Topptur til Mera Peak, 24 dager
Se bilder

Topptur til Mera Peak, 24 dager

Privat topptur med lokal guide

Mera Peak er Nepals høyeste og mest populære fjelltopp. På denne ekspedisjonen er målet Mera Central Peak på 6.461 meter. Herfra kan du se fjelltopper på over 8000moh, inkludert den høyeste av dem alle, Mount Everest. Ekspedisjonen til Mera Peak krever ikke spesielle tekniske ferdigheter, eller tidligere klatreerfaring, men du må være forberedt på en utfordrende fjelltur.
 
I stedet for å fly inn til Lukla, har vi valgt å gå fra Jiri til Mera Peak Base Camp. Det er flere gode grunner til dette. For eksempel får vi ikke problem med eventuelle forsinkede flyreiser til Lukla. Vi oppnår også en mye bedre tilpasning til høyden, noe som øker toppsjansene våre betydelig. Og på turen til base camp kommer vi gjennom et annet og mer frodig Nepal. Vi går gjennom fjellandsbyer hvor åkrene er dyrket rundt. Vi passerer skoler og klostre. Landskapet er fantastisk, og det er en variert tur. Vi starter og avslutter reisen i Kathmandu med kulturelle opplevelser og shopping

 

 • Bestigning av Mera Peak, 6.461 meter
 • Vakker rute fra Jiri gjennom landsbyer og majestetisk landskap
 • Optimal høydetilvenning
 • Overnatting i tehus på fotturen til Mera Base Camp
 • Overnatting i telt med helpensjon på fjellet
 • Vandring over snø og is med stegjern
 • Spennende opplevelser i Kathmandu
 • Utsikt til bl.a. Mount Everest (8.50 m), Kangchenjunga (8.586 m), Lhotse (8.516 m), Makalu (8.463 m)
 • Erfarne sherpaer, klatreguider og bagasjebærere
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb

Hoteller og tehus

På turen bor du på en blanding av hotell, hytter, gjestehus og tehus. I Kathmandu er det hoteller, og når du kommer til fjells, er det hovedsakelig gjestehus og tehus. Bildene viser noen typiske steder, slik at du får et inntrykk av hva vi snakker om.

Dag 1 Ankomst til Nepals hovedstad Kathmandu

Ved ankomst til Kathmandu blir vi ønsket velkommen av vår lokale partner etter innvandringsformaliteter og når du har fått hentet bagasjen din.
Vi holder et informasjonsmøte om ruten, gjennomgang av utstyrslisten, informasjon om høydesyke osv., Og det vil være mulig å gå ut og kjøpe / leie utstyr om det er noe du mangler.
 
OBS: Hvis du velger fly som er inkludert, vil turen starte en dag tidligere og dermed starte turen på "dag 0" i forhold til reiseruten. Du velger først transport og deretter velger du dato. Dag 1 er fremdeles ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag har du muligheten til å se Kathmandu. Etter en deilig frokost blir du vist rundt i byen, hvor du kan se det berømte hinduistiske tempelet Pasupatinath dedikert til guden Shiva og som ligger ved bredden av den hellige elven Bagmati. Templet er bygget i pagodestil med vakre utskårne sølvdører og er et av de helligste templene i hinduisk kultur. Pasupatinath-tempelet er et reisemål for hinduistiske pilegrimer fra hele verden som besøker templet under Shivaratri (hinduistisk festival som feirer guden Shiva). Bare hinduer har adgang til templets sentrale gårdsplass. Så turister kan "bare" se templet fra den motsatte bredden av elven Bagmati.
 
Følger du elvebredden finner du lenger ned i Guheshwori-tempelet (også kjent som Akash Yogini), som er på toppen av en høyde og omringet av skog. I likhet med Pasupatina er Guheshwori-tempelet også en vanlig del av pilegrimsleden, og inne i templet er et alter viet til guden Parbati (Shivas ektefelle).
Utflukten gir også muligheten til å se kremasjonsritualene til de nepalske hinduene, som praktiseres i sin helhet på bredden av elven Bagmati.
 
Neste er turen til buddhisttempelet Bouddhanth, den største Stupa (buddhisthaugen) i Sør-Asia og sentrum av buddhismen i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa ble bygget på 600-tallet av King Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra har formen av en lotusblomst. Lotusblomsten har en særlig hellig betydning i den buddhistiske troen.
 
