Dag 1 Ankomst til hotellet i Wolfgangsee

Fra Salzburg og Bad Ischl går det buss til Wolfgangsee (Salzburg ca. 1 time - Bad Ischl ca. 30 min.).

Dag 2 Fra Wolfgangsee til Bad Ischl

Dagens vandring tar dere fra St.Wolfgang til Schwarzensee, som ligger så fint omringet av små fjelltopper. Her ved vannet er det opplagt å smake på en av Madame Lore’s hjemmelagde snacks i den lille koselige kafeen. Gjennom Wirer-Kløften går vandringen ned i dalen og følger stien rundt Bürglstein, hvor stien spektakulært snor seg om klippepynten til Strobl og den fine promenaden langs innsjøen. Dagen avsluttes med en busstur til Bad Ischl, hvor vi sjekker inn på hotellet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 12KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 300M
Dag 3 Fra Bad Ischl til Bad Goisern

Salt har alltid vært en viktig innkomstkilde i Salzkammergut. Verdens eldste aktive rørledning til frakt av saltlake har en strekning på 39km og går fra Hallstatt’s saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. Dagen starter med å vandre langs promenaden i Bad Ischls til Kaltenbachau, som er en veldig hyggelig plass, som det avholdes hesteveddeløp. Herfra går vandringen inn på selve stien, som følger rørene med saltlake-den blir kalt the Brine-Pipeline Trail (de lokale kaller den” the Strähn”). Stien går langs eller over saltlakerørene helt til Hallstatt og er på Unesco’s kulturavliste. Når du nærmer deg Bad Goisern, går du av stien og beveger deg mot hotellet.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 11KM
Høydemeter 50M
Høydemeter 50M
Dag 4 Fra Bad Goisern tilbake til Wolfgangsee

Dere starter dagen med å ta toget til Bad Ischl. Langs den romantiske stien Sissi, vander dere til den lille idylliske innsjøen Nussensee og herfra langs Ischl-elven og videre til Wolfgangsee-innsjøen, hvor vi går gjennom et av Østerrikes fineste moseområder som er kalt Blinklingmoos. Siste strekningen følger Wolfgangsee-innsjøen og dere tilbringer siste natten vår i Wolfgangsee

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 18KM
Høydemeter 300M
Høydemeter 200M
Dag 5 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er dere på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den lette enden av grad 1-2, forgår på gode stier og er egnet for vandreglade barn.

Avreisedatoer
Denne turen har daglig avgang fra 27. april til 6. oktober 2019.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Salzburg t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og dere må selv sørge for å bestille flyreisen. Dere kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at dere bestiller turen hos oss, før dere bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.
OBS: Dere er velkommen til å ringe til oss, hvis dere vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links
Momondo

Fra Salzburg til Wolfgangsee
Fra Salzburg går det buss til Wolfgangsee (ca. 1½ time) - Alternativt kan man ta toget til Bad Ischl og buss til Wolfgangsee herfra (ca. 30 min.). Få overblikk over turen via denne linken:

Rome2Rio

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotellene.

Det er dessuten mulig å kjøpe 3 retters middag på hele turen. Dette kan dere velge i bestillings-blanketten.

Overnatting

Dere overnatter på trestjerners turistklasse hoteller med østerrisk sjarm, i henholdsvis Wolfgangsee, Bad Goisern og Bad Ischl.

Ekstra netter
Det er mulig å kjøpe ekstra netter i Wolfgangsee, Bad Goisern og i Bad Ischl.

Fottur med hund

På denne turen er det mulig å ta med hund. I tilfelle det skulle være av interesse, noter hundens rase og høyde under bemerkninger i bestillings-blanketten, så bestiller vi den med på turen din. - Det er mulig at det vil være et ekstra gebyr, til betaling lokalt på hotellene.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.