Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Annapurna Base Camp, 17 dager
Se bilder

Annapurna Base Camp, 17 dager

Privat fottur med lokal guide

Turen til Annapurna Base Camp er en av Nepals klassiske fotturer. Og det er ikke uten grunn. Fotturen tar dere gjennom noen av Nepals mest varierte trekking områder, med mange små hyggelige landsbyer, terrassemarker og store høyalpine områder. Helt fra begynnelsen på fotturen får du en utsikt til noen av Himalayas største og fineste fjell, blant annet Machhapuchare, 6.990 moh og Annapurna, 8.091 moh. Den frodige Modi Kola dalen tar dere gjennom tette rhododendron- og bambusskog opp til det høyalpine landskapet ved Machhapuchare Base Camp, før vi kommer opp til Annapurna Base Camp i 4.130 moh. Her er vi fullstendig omringet av hvite fjelltopper som Annapurna I 8.091 moh, Annapurna III, 7.555 moh, Khangsar Kang, 7.485 moh, Gangapurna, 7.454 moh, Annapurna Syd, 7.219 moh og Hiunchuli, 6.441 moh. Nedstigningen går også gjennom Modi Kola, etter dette følger vi en annen rute til det berømte utkikkspunktet Poon Hill, der har vi utsikt til Dhaulagiri, 8.167 moh, før vi avslutter fotturen i Pokhara.

Høydepunkter på reisen

 • Opplev Kathmandu dalen med storslåtte templer, likbrenninger og hellige menn
 • Thamels intense stemning med mange restauranter og shopping muligheter
 • Fly til Pokhara med utsikt til Nepals gigantiske Himalayafjellene.
 • Fottur gjennom hyggelige Gurkha landsbyer og bølgende terrassemarker
 • Utflukt til Poon Hill med utsikt til Himalayas giganter
 • Lokal engelsktalende sherpaguide
 • Fottur gjennom rhododendron- og bambusskoger
 • Opphold i Machhapuchare Base Camp og Annapurna Base Camp
 • Opplev den vakre fjellbyen Pokhara
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb

Hoteller og tehuse

I Kathmandu bor vi på et fint turistklassehotell som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter vi på tehus, som de kaller det i Nepal. Tehusene er gjestehus, som er drevet og eid av de lokale sherpafamiliene. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på, at det er rimelig primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom, som er oppvarmet med en peis. Vi overnatter som regel i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan det være sovesaler med 4-6 senger på hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen tehus er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spør om vannet er oppvarmet ved solvarme, så kan vii være med å beskytte den sårbare skogveksten.

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu, blir du mottatt på flyplassen av guiden din. Du blir kjørt gjennom den pulserende byen til hotellet ditt, som ligger sentralt i den sjarmerende bydelen Thamel. Resten av dagen kan du bare hvile deg og kanskje spasere gjennom de små gatene i Thamel og se på shopping mulighetene, og de mange butikkene som selger utstyr, eller ta en kopp kaffe på en av de mange koselige kafeene.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

Etter frokost henter guiden oss på hotellet og vi drar på en dagstur til Kathmandu dalen, vi besøker det store hindutempelet Pashupatinath. De største opplevelsene er rundt tempelet, som ligger ved Bagmati elven, der hinduene brenner deres døde på plattformene langs elven. Det er også mulig å hilse på sadhhuer, hellige menn som har viet livet sitt til religionen. Etter dette fortsetter vi til den store buddhistiske stupa Boudanath, samt det 2.500 år gamle Swayambunath tempelet, som ligger på en bakketopp høyt over byen. På ettermiddagen går turen forbi Kathmandus gamle sentrum, hvor noen av byens fineste pagodetempler er. På kvelden blir det briefing om fotturen til Annapurna Base Camp.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fly til Pokhara og trek til Pothana

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen og flyr til Pokhara. Byen ligger 915moh ved foten av Annapurna massivet og Machhapuchare som blir kallt Fish Tail Mountain pga formen av fjellet. Ved ankomst til Pokhara, kjører vi til landsbyen Sarankot, der begynner vi fotturen. Den første vandredagen er på ca. 5 timer og tar oss gjennom flere små hyggelige landsbyer. Vi går først opp til passet i Deurali. Etter dette går vi ned gjennom skogen og opp igjen til Pothana, 1.990 moh, der overnatter vi på tehus.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Tehus
Dag 4 Trek til Jhinu Danda

Vi fortsetter fotturen nordover med en fantastisk utsikt til Macchapuchare (Fish Tail Mountain). Rett etter vi har forlatt Pothana, er der en kontrollpost, hvor de kontrollerer vår trekking permit. Etter 3 timers vandring kommer vi frem til landsbyen Tolka 1.790moh, etter enda en time, kommer vi frem til Landruk, der spiser vi lunsj. Vi fortsetter nedover gjennom terassemarkene på den østlige delen av Modi Khola elven og krysser elven via en ny hengebro ved Himalpani. Etter dette går det jevnt oppover halvannen time til vi kommer til Jhinu Danda, 1700 moh. En hyggelig liten landsby på en bakketopp. Når vi har fått tildelt rommet vårt på tehuset, er det mulighet for å ta et bad i de varme kildene, det er ca. 20 minutter å gå.

