Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Everest Base Camp & Gokyo, 23 dager
Se bilder

Everest Base Camp & Gokyo, 23 dager

Privat fottur med lokal guide

Etter mer enn 20 år på stiene i Everest området, er vi ikke i tvil om hvilken rute er den flotteste og mest spektakulære inn til Everest Base Camp. Den går via den avsidesliggende Gokyo dal, over Cho La passet inn i hjertet av Himalaya. Ruten byr på det absolutt den beste fjellturen Everest Base Camp kan tilby. Vi møter sherpa-folket i deres små fjellbyer. Vi går inn i det høyalpine og avsidesliggende Gokyo dal og bestiger Gokyo Ri, 5.350 (moh). Herfra har vi utsikt til 4 av verdens høyeste fjell.

Vi krysser Cho La passet i 5.330 (moh), og følger i Hillary og Tenzings fotspor over Khumbo isbreen til Everest Base Camp. Her møter vi fjellklatrere og vi går opp på utkikkstoppen. Kala Pathar i 5.645 (moh), hvor vi har den beste utsikten til det majestetiske Mount Everest. Vi følger den klassiske Everest Base Camp rute ut av dalen, forbi et av verdens flotteste fjell, Ama Dablam, 6.856(moh), til sherpafolkets viktigste kloster i Tengboche.

Turen er tilrettelagt for at du best blir vant til høyden. Vi overnatter på gode tehus og har vår faste sherpa team med på fjellturen.

Høydepunkter på reisen

 • Vi opplever Kathmands storslåtte templer, likbrenninger og hellige menn
 • Thamels hektiske mylder, mange restauranter og butikker
 • Fjellfly til Lukla med utsikt til Himalayas fjell
 • Fottur gjennom sherpaenes landsbyer
 • Vi bor i sherpafolkets hovedstad Namche Bazar
 • Den flotteste rute til Mount Everest Base Camp
 • Vi vandrer dypt inn i den avsidesliggende Gokyo dalen
 • Bestigning av Gokyo Ri, 5.360(moh). med utsikt til 4 av verdens høyeste fjell
 • Vi går over det storslåtte Cho La pas, 5.330 (moh)
 • Gå på yakstien til foten av Mount Everest
 • Møt fjellklatrerne på Everest Base Camp
 • Bestigning av Kala Pathar, 5,645 (moh)
 • Besøk det store buddhistiske klosteret i Tengboche
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb

Hoteller, Tehuse og telte

I Kathmandu bor du på et godt turistklasse Hotel som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter du på tehus, som det kalles i Nepal. Tehus er gjestehus som er drevet og eid av lokale sherpafamilier. Kvaliteten på tehusene varierer og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på at det er relativt primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom med peis. Du overnatter oftest i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan der være sovesaler med 4-6 senger per rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen av tehusene er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spørre om vannet er oppvarmet ved solvarme så vi kan være med å beskytte den sårbare skogsveksten.

Dag 1 Ankomst til Nepals hovedstad Kathmandu

Ved ankomst blir du mottatt på flyplassen av vår nepalske samarbeidspartner. Når bagasjen er på plass i bussen, blir du kjørt gjennom den hektiske byen til hotellet ditt, som ligger i den sjarmerende bydelen Thamel. Resten av dagen kan du bruke til å hvile deg etter reisen, eller å spasere gjennom de smale gatene og oppleve det pulserende liv ved Durbar Square.

Vær oppmerksom på at noen flyselskap flyr om natten og ankommer Kathmandu en dag senere enn avreise. Denne turbeskrivelsen starter ved ankomsten din til Kathmandu.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 2 Utflukt i Kathmandu

Etter frokost blir du møtt av din lokale by-guide, som vil ta deg med ut å se noe av det Kathamandu har å by på. Turen foregår litt i bil og litt til fots. Du kommer til å få oppleve det store hindutempelet Pashupatinath, der hinduene brenner deres døde på plattformer langs elven. Du kommer også til å besøke den store buddhistiske helligdom Boudanath, og går opp til det 2.500 år gamle Swayambunath tempelet, som ligger på en bakketopp høyt over Kathmandudalen. På slutten av ettermiddagen drar du til I Durbar Square, som er Kathmandus gamle sentrum. Det er litt preget av jordskjelvene i 2018, men er fortsatt verdt et besøk. Herfra går vi tilbake til hotellet gjennom det stemningsfylte Thamel.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fjellfly til Lukla

