf til Trumer Seen-innsjøen

I dag sykler du langs Salzach-elven til den lille byen Oberndorf. Det var i denne byen den romersk-katolske presten og låtskriveren Joseph Mohr 24. desember 1818 fremførte for første gang "Stille Nacht" under sin tjeneste i St. Nicholas-kirken, sammen med komponisten Franz Gruber. Denne sangen har siden blitt en av de mest brukte julesangene på mange språk. I byen er det et lite museum som tar for seg historien til denne verdenskjente salmen. Turen fortsetter til benediktinerklosteret Michaelbeuern og videre til innsjøene Obertrumer See, Mattsee og Grabensee. Du overnatter på et hotell i Trumer Seen.

Distanse 45-55KM
Dag 3 Fra Wallersee innsjøen forbi den idylliske insjøen Irrsee til Mondsee

På den tredje dagen tar turen deg gjennom naturreservatet med de små Egelseen-innsjøene. Se opp for blomstrende orkideer. Du kommer til en liten landsby Schleedorf, kjent for sine meierier. Her finner du også et kjent østerriksk ostemuseum som er verdt et besøk.

Senere fortsetter turen over heia til den idylliske innsjøen Irrsee. Innkvartering skjer i Mondsee.

Distanse 50KM
Dag 4 Båttur over Attersee innsjøen og sykling til Gmunden

Denne dagen begynner med en båttur til Weyregg *, hvor sykkelturen går gjennom Aurachtal-dalen til Traunsee-sjøen. Her er Gemunden, kjent for sin keramikkproduksjon og ikke minst slottet Orth, som har en ypperlig beliggenhet i innsjøen Traunsee, med snødekte fjelltopper i bakgrunnen, som på en rolig dag vakkert reflekteres i innsjøen. I Altmünster rett utenfor Gmunden finner du et interessant sykkelmuseum, og i den lille landsbyen Traunkirchen er den lille kirken absolutt verdt et besøk. Her vil du se de berømte ristningene fra 1753, kjent som Fischerkanzel "fiskernes prekestol", og du vil tilbringe natten på et hotell i nærheten av innsjøen Traunsee.

* Denne båten seiler bare i sommersesongen fra 28. juni til 2. september. (Syklene er inkludert på båten). I tilfelle båten ikke seiler på turen, vil den ekstra avstanden på ca. 20 km

Distanse 50-80KM
Dag 5 Togtur til Obertraun ved Hallstättersee med sykling til Bad Goisern

Du tar med syklene på en togtur som går opp fra Taunsee-sjøen til Obertraun ved Hallstättersee. Herfra er det en fantastisk utsikt over det dramatiske utseendet til Dachstein-massivet. Senere vil du sykle langs innsjøen til Hallstatt, en liten landsby som har en unik og nesten eventyrlig beliggenhet ned til innsjøen, som er omgitt av et fantastisk fjellandskapet. I tillegg tilbyr Hallstatt en av verdens eldste saltgruver. Du fortsetter langs innsjøen den siste strekningen til den nærliggende landsbyen Bad Goisern, hvor dagens overnatting finner sted.

Distanse 20-35KM
Dag 6 Via Bad Ischl, langs floden til søen Wolfgansee og St. Gilgen

Sykkelturen på denne dagen går først til Bad Ischl, hvor det er mulig å besøke Villa and Park som tilhører Kaiser Franz Joseph I og Elisabeth fra Østerrike, som er et vakkert sted for en pause. Etterpå sykler du langs Ischler Ache-elven til den naturskjønne innsjøen Wolfangangsee.
 
Du vil sykle gjennom byen St. Wolfgang som tilbyr blant annet en vakker liten lokal kirke og kroen The White Horse inn (Hotel The White Horse), som har blitt skrevet en berømt operette, for ikke å glemme vår egen "Summer in Tyrol" med Dirch Passer. Dessuten er den også fra St. Wolfgang, det er mulig å ta en tur oppover Schafberg-fjellet med lokalt tog, som over en avstand på litt under 6 km. tar deg opp til 1 783 m.o.h. hvorfra det er fantastisk utsikt over innsjøene og fjellandskapet i Salzkammergut. Turen tar ca. 45 min. (Ikke inkludert).
Du fortsetter til landsbyen Strobl og langs Abersee (den vestlige delen av Wolfgangsee). Her er kløften Zinkenbachklamm med sine fine fossefall verdt et besøk. Deretter går den endelige strekningen til hotellet i nærheten av St. Gilgen

Distanse 35KM
Dag 7 Fra St. Gilgen til Salzburg

På den siste sykkeldagen på turen tar du sykkelruten til St. Gilgen, som er kjent som "Mozarts" landsby, selv om han aldri bodde her. Det gjorde til gjengjeld flere av hans familiemedlemmer.