Overnatting Tehus
Dag 5 Trek til Bamboo

Fra Jhinu Danda går det bratt oppover til Chomrong. Landsbyen er bebodd av Gurung-folk og er delt opp i en ny og en gammel bydel. Den nye bydelen ligger på en bakkekam på 2.170moh. Landsbyen har en vanvittig utsikt til Fish Tail Mountain, 6.990moh og Annapurna Sør 7.219moh. Den gamle bydelen ligger nede i dalen og markerer inngangen til den frodige Modi Khola dalen, som i løpet av de neste par dagene tar oss opp til de høyalpine områdene. Stien går først ned til en hengebro, der vi krysser Chomrong Khola elven, og etter det vandrer vi inn i skogen. Skogen endrer seg ettersom vi kommer lengre opp i dalen. Først er det eiketrær, men dette endrer seg fort og snart er dere omringet av store bambus, herav navnet Bamboo (2.510moh), her overnatter vi.

Overnatting Tehus
Dag 6 Trek til Deurali

Etter Bamboo blir dalen enda smalere, og skogen er preget av rhododendron-tre. Om våren, når rhododendron står i blomst, er det en helt nydelig opplevelse å se alle de vakre fargene. Det er en trolsk skog med de lysegrønne mosene som henger ned fra de krokete grenene. Skogen og dalen er tydelig preget av mange steinskred. Etter tehusene i Himalaya, er det slutt på skogen, og vi kommer opp i det høyalpine landskapet. Ca en times fottur etter Himalaya kommer vi forbi Hinku grotten. Det store klippefremspring er svertet av svart røyk, og de lokale overnatter ofte i grotten. Dalen åpner for alvor opp og landskapet blir mer barskt. Det er mange fosser som velter ned fra de bratte fjellveggene, og flere steder med snø som vi må gå over. Vi begynner etter dette å merke høyden, pusten blir tyngre. Vi overnatter i Deurali, 3.250 moh.

Overnatting Tehus
Dag 7 Trek til Macchapuchare Base Camp

Det er en kort dag med god tid til å nyte den praktfulle utsikten. På enden av dalen er Gangapurna 7.454 moh, og ved ruinene i Bagar, står Fish Tale Mountain der med sine tusenvis av høydemeter. Vi er fremme ved tehuset i Macchapuchare Base Camp (3.700 moh) til lunsj, og hele ettermiddagen kan vi bare nyte stemningen og den forrykende utsikten.

Overnatting Tehus
Dag 8 Trek til Annapurna Base Camp

Det er kun to timer opp gjennom det vakre morenelandskapet til Annapurna Base Camp, men det kan lønne seg å stå opp tidlig og nyte soloppgangen og den kjølige fjelluften. Det går jevnt oppover og utsikten blir bare bedre og bedre. Vi vandrer langs isbreene, opp gjennom selve Annapurna Sanctuary, en gigantisk gryte omringet av Himalayas gigantiske fjelltopper. Vi overnatter to netter i Annapurna Base Camp (4.130 moh).

Overnatting Tehus
Dag 9 Annapurna Base Camp

Vi har hele dagen på å oppleve denne magiske plassen. Mot nordvest, helt på enden av isbreen, reiser sørveggen på Annapurna (8.091 moh), seg 4.00 meter over isfallet. Det er vanskelig å forstå, hvordan den engelske fjellklatreren Chris Bonington og teamet hans helt tilbake til 1960 fant en rute oppover denne vertikale verden av klippe og is. Mot sør reiser Hiunchuli, 6.441 m. og Annapurna Sør, 7.219 moh seg mot himmelen. Mot vest ser du, Bhara Chuli, 7.647 moh, mot nord dominerer Khangsar Kang 7.485 moh og mot øst står Macchapuchare, 6.990 m. Du har mulighet til å gå opp på kammen bak Base Camp eller vandre inn til Base Camp. Man kan selvfølgelig også bare ligge i gresset, slappe av og nyte utsikten.