Etter en tidlig frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for å fly til Lukla. Det er alltid mye aktivitet i den lille innenriks flyplassen, og det er lurt å være forberedt på litt ventetid. Etter ca. 40 minutters flygning over Himalaya lander du i den lille flyplassen Lukla. Landingsbanen ble for noen år siden asfaltert og forlenget, men det er fortsatt en «opplevelse» å lande i Lukla. Her møter du vårt nepalske team av sherpaguider og bærere, når vi er ferdig å fordele bagasjen, starter du vandringen mot Phakding. Via en fin hengebro krysser du Tharo Kosi elven, etter dette kan du se det snøkledde Kusum Kanguru, (6.367 moh) fjellet i horisonten. Etter ca. en 3 timers fjelltur kommer du frem til lodgen Phakding.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatting Tehus
Dag 4 Trekking til sherpaernes hovedstad Namche Bazar

Du går ut av av Phakding og følger Dudh Kosis vestlige bred. Fjellturen snor seg gjennom utallige små landsbyer og gjennom en rhododendron skog som på våren står i full blomstring. Etter en times tid krysser vi utløpet av Kyashar-elven og går inn i landsbyen Monjo, 2.840(moh). Rett etter kommer du til Sargamatha National Park, der du må vise papirene dine. Nasjonalparken ble opprettet i 1976, for å beskytte det følsomme naturområde rundt Mount Everest. Du fortsetter til Jorsala, der du krysser Dudh Kosi elven på en 120 meter lang hengebru. Broen er fint pyntet med fargestrålende bønneflagg og markerer begynnelsen på oppstigningen til Namche Bazar. De neste par timene går det bratt oppover, du stiger 800 høydemeter til Namche Bazar i 3.420 (moh). Namche Bazar er sherpafolkets” hovedstad” og den største og viktigste handelsbyen i regionen. Byen er formet som en hestesko og har en helt utrolig beliggenhet og er fylt med butikker, restauranter og lodges.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Tehus
Dag 5 Akklimatiseringsdag med udflugt til Thame

For å best tilvenne seg høyden, har du to overnattinger i Namche Bazar. Du bruker ikke dagen bare til å slappe av, men til en spennende dagsutflukt til Thame. Du starter med å gå opp til helikopterlandingsplassen over byen, hvor du tar den gamle karavanruten inn til Tibet. Stien er god og snor seg opp gjennom dalen. Etter tre timers lett vandring krysser du elven på en liten bro, over en fjellkløft. Etter dette kommer du til Thame, 3.800(moh). Thame er en av de eldste landsbyene i Khumbu. Her ligger husene spredt mellom steinmurene som skiller markene. På skråningene rundt landsbyen går jakoksene og gresser, og det er en helt spesiell stemning over landsbyen. Thame har fostret opp mange av Nepals beste fjellklatrere, blant annet Ang Rita Sherpa som har besteget Everest 11 ganger Apa Sherpa som har stått på toppen av verdens høyeste fjell ikke mindre enn 18 ganger. Etter lunsj i Thame, går du tilbake til Namche Bazar.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatting Tehus
Dag 6 Trekking til Phortse Tanga

Du forlater sherpafolkets hovedstad og går nordover, opp gjennom Khumbu-dalen til Sanasa. Her forlater du den populære ruten til Everest Base Camp og tar stien mot Gokyo innsjøen, du krysser Mong La passet 3.992(moh) og vandrer ned til Phortse Tenga som ligger i 3.640(moh), hvor du tilbringer natten.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatting Tehus
Dag 7 Trekking til Dole

Fra Phortse Tenga snor stien sig gennem den smukke rhododendron-skov. Det er en særlig fin oplevelse at gå i skoven om foråret, hvor skoven blomster, men efteråret byder også på en særlig stemning i troldeskoven. Efterhånden som I kommer højere op, skifter skoven karakter til lærk, birk og enebær. I når frem til sæteren i Dole ved middagstid. Landsbyen ligger i knap 4.200 meters højde, i utrolig flotte omgivelser med udsigt til Kangtega, 6.782m og Thamserku, 6.608m.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Tehus
Dag 8 Trekking til Machhermo