Lunsj blir servert etter besøket. Etterpå fortsetter turen til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kjent for sine store torg, vakre templer (Nyatpola og Dattatraya) og det vakre “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCOs verdensarvliste.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 3 Med buss fra Kathmandu til Jiri (1.955 m)

Du drar med privat buss til Jiri. Avhengig av vegens tilstand vil turen ta 7-9 timer.
Jiri var opprinnelig utgangspunktet for alle turer inn i Solu Khumbu og Everest-regionen. Jiri er bare 1 955 meter høy. Ved å starte fotturen herfra får vi de aller beste mulighetene for optimal akklimatisering og dermed optimaliserer vi sjansene for å få alle på toppen av Mera Peak

Overnatting Tehus
Dag 4 Trek fra Jiri til Deurali (2.710 m)

Vi starter vores trek gennem det grønne landskab. Her er masser af små landbrug med dyrkede marker på terrasser. Vi går over vores første hængebroer, og i det fjerne kan vi se de sneklædte tinder, hvis vejret er klart.

Vi krydser vores første pas, før vi når ned til den lille landsby Shivalaya (1.770 m) på den anden side af floden. Efter frokost starter en lang og sej opstigning med udsigt ned over floden. Hen på eftermiddagen når vi frem til Deurali i 2.710 meters højde, hvor vi skal overnatte. Deurali betyder bjergpas, så flere landsbyer rundt om i Nepal hedder Deurali. Udsigten heroppe fra bjergpasset spænder vidt, og vi kan se en del af ruten, som ligger foran os.

Overnatting Tehus
Dag 5 Tur fra Deurali til Sete (2.500 m)

Etter en natt i passet går stien bratt ned mot landsbyen Bhandar (2.190 moh). Vi går nå inn i Sherpas-riket, og i Bhandar finner vi det lille buddhistklosteret med to hvite stupa foran. Akkurat som bønnekvernene går med klokken er bønneveggene og stupaen til venstre. Stien gjennom en frodig dal går langs den brølende elven mot den lille landsbyen Kenja (1 630 moh). Herfra går det bratt opp til Sete (2500 moh), hvor vi overnatter

Overnatting Tehus
Dag 6 Tur fra Sete til Junbesi (2.700 m)

Fra Sete fortsetter dere oppover fjellkammen forbi de små bygdene Dagchu og Goyam (3.220 moh). På vei gjennom skogen går dere forbi et par bønnevegger med mantraer inngravert i steinene. Dere passerer en nyere stupa og når det høye Lamjura-passet. Dere er nå i 3.530 meters høyde, noe som dere tydelig kjente på pusten på veien. På den andre siden av passet går den ned igjen mot Thaktok og dyrket jordbruksland. Stien slynger seg rundt fjellene og ender i bunnen av dalen i Sherpa-landsbyen Junbesi (2.700 moh) hvor dere overnatter.
 
I Junbesi finner dere en av områdets største skoler og klosteret er det eldste i regionen.

Overnatting Tehus
Dag 7 Tur fra Junbesi til Nunthala (2.194 m)

Rett nedenfor landsbyen krysser du Junbesi-elven og starter oppstigningen gjennom skogen. Du går ikke langt nedover stien før du kommer til Khurtang (2.885 moh) vår første utsikt over destinasjonen vår: Mera Peak. Det er som om synet av "vårt" fjell setter en ekstra futt i turskoene, og om ikke så lenge krysser vi en lang hengebro over Ringmo-elven, hvoretter den går opp igjen gjennom skog til Taksindu-passet (3 070 m). Rett før passet går du forbi en gammel og litt spesiell stupa bygd av stein. I selve passet ligger en mer tradisjonell hvitkalket stupa. På den andre siden av passet besøker vi Taksindu-klosteret, før du går mot den siste strekningen ned bakken til Nunthala (2 194 m).

Overnatting Tehus
Dag 8 Tur fra Nunthala til Kharikhola (2.040 m)

Dere forlater Nunthala og krysser snart en lang hengebro over Dudh Kosi-elven. Dalene blir dypere og dypere etter hvert som fjellene rundt blir høyere og høyere. De røde julestjernene som vi har hjemme i små blomsterpotter vokser her som gigantiske busker. I løypa møter dere tidvis muldyr som frakter varer frem og tilbake. Dere går gjennom landsbyen Jubhing (1.680 moh) og fortsetter mot Kharikhola (2.040 m).

