Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Dag 1 Ankomst til Kotor

Vi kan arrangere transfer fra flyplassen til Kotor – se under praktiske opplysninger.
I Kotor blir du ønsket velkommen av vår lokale representant til en briefing om turen.

Overnatting Kotor
Dag 2 Vandring i Kotorbugten

Mount Vrmac ligger som en barriere mellom den innerste delen av Kotor-bukten og den ytre Tivat-bukt. Noen av Montenegros beste vandringer starter i Kotor. Du vandrer på militærstier, som går i sikk-sakk gjennom terrenget opp til ruinene av den flotte festning Vermac fra 1892. Herfra følger du fjellryggen til dens høyeste punkt Sveti Ilija (765m), hvor utsikten er storslått. Vandringen ned tar dere via en hyrdesti til landsbyen Prcanj, hvor dere kan se ruinene av en gammel kirke, før dere når ned til promenaden langs bukten.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distanse 16KM
Høydemeter 770M
Høydemeter 770M
Overnatting Kotor
Dag 3 Vandring ved Perast

Denne dagsvandringen tar dere også opp i høyden. På nordsiden av bukten starter dere turen i landsbyen Orahovac, hvor dere følger en sti til den forlatte landsbyen Stepen. Herfra går vandringen videre opp til ruinene av Vranovo Brdo fortet, hvor en fantastisk utsikt venter dere.
Herfra følger dere en gammel militærsti ned til den lille kystbyen Perast, hvor det er mulig å ta en båt ut til øyen Gospa od Skrpjela og dens lille kirke.
I stedet for den inkluderte transfer tilbake til hotellet, så er det mulig å seile tilbake og satt av ved døren til hotellet. Se under praktiske opplysninger.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 740M
Høydemeter 740M
Overnatting Kotor
Dag 4 Vandring af ”Ladder of Kotor”

En vandretur som tar dere fra sentrum i Kotor på den gamle handelsruten fra Kotor til den royale hovedstaden Cetinje. Denne gamle hestestien tar dere stille og rolig via mer enn 70 hårnålsvinger langs de gamle murene til Kotorfortet og opp gjennom landskapet til Krstac-passet. Under hele turen er utsikten over bukten imponerende - og en god belønning for de mange høydemeter, som tilbakelegges. Krstac-passet (900m) og herfra flater de siste to kilometer ut til landsbyen Njegusi. En transfer vil ta dere tilbake til hotellet i Kotor.
Dere overnatter i Kotor.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distanse 11KM
Høydemeter 950M
Høydemeter 100M
Overnatting Kotor
Dag 5 Vandring i Nationalparken Lovcen

Dere starter dagen med en transfer til midten av Lovcen Nasjonalpark. Her begynner deres vakre rundvandring med fantastiske utsikter over landskapet på stier, som tar dere gjennom fjerne smålandsbyer. Etter rundvandringen i Nasjonalparken går turen videre til Cetinje, den gamle royale hovedstad, som historisk sett er mer interessant enn den nåværende hovedstad Podgorica. Etter en slentretur gjennom Cetinje går turen til Budva, hvor dere overnatter.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 500M
Høydemeter 500M
Overnatting Budva
Dag 6 Panoramavandring forbi klostrene ved Budva

Dagen starter med en kort transfer til klosteret Praskavica, hvor dere begynner den vakre vandringen med panoramautsikt over Budva’s kystlinje. Dere går på fine stier - og en gammel trapp, bygget av munker for flere århundre siden. Før dere vandrer opp til Ogradenica klosteret, tar en liten stikkvei dere til nonneklosteret ved Rustovo, som er et opplagt sted for en pause. Herfra går vandringen ned til landsbyen Blizikuce, hvor dere tar den lokale bussen tilbake til hotellet i Budva.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 10KM
Høydemeter 600M
Høydemeter 600M
Overnatting Budva
Dag 7 Vandring i National Parken ved Skadar-søen

