Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Eventyrreise, safari, rafting og fottur, 14 dager
Se bilder

Eventyrreise, safari, rafting og fottur, 14 dager

Privat fottur med lokal guide

Nepal er Himalayas fjell, Kathmandu, tibetansk buddhisme, hyggelige tehus, brusende elver, sterke tradisjoner, hinduisme, ville jungeldyr og små landsbyer, der tiden tilsynelatende har stått stille i århundre. Denne aktive eventyrreisen byr på litt av alt. En kort fottur ved Annapurna gir oss nærkontakt med livet i fjellene og en rafting tur på Trisuli elven tar oss til Chitwan National Park, der vi på elefantrygg, i kano og jeep, får oppleve jungelen og dyrene i Nepals frodige lavland. Fra Pokhara kan vi nyte en enestående utsikt til noen av verdens høyeste fjell, før turen ender der den begynte, i hovedstaden Kathmandu, som med sine mange templer, palasser og helligdommer minner om et stort frilandsmuseum. Det er opplagt å ta med barna på denne turen.

Høydepunkter på reisen

 • Besøk templer og hellige menn Kathmandu
 • Kjøretur langs Trisuli elven til Pokhara
 • Utsikt til Fish Tail Mountain
 • Dra på fottur ved Annapurna
 • Jungelsafari på elefantrygg i Chitwan National Park
 • River rafting på Trisuli-elven
 • Utsikt til 8 av verdens 10 høyeste fjell
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu blir vi mottat på flyplassen. Transfer til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

Om formiddagen drar vi på rundtur i byen Kathmandu og en tur til Swayambhunath, den eldste og mest gåtefulle av Kathmandu-dalens helligdom. Stupaens hvite kultbygning som er kuppelformet som vanligvis er omgitt av murer og portaler av stein, kan sees på lang avstand fra alle retninger. Området rundt stupaen er fylt med templer, malte gudebilder, tibetanske bønnehjul, tantriske statuer og mange andre religiøse gjenstander. Etter frokost er det utflukt til Pashupatinath og Boudanath. Pashupitinath templet, som er Nepals største hindutempel, er dedikert til guden Shiva. Templet er oppført på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og tiltrekker millioner av pilegrimer fra hele verden. Her møter vi også de fargerike Saddhuer som er hellige menn som har dedikert livet sitt til hinduismen. Boudhanath Stupa ligger ytterst i østlige Kathmandu og er det helligste tibetanske buddhisttempelet utenfor Tibet og den største stupaen i Nepal.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 3 Transfer til Pokhara

Guiden henter oss på hotellet og vi kjører sammen til flyplassen for å fly til Pokhara. Når vi ankommer til Pokhara drar vi med en gang på sightseeing. Nepals nest største by ligger så flott ved foten av Annapurna fjellene. På slutten av ettermiddagen anbefaler vi å bli med på en seiltur på Phewa Tal innsjøen og nyte utsikten til det vakre fjellet Machapucchare som blir kalt The Fish Tail Mountain. Der er mange restauranter og forretninger ved Lakeside, så kvelden blir underholdende.

Overnatting Hotel i Pokhara
Dag 4 Transfer til Phedi, trek til Potana

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Phedi, hvor trekket starter. Fra Phedi til Pothana er det rundt fem timers vandring. Stien går opp gjennom et skogområde til vi når landsbyen Dhampus, der møter vi en fin utsikt over Annapurna, Lamjung Himal og Manaslu. Herfra går stien ned til den lille landsbyen Pothana, hvor vi overnatter i et tehus.

Overnatting Tehus
Dag 5 Trekking Potana - Landrung

Den første delen av dagens fjelltur går gradvis oppover til Deurali. Denne delen av turen tar ca. en time, du går gjennom ulike skog typer med god utsikt til fjellene. Fra Deurali skal du videre bratt nedover til Tolkha, som er en vakker Magar og Gurung landsby. Magar og Gurung er to forskjellige etniske grupper. De er opprinnelig bønder, men deres gode fysiske form gjør dem gode gurkha-soldater. Fra Tolkha går stien gradvis ned gjennom terrasserte tomter til landsbyen Landrung, der du tilbringer natten på en av de gode tehusene.

Overnatting Tehus
Dag 6 Trekking Landrung - Ghandrung

Etter Landrung går det bratt ned til Modi Khola elven, du krysser denne ved hjelp av en hengebro. På den andre siden av elven er det mange tehus og tradisjonelle hus bygd av steinplater. Fra Ghandrung er det utsikt til Annapurna Sør, 7.229(moh), Hiunchuli, 6.441(moh), Annapurna III, 7.755(moh), Tarke Kang, 7.193(moh) og Fiskehalen (Machapucchare) 6.993(moh). Besøk på ACAP. Annapurna Conversation Area Project er Nepals største fredede område med høy biodiversitet. Området ha 1226 blomstrende plantearter, 102 pattedyrarter, 474 fuglearter, 39 forskjellige krypdyr og 22 forskjellige slags amfibier.

Overnatting Tehus
Dag 7 Trekking Ghandrung - Nayapul

Fjellturen fra Ghandrung til Nayapul via Birethani tar deg nedover gjennom Kimshe til Shaulo Bazaar, herfra fortsetter stien rett til Birethani og videre til Nayapul, hvor du tilbringer den siste natten i fjellene.

Overnatting Tehus
Dag 8 Trek til Nayapul og transfer til Pokhara

Fra Nayapul går du det siste korte stykke til veien der en bil venter på deg for å kjøre deg tilbake til Pokhara. Nå skal det bli godt med et forfriskende bad og en god middag på en av de mange restauranter ved Lakeside.

Overnatting Hotel i Pokhara
Dag 9 Transfer til Mugling. River Rafting

Fra Pokhara kjører du sørover til Mugling. Herfra går det videre med rafting på Trisuli elven. Rafting på denne delen av Trisuli elven er ikke en heftig white water rafting, men snarere en avslappende tur der du blir tatt av strømmen gjennom det nydelige landskapet. Du får grundige instrukser før dere begir deg på rafting turen og dere blir utrustet med redningsvest og hjelm. Når du nærmer deg lavlandet er rafting turen slutt og du fortsetter med bil til Unique Wildlife Resort, som ligger ved elven nært Chitwan National Park. Etter innsjekk bli det servert en typisk nepalesisk middag.

Overnatting Hotel i Chitwan
Dag 10 Chitwan - jungle safari

Dagen starter med tidlig vekking og en forfriskning, etter dette seiler du av sted på elven i en kano. Det er utrulig fin opplevelse å gli ned langs elven og kike på krokodillene som ligger og soler seg i morgensolen. Etter kanoturen fortsetter du sammen med en naturguide til fots inn i jungelen. Her er variert vegetasjoner og rikt dyreliv. Her er 68 forskjellige pattedyrarter. Frokost blir servert når dere kommer tilbake til lodgen og du har resten av formiddagen til å slappe av.

Etter lunsj fortsetter safarituren på en elefantrygg og du kommer nå dypt inn i jungelen, hvor der er mulighet for å få se neshorn, hjort og ville elefanter. Hvis du er veldig heldig får du sett bengaltiger. Du er tilbake til leiren sent på ettermiddagen, hvor du etter et forfriskende bad får servert en hyggelig barbecue middag. Kulturelt program med dans utført av folk fra de nærliggende Tharu landsbyer.

Overnatting Hotel i Chitwan
Dag 11 Chitwan National Park - Kathmandu

Ved soloppgang er det safaritur i jeep. Det er en vedlig effektiv måte å oppleve Chitwan på og du kan komme dypt inn i nasjonalparken på kort tid. Etter flere spennende jungelopplevelser, drar du tilbake til leiren, der frokosten er klar. Etter frokost pakker du baggen og kjører mot Kathmandu. Opphold på hotel i Kathmandu.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 12 Kathmandu

Dagen er til fri disposisjon til shopping og opplevelser på egen hånd.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 13 Kathmandu

Denne dagen er til fri disposisjon i Kathmandu. Vi anbefaler på det varmeste å bli med å besøke Kathmandu dalens to gamle kongebyer, Patan og Bhaktapur. Her er det en fantastisk atmosfære og det er veldig hyggelig å spasere rundt i de smale gatene og besøke de gamle templene.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 14 Hjemrejse

Etter frokost er det utsjekk. Om du ikke har avreise før på kvelden har du mulighet å ta de siste innkjøp før du blir kjørt til flyplassen.

Prisen inkluderer
 • All transport og transfers i privat bil med sjåfør ifølget programmet
 • Lokal engelsktalende guide på hele turen
 • Flyreise Kathmandu-Pokhara på turistklasse hotel
 • 5 netters opphold i Kathmandu på turistklassehotel i delt dobbeltrom, inkl. frokost
 • 2 netters opphold i Pokhara på turistklasse hotel i delt dobbeltrom, inkl. frokost
 • Heldags sightseeing tur i Kathmandu ifølget program
 • 5 dagers/4 netters fjelltur ifølget programmet med opphold på tehus
 • Trekkingguide og bærere til transport av bagasjen
 • Raftingtur ifølget program, inkl. utstyr og lunsj
 • 3 dagers/2 netters opphold på Unique Wildlife Resort, inkl. alle måltider, safariturer og øvrige aktiviteter
 • Trekkingpermit, tillatelser, avgifter og adgang til nasjonalparkene
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Kathmandu t/r
 • Måltider (utover frokost i Kathmandu og Pokhara)
 • Drikkepenger til guide og bærere
 • Visa - kjøpes i Kathmandu flyplass
 • Avbestilling- og reiseforsikring
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyreise

Du kan velge om du vil ha flyreisen inkludert øverst på denne siden.

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links


Momondo

 

Mat og drikke

I Kathmandu og Pokhara er frokost inkludert på hotellene, men du må selv sørge for lunsj og middag. Det er veldig mange gode og billige restauranter i både Kathmandu og Pokhara. Det er vanlig at man spiser på det tehuset du overnatter. Lunsjen spises underveis på trekket, når det passer. Det er god mat som blir servert på tehusene og menyen er stort sett den samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann, te kaffe, kakao øl og mineralvann på alle tehusene.

Overnattinger

I Kathmandu og Pokhara bor du på gode, sentralt beliggende turistklasse hoteller. På trekket overnatter du på tehus, som det kalles i Nepal. Tehus er gjestehus som er drevet og eid av lokale sherpafamilier. Kvaliteten på tehusene varierer og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på at det er relativt primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom med peis. Du overnatter oftest i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan der være sovesaler med 4-6 senger per rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen av tehusene er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spørre om vannet er oppvarmet ved solvarme så vi kan være med å beskytte den sårbare skogsveksten.

En dag på stien

En typisk trekking dag mot Everest starter med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når vi er ferdig påkledt og har spist frokost, pakker vi baggen og starter å gå ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og tar pause når du behøver det. Midt på dagen tar vi en lang lunsjpause, før vi fortsetter ut på ettermiddagens vandring. Vi når frem til overnattingsstedet en gang på ettermiddagen, når vi har fått tildelt værelse vårt, har vi god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med de lokale eller de du reiser sammen med, lese en god bok. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå tidlig til sengs.

Info om Nepal

Areal:  147.181 km2
Befolkningstall: ca. 26 mill.


Religiøse høytider/ festivaler

Nepal er primært et hinduistisk land, som også er sterkt preget av buddhismen. Derfor er det veldig mange religiøse høytider. Flere av de største høytidene ligger midt i fottur sesongen og kan påvirke aktivitetsnivået. Prøv å ta det med ro om tingene ikke går helt etter planen, det løser seg alltid. Diwali er en stor hinduistisk lysfest, det feires også av bl.a. buddhister. Det handler om de godes seier over det onde og lysets seier over det mørke. Diwali feirer også den hinduistiske gudinnen Lakshmi, som står for velstand, rikdom og skjønnhet.

Elektrisitet

Vi kan lade opp batterier på lodges og hoteller. Strømstyrken er 240 volt, men kan variere veldig mye i fjellene. Det anbefales å ta med multiadaptor.

Telefon og internett
Landkode +977

Husk å slå av automatiske oppdateringer, data roaming og lignende fra telefonen/tablet, så du ikke får en overraskende stor regning, når du kommer hjem. Der er WIFI på mange av tehusene i Everest området. Der er nettverksdekning på mange plasser underveis på fotturen, men det er dyrt å ringe hjem, så mange velger å holde kontakten med familien via SMS, der vil være strekninger på turen hvor der ikke er forbindelse.

Språk

Nepals offisielle språk er Nepali, men utover det snakker de mange ulike dialekter. I Khumbu og Everest regionen snakkes det primært Sherpa. Våre lokale guider snakker utmerket engelsk, men som regel med en aksent. På hoteller, tehus og i forretninger snakkes de også flytende engelsk.

Påkledning

Generelt er påkledningen i Nepal veldig avslappet, selv på de bedre hotellene, men det er viktig å kle seg med respekt for religion og lokale skikker. Kle deg derfor anstendig og tenk over hvor du går i shorts, hvis vi skal inn å besøke templer og kloster. Det er en god skikk å dekke til skuldre og knær.

Tidsforskjell

Nepal er 4 timer og 45 minutter foran Norge og 3 timer og 45 minutter når vi har sommertid.

Fotografering

Der er utrulig mange motiver i Nepal, så sørg for å ha god plass på minnekortet. Vis respekt og spør om lov før du tar bilde av mennesker.

Rejseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. Det er også mulig å veksle eller ta ut rupee på kredittkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.  

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bærere og du må regne med cirka 60 US dollar i drikkepenger. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellom vårt nepalske team.

Visum til Nepal

Pass og Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den  nepalesiske ambassade i København

Vaksinasjoner

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Når du bestiller turen mottar du praktisk informasjon og pakkeliste.

Utsyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

De beste sesongene for fottur i Everest området er på våren og høsten. Mars, april, mai og oktober, november od desember er fantastiske måneder å dra på fottur. Det er som regel fint vær og sol på formiddagen. I fjellene varierer temperaturen mye avhengig av høyden og tidspunktet på dagen. Midt på dagen kan det være lunt selv i store høyder med opp til 20 grader på 4.500-.5000 meters høyde. Når solen går ned faller temperaturen drastisk og kan gå helt ned til minus 10 grader om natten i samme høyde.

Se også disse reisene