Overnatting Tehus
Dag 9 Tur fra Kharikhola til Ningsow (2.745 m)

Rett etter at dere forlater Kharikhola, deler stien seg og dere forlater hovedstien mot Namche Bazar for å gå mot Mera Peak. Dere er nå utenfor allfarvei og møter ikke mange vandrere på denne ruten. Den tynner også ut i jordbruket, og det er lengre mellom de veldig små landsbyene. Etter en god dag med utsikt over Mera Peak, ankommer dere Ningsow

Overnatting Tehus
Dag 10 Tur Ningsow til Chattra khola (3.200 m)

Dere må dra tidlig av sted denne dagen. Smale stier går gjennom tett skogkledde åser. Den går vekselvis opp og ned. Små bekker og elver må krysses. Her er rododendron skog, bambus og høye graner. Mellom trærne har dere utsikt over fjellene på dagtid.

Overnatting Tehus
Dag 11 Tur fra Chattra khola til Kote (3.500 m)

Dere forlater Chattra khola og setter kursen mot Hinku-dalen. Den går gjennom skog til dere kommer til Tashing Ongmas tehus og følger Hinku-elven, som har skåret godt ned i dalbunnen og som en isbre har etterlatt seg enorme biter av stein som dere sikrer dere gjennom. Når dere ankommer Kote, ønsker et skilt over porten dere velkommen til Mera Peak-regionen og Makalu Barun nasjonalpark, og opp mellom fjellene i nærheten kan dere se Mera Peak.

Overnatting Tehus
Dag 12 Tur fra Kote til Tangnag (4.300 m)

I dag har dere en kort tur til Tangnag. Fra Kote starter dere gjennom den tørre delen av elvebunnen med masse steiner. Dere følger elven hele veien. Foran dere har dere utsikt over fjellene Kusum Kangguru (6367 m) og Kyasar (6 770 m). Ved foten av disse fjellene ligger dagens mål, Tangnak, en liten samling tehus midt i et øde området.

Overnatting Tehus
Dag 13 Akklimatiseringsdag in Tangnag (4.300 m)

For å akklimatisere er det en god idé å gå opp bakken og gå tilbake til Tangnag for en natt til. Dere stiger derfor opp en av åsene som omgir Tangnag. Når dere kommer høyere, blir Tangnag under dere mindre og mindre, og dere kan se langt av sted. Utsikten er formidabel, og selv om dere er høyt oppe, dere føler dere små blant disse høye fjellene. Dere går så høyt opp som dere kan og går tilbake til Tangnag for en natt til.

Overnatting Tehus
Dag 14 Tur fra Tangnag til Base Camp i Khare (5.000 m)

Fra Tangnag går det mot Khare. Dere er nå i ferd med å runde Mera Peak for å komme inn fra nordsiden. På vår venstre side henger isbreen Sabai nedover fjellet med brevannet Sabai Tsho nedenfor. Heldigvis er dere i god trygg avstand på turstien. Det er en veldig fin rute oppover fjellene. Dere beveger dere sakte oppover en gradvis stigning langs den brølende elven, som blir matet av smeltevannet til de mange breene. Dere er nå oppe i høyden og det kjennes på pusten og tempoet blir lavere og lavere. Vel i vår Base Camp i Khare kan dere slappe av med en god kopp te og nyte utsikten over Mera Peaks North Face

Overnatting Tehus
Dag 15 Akklimatiseringsdag og trening med stegjern (5.000 m)

Dere har nok en dag med akklimatisering der kroppen må venne seg til høyden og den tynne luften.
Dere bruker dagen på å kontrollere klatreutstyret deres og teste det. Dere går opp på åsryggen over Khare og tar stigningen, dere når isen på den nedre delen av Mera-breen. Her lærer dere den enkle teknikken for å gå med stegjern. Etter å ha trent mye, kommer dere tilbake til tehuset.

Overnatting Tehus
Dag 16 Tur fra Khare til Mera La (5.415 m)

Dere starter vår faktiske oppstigning av Mera Peak ved å gå opp til Mera-breen. Her begynner passasjen over breen. For akklimatiseringens skyld tar dere en overnatting i fjellovergangen Mera La.

Overnatting Telt
Dag 17 Tur fra Mera La til High Camp (5.780 m)

Dere fortsetter oppover breen. Det er en gradvis økning som dere tar i veldig sakte tempo. Turen er ikke teknisk vanskelig, men dere er nå i en høyde hvor oksygenmengden er halvparten av hva den er på havnivået, så det er nødvendig med mange pauser. Når dere snur dere, ser dere flere fjell over 8000 fot, inkludert Mount Everest.