Overnatting Tehus
Dag 10 Trek til Dovan

Stå opp tidlig nyt morgenkaffen ute i den kalde og friske fjelluften og nyt den magiske stemningen, når solens første stråler rammer Annapurna massivet. Når vi har fordøyd frokosten og det imponerende skue, er det på tide å begynne på nedstigningen. Det går lystig nedover, og etter en time er vi tilbake til Macchapuchare Base Camp. Vi tar den samme ruten nedover seteren, men det er en helt annen opplevelse å se sørpå ned gjennom dalen. Vandringen er forunderlig lett, og luften blir merkbart tykkere. Før vi vet ordet av det er vi nede i skogen, og midt på ettermiddagen sjekker vi inn på tehuset i Dovan (2.340 moh).

Overnatting Tehus
Dag 11 Trek til Chomrong

Vi fortsetter ned gjennom skogen hele formiddagen. I horisonten begynner det å dukke opp bølgende terrassemarker og landsbyen, og etter lunsj kommer vi ut av skogen. Vi krysser Chomrung elven igjen, og en times oppstigning tar oss opp til tehuset i Chomrong, hvor vi overnatter.

Overnatting Tehus
Dag 12 Trek til Tadapani

Etter en solid frokost forlater vi Chomrong og vandrer mot sørvest. Vi er igjen på nye stier og begynner med en kort nedstigning til Taglung. Etter dette tar stien oss gjennom en tett jungelaktig skog og senere fruktbare terrasselandskaper. Det går opp og ned det mesteparten av dagen og underveis krysser vi Kimrong elven, før det går oppover mot Tadapani i 2.590 moh. Vi er fremme midt på ettermiddagen, så det er god mulighet for å oppleve livet i landsbyen.

Overnatting Hotel i Phokara
Dag 13 Trek til Ghorepani

Vi starter dagen med å følge en kam, før det går bratt nedover fra Tadapani til Bhurungdi Khola elven. Etter dette går det igjen oppover til passet i 3.100moh, hvor vi tar en lunsjpause. Fra passet er det cirka en 1 times lett vandring ned til til Ghorepani, 3.194 moh. Ghorepani betyr” Hestevant”, og landsbyen er et tradisjonelt stoppested for hestekaravaner, som transporterer varer nordpå til Mustang. Før i tiden fortsatte karavanene inn til Tibet for å handle salt, te, smør og ull. Ghorepani’s beliggenhet er makeløs, med sin utsikt til verdens 7. høyeste fjell Dhaulagiri og verdens 10. høyeste fjell Annapurna. Fra Ghorepani er det også utsikt over verdens dybeste dal, Kali Gandaki. Fra bunnen av dalen er det en høydeforskjell på 6.000 høydemeter opp til toppen av Annapurna og Dhaulagiri.

Overnatting Hotel i Phokara
Dag 14 Udflugt til Poon Hill og trek til Thikhedunga

Vi blir vekt, mens det fortsatt er mørkt, slik vi kan nå Poon Hill, før solen kaster sine første stråler på Dhaulagiri og de andre gigantiske fjelltoppene. Det er utsikt til 3 fjell som er over 8000moh, Annapurna, 8.091 moh, Dhaulagiri, 8.167 moh. og Manaslu, 8.153 moh. Vi spiser frokost i Ghorepani, før vi tar fatt på trekket forbi Ulleri til Thikhedunga. Det går nedover hele dagen, og en stor del av vandringen foregår gjennom rhododendron- og magnolia skog. Om våren er det et fargestrålende skue, når de 15 meter høye trærne står i full blomst med hvite, røde og rosa blomster. Underveis på turen møter vi utallige hestekaravaner, som transporterer varer nordpå til de tibetanske områder. Etter å ha vandret nedover på ikke mindre enn 3,300 trappetrinn, når vi sent på ettermiddagen landsbyen Thikhedunga (1.520moh), som ligger vakkert omringet av store bambus og idylliske fosser. Her tilbringer vi vår siste natt i Himalaya.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 15 Trek til Nayapul og oplevelser i Pokhara

Etter frokost følger vi elven og vandrer gjennom flere livlige landsbyer, hvorav Birethanti er den største. Etter et par timer ankommer vi Nayapul, hvor en buss venter på oss for å kjøre oss til Pokhara. Etter innsjekk på hotellet og et velfortjent bad, er det tid til å oppleve Pokhara på egen hånd. Vi kan besøke blant annet Mahendra grotten, flaggermus grotten og Seti River Gorge, samt Bhidya tempelet og den tibetanske flyktningeleiren. Om kvelden er det mulighet for å ta en seiltur på Phewa Tal innsjøen og besøket Barahi tempelet. Hvis været er klart, er der en magisk utsikt til Macchapuchare og Annapurna massivet.