Du følger et vannløp opp gjennom Gokyo dalen. Du er nå over tregrensen og vegetasjonen er gress og enebærbusker. Etter et par timer når du frem til jakhyttene ved Lhabarma. Her holder du en velfortjent pause og ta deg tid til å betrakte hyrder og deres jakokser. Etter pausen går dere mot landsbyen Machhermo, 4.465(moh), her overnatter du.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Tehus
Dag 9 Trekking til Gokyo med udsigt til Cho Oyu, 8.201m

Dagen starter med en kort anstrengende stigning opp en fjellrygg over Machhermo, herfra er det en helt fantastisk panoramautsikt ned gjennom dalen til Kangtega, og opp til verdens 6. høyeste fjell Cho Oyu, 8.201(moh). Du følger fjellryggen til Pangka, noen hytter som ligger ved foten av Ngozumpa isbreen. En bratt stigning tar dere opp på isbreens morenekant, og etter som du beveger deg frem gjennom det barske landskapet dukker brevannet opp i det ville landskapet. Først på ettermiddagen når du frem til den lille bebyggelsen i Gokyo, 4.790(moh), hvor du skal tilbringe to netter. Gokyo ligger på bredden av Dudh Pokhani innsjøen i helt fantastiske omgivelser. Du har god tid til å slappe av og oppleve landsbyen i løpet av ettermiddagen.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatting Tehus
Dag 10 Hviledag eller bestigning af Gokyo Ri 5.360m

Du har flere muligheter i dag. Du kan enten slappe av og tilbringe dagen i landsbyen ved innsjøen. Hvis du føler deg frisk og har lyst på et unikt fjelleventyr, kan vi anbefale å bestige Gokyo Ri i 5.360(moh). Fjellturen tar ca. 4 timer. Du er i høyden og luften er tynn, men belønningen for den harde turen opp er verdt alt strevet. Fra toppen av Gokyo Ri er der utsikt til ikke mindre enn 4 fjell over 8000(moh): Cho Oyu, 8.201(moh), Lhotse, 8.516(moh), Everest, 8.850(moh) og Makalu 8.485(moh). Du har også utsikt til Gokyo innsjøen og ruten du kommer til å gå de neste dagene over Cho La.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Tehus
Dag 11 Trekking til Thagnak Kharka

Du forlater Gokyo og setter kurs mot Everest Base Camp. Her kan du bare glede deg til noen helt eventyrlige dager og forhåpentligvis er det fint vær, slik at du de neste dagene kan gå over Cho La. Første etappe går til Thagnak, en liten landsby 4.790 (moh), som er utgangspunktet for neste fjelltur til Cho La. Der er kun noen få tehus og jakhytter i Thagnak. Det er en relativ kort tur og vi er fremme ved lunsj, slik du har god tid til å hvile deg og samle krefter til turen over Cho La. Hvis været er ustabilt eller hvis passet er stengt pga. snø, går du i stedet ned til Phorte og derfra videre opp til Lobuche, hvor du følger stien til Everest Base Camp.

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatting Tehus
Dag 12 Krydsning af Cho La passet, 5.330m

Det er en lang og fysisk tøff dag som venter deg, du står opp før soloppgang, pakker baggen og spiser en god frokost. Når de første solstrålene treffer fjelltoppene, drar du av gårde til Cho La. De neste timene går det langsomt oppover. Når det er godt vær er det ikke en teknisk og veldig hard fjelltur, men det er fysisk tøft pga. høyden. Du har god tid og det er viktig at du går i ditt eget tempo, drikker rikelig med vann og at du tar pauser når du har behov for dette. Etter ca. 5 timers vandring når du toppen av passet. Hvis du ikke har mistet pusten før du kommer deg opp kommer utsikten til å ta den fra deg. De fargestrålende bønneflaggene som blafrer i vinden og et utallig av snøkledte Himalaya kjemper reiser seg i horisonten rundt deg. Du finner et sted med le for vinden og spiser den medbrakte matpakken din, før du fortsetter nedover mot Dzongla i 4.860(moh). Nå skal det bli godt med en kopp varm te og en god middag.