Den siste vandredagen tar dere på en litt kortere, men ikke mindre fantastisk vandring for naturelskere. Skadar sjøen er den største på Balkan og landegrensen mellom Albania og Montenegro skjærer like igjennom den. På turen kan det ofte sees skildpadder, firbein og små ikke-giftige slanger. En stor grotte angir vendepunktet for vandringen, den er 20 meter bred, 60 meter dyp og 10 meter høy. Vandringen går gjennom landsbyen Rijeka Crnojevica, hvor den følger elva og passerer ruiner av gamle møller. Tilbaketuren tar dere via en annen rute og tilbake i hjertet av landsbyen.
Har man lyst, kan man kjøpe en båttur på Skadar-sjøen lokalt og på den turen kan man blant annet være heldig å se pelikaner.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 8KM
Høydemeter 200M
Høydemeter 200M
Overnatting Budva
Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost er det utsjekk og individuell avreise.
Vi kan arrangere transfer til flyplassen – se mer under ”praktiske opplysninger”

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 3.
Denne turen foregår hovedsakelig på gode stier (militærstier og hyrdestier). Derutover vil det være korte seksjoner på grusveien og mindre byveier.
Det er steile og steinete opp og nedstigninger, og en daglig tilbakelegging av ca. 500 - 900 høydemeter - Det kan være en fordel å vandre med teleskopiske vandrestaver på noen av strekningene.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres fra april til oktober

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Montenegro t/r er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan søke, bestille og betale din flyreise f.eks. via momondo.no. På denne måten får du den billigst mulige reise. Vi anbefaler, at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Du kan fly til Podgorica eller Tivat i Montenegro eller det nærtliggende Dubrovnik i Kroatia.

Slik kommer du til det første hotellet

Hvis du vil reise fra flyplassen til Kotor med offentlig transport er det mulig å få et bilde av busstidene på siden her www.balkanviator.com.
Fra Podgorica er det avganger hver time. Turen tar ca. 2 timer og prisen ligger på ca. 10-15€ avhengig av selskap. 
Fra Tivat er det like mange avganger, turen tar ca. 20-30 min.
Fra Dubrovnik tar turen ca. 2,5 time - men vær obs. på at det kun er få avganger om dagen.

Privat transfer (det letteste)

Den letteste løsningen er å bestille en privat transfer direkte fra flyplassen til Kotor.

Prisen fra Podgorica flyplass til Kotor er               kr. 695,- for en bil op til 3 personer
Retur til Podgorica lufthavn ved avreise koster     kr. 500,- for en bil op til 3 personer

Prisen fra Dubrovnik flyplass til Kotor er               kr. 990,- for en bil op til 3 personer 
Retur til Dubrovnik lufthavn ved avreise koster     kr. 1250,- for en bil op til 3 personer 

Prisen fra Tivat flyplass til Kotor er                        kr. 190,- for en bil op til 3 personer
Retur til Tivat flyplass koster                                  kr. 450,- for en bil op til 3 personer 

Alle transfers som inngår i vandreprogrammet fra dag 2-7 er inkludert i prisen. Vi har sørget for lett kommunikasjon med sjåføren, slik at du kan avtale direkte med ham fra dag til dag om avhenting og tidspunkter.
Turen med buss på dag 6 er ikke inkludert, billetten kjøpes i bussen og koster ett par euro. 

Priser på båtturen

Det er mulig å kjøpe seiltur retur til deres overnattingssted på dag 3.
Turen tar ca. en time og koster kr. 890,- for opp til 8 personer

En seiltur på Skadar-sjøen dag 7 kan også kjøpes.
Turen tar ca. to timer og prisen er 890,- for 4 personer - heretter koster det ytterligere kr. 190,- pr. person (Skriv til oss, hvis dere er mer enn 4 personer som ønsker denne turen.
Prisen er inkl. adgangsgebyr til nasjonalparken. 

Mat og drikke

Det er inkludert frokost på turen.

Det er mange kafeer og restauranter i Kotor og Budva.
Der er også butikker, hvor mat kan kjøpes med til piknik lunsj.

Overnatting

Du overnatter på turistklassehoteller og pensjonater inkl. frokost
På turen har du 4 netter i Kotor og 3 netter i Budva.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av det montenegrinske klima, sees data fra yr.no her.