Dag 1 Ankomst til hotellet i Wolfgangsee

Fra Salzburg og Bad Ischl går det buss til Wolfgangsee (Salzburg ca. 1 time - Bad Ischl ca. 30 min.).

Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 2 Bådtur på Wolfgangsee-søen med vandring fra St. Wolfgang til St. Gilgen

Turen starter med en båttur til St. Wolfgang, som er kjent for sine vakre omgivelser og det lille hotellet” Den Hvite Hest”. Det har blitt skrevet en operette om dette stedet og det er også kjent for Dirch Passer-filmen” Sommer i Tyrol”. Herfra går ruten opp til klippeveggen Flakenstein, hvor du har en fantastisk utsikt utover Wolfgangsee-innsjøen. En idyllisk sti fører deg langs innsjøen til Mozarts landsby St. Gilgen. Herfra tar du båten tilbake til hotellet i Wolfgangsee.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 10KM
Høydemeter 250M
Høydemeter 250M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 3 Fra Wolfgangsee til Bad Ischl

Dagens vandring tar deg fra St.Wolfgang til Schwarzensee, som ligger så fint omringet av små fjelltopper. Her ved vannet er det opplagt å smake på en av Madame Lore’s hjemmelagde snacks i den lille koselige kafeen. Gjennom Wirer-Kløften går vandringen ned i dalen og følger stien rundt Bürglstein, hvor stien spektakulært snor seg om klippepynten til Strobl og den fine promenaden langs innsjøen. Dagen avsluttes med en busstur til Bad Ischl, hvor du sjekker inn på hotellet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 12KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 300M
Overnatting Hotel (eksempel): Goldenes Schiff
Dag 4 Oplevelser i eget tempo i Bad Ischl

Dagen til fri disposisjon. Det er mye å oppleve i Bad Ischl, det er vår erfaring at du behøver en hel dag til å utforske byen. Det er mange interessante steder å besøk, Blant annet den gamle keiservillaen, som var sommerhuset til Keiser Franz Josef I og Elisabeth av Østerrike. Om du trenger en kaffipause, er Café Zauner å anbefale med deres berømte delikatesser. Navnet på byen "Bad" kommer fra å bade, så ønsker du avslapping i varmt vann, så er det verdt å ta besøket til Salzkammergut thermal spa.

Overnatting Hotel (eksempel): Goldenes Schiff
Dag 5 Fra Bad Ischl til Bad Goisern

Salt har alltid vært en viktig innkomstkilde i Salzkammergut. Verdens eldste aktive rørledning til frakt av saltlake har en strekning på 39km og går fra Hallstatt’s saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. Dagen starter med å vandre langs promenaden i Bad Ischls til Kaltenbachau, som er en veldig hyggelig plass, som det avholdes hesteveddeløp. Herfra går vandringen inn på selve stien, som følger rørene med saltlake-den blir kalt the Brine-Pipeline Trail (de lokale kaller den” the Strähn”). Stien går langs eller over saltlakerørene helt til Hallstatt og er på Unesco’s kulturavliste. Når du nærmer deg Bad Goisern, går du av stien og beveger deg mot hotellet.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 11KM
Høydemeter 50M
Høydemeter 50M
Overnatting Hotel (eksempel): Pension Maria Theresia
Dag 6 Vandreoplevelser i Hallstatt-området

Dagens vandring tar deg tilbake på” the Brine-Pipline Trail”, den tar deg til Saltfjellet i Hallstatt. Saltminen er verdens eldste, aktive av sin slags, og stammer helt tilbake fra den keltiske Hallstatt-kultur som oppstod ca. 800-400 år f.Kr.

Fra stien er det storslåtte utsikter ut over både Hallstatt innsjøen og Dachstein Massivet, som så vakkert er i bakgrunnen. I Hallstatt tar vi Salzbergbahn- en kabelbane opp på fjellet, hvor utsikten er helt suveren. Vi anbefaler å ta seg tid til å besøke selve saltminen, som har historisk informasjon, besøk i utgravningsområdene og en tur til toppen av Rudolf’s tårn, som opprinnelig ble bygd for å forsvare saltminen fra angrep. I dag kan man trykt nyte den eminente utsikt fra toppen, ut over det fantastiske alpelandskapet.

Du tar båt tilbake til Bad Goisern over Hallstatt innsjøen.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 12KM
Høydemeter 400M
Høydemeter 100M
Overnatting Hotel (eksempel): Pension Maria Theresia
Dag 7 Fra Bad Goisern tilbage til Wolfgangsee

Du starter dagen med å ta toget til Bad Ischl. Langs den romantiske stien Sissi, går du til den lille idylliske innsjøen Nussensee og herfra langs Ischl-elven og videre til Wolfgangsee-innsjøen, hvor du går gjennom et av Østerrikes fineste moseområder som er kalt Blinklingmoos. Siste strekningen følger Wolfgangsee-innsjøen og du tilbringer siste natten din i Wolfgangsee.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 18KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 200M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den lette enden av grad 1-2, forgår på gode stier og er egnet for vandreglade barn.

Avreisedatoer
Denne turen har daglig avgang fra 27. april til 6. oktober 2019.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyreise

Øverst på denne reise kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert i prisen. Du er også velkommen til selv at arrangere transporten til Østerrike

Fra Salzburg til Wolfgangsee
Fra Salzburg går det buss til Wolfgangsee (ca. 1½ time) - Alternativt kan man ta toget til Bad Ischl og buss til Wolfgangsee herfra (ca. 30 min.). Få overblikk over turen via denne linken:

Rome2Rio

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.

Det er dessuten mulig å kjøpe 3 retters middag på hele turen. Dette kan du velge i bestillings-blanketten.

Overnatting

Du overnatter på trestjerners turistklasse hoteller med østerrisk sjarm, i henholdsvis Wolfgangsee, Bad Goisern og Bad Ischl.

Ekstra netter
Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Wolfgangsee, Bad Goisern og i Bad Ischl. Du kan velge ekstra netter på bestillings-blanketten

Fottur med hund

På denne turen er det mulig å ta med hund. I tilfelle det skulle være av interesse, noter hundens rase og høyde under bemerkninger i bestillings-blanketten, så bestiller vi den med på turen din. - Det er mulig at det vil være et ekstra gebyr, til betaling lokalt på hotellene. 

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.