Overnatting Hotel i Pokhara
Dag 16 Fly Pokhara – Kathmandu

Vi blir hentet på hotellet og flyr til Kathmandu. Ved ankomsten til Kathmandu blir vi mottat på flyplassen og kjørt til hotellet vårt Thamel. Resten av dagen til fri disposisjon. Det er gode shopping muligheter i bydelen Thamel, eller dra å besøk kongebyene Patan og Bhaktapur. Frokost inkludert.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 17 Hjemreise

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, det er tid for hjemreise. Frokost er inkludert.

Prisen inkluderer
 • Alle overnattinger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu og Pokhara
 • Transport til/fra flyplassen ved ankomst og hjemreise
 • All landtransport
 • Dunjakke og dunsovepose (til låns)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport av bagasjen på trekket
 • Adgang til Annapurna reservatet
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mat og drikke, hytter, god lønn, forsikring, førstehjelpsutstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og avgifter
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Kathmandu t/r
 • Alle måltider på trekket (kan tilkjøpes - se under praktisk info)
 • Lunsj og middag i Kathmandu og Pokhara
 • Drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr (190kr)
 • Avbestilling- og reiseforsikring
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

Øverst på siden kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert.

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links
Momondo

Mat og drikke

I Kathmandu er frokost inkludert, men du må selv kjøpe de øvrige måltider. Måltider under fotturen er ikke inkludert i prisen, men du kan velge" alle måltider i løpet av fotturen", når du bestiller reisen. Prisen for dette er 3.890,- per. Pers.


Hvis du velger alle måltider på fotturen
(dette kan du velge når du bestiller reisen, eller fra din "min reise"-side)

På fotturen får du frokost, lunsj og middag etterfølgt av te og kaffe. Utover dette får du varme drikker tre ganger om dagen. Det er kutyme, at man spiser på det tehuset, hvor en overnatter. Lunsj spises underveis på fotturen når det passer seg. Det er veldig god mat som serveres på tehusene og menyen er stort sett det samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann på flaske på alle tehusene, du kan også kjøpe en kopp varm te, kaffe, kakao, øl og mineralvann.

 

Overnatninger

I Kathmandu bor vi på et fint turistklassehotell som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter vi på tehus, som de kaller det i Nepal. Tehusene er gjestehus, som er drevet og eid av de lokale sherpafamiliene. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på, at det er rimelig primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom, som er oppvarmet med en peis. Vi overnatter som regel i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan det være sovesaler med 4-6 senger på hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen tehus er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spør om vannet er oppvarmet ved solvarme, så kan vii være med å beskytte den sårbare skogveksten.

En dag på stien

En typisk trekking dag mot Everest starter med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når vi er ferdig påkledt og har spist frokost, pakker vi baggen og starter å gå ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og tar pause når du behøver det. Midt på dagen tar vi en lang lunsjpause, før vi fortsetter ut på ettermiddagens vandring. Vi når frem til overnattingsstedet en gang på ettermiddagen, når vi har fått tildelt værelse vårt, har vi god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med de lokale eller de du reiser sammen med, lese en god bok. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå tidlig til sengs.

Valuta og prisniveau

 Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. Det er også mulig å veksle eller ta ut rupee på kredittkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.  

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bærere og du må regne med cirka 60 US dollar i drikkepenger. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellom vårt nepalske team.

Visum til Nepal

Pass og Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den  nepalesiske ambassade i København

Vaccinationer

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Når du bestiller turen, mottar du praktiske opplysninger og pakkeliste til turen.

Utsyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Rejseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

De beste månedene for trekking i Annapurna området er vår og høst. Mars, april, mail og oktober, november er fantastiske måneder å dra av gårde. Det er som regel klart vær og solskinn om morgenen og formiddagen. I løpet av ettermiddagen danner der ofte skyer, er fjellet tilstrekkelig høyt, vil lufta etter hvert som den stiger, bli avkjølt helt til duggpunktet, og fjelltoppen kan bli innhyllet i skyer, og så klarner det som regel opp på kvelden igjen. I januar og februar er det veldig kaldt i høyden. Sommeren fra juni-september er preget av monsunregn. I Kathmandu er temperaturen cirka 25-30 grader på dagen. I Annapurna Base Camp kan det være 15-20 grader midt på dagen, men når solen går, ned faller temperaturen drastisk til minus 5-8 minus grader.

Se også disse reisene