Herfra går du opp en sti til Tiefbrunnau-området, forbi Hintersee-innsjøen og den lille naturperlen fra en juv ved navn Strubklamm. Videre passerer du den unike Glasenbachklamm. Bach betyr bekk og leire betyr juv eller kløft. Stedet her er i tillegg til den fantastiske naturen, kjent for å ha et stort geologisk mangfold, hvor det over tid er funnet et stort antall fossiler. Det største funnet er en 200 millioner gammel Ichthyosaur (en fiskeliknende dinosaur).
Syklene dine blir fraktet til toppen slik at du kan sykle videre herfra. Rett før du sykler inn i Salzburg, anbefales det å ta en stopp ved Schloss Helbrunn (inngang ca. 11 €), som har en fantastisk fin park og er kjent for sine unike fontener. Det er også her du finner den romantiske paviljongen fra Sound of Music (brukt på scenen "I am 16 going on 17"). Hvis du er interessert i et annet Sound of Music-sted, er det bare 2 km. til Schloss Frohnburg, som dannet bakteppet for fasaden til familien Von Trapp i filmen.

Etterpå kommer du til Salzburg, med de atmosfæriske bygningene i gamlebyen, Benedictine Nonnberg-klosteret (Marias kloster i Sound of Music), de vakre Mirabell-hagene på Mirabell-slottet og mange andre interessante attraksjoner.
Ca. 1½ times gange

Distanse 40-50KM
Dag 8 Avreisedag

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

Prisen er basert på at du reiser minst to deltakere sammen og bo i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster som solo reisende, kan du se på bestillingsskjemaet hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi organisert overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting, men du må sørge for transporten til startpunktet for turen, så vel som etter at turen er avsluttet. Et velkomstmøte har blitt arrangert på ankomstdagen, hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler.

Viktig
Båtturen på Lake Attersee er kun inkludert for reiser mellom 1. juli og 31. august. Hvis båten ikke seiler når du er på tur, vil den ekstra avstanden på ca. 20 km. - dette blir du informert om på velkomstmøtet ved starten av turen.
(Dette endrer ikke den totale pakkeprisen.)

OBS: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen inkl. alle ønskede alternativer.
 

Transport/Flyreise

Viktig: Fly til / fra Salzburg kan velges øverst på denne siden.

Hvis du vil ordne transporten selv
Du kan enkelt søke, bestille og betale for flyet ditt på momondo.no. Det er ditt ansvar å sørge for at flyene samsvarer med start- og sluttdatoene for turen.
Vi anbefaler å fly til Salzburg.

Viktig: Vi anbefaler at du bestiller turen hos oss og venter på bekreftelsen før du kjøper billettene.

Fra flyplassen til det første hotellet
Fra flyplassen er det ca. 15 km. til det første hotellet. Prisen for en taxi på denne strekningen er mellom 15-20 €. Alternativt kan du ta O-busslinje nr. 2, med avgang fra Salzburg lufthavn ved Vogelweiderstrasse. Busstiden er ca. 30 min og prisen 2,40 € per. person. Hvis du vil få en rask oversikt over hvordan du ankommer, kan du se på denne lenken: Rome2Rio

Les dette: Viktig om flyturen!

  • Vær oppmerksom på at vi bestiller "automatisk sitteplass". Dette betyr at det er flyselskapet som bestemmer hvor du blir plassert i flyet. Det er veldig sjelden at folk som bestiller sammen plasseres separat, men vi kan ikke utelukke at dette kan skje - hvis for eksempel flyet nesten er fullbooket.
  • Vi selger bare flyreiser hvor håndbagasje og innsjekket bagasje er inkludert, men hvor mye bagasjen som er inkludert, varierer. Det vil bli beskrevet på din flybillett.
  • Vi kan ikke garantere at "måltid på flyet" er inkludert i prisen. For eksempel er det vanligvis ikke noe måltid inkludert
Sykler

Syklene er unisex og valgt for solid kvalitet kombinert med den beste komforten. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebærere, skjermer, 21 shimano gir, låser og et komfortabelt sete. I tillegg er en vannavvisende sykkelveske montert på både bagasjebærer og styret, og et lite nød utstyr med relevant verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe er inkludert.
For å kunne tilpasse syklene individuelt for deg, er det viktig at du informerer om høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen.
Sykkelutleie kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.
 
Elektriske sykler
På denne turen er det mulig å bestille en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser.
Å sykle på en elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 120-180 km. på en kostnad. El-syklene har samme utstyr som de vanlige syklene.
Leie av elsykkel kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli avholdt av en av våre lokale partnere, som finner sted kl. 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.
 
Merk: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar til deg på hotellet.

Mat og drikke

På turen er frokost inkludert hver dag. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7 ganger middag). Kveldsmåltider består av 3-retters menyer og serveres noen ganger på restauranter utenfor byene du bor i. Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Overnatting

Du overnatter på 3-stjerners hotell i turistklasse og sjarmerende gjestehus. Frokost er inkludert på turen.
Noen steder kan du oppleve at du må betale en liten 'turistskatt' - dette betales lokalt.

Ekstra netter
Hvis du bestiller turen uten fly inkludert, er det mulig å bestille ekstra netter før og / eller etter turen. Dette kan du velge på side 2 i bestillingsskjemaet.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under fra DMI's data:

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.