Everest Base Camp Fottur, 17 dager
Se bilder

Everest Base Camp Fottur, 17 dager

Privat fottur med lokal guide

Fotturen til Everest Base Camp fører deg til starten av verdens høyeste fjell, Mount Everest. Fotturen er uten tvil en av de mest berømte gåturene i verden. Turen fører dere gjennom Sherpaenes Land og til Everest Base Camp og utkikkstoppen Kala Pathar på 5.645 m. Det er ikke uten grunn det blir kalt en av de flotteste og mest spektakulære fotturene. På veien vil dere møte livsglade sherpafolk i deres små fjellandsbyer, der vi også vil stoppe innom de buddhistiske klostrene i landsbyene. Dere vandrer i Edmund Hillary og Tenzing Norgays fotspor opp gjennom Khumbu-dalen, forbi det imponerende Ama Dablam fjellet, langs Khumbu-breen, gjennom de barske, høyalpine landskapet i hjertet av Himalaya. Dere overnatter på gode tehus, og siden turen er godt tilrettelagt er det god tid til akklimatisering underveis. 

Høydepunkter på reisen 

 • Opplev Kathmandu-dalen med storslåtte templer, kremering og sadhuer (hellige menn)
 • Thamels intense stemning med masse restauranter og shoppingmuligheter
 • Flyturer til Luka med utsikt over Nepals grønne nes
 • Vandring gjennom sherpaenes landsbyer
 • Utsikt til et av verdens vakreste fjell, Ama Dablam 6.812 m
 • Besøk det store buddhistiske klosteret i Tengboche
 • Besting Nagarjuna Peak, 5.020 m
 • Opplev fjellklatrerene i Everst Base Camp
 • Stå på toppen av Kala Pathar, 5.645 m
 • Et opphold i Sherpafolkets hovedstad Namche Bazar
 • Privat engelsktalende guide og transport av bagasjen
 • Opphold i tehuset med frokost
okt
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep

Hoteller og tehuse

I Kathmandu bor vi på et fint turistklassehotell som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter vi på tehus, som de kaller det i Nepal. Tehusene er gjestehus, som er drevet og eid av de lokale sherpafamiliene. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på, at det er rimelig primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom, som er oppvarmet med en peis. Vi overnatter som regel i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan det være sovesaler med 4-6 senger på hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen tehus er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spør om vannet er oppvarmet ved solvarme, så kan vii være med å beskytte den sårbare skogveksten.

Dag 1 Ankomst til Katmandu

Ved ankomsten til Kathmandu bliver du tatt imot på flyplassen av guiden deres og kjørt til hotellet som ligger sentralt i Kathmandu. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 2 Fjellfly til Lukla, trek til Phakding

Guiden henter oss på hotellet tidlig på morgenen og kjører oss til flyplassen, vi flyr til Lukla. Ved ankomst til Lukla, møter vi yakoksene som skal ta seg av bagasjen vår underveis på turen. Rett etter vi har dratt fra Lukla, krysser vi Tharo Kosi elven på en hengebro, og har plutselig utsikt over Kusum Kanguru, (6.367 moh) Herfra går det litt nedover, til vi krysser en høyderygg markert med flotte malte manisten. Vi ankommer til Phakding etter 3 timers vandring.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatting Tehus
Dag 3 Fottur til Namche Bazar

Fra Phakding følger vi Dudh Kosi, på den vestlige siden av elven. Det er mange små hyggelige landsbyer, rhododendron-skoger, magnolia og grantrær. Om våren står rhododendronen i blomst og er så vakker og fargerik. Vi krysser Kvashar Khola elven og går ut av dalen til Monjo, (2840 moh). Rett etter Monjo kommer vi inn i Sagarmatha National Park, som ble opprettet i 1976, for å beskytte området rundt Mount Everest. Ved Jorsala krysser vi Dhud Kosi elven på en 120m lang hengebro, ellers går det oppover de neste par timene. Vi stiger cirka 800m i høyde opp til Namche Bazar (3.420moh). Namche Bazar er den viktigste handelsbyen i denne regionen og har mange butikker, hoteller og restauranter.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatting Tehus
Dag 4 Hviledag i Namche Bazar med utflukt til everest View Point

Det er viktig at vi blir akklimatisert til høyden, før vi fortsetter opp mot Base Camp, og den beste måten å gjøre det på, er å gå høyt og sove lavt. Vi anbefaler at du tar en utflukt til Everest View Point som ligger noen hundre meter over Namche Bazar. Vi kan også gå opp til helikopterlandingsplassen over byen, hvor den gamle karavaneruten til Tibet starter. Byens fine kloster ligger også på veien og det bør oppleves. På ettermiddagen kan dere oppleve sherpaenes "hovedstad" med de mange utstyrsbutikkene, hyggelige kafeer og restauranter.