Overnatting Telt
Dag 18 På toppen av Mera Central Peak (6.454 m) og tilbake til Khare (5.000 m)

Dere står opp midt på natten tar på dere hodelykten og drar avsted i mørket. Det er veldig kaldt. Tempoet er ekstremt langsomt og etter som dere kommer høyere og høyere blir antall skritt mellom pausene mindre og mindre. Spesielt den siste biten mot toppen er tøff, men verdt all innsats. Etter den siste biten av isklatring er dere på toppen av Mera Central Peak på 6 461 meter. Det er flere fjellutsikter over både 7000 og 8000 meter. Mount Everest ligger side om side med Lhotse-plugger mot nord. Ser vi litt mot nordøst kan vi se Makalu og Kanchenjunga, og litt nord for Cho Oyu. Etter å ha nytt utsikten, går dere tilbake til Base Camp i Khare

Overnatting Tehus (eller telt)
Dag 19 Ekstra dag til toppforsøk i tilfelle dårlig vær

Vi har inkludert en ekstra dag i programmet i tilfelle forsinkelser, som f.eks kan skyldes været.

Overnatting Tehus (eller telt)
Dag 20 Tur fra Khare til Kote (3.500 m)

Dere forlater Base Camp i Khare for å ta turen til Lukla. Nedover går det mye lettere enn oppover, og det som tok to dager bruker vi bare en dag nedover.

Overnatting Tehus
Dag 21 Tur fra Kote til Thuli Kharka (4.300 m)

Dere følger den brusende Hinku-elven før dere begynner oppstigningen mot Tashing Ongma. Den går bratt opp gjennom rhododendronskogen. Når dere kommer ut av skogen, har dere mer fri utsikt tilbake mot Mera Peak, som snart forsvinner bak fjellryggen. Dere overnatter i Thuli Kharka rett nedenfor fjellovergangen, som dere skal krysse i morgen

Overnatting Tehus
Dag 22 Tur fra Thuli Kharka over Chatra La til Lukla (2.840 m)

Dere starter den siste delen av oppstigningen til passet Chatra La (4.610 m), der de fargede bønneflaggene flagrer i vinden. Selv om dere er høyt oppe igjen, føles det ikke så høyt ut, nå som vi er godt akklimatiserte etter mange dager i høyden. Rett på den andre siden av passet går det bratt ned og deretter bare ned, ned, ned mot Lukla. Vi sier farvel og mange takk til våre vedvarende transportører som har gjort en god jobb.

Overnatting Tehus
Dag 23 Fly til Kathmandu (1.300 m)

Vi står opp tidlig og tar flyet tilbake til Kathmandu. Du kan eventuelt bruke resten av dagen på den siste gunstige suvenirhandelen og avslapping.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 24 Hjemreise

Etter en lang og begivenhetsrik reise er det på tide å ta farvel med Nepal.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • Transport fra/til flyplassen i Kathmandu
 • 4 netters opphold på turistklassehotell i Kathmandu i delt dobbeltrom
 • Frokost i Kathmandu
 • Alle måltider på turen
 • Buss fra Kathmandu til Jiri
 • 17 overnattinger på tehus på turen
 • 2-4 overnattinger i telt på bestigningsdagene
 • Forpleining (morgenmad, frokost, middag) på bestigningsdagene hvor vi camper
 • Flyreise Lukla - Kathmandu på turistklasse
 • Lokal nepalesisk guide med stor erfaring
 • Bagasje bærere til transport av bagasjen på turen
 • Trekkingpermit, tillatelser, avgifter og adgangsfee til nasjonalparken
 • Forsikring av guider og bagasjebærere
 • Pakkeveske til bagasjen på rundt 80 liter som blir levert ved ankomst til Kathmandu
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge - Kathmandu t/r
 • Visum til Nepal.
 • Drikkepenger til bærere og guider
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Generelt om reisen

Dette er en individuell tur. Det vil si at det er bare du som er med på turen og du har din egen guide og transportører. For eksempel, hvis du ikke har noe imot å bli satt sammen med andre reisende, kan du gi oss beskjed, og vi vil sette deg sammen med andre hvis de har samme ønske.
 
Det er mulig å kjøpe denne turen med eller uten flybillett inkludert. Hvis du velger å ikke ha flyreisen inkludert, sørger vi for at du blir hentet og kjørt tilbake til flyplassen uansett hvilket tidspunkt på dagen du ankommer.
 
På denne turen har du lokale guider og portører på turen. Guidene dine snakker engelsk, er eksperter i området og har reist mange ganger før.

Transport / flyreise

Øverst på denne siden kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert.
 
Merk: Hvis du velger flyreisen inkludert, vil turen starte en dag tidligere og dermed starte turen på "dag 0" i forhold til reiseruten. Du velger først transport og deretter velger du dato. Dag 1 er fremdeles ankomstdagen til Kathmandu.
 
Hvis du vil ordne flyreisen selv, foreslår vi at du finner den via f.eks. Momondo eller t2t.dk. Hvis du velger å ordne flyreisen selv, trenger vi bare å vite når du ankommer og reiser fra Kathmandu

 

Links

Momondo

Mat og drikke

Frokost er inkludert i Kathmandu, men du må kjøpe de andre måltidene selv. Måltider under vandringen er ikke inkludert i prisen, men du kan velge "alle måltider under vandringen" når du bestiller turen.
 
Hvis du velger alle måltider mens du er på turen
(dette kan velges når du bestiller turen eller senere fra "min reise" -siden)
Under turen er frokost, lunsj og middag med tilhørende te og kaffe inkludert. I tillegg får du varm drikke tre ganger om dagen. Det er vanlig å spise på tehuset du overnatter. Lunsj spises underveis når det passer. Det er god mat som serveres på tehusene, og menyene er i utgangspunktet de samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann på flasker i alle tehusene, i tillegg til varm te, kaffe, kakao, øl og brus.

Overnattinger

I Kathmandu bor du på et fint turistklassehotell, som ligger sentralt i Thamel-distriktet. På turen tilbringer du natten på tehus, som de heter i Nepal. Tehusene er gjestehus som drives og eies av lokale familier. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass til dere i de beste, men du må være forberedt på relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et koselig fellesrom som varmes opp med vedovn. Du overnatter vanligvis i dobbeltrom, men i noen tehus kan det være sovesaler med 4-6 senger i hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. I noen tehus er det mulig å kjøpe et bad, men husk å spørre om vannet varmes opp av solen, slik at du kan bidra til å beskytte den sårbare skogveksten.
Under bestigningen tilbringer du natten i telt, fordi der er ikke tehus så høyt oppe på fjellet. Det er vanligvis tomannstelt.

En dag på stien

En typisk turdag begynner med vekking mellom kl. 06.00 - 06.30. Når du har kledt på deg og spist frokost, pakker vi bagasjen og starter rundt kl. 08:00. Det er viktig å gå i ditt eget tempo og ta de pausene du trenger. Midt på dagen tar du en god lang lunsjpause før du fortsetter på ettermiddagsturen. Du ankommer overnattingsstedet på ettermiddagen, og når du har fått tildelt rommene våre, er det god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med lokalbefolkningen eller dine reisefeller, eller lese en liten bok. Middag serveres mellom kl. 18.00 - 19.00. De fleste velger å legge seg tidlig.

Vanskelighetsgrad

Turen til Mera Peak er grad 4. Selve bestigningen av Mera Peak er grad 6.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.  

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bagasje bærere og du må regne med cirka 90-100 US dollar i drikkepenger.

Visum til Nepal

Visum for Nepal kan ordnes hjemmefra ved den nepalske ambassaden eller utstedes ved ankomst til Kathmandu lufthavn. Husk å ta med 3 passbilder for visum og turtillatelse.

Vaksinasjoner

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Når du bestiller turen, mottar du praktiske opplysninger og pakkeliste til turen.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

De beste årstidene for vandring i Everest-regionen er vår og høst. Mars, april, mai og oktober, november er de beste månedene. Det er vanligvis klart vær og sol om morgenen. I løpet av ettermiddagen dannes det ofte noen skyer fra fordampingen av snøen i fjellet, og det klarner ofte opp igjen på kvelden. På fjellet varierer temperaturen veldig og det er avhengig av høyden og tid på døgnet. Midt på dagen kan det være lunt selv om du er oppe i høyden, med opptil 20 grader i 4500 -5000 meters høyde. Når solen går ned, synker temperaturen dramatisk, og den kan lett falle til minus 10 ° C om natten i samme høyde.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.