Vandretid Ca. 8 timer
Overnatting Tehus
Dag 13 Trekking til Lobuche

Etter en rolig start på dagen, tar det ca. 3 timer å gå til Dughla i 4.620(moh). Her tar du hovedstien til Everest Base Camp. Du spiser lunsj i Dughla, og fortsetter opp over en kort men bratt stigning opp til Khumbu-isbreens morene. Her er et minnesmerke for fjellklatrerne som måtte betale den høyeste pris under deres forsøk på å nå toppen på Mount Everest. Der er mange varder med bønneflagg og små skilt med navnene på de døde fjellklatrerne. Der er også en forrykende utsikt til Ama Dablam 6,856(moh). Du fortsetter langs den vestlige siden av isbreen til sommerseteren i Lobuche, 4.930(moh). Utover at der ofte går mange jakokser og gresser, er Lobuche også blitt et populært overnattingssted for fjellklatrere.

Vandretid Ca. 7 timer
Overnatting Tehus
Dag 14 Langs Khumbu gletcheren til Gorak Shep

Du krysser et lite vannløp og følger den smale dalen som er laget av isbreens morene. Etter en times lett vandring, kommer du opp på selve morenekanten. Stien snor seg opp og ned mellom store klippeblokker. Landskapet er barskt og høyalpint. Utsikten er aldeles fantastisk. Foran deg reiser Pumori’s snøkledte pyramide seg opp i 7.145 (moh). Etter som du nærmer deg Gorak Shep, dukker Nuptse 7.861(moh) også opp. Du merker tydelig høyden nå og mange synes det siste stykket til Gorak Shep 5.140(moh) er anstrengende, men det er en kort tur og du er ved lodgen før lunsj. Du bruker ettermiddagen til å slappe av i solen og nyte utsikten.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatting Tehus
Dag 15 Utflukt til Everest Base Camp

Det er en god idé å stå opp tidlig, sette seg utenfor med en kopp kaffe og nyte soloppgangen. Du har tid til å spise en god frokost, før du pakker en lett ryggsekk med vann og matpakke og går av sted mot Everest Base Camp. Du følger den vestlige side av isbreen og har en enestående utsikt til Pumori 7.145(moh) og morgendagens utfluktsmål Kala Pathar 5.545(moh). Du kommer forbi flere minnesteiner for døde fjellklatrere før du går opp på selve Khumbu-isbreen og tar jakstien inn til Base Camp. Du går mellom morsomme is-formasjoner med flate steiner på toppen, som skygger for solen. Selve Everest Base Camp er en stor teltleir plassert på isen. Klatrerne tilbringer mange dager i Base Camp for å akklimatisere og samle krefter til neste fremstøt på fjellet. Tiden i Base Camp blir ofte lang og kjedelig, og mange av fjellklatrerne vil gjerne fortelle om deres ekspedisjoner. Du spiser matpakken din på Base Camp, med utsikt til Everest fryktende isfall. I løpet av ettermiddagen går du tilbake til lodgen i Gorak Shep.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatting Tehus
Dag 16 Bestigning af Kala Pathar, 5.545 meter trek til Pheriche

Du blir vekket før soloppgang og spiser en rask frokost og i den fostoge morgenstund går du oppover de gresskledte skråningene mot toppen av Kala Pathar. Det er tøft og du hiver etter pusten i den tynne kjølige luften. Etter mange små pauser når du toppen på 5.545(moh) samtidig som solen kaster sine første varme stråler på Pumori, 7.145(moh). Fra toppen på Kala Pathars kan du sitte og nyte utsikten av verdens høyeste fjell Mount Everest, 8.850(moh) og verdens 4. høyeste fjell Lhotse, 8.501(moh). Du har utsikt til Everests bratte sørvestlige vegg, Stillhetens Dal og South Col, der fjellklatrerne har sin siste leir før de forsøker å nå toppen. Når du har tatt de obligatoriske bildene går det lystig nedover til Gorak Shep, der henter du bagasjen din før du fortsetter på kjente stier ned til Lobuche og Dughla, før du etter en god dag når frem til jak seteren og de mange fine tehus i Pheriche, 4.280(moh). Du besøker det lille sykehuset og Himalayan Rescue Association, der du må høre et foredrag om hvordan høyden påvirker den menneskelige organismen.