Overnatting Tehus
Dag 5 Trek til Tengboche

Dagens rute fra Namche til Tengboche følger Khumbu-dalens vestlige skråning, høyt over Dudh Kosi elven, og med en spektakulær utsikt til Ama Dablam og glimtvis også Everest. Det er flere mindre bebyggelser underveis og mange små religiøse monumenter, flott dekorert med manisten og bønneflagg. Sent på formiddagen gå det nedover gjennom skogen til Phunki Thanga, (3.250 moh) hvor vi krysser elven. Det er gode muligheter til å spise lunsj på tehusene, like etter broen. Herfra klatrer stien steilt opp gjennom skogen til Tengboche.

Det er en tøff stigning, men det er verdt strevet. Tengboche, (3.870 moh), anses for å være et av de vakreste stedene i verden. Fra klosteret er det fri utsikt til Ama Dablam, (6.187moh), Nuptse, (7.855moh), Lhotse, (8.501moh) og Everest, (8.850 moh). Du bør besøke sherpafolkets viktigste kloster. Hvis vi er heldig, er det mulighet for å se puja, hvor munkene sitter og messer. Vi overnatter i Tengboche.

Overnatting Tehus
Dag 6 Trek til Dingboche

Fra Tengboche går det først nedover gjennom rododendron skoger. Det er stor sjans for at du møter moskushjorter på denne strekningen. Etter en halv times tid krysser vi elven, og herfra går det jevnt oppover gjennom Khumbu-dalen. Etter et par timer, blir landskapet mer alpint og det som møter deg nå er kun gress og busker. Kort etter Shomare, (4.019moh) går vi vekk fra hovedstien og går øst langs Imja Khola elven. Denne ruten leder blant annet opp til Island Peak Base Camp. Vi stopper i landsbyen Dingboche, (4.410moh). Det er en koselig sherpalandsby med gode lodges å overnatte i.

Overnatting Tehus
Dag 7 Utflukt til Chhukhung og bestigning av Nagarjuna Peak

Vi bruker dagen til akklimatisering og en utflukt til landsbyen Chhukhung, (4.730 moh). Det er den høyeste sæter landsbyen, før man kommer helt opp til Island Peak Base Camp. Det er ofte mange yakokser som går og gresser og landskapet er høyalpint og barskt. Det er opplagt å spise lunsj her, før vi går tilbake til Dingboche. Det er også mulighet for å bestige Nagarjuna Peak, (5.020moh).

Overnatting Tehus
Dag 8 Trek til Lobuche

Fra Dingboche går vi vestover og følger en flott sti høyt over dalen, med utsikt over Pheriche-dalen og Cholatse, (6.335 moh). Fra Dughla, (4.620 moh). Tar en kort steil stigning deg opp langs morene over Khumbu-isbreen til et minnesmerke for fjellklatrere som døde på Mount-Everest. Herfra følger vi den vestlige siden av dalen til Lobuche, (4930moh), som er en stor sommer sæter for yakokser, og et populært overnattingsted.

Overnatting Tehus
Dag 9 Trek til Gorak Shep og Everest Base Camp

På dagens fottur går vi først langs morene over Khumbu-isbreen. Etter det kommer vi opp til selve moreneryggen, for til sist å følge stien over isbreen til Gorak Shep, (5.140 moh). Hvor vi overnatter. Du merker virkelig høyden nå og mange synes det siste stykke til lodgen er tøff, men det er en relativ kort tur og vi er fremme på formiddagen.

Etter en forfriskning forlater vi Gorak Shep og følger den vestlige siden av Khumbu-isbreen. Den første delen av turen går vi over noen grushauger, men vi kommer fort opp til selve morenen, der har vi en fantastisk utsikt til det flotte koniske fjellet Pumori, (7.145 moh), neste målet er utsiktspunktet Kla Pathar, (5. 545 moh). Den siste delen av vandringen inn til Base Camp foregår på selve isbreer, stien snor seg gjennom morsomme is-formasjoner med stein på toppen, som skygger for sola. Man kan ikke helt se Everest fra Base Camp, men til gjengjeld tårner isfallet seg opp over leiren. Selve Base Camp er en stor teltleir plassert på isen, mellom en gigantisk steinhaug.