Vandretid Ca. 2-3 timer
Overnatting Tehus
Dag 17 Ama Dablam og Tengboche klosteret

Det går nedover over gressengene til Pangboche, 3.930(moh). Du krysser elven Dudh Kosi på en hengebro før du fortsetter opp gjennom rododendron skogen til Tengboche. Kanskje er du heldig nok å møte de sjeldne moskushjortene på stigningen opp gjennom skogen. Tengboche ligger på en fjellkam 3.837(moh) i Khumbudalen, og er best kjent for sitt buddhistiske kloster, som er sherpafolkets viktigste helligdom. Klosteret har vært ødelagt av jordskjelv og i 1989 brant klosteret ned til grunnen, men det ble gjenbygget veldig raskt med støtte fra Sir Edmund Hillary Fonden. Tengboche’s beliggenhet er helt magiski. Du har utsikt til Mount Everest, 8.850(moh), Lhotse, 8.526(moh), Nuptse, 7.86(moh) og kanskje verdens fineste fjell Ama Dablam, 6.812(moh). Du overnatter i Tengboche, og du har god tid til å besøke klosteret. Hvis du er heldig får du mulighet til å se en religiøs seremoni.

Vandretid Ca. 7-8 timer
Overnatting Tehus
Dag 18 Via Namche Bazar til Monjo

Du starter dagen med en bratt nedstigning til Phunki Tenga, en liten samling med hus og en vannmølle. Herfra går det atter oppover gjennom skogen til Tashinga, der snor stien seg langs fjellsiden hele veien til Namche Bazar, du spiser lunsj i Namche Bazar før du fortsetter nedover til den lange hengebroen. Rett etter forlater du Sargamatha National Park og kommer til Monjo, 2.800(moh), her overnatter du.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Tehus
Dag 19 Sidste trekkingdag til Lukla

Fra Monjo er det en ca. 4 timers vandring til Lukla, du vandrer gjennom utallige små sherpalandsbyer, der Phakding er den største. Fotturen er variert og selv om det går nedover mesteparten av dagen er det en siste stigning opp til Lukla, der spiser du lunsj og bruker ettermiddagen og kvelden på å ta avskjed med sherpa teamet ditt

Vandretid Ca. 6-7 timer
Overnatting Tehus
Dag 20 Fjellfly til Kathmandu

Tidlig på morgenen sjekker du inn i Luklas nye flyplassterminal og venter på flyet ditt. Du kjenner et sug i magen når flyet når det lille flyet tar av og svever ut over dalen. Det er en flott flytur med utsikt til Nepals fjell og bølgende terrassemarker. Ved ankomsten til Kathmandu kjører du rett til hotellet. Nå skal det bli deilig med et varmt bad og få på noen reine klær. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 21 Kathmandu på egen hånd

Du har to dager på egen hånd i Kathmandu. Det anbefales å besøke de gamle kongebyer Patan og Bhaktapur. Man kan leie sykler nært hotellet eller ta en taxi. Du har sikkert noe du vil kjøpe i løpet av dagen før du vender nesen hjemover. Den siste kvelden spiser du en avskjedsmiddag på en av Thamels hyggelige restauranter.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 22 Kathmandu på egen hånd

Du har to dager på egen hånd i Kathmandu. Det anbefales å besøke de gamle kongebyer Patan og Bhaktapur. Man kan leie sykler nært hotellet eller ta en taxi. Du har sikkert noe du vil kjøpe i løpet av dagen før du vender nesen hjemover. Den siste kvelden spiser du en avskjedsmiddag på en av Thamels hyggelige restauranter.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 23 Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Prisen inkluderer
 • Alle overnattinger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. frokost
 • Transport til/fra flyplassen
 • Privat landtransport
 • Lokale flybilletter (Kathmandu – Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nasjonalparker, trekkingtillatelser
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Mat og drikke, hytter, god lønn, forsikring, medisinsk utstyr, flybilletter, landtransport til
 • trekkingpersonalet
 • Alle skatter og avgifter
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Kathmandu t/r
 • Alle måltider på trekket (kan tilkjøpes - se under praktisk info)
 • Visum (husk å ta med kontanter og to passfoto)
 • Lunsju og middag i Kathmandu
 • Drikkepenger til bærere guider. (Cirka 60 USD på turen til Everest Base Camp)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Generelt om rejsen

Dette er en grupperejse for maksimalt 12 personer. Hver afgang kræver mindst to deltagere for at blive gennemført.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider er eksperter i området og har taget turen mange gange før. Ved bestigningen af Island Peak tager en trænet Island Peak-guide over og guider jer til toppen.