Fjellklatrerne tilbringer mange dager i Base Camp for å hvile seg og akklimatisere, mens de forbereder seg på neste oppstigning. Tiden i Base Camp er lang og kjedelig, mange vil gjerne snakke, og ofte blir man bedt inn på en kopp kaffe i et av de store messeteltene. I løpet av ettermiddagen vender vi tilbake til til lodgen i Gorak Shep.

Overnatting Tehus
Dag 10 Utflukt til Kala Pathar og fottur til Pheriche

Vi blir vekt før soloppgang, spiser en rask frokost, kl. 05.00 forlater vi lodgen, og går opp de gresskledte skråningene mot toppen av Kala Pathar. Det er en tøff stigning, det krever mange stopp før vi når toppen av Kala Pathar i (5.545 moh).

Mens solen kaster sine første varme stråler på Pumori, (7.145 moh), som reiser seg foran dere, kan man bare sitte og nyte utsikten til toppene på Mount Everest, (8.850 moh) og verdens 4. høyeste fjell Lhotse, (8.501 moh). Det er utsikt over Everest og dens bratte sørvestlige fjellvegg, og Sørpasset, der den høyeste leiren i fjellene er plassert, og hvor dere skal lade opp til deres bestigning av toppen. Når de obligatoriske bildene er tatt, går det nedover til Gorak Shep, og videre på kjente stier forbi Lobuche og Dughla, før vi etter en lang dag når frem til Pheriche.

Overnatting Tehus
Dag 11 Trek til Phortse

Det går lystig nedover på kjente stier, til vi når Pangboche, (3.930 moh). Her går vi vekk fra den svingete veien og følger en utrulig flott sti, som slynger seg langs fjellsiden høyt over dalen. Det er utsikt til Ama Dablam og mange av de andre store fjellene i Himalaya. Stien tar oss opp til en utstrakt dal og inn i Khumjung, (3.800 moh). Landsbyen er bebodd av sherpaer, og huser blant annet regionens største skole, og i det lille klosteret er det mulig å se hodeskallen fra en Yeti. Opphold i Phortse, (3.800moh).

Overnatting Tehus
Dag 12 Trek til Namche Bazar

En relativ lett dag. Det går lystig nedover og vi merker slett ikke høyden lenger. Vi kommer forbi Everest View Hotel, hvor det er opplagt å drikke en kopp kaffe, før vi fortsetter ned til Namche Bazar. Her er det mulighet for å gjøre noen gode innkjøp.

Overnatting Tehus
Dag 13 Trek til Lukla

Vi fortsetter nedover på kjente stier til Lukla, hvor vi ankommer i løpet av ettermiddagen. Det kan anbefales å dra inn til den lokale Starbucks Café. Det er ikke en ekte Starbucks, men kaffen er god og der er wifi!

Overnatting Tehus
Dag 14 Fly til Kathmandu

Det er forhåpentlig klart vær på morgenen, så vi kan komme oss av sted med flyet til Kathmandu. Det er nesten et kultursjokk å komme tilbake til Kathmandus pulserende liv, etter de alle dagene på fjellet. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 15 Sightseeing Kathmandu

Etter frokost blir vi hentet på hotellet vårt og tatt på sightseeing i Kathmandu dalen. Vi besøker det store hindutempelet Pashupatinath. De største opplevelsene er rundt tempelet som ligger nedover mot Bagmati elven, hvor hinduene brenner deres døde på plattformene langs elven. Det er også gode muligheter for å hilse på sadhuer, de hellige menn som har viet sitt liv til religionen. Etter dette går turen til den store buddhistiske stupa Boudanath, samt det 2.500 år gamle Swayambunath tempelet, som ligger på en høy bakketopp over byen. Om ettermiddagen går turen forbi Kathmandus gamle sentrum, hvor noen av byens fineste pagodetempler finnes.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 16 Kathmandu

Dagen er til fri disposisjon i Kathmandu. Vi anbefaler å leie sykler, eller ta en taxi for å besøke de gamle kongebyene Patan og Bhaktapur. Opphold på hotell.

Overnatting Hotel i Kathmandu
Dag 17 Avreise

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for avreise.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnattinger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. frokost
 • Transport til/fra flyplassen
 • Flyreise, Kathmandu-Lukla t/r på turistklasse, inkl. transfers
 • Privat landtransport
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nasjonalparker, trekkingtillatelser
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Mat og drikke, hytter, god lønn, forsikring, førstehjelpskrin, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og avgifter
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Kathmandu t/r
 • Alle måltider på trekket (kan kjøpes - se under praktisk info)
 • Lunsj og middag i Kathmandu
 • Visum (husk å ta med kontanter og to passbilder)
 • Drikkepenger
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene.

Denne turen kan arrangeres med daglig avreise i mars, april og mai, samt oktober og november.

Fotturen ledes av en lokal engelsktalende sherpaguide, som har stor erfaring med trekking i Nepal. For å hjelpe gruppens deltagere er der typisk 2-3 ekstra sherpaguider, som går sammen med deltagerne (avhengig av antallet). Vi har bærere eller jakokser til å transportere bagasjen, en bærer eller porter, bærer normalt bagasjen for to deltagere, og når du gir fra deg bagasjen om morgenen, får du ikke tilgang til den før du ankommer overnattingsstedet. Bærere og jakoksene blir leid lokalt i området av våre lokale samarbeidspartnere, som vi har arbeidet med i mange år. Våre samarbeidspartnere sørger også for, at bæreren er ordentlig forsikret og har gode arbeidsforhold.

Du må ikke forvente spesielt gode toalett- og baderoms fasiliteter på tehusene i Everest området. På alle tehusene finnes der felles pedal toaletter. Noen steder er der en vask med rennende vann, der det er mulig å vaske hendene, men du må ikke drikke vannet eller pusse tennene i dette vannet. Det er mulig å leie en dusj, eller en bøtte med varmt vann. Vannet er ofte oppvarmet med solvarme eller gass. Hvis vannet er oppvarmet med ved, anbefaler vi at du venter til det neste tehuset med å ta et bad, slik vi kan være med å beskytte den sårbare skogveksten.

Transport / flyreise

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Mat og drikke

I Kathmandu er frokost inkludert, men du må selv kjøpe de øvrige måltider. Måltider under fotturen er ikke inkludert i prisen, men du kan velge" alle måltider i løpet av fotturen", når du bestiller reisen.

Hvis du velger alle måltider på fotturen
På fotturen får du frokost, lunsj og middag etterfølgt av te og kaffe. Utover dette får du varme drikker tre ganger om dagen. Det er kutyme, at man spiser på det tehuset, hvor en overnatter. Lunsj spises underveis på fotturen når det passer seg. Det er veldig god mat som serveres på tehusene og menyen er stort sett det samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann på flaske på alle tehusene, du kan også kjøpe en kopp varm te, kaffe, kakao, øl og mineralvann.

Overnattinger

I Kathmandu bor vi på et fint turistklassehotell som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter vi på tehus, som de kaller det i Nepal. Tehusene er gjestehus, som er drevet og eid av de lokale sherpafamiliene. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på, at det er rimelig primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom, som er oppvarmet med en peis. Vi overnatter som regel i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan det være sovesaler med 4-6 senger på hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen tehus er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spør om vannet er oppvarmet ved solvarme, så kan vii være med å beskytte den sårbare skogveksten.

En dag på stien

En typisk trekking dag mot Everest starter med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når vi er ferdig påkledt og har spist frokost, pakker vi baggen og starter å gå ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og tar pause når du behøver det. Midt på dagen tar vi en lang lunsjpause, før vi fortsetter ut på ettermiddagens vandring. Vi når frem til overnattingsstedet en gang på ettermiddagen, når vi har fått tildelt værelse vårt, har vi god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med de lokale eller de du reiser sammen med, lese en god bok. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå tidlig til sengs.

Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. Det er også mulig å veksle eller ta ut rupee på kredittkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bærere og du må regne med cirka 60 US dollar i drikkepenger. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellom vårt nepalske team.

Visum til Nepal

Ved innreise til Nepal må den reisendes pass ha en gyldighet på mer enn seks måneder utover innreisepunktet. Reisende har selv ansvar for å kontrollere at visumet deres er gyldig for perioden de planlegger å oppholde seg i Nepal.

Vaccinationer

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader.

Klima

De beste sesongene for fottur i Everest området er på våren og høsten. Mars, april, mai og oktober, november er fantastiske måneder å dra på fottur. Det er som regel fint vær og sol på formiddagen. I fjellene varierer temperaturen mye avhengig av høyden og tidspunktet på dagen. Midt på dagen kan det være lunt selv i store høyder med opp til 20 grader på 4.500-.5000 meters høyde. Når solen går ned faller temperaturen drastisk og kan gå helt ned til minus 10 grader om natten i samme høyde.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.