Trekkingturen ledes af en lokal engelsktalende sherpaguide, som har stor erfaring med trekking i Nepal. Til at hjælpe gruppens deltagere er der typisk 2-3 ekstra sherpaguider, som vandrer sammen med deltagerne (afhængig af antallet). I har bærere eller yakokser med til transport af bagagen. én bærer eller porter, bærer normalt bagagen for to deltagere, og når du har afleveret udstyrstasken om morgenen, er der ikke mulighed for at komme til den, før I kommer frem til overnatningsstedet. Bærere og yakokserne bliver hyret lokalt i området af vores lokale samarbejdspartner, som vi har arbejdet sammen med i mange år. Vores samarbejdspartner sørger også for, at bærere er ordentligt forsikret og har rimelige arbejdsvilkår.

Transport / flyrejse

Om du ønsker flyreisen inkludert kan du velge dette øverst på denne siden.

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links


Momondo

 

Mat og drikke

I Kathmandu er frokost inkludert, men du må selv kjøpe de andre måltidene. Måltider i løpet av trekket er ikke inkludert i prisen, men du kan velge "alle måltider i løpet av trekket", når du booker reisen. Prisen for dette er 4.800kr i per person.


Hvis du velger alle måltider på trekket
På trekket får du frokost, lunsj og middag. Dette er inkludert te og kaffe. Utover dette får du varme drikke tre ganger om dagen. Det er vanlig at man spiser på det tehuset du overnatter. Lunsjen spises underveis på trekket, når det passer. Det er god mat som blir servert på tehusene og menyen er stort sett den samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann, te kaffe, kakao øl og mineralvann på alle tehusene.

Overnattinger

I Kathmandu bor du på et godt turistklasse Hotel som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter du på tehus, som det kalles i Nepal. Tehus er gjestehus som er drevet og eid av lokale sherpafamilier. Kvaliteten på tehusene varierer og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på at det er relativt primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom med peis. Du overnatter oftest i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan der være sovesaler med 4-6 senger per rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen av tehusene er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spørre om vannet er oppvarmet ved solvarme så vi kan være med å beskytte den sårbare skogsveksten.

En dag på stien

En typisk trekking dag mot Everest starter med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når vi er ferdig påkledt og har spist frokost, pakker vi baggen og starter å gå ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og tar pause når du behøver det. Midt på dagen tar vi en lang lunsjpause, før vi fortsetter ut på ettermiddagens vandring. Vi når frem til overnattingsstedet en gang på ettermiddagen, når vi har fått tildelt værelse vårt, har vi god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med de lokale eller de du reiser sammen med, lese en god bok. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå tidlig til sengs.

Vanskelighetsgrad

Trekket til Everest Base Camp er grad 3-4. Selve bestigningen av Island Peak er grad 6.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. Det er også mulig å veksle eller ta ut rupee på kredittkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.  

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bærere og du må regne med cirka 60 US dollar i drikkepenger. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellom vårt nepalske team.

Visum til Nepal

Pass og Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den  nepalesiske ambassade i København

Ved innreise til Nepal må den reisendes pass ha en gyldighet på mer enn seks måneder utover innreisepunktet. Reisende har selv ansvar for å kontrollere at visumet deres er gyldig for perioden de planlegger å oppholde seg i Nepal.

Vaccinationer

<p><strong>Vaksinasjoner</strong></p>

<p>Vi henviser til &aring; sjekke helse Norge sin hjemmeside <a href="https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner">https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner</a> eller <strong><a href="https://www.vaksine.no/">https://www.vaksine.no/</a> </strong>eller kontakt din lokale fastlege i god tid f&oslash;r avreise for &aring; f&aring; oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt p&aring;krevde vaksinasjoner.</p>

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Når du bestille reisen mottar du praktisk informasjon og pakkeliste.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

De beste sesongene for fottur i Everest området er på våren og høsten. Mars, april, mai og oktober, november er fantastiske måneder å dra på fottur. Det er som regel fint vær og sol på formiddagen. I fjellene varierer temperaturen mye avhengig av høyden og tidspunktet på dagen. Midt på dagen kan det være lunt selv i store høyder med opp til 20 grader på 4.500-.5000 meters høyde. Når solen går ned faller temperaturen drastisk og kan gå helt ned til minus 10 grader om natten i samme høyde.

Se også